Followers

SMALL GUNDAM IN BATTLE FIELD

SIMPLE photomanipulation tp dgn layer yg sgt dasyat semata2 utk dptkan blend dan effect kotor atau lepas perang yg terbaik  : D

small gundam on battlefield - Copy

1 comments:

SAMURAI IN THE RAIN

Berpandukan tutorial yg ak reka sendiri utk effect hujan maka terhasillah photomanipulation yg ini , tutorial nya ada dibawah, manakala penjelasannya pula ada di page www.facebook.com/cuhaxdesign

samurai in the rain2 - Copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tuto

0 comments:

ARTWORK MANIPULATION 02

Maaflah jarang update, bz sgt dgn keje sampai lupa nak update blog, ni antara latest manipulation 02 yg bermaksud hasil2 terbaru dari sy,

Steampunk project
- byk lagi bakal menyusul, kali ni dgn style ala2 ilusion sikit dgn blending yg cun buat tatapan semua :D

steampunk project - Copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The lonely bear, simple photomanipulation based on stock daripada google, afro samurai tp versi teddy bear

lonely bear - Copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Escape , masih igt akak ni ? hehe daripada ggkb 14 dan bawa kembali dan recycle dgn nafas baru :D

the girl - Copy

0 comments:

EXPERIMEN MANIPULATION STYLE CELL SHADING VERGIL DMC5

vergil dmc5 versi cell-shading, google utk more info about this effect style

vergil

0 comments:

MONUMEN CINTA QASEH

Inspirasi dari drama cinta qaseh dan istanbul akue datang : )

tajmahal

0 comments:

JAPAN CASTLE

Ada dua manipulasi atas dan bawah , yg atas ni memang sy akui memang byk kurang dan x memuaskan , yg bawah pula problem pada resolusi , ape2 pun enjoy : )

 

ggkb idea 6 template

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

japan no entry

0 comments:

TAKE A REST FOR A WHILE

Belajar cara2 untuk manipulasi keadaan dan mood watak yang digunakan, dan juga belajar ttg lighting dan shadow artificial :)

 

aya 2

0 comments:

PINK & KAWAAII GIRL BRUSH STYLE PHOTO MANIPULATION

YEah dah siap satu simple manipulasi dengan menggunakan teknik brush caligraphy : )
jgn lupa like www.facebook.com/cuhaxdesign

pink girl

0 comments:

DAH ADA PAGE !

Actually dah lama wat dah suatu ketika dahulu, tp baru lani nak aktif balik setelah lama xwat, fb timeline sendiri je yg dijadikan tapak artwork2 ku, skang tiba masanya wat dkt fb page lak , so korang2 yg singgah tu jgn lupa like ye , meh like ramai2 link ni dan support ak : )

https://www.facebook.com/CuhaxDesign

 

kaboom cover photoku

0 comments:

ESCAPE FROM REALLIFE

Ntahlah xde ape2 atau mungkin ada maksud yg mendalam, just for fun kot :P

girl - Copy

0 comments:

HAPPY CHINESE NEW YEAR !

Ni dua manip yg ala2 berkaitan kot  : P ape2pun enjoylah ye . Hppy CNY !


snakerrsnakee

0 comments:

GIRAFFE IN TUXEDO

Dalam kebosanan sempat menyiapkan satu artwork simple bertajuk seperti di atas.. :

giraffeman - Copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

p/s : nanti akan cuba digabungkan semua binatang yg sudah diolah

0 comments:

KABOOM #2

Semalam dah post tajuk yg sama kan, yg ni versi lain lak digunakan utk logo2 page kawan2 ku,

kaboom cover sylv

kaboom cover talha

0 comments:

BOOM KEBABOOMM

Haha agak lama x wat typo manipulation ikut tutorial superb2 ni kan . ni ada wat satu, best bile menjadi tp kurang best kerna terpaksa adjust dgn brush yg ada sebab brush yg di kasi dlm tutor tu kurang best, ni tutorial dia http://wegraphics.net/blog/tutorials/create-a-dynamic-particle-explosion-in-photoshop/

kaboom cover photoku

0 comments:

OH MY FACEBOOK

Setelah lama bermain fb selalu, lama kelamaan memang sgt2 membosankan bila semua masing nyombong, keje add lepas tu diconfirm, xde langsung yg nak berterima kasih malah diam seribu bahasa, ak dah tetapkan kini, sape2 yg add ak dlm masa 3 hari kalau diam je , serta merta ak akan unfriend tanpa sebarang notis, hahaha ye lah dah add akue so thats mean nak berkawan dgn ak lah kan ? bukan to be so serious about fb ni , just i’m wanna ask, where are your manners guys ? kita ni sesame melayu, sesame islam leh je berbaik2 dan bermanfaatkan media sosial ni , dan jgnlah salah guna, x pergi mane pun kalau sombong2 ni ye tak ? huhuh penat jari2 ni meremove stragers.. tension

 

Cat Face Closeup Near Wall

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(bukan pic akue, mengintai2 sape yg add, kalau cam sial perangai terkam je kasi penumbuk sedas : P )

0 comments:

TYPICAL LOCAL SCENE

Arghhh kadang2 rasa nak menyumpah2 pun ada, haha tp nak wat camne kan ? budak2 baru nak up biasalah, SIYESLY ak x pernah wat gitu kot, buat ape ? x untung pun, PHOTOGRAPHY local scene simple ialah search for google for any best pic dan upload dan kata hasil pic sendiri siap dgn adjustment dan iexif yg dibuat, PHOTOMANIPULATION pun sama keje nak ditroll aje, best ke kena maki dan kena gelak dek org lain ye ? best ek ? upload any artwork org lain lepas tu kantoi bila org lain tu dpt cari artwork tu, sebijik lak tu, no problem kalau tulis je dkt caption tu bukan artwork ko kan ? xyah nak malu2 lah, its ok, kalau BODOH just katakan bodoh, boleh org ajarkan mane yg patut , tp jgn lah pretend pandai lak, bila org tanya mulalah nak kasi PSD lah nampak sgt ko just copy mane2 kan ? sedeyh sgt bila tgk local scene ni berlaku di kalangan anak2 muda, bila di beri keje yg betul2 susah mulalah tercengang. so dari situ ape yg kita leh wat cuma gelakkan dia : D hahahah k bai carutan harini .


helmet guy


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

my artwork always original idea from me, and always fresh, vote for me . hell yeah  !

0 comments:

PREPARING & BLENDING , COPY + PASTE IS JUST NOT ENOUGH GUNDAM PHOTOMANIPULATION

Haa salah dalam grammar bi ? xpelah pedulik ape ak kan, haha ok ni plak satu manipulation selamat pagi oleh gundam ak wat pagi ni, sekadar sindiran dan perli utk yg baru2 nak up yg suka sgt copy paste, pentingkan juga ye preparing subject dan blending setepatnya utk sebarang photo manipulation, yeah, kena sentiasa semat kan tu dlm fikiran : )

 gundam

0 comments:

2D + 3D photomanipulation naruto

Ni lagi simple2 dari sebelum ni , hehe part nak blending tu je complex sket, pm me for real step , sgt simple dan best utk jadi :)
Nah dan ni utk peminat2 tegar  naruto.

naruto

0 comments:

OIL PAINTING MANIPULATION

 

Simple2 je edit kali ni , gambar ihsan dari my sahabat humaidi masa outing di danau toba tempoh hari, cara wat ni ? pm je ak, simple2 sgt2 , base dia adalah oil painting filter yg sudah tersedia dlm photoshop dan texturizer utk texture canvas tu :)

 

oil painting

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...