Followers

Manipulation, GGKB 14 Dan Aku




Yeah setelah bertahun2 dalam photography kini tiba masa untuk menceburkan diri dalam seni manipulasi gambar , masih lagi termasuk dalam grafik design, x terlari dari landasan lagi hehe, apa itu photo manipulasi ?

PHOTOMANIPULASI INTRO :
Ni bagi akue lah, photomanipulasi yg ak faham adalah manipulasi gambar kepada satu scene yg best contohnya kasi gambar tu kesan2 yg lebih dramatik lihat yg ak dah pernah wat sebelum ni sebagai sumber rujukan, yang penting tak menyentuh sebarang unsur sensitivit, x perlu logik dalam bermanipulasi asalkan boleh sampai jalan cerita dan sesuatu scene dan bukannya dibuat seperti kolaj budak2, yang wajib logik ialah teknik pencahayaan, croping dan lain2lagi…

- setelah lama x mengambil gambar so join lah group ps malaya dalam fb ni, byk dapat kawan dan juga berkongsi pendapat, dari situ timbul minat utk lebih maju dalam manipulasi ni, cuba dan terus mencuba akhirnya ada lah peningkatan sket, alhamdullillah, masih lagi belajar utk perfectkan manipulasi tu, nak kasi org semua wow dgn ape yg ak wat :)

GERAKGEMPUR KUKUBESI 14
Yes, ada satu pertandingan dalam satu page di fb ni, yg ak saje2 nak join just for fun, ak rasa kalau menang pun bagus jgak, its a bonus for me : ) dan 13 artwork ak hantar, harap2 adalah harapan : )
bawah ni kesemua 13 manip yg ak wat utk ggkb 14 tu

ggkb overall - Copy

1 comment:

  1. makin hebat skil ko..aku x mmpu nak buat macam ni...huhu..gud job

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...