Followers

YEAH, DAH MENANG ANUGERAH SAYAP KIRI UNDIAN GGKB 14

Yeah, artwork ni telah memenangkan sy dalam ggk14, memang x sangka walaupun bertarung dgn ramai yg lagi senior dari saya , tq kepada semua yg dah vote dan like pic2 sy tu, trimas sangat2 dan bersyukur ke hidrat illahi atas kurniaannya, Alhamdullillah, artwork ku telah dipandang ramai : )

536913_540530215966730_13600049_n

 

 

























https://www.facebook.com/photo.php?fbid=540530215966730

rujuk link atas utk ke fb tu

0 comments:

AYA BREA ft KILLZONE SCENE MANIPULATION

 

 

Maaf sebab gambar agak pixelate sket , tp xpelah asal nampak kan. wakaka , dkt sini belajar perspective dgn composition and lighting :

aya brea scene

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dan bawah ni tmo nya :

aya

0 comments:

HANSEL & GRETEL : WITCH HUNTER 3D MEMANG TERBAIK (REVIEW)

 

 

 

hansel-gretel-witch-killers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Catching up with Hansel (Jeremy Renner) and Gretel (Gemma Arterton) 15 years after their traumatic incident involving a gingerbread house where today, the siblings have evolved into vengeful bounty hunters dedicated to exterminate witches. Over the years, the siblings became expert hunters, famous for their proficiency at tracking and taking down their prey. Although still recovering from their ordeal, their work is relatively easy as for an unknown reason harmful spells and curses do not work well against them. Now, Mayor of Augsburg recruits them to rid the town and nearby forests of the evil Muriel (Famke Janssen) who is planning to sacrifice many local children at the witches' gathering during the upcoming 'Blood Moon' night in two days time. To make things worse, the duo also has to deal with the brutal Sheriff Berringer (Peter Stormare) who has taken power in Augsburg and conducts a very indiscriminate witch-hunt of his own.

Classification: 18
Genre: Action / Comedy / Horror
General Release Date: 24 Jan 2013
Running Time: 1 Hour 32 Minutes
Distributor: United International Pictures
Cast: Jeremy Renner, Gemma Arterton, Famke Janssen, Peter Stormare
Director: Tommy Wirkola

REVIEW AKUE : 3D ke 2D kualiti filem ni memang terbaik akue bagi 8/10 markah ! a twist daripda kesah masa kecik2 , spoiler kalau ak citerkan, haha so tgkler sendiri , paling best bila 3D ada lah dlm 3-4 part ak rasa nak mengelak sebab takut terkena serpihan dan pisau yg dibaling, haha sebab memang gler part tu, style citer yg terbaik ,walaupun agak klise dgn citer2 biasa, harap2 ada yg kedua : )

0 comments:

LARA CROFT TOMB RAIDER ft dragon FROM WOW :P

Yg ni juga bila kebosanan malam td so diolah pula satu scene , dkt sini ak nak belajar lighting water drop dan percikan air sebab dari hujan, x pasti betul ke tak, so ape pendapat korang ? : )

 

tomb raider ct

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dan di bawah ni plak tmo nye : )

tomb

0 comments:

Spiderman ft superman inside

Ha ni memang dah xde keje, haha tp buat jelah utk belajar lighting side lah pulak , so amacam ?

spidersuperman

1 comments:

Ironman harimau malaya


Haha kerana terpikat dgn jersi baru harimau malaya, so ak olah lah ironman jga memakai jersi tersebut, amacam ?

 

ironman harimau malaya2

0 comments:

THUNDERSTORM OCEAN COMES ALIFE

Nah satu manipulasi lama yg ak rasa belum wat posting lagi hehe : )
Byk kekurangan lagi , ya masih belum perfect :

ship book

dan bawah ni lak tmo nye :

tmos

0 comments:

SALAM MAULIDUR RASUL 1434 H / 2013 M

Salam maulidur rasul buat semua umat islam, Dan keatas junjungan Nabi Muhammad Saw marilah kita berselawat keatasnya, Dan disamping itu juga ak telah menyiapkan sebahagian design utk korang leh wat cover photo fb :

maulidmaulid2

0 comments:

UNDIAN UTK JUARA SAYAP KIRI UNDIAN LAH PULAK ! GERAK GEMPUR KUKUBESI 14

Yeah setelah beberapa hari memerah idea telah tamatnya ggkb , satu pun x tersangkut dlm pilihan juri so yg sangkut skang adalah 3 daripada 13 manip yg akue wat utk undian plak :

idea 14idea 15ggkb 1

so korang bleh lah mula undi akue dgn klik link2 di bawah ni  : ) dont worry bukannya spam dan korang xperlu like the pages utk like ak nye image, hehe undilah akue kawan2 semua !

 

 

gambar 1

gambar 2

gambar 3

0 comments:

Manipulation, GGKB 14 Dan Aku




Yeah setelah bertahun2 dalam photography kini tiba masa untuk menceburkan diri dalam seni manipulasi gambar , masih lagi termasuk dalam grafik design, x terlari dari landasan lagi hehe, apa itu photo manipulasi ?

PHOTOMANIPULASI INTRO :
Ni bagi akue lah, photomanipulasi yg ak faham adalah manipulasi gambar kepada satu scene yg best contohnya kasi gambar tu kesan2 yg lebih dramatik lihat yg ak dah pernah wat sebelum ni sebagai sumber rujukan, yang penting tak menyentuh sebarang unsur sensitivit, x perlu logik dalam bermanipulasi asalkan boleh sampai jalan cerita dan sesuatu scene dan bukannya dibuat seperti kolaj budak2, yang wajib logik ialah teknik pencahayaan, croping dan lain2lagi…

- setelah lama x mengambil gambar so join lah group ps malaya dalam fb ni, byk dapat kawan dan juga berkongsi pendapat, dari situ timbul minat utk lebih maju dalam manipulasi ni, cuba dan terus mencuba akhirnya ada lah peningkatan sket, alhamdullillah, masih lagi belajar utk perfectkan manipulasi tu, nak kasi org semua wow dgn ape yg ak wat :)

GERAKGEMPUR KUKUBESI 14
Yes, ada satu pertandingan dalam satu page di fb ni, yg ak saje2 nak join just for fun, ak rasa kalau menang pun bagus jgak, its a bonus for me : ) dan 13 artwork ak hantar, harap2 adalah harapan : )
bawah ni kesemua 13 manip yg ak wat utk ggkb 14 tu

ggkb overall - Copy

1 comments:

PHOTOSHOP MALAYA TASK 1 : Couple & Vespa

Dikesempatan dalam kebosanan yg melampau, so akue luangkan masa bersama group yg ak join tu, utk menjalankan sikit aktiviti bersama member, iaitu manipulate gambar yg akue curi dari internet (lihat gambar dibawah) dan manipulate menjadi sebarang scene yg best . ni gambar asal :

bike-coupledan dibawah ni plak sebahagian hasil2 artwork daripada kawan2 akue yg lain :

scooter - Copy
best kan ? mcm2 idea ada , dan dari akue sgt simple2 je :

replicate
kepada yg berminat jom lah search group photoshop malaya ni dkt fb dan join, mari kita meriahkan majlis dgn karya2 anda  : )

0 comments:

Zombifie FPS Games

zombiefied 2  - Copy

tmoz

0 comments:

Watch The Sky

watch the sky

0 comments:

Mini World In A Glas

mini world in wine glass merge

0 comments:

Fish Out Of Water

fishingmerge

0 comments:

Artwork : Typography Artwork : Random

flamemergebulu2c waterfall2typo jepunnaturemergesyniix gfgolden typoornamental typoflame3mergebflame2

3d fur merge3

0 comments:

Artwork : 3D Durian In Ice Cube

3d durian - Copy

0 comments:

Artwork : Super Power Blast !

NevadaRoad_wallpape2r - Copy

0 comments:

Artwork : Girl , Frame And Nature

painting3 - Copy

0 comments:

Selamat Tahun Baru 2013

Ye, selamat tahun baru pada blogger2 atau anonymous yg sudi singgah ke blog usang ini, maaflah jarang berupdate… tp insyallah pada tahun ni akan ku rajinkan jari-jemari utk update walaupun sikit, yg artwork2 tu sedang dibuatkan kompilasi  : ) azam akue tahun baru ni ialah utk jadi lebih baik dan lebih ceria dari tahun 2012. mcm2 kenangan pahit manis ak hadapi, yg paling byk dan teruk ialah kenangan2 yg menyedihkan, insyallah moga2 tahun ni penuh ceria bagi akue, amin…

2013 - Copy (2)

-mcm2 dah akue rasa pada tahun 2012, antaranya dimulakan dgn permulaan kerja di negeri org, keje dgn penuh tekanan, disamping bertemu2 dgn watak2 baru dlm hidupku, kehidupan berdikari yg akue sendiri failed nak jaga, konvo yg menyedihkan dan ditemani oleh sahabat yg x rasa akue menyusahkan, pemberhentian keje, pemutusan dalam satu perhubungan perikatan atas nama cinta, mengajar erti hidup sendiri, mula bermain manipulasi gambar, dan diakhiri dgn kehilangan satu2 nya kucing kesayangan selama ni… semoga kesedihan ini mempunyai hikmah yg tersendiri utk masa akan datang….

2 comments:

Cemon dah xde

Malas ak nak ulas panjang2 about hal ni sebab nanti makin sedih jadinya , segalanya dah akue citerkan dlm fb akue, memang sedih tp nak wat camne, cemon telah meninggalkanku pada sabtu lepas setelah dilanggar oleh sebuah kete kata anak sedaraku, sudah selesai ditanam pada semalam… Thanks kawan2 yg sudi beri kata2 utk pulihkan semangat ku, memang x dpt akue nak terima pemergian kucing tersyg ku ini… tp xpelah redha sajalah… mungkin ada hikmahnya yg Allah s.w.t mahu tunjukkan pada ku… insyallah … slm

DSC_1318

1 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...