Followers

Jom Like Page

Assalamualaikum semua, fuh2 first2 tiup sawang dulu. Nah tebal na sawang ye, ok maaf lah semua yang rajin singgah sini, buat sedia maklum blog ni memang den tak aktif buat masa ni. Tapi den akan aktif sentiasa di page den.

So ape2 boleh lah rujuk disana ya, dan sebarang enquire pun boleh rujuk sana. Bawah ni ada link ke page saya. 



                    http://facebook.com/cuhaxdesign





0 comments:

TEST SUPER REALISTIC PHOTOMANIPULATION

Di bawah ni ialah satu photomanipulation yg ak sendiri x percaya ak yg buat nya haha , tp yg penting its an art that akue buat dengan penuh detail, masih terdapat kecacatan di sana sini , do c&c ye  TAJUKNYA IALAH , . i’M ALONE BETTER OFF THIS WAY

girl on windows

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

links :
model : http://faestock.deviantart.com/art/Memento19-352733871
ray brush : http://spiritsighs-stock.deviantart.com/art/Light-Rays-27143616
vine : http://www.deviantart.com/download/341166065/png_viny_leaves_by_moonglowlilly-d5n4df5.png
crack : http://fc09.deviantart.net/fs70/i/2010/267/e/5/cracked_earth_texture_by_co2photo_stock-d2zelvc.jpg

0 comments:

THE RETURN OF APAM !

Hhaha ni dikala bosan2 je jumaat lepas wat, tajuknya seperti yg tertulis tu dan taw maksudnya tak ? maksudnya ialah APAM BALIK ! hahaha gilerrr

3d typo

0 comments:

REALISTIC PAPER ART JUST USING PHOTOSHOP MANIPULATION

 

Yeah ni just tiru sample je dan so ak wat lah sebijik mcm tu , bawah ni sample nye, igt ! semua ni tanpa tutorial hanya perah otak utk dptkan hasil yg sama : D

45114_397029113708549_832471141_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dan bawah ni plak hasil dari akue nye :D

 

paper art

0 comments:

PRAY FOR SABAH !

Dengan ape yg terjadi pada sabah ketika ini, cuma ape yg kita dpt buat hanyalah berdoa ramai2 agar keaadaan kembali pulih, amiinn

sabah

0 comments:

SPACE STATION FOR ALL AND GHOST RECON SIMPLE PHOTOMANIPULATION

 

 

 

 

space shipghost recon

0 comments:

COVER PHOTO BARU !

Hahah dalam kebosanan so take time utk hasilkan cover photo dan dp yg sepadan :

akue timeline

0 comments:

ANYBODY HOME ?

Trial lagi dgn realistic photo manipulation tp kali ni agar sukar sket sebab kekurangan idea dlm pencarian stock photo yg tepat, akhirnya setelah bergoogle dan nilah hasilnya, ekor tu cuma dari ekor cicak taw   D

lizard

0 comments:

SMALL GUNDAM IN BATTLE FIELD

SIMPLE photomanipulation tp dgn layer yg sgt dasyat semata2 utk dptkan blend dan effect kotor atau lepas perang yg terbaik  : D

small gundam on battlefield - Copy

1 comments:

SAMURAI IN THE RAIN

Berpandukan tutorial yg ak reka sendiri utk effect hujan maka terhasillah photomanipulation yg ini , tutorial nya ada dibawah, manakala penjelasannya pula ada di page www.facebook.com/cuhaxdesign

samurai in the rain2 - Copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tuto

0 comments:

ARTWORK MANIPULATION 02

Maaflah jarang update, bz sgt dgn keje sampai lupa nak update blog, ni antara latest manipulation 02 yg bermaksud hasil2 terbaru dari sy,

Steampunk project
- byk lagi bakal menyusul, kali ni dgn style ala2 ilusion sikit dgn blending yg cun buat tatapan semua :D

steampunk project - Copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The lonely bear, simple photomanipulation based on stock daripada google, afro samurai tp versi teddy bear

lonely bear - Copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Escape , masih igt akak ni ? hehe daripada ggkb 14 dan bawa kembali dan recycle dgn nafas baru :D

the girl - Copy

0 comments:

EXPERIMEN MANIPULATION STYLE CELL SHADING VERGIL DMC5

vergil dmc5 versi cell-shading, google utk more info about this effect style

vergil

0 comments:

MONUMEN CINTA QASEH

Inspirasi dari drama cinta qaseh dan istanbul akue datang : )

tajmahal

0 comments:

JAPAN CASTLE

Ada dua manipulasi atas dan bawah , yg atas ni memang sy akui memang byk kurang dan x memuaskan , yg bawah pula problem pada resolusi , ape2 pun enjoy : )

 

ggkb idea 6 template

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

japan no entry

0 comments:

TAKE A REST FOR A WHILE

Belajar cara2 untuk manipulasi keadaan dan mood watak yang digunakan, dan juga belajar ttg lighting dan shadow artificial :)

 

aya 2

0 comments:

PINK & KAWAAII GIRL BRUSH STYLE PHOTO MANIPULATION

YEah dah siap satu simple manipulasi dengan menggunakan teknik brush caligraphy : )
jgn lupa like www.facebook.com/cuhaxdesign

pink girl

0 comments:

DAH ADA PAGE !

Actually dah lama wat dah suatu ketika dahulu, tp baru lani nak aktif balik setelah lama xwat, fb timeline sendiri je yg dijadikan tapak artwork2 ku, skang tiba masanya wat dkt fb page lak , so korang2 yg singgah tu jgn lupa like ye , meh like ramai2 link ni dan support ak : )

https://www.facebook.com/CuhaxDesign

 

kaboom cover photoku

0 comments:

ESCAPE FROM REALLIFE

Ntahlah xde ape2 atau mungkin ada maksud yg mendalam, just for fun kot :P

girl - Copy

0 comments:

HAPPY CHINESE NEW YEAR !

Ni dua manip yg ala2 berkaitan kot  : P ape2pun enjoylah ye . Hppy CNY !


snakerrsnakee

0 comments:

GIRAFFE IN TUXEDO

Dalam kebosanan sempat menyiapkan satu artwork simple bertajuk seperti di atas.. :

giraffeman - Copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

p/s : nanti akan cuba digabungkan semua binatang yg sudah diolah

0 comments:

KABOOM #2

Semalam dah post tajuk yg sama kan, yg ni versi lain lak digunakan utk logo2 page kawan2 ku,

kaboom cover sylv

kaboom cover talha

0 comments:

BOOM KEBABOOMM

Haha agak lama x wat typo manipulation ikut tutorial superb2 ni kan . ni ada wat satu, best bile menjadi tp kurang best kerna terpaksa adjust dgn brush yg ada sebab brush yg di kasi dlm tutor tu kurang best, ni tutorial dia http://wegraphics.net/blog/tutorials/create-a-dynamic-particle-explosion-in-photoshop/

kaboom cover photoku

0 comments:

OH MY FACEBOOK

Setelah lama bermain fb selalu, lama kelamaan memang sgt2 membosankan bila semua masing nyombong, keje add lepas tu diconfirm, xde langsung yg nak berterima kasih malah diam seribu bahasa, ak dah tetapkan kini, sape2 yg add ak dlm masa 3 hari kalau diam je , serta merta ak akan unfriend tanpa sebarang notis, hahaha ye lah dah add akue so thats mean nak berkawan dgn ak lah kan ? bukan to be so serious about fb ni , just i’m wanna ask, where are your manners guys ? kita ni sesame melayu, sesame islam leh je berbaik2 dan bermanfaatkan media sosial ni , dan jgnlah salah guna, x pergi mane pun kalau sombong2 ni ye tak ? huhuh penat jari2 ni meremove stragers.. tension

 

Cat Face Closeup Near Wall

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(bukan pic akue, mengintai2 sape yg add, kalau cam sial perangai terkam je kasi penumbuk sedas : P )

0 comments:

TYPICAL LOCAL SCENE

Arghhh kadang2 rasa nak menyumpah2 pun ada, haha tp nak wat camne kan ? budak2 baru nak up biasalah, SIYESLY ak x pernah wat gitu kot, buat ape ? x untung pun, PHOTOGRAPHY local scene simple ialah search for google for any best pic dan upload dan kata hasil pic sendiri siap dgn adjustment dan iexif yg dibuat, PHOTOMANIPULATION pun sama keje nak ditroll aje, best ke kena maki dan kena gelak dek org lain ye ? best ek ? upload any artwork org lain lepas tu kantoi bila org lain tu dpt cari artwork tu, sebijik lak tu, no problem kalau tulis je dkt caption tu bukan artwork ko kan ? xyah nak malu2 lah, its ok, kalau BODOH just katakan bodoh, boleh org ajarkan mane yg patut , tp jgn lah pretend pandai lak, bila org tanya mulalah nak kasi PSD lah nampak sgt ko just copy mane2 kan ? sedeyh sgt bila tgk local scene ni berlaku di kalangan anak2 muda, bila di beri keje yg betul2 susah mulalah tercengang. so dari situ ape yg kita leh wat cuma gelakkan dia : D hahahah k bai carutan harini .


helmet guy


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

my artwork always original idea from me, and always fresh, vote for me . hell yeah  !

0 comments:

PREPARING & BLENDING , COPY + PASTE IS JUST NOT ENOUGH GUNDAM PHOTOMANIPULATION

Haa salah dalam grammar bi ? xpelah pedulik ape ak kan, haha ok ni plak satu manipulation selamat pagi oleh gundam ak wat pagi ni, sekadar sindiran dan perli utk yg baru2 nak up yg suka sgt copy paste, pentingkan juga ye preparing subject dan blending setepatnya utk sebarang photo manipulation, yeah, kena sentiasa semat kan tu dlm fikiran : )

 gundam

0 comments:

2D + 3D photomanipulation naruto

Ni lagi simple2 dari sebelum ni , hehe part nak blending tu je complex sket, pm me for real step , sgt simple dan best utk jadi :)
Nah dan ni utk peminat2 tegar  naruto.

naruto

0 comments:

OIL PAINTING MANIPULATION

 

Simple2 je edit kali ni , gambar ihsan dari my sahabat humaidi masa outing di danau toba tempoh hari, cara wat ni ? pm je ak, simple2 sgt2 , base dia adalah oil painting filter yg sudah tersedia dlm photoshop dan texturizer utk texture canvas tu :)

 

oil painting

0 comments:

YEAH, DAH MENANG ANUGERAH SAYAP KIRI UNDIAN GGKB 14

Yeah, artwork ni telah memenangkan sy dalam ggk14, memang x sangka walaupun bertarung dgn ramai yg lagi senior dari saya , tq kepada semua yg dah vote dan like pic2 sy tu, trimas sangat2 dan bersyukur ke hidrat illahi atas kurniaannya, Alhamdullillah, artwork ku telah dipandang ramai : )

536913_540530215966730_13600049_n

 

 

























https://www.facebook.com/photo.php?fbid=540530215966730

rujuk link atas utk ke fb tu

0 comments:

AYA BREA ft KILLZONE SCENE MANIPULATION

 

 

Maaf sebab gambar agak pixelate sket , tp xpelah asal nampak kan. wakaka , dkt sini belajar perspective dgn composition and lighting :

aya brea scene

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dan bawah ni tmo nya :

aya

0 comments:

HANSEL & GRETEL : WITCH HUNTER 3D MEMANG TERBAIK (REVIEW)

 

 

 

hansel-gretel-witch-killers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Catching up with Hansel (Jeremy Renner) and Gretel (Gemma Arterton) 15 years after their traumatic incident involving a gingerbread house where today, the siblings have evolved into vengeful bounty hunters dedicated to exterminate witches. Over the years, the siblings became expert hunters, famous for their proficiency at tracking and taking down their prey. Although still recovering from their ordeal, their work is relatively easy as for an unknown reason harmful spells and curses do not work well against them. Now, Mayor of Augsburg recruits them to rid the town and nearby forests of the evil Muriel (Famke Janssen) who is planning to sacrifice many local children at the witches' gathering during the upcoming 'Blood Moon' night in two days time. To make things worse, the duo also has to deal with the brutal Sheriff Berringer (Peter Stormare) who has taken power in Augsburg and conducts a very indiscriminate witch-hunt of his own.

Classification: 18
Genre: Action / Comedy / Horror
General Release Date: 24 Jan 2013
Running Time: 1 Hour 32 Minutes
Distributor: United International Pictures
Cast: Jeremy Renner, Gemma Arterton, Famke Janssen, Peter Stormare
Director: Tommy Wirkola

REVIEW AKUE : 3D ke 2D kualiti filem ni memang terbaik akue bagi 8/10 markah ! a twist daripda kesah masa kecik2 , spoiler kalau ak citerkan, haha so tgkler sendiri , paling best bila 3D ada lah dlm 3-4 part ak rasa nak mengelak sebab takut terkena serpihan dan pisau yg dibaling, haha sebab memang gler part tu, style citer yg terbaik ,walaupun agak klise dgn citer2 biasa, harap2 ada yg kedua : )

0 comments:

LARA CROFT TOMB RAIDER ft dragon FROM WOW :P

Yg ni juga bila kebosanan malam td so diolah pula satu scene , dkt sini ak nak belajar lighting water drop dan percikan air sebab dari hujan, x pasti betul ke tak, so ape pendapat korang ? : )

 

tomb raider ct

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dan di bawah ni plak tmo nye : )

tomb

0 comments:

Spiderman ft superman inside

Ha ni memang dah xde keje, haha tp buat jelah utk belajar lighting side lah pulak , so amacam ?

spidersuperman

1 comments:

Ironman harimau malaya


Haha kerana terpikat dgn jersi baru harimau malaya, so ak olah lah ironman jga memakai jersi tersebut, amacam ?

 

ironman harimau malaya2

0 comments:

THUNDERSTORM OCEAN COMES ALIFE

Nah satu manipulasi lama yg ak rasa belum wat posting lagi hehe : )
Byk kekurangan lagi , ya masih belum perfect :

ship book

dan bawah ni lak tmo nye :

tmos

0 comments:

SALAM MAULIDUR RASUL 1434 H / 2013 M

Salam maulidur rasul buat semua umat islam, Dan keatas junjungan Nabi Muhammad Saw marilah kita berselawat keatasnya, Dan disamping itu juga ak telah menyiapkan sebahagian design utk korang leh wat cover photo fb :

maulidmaulid2

0 comments:

UNDIAN UTK JUARA SAYAP KIRI UNDIAN LAH PULAK ! GERAK GEMPUR KUKUBESI 14

Yeah setelah beberapa hari memerah idea telah tamatnya ggkb , satu pun x tersangkut dlm pilihan juri so yg sangkut skang adalah 3 daripada 13 manip yg akue wat utk undian plak :

idea 14idea 15ggkb 1

so korang bleh lah mula undi akue dgn klik link2 di bawah ni  : ) dont worry bukannya spam dan korang xperlu like the pages utk like ak nye image, hehe undilah akue kawan2 semua !

 

 

gambar 1

gambar 2

gambar 3

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...