Followers

Kebenaran Menyakitkan …

Alhamdullillah doa akue dikabulkan tapi dengan yang lain, akue dipertunjukkan kepada kebenaran kepada konflik yg akue alami, xpelah kini ia menjadi pengajaran buatku, walaupun hati ini tersakit bila tahu kebenaran itu, akue maafkan kau , akue maafkan segala kesalahan yg telah kau lakukan, jika benar betul ape yg kau janjikan kau kotakanlah, nasib baik itu baru sebahagian daripada kebenaran dapat ku tahu, x mungkin akue akan tahu kebenaran yg selebihnya, mungkin lagi pedih rasa di hati ini, takpelah mungkin itu nasib ku, biarkan ianya berlalu pergi, hanya doa menjadi pendinding menguatkan diri, insyallah, kepada kamu.. mustahil akue akan lupakan segala kebaikan kau walaupun ia pahit utk ku telan, akue akan cuba sedikit demi sedikit melupakan mu… insyallah kau juga akan berubah satu hari menjadi yg terbaik di mata2 org lain, igtlah lepas ni jagalah hati org lain agar hati kita sendiri akan terjaga. insyallah kau akan dapat ketenangan yang kau idamkan. akue kini mengundurkan diri daripada hidup mu buat selama2 nya, akue berharap akue diperkuatkan…. jangan risau segala kesalahan kau akue ampunkan…. : )

snorgtees-love-hurts-tee-valentine

0 comments:

Akue Merinduimu Separuh Mati …

To somebody,

Akue sgt merinduimu,
Sgt2 merinduimu separuh mati,
Kurindukan tawamu, gurau sendamu, dan gelak-tawamu bila ku bisikkan kata2 jenaka,
Dimanakah kamu tika ku merinduimu ?
Ketika ku sedang makan , teringatkan selalu nya sebelum makan mesti akan msj kamu ‘jemput makan syg’ , tp kini sepi, sudah makan atau tidakkah kamu disana ?
Ketika mahu lena, teringatkan wish ‘goodnight syg’ tp kini tidur lah sendiri, lenakah tidur mu ?
Ketika bangun pagi, selalu nya ada sms mu di awal pagi ‘ goodmorning syg’ menandakan bangun tidurku kaulah org yg ku ingat selalu, kini hanya bunyi ayam berkokok sebagai ganti, tiada lagi dirimu,

Dulu kau kata akan bersamaku merentasi segala pahit manis, walaupun ramai kawan tinggalkanku, ketepikan ku kau kata kan setia denganku, tapi kini ? semua tu hanya janji tinggal janji.

Dulu kau kata akan setia gelak ketawa bersama ku menjadi sahabat dan cinta sejati yg terindah, kini tiada lagi, senyap sepi bak bunyi cengkerik dimalam hari, malam pun tiada lagi sinarnya, gelap gelita… hurmmmm entahlah mungkin nasibku begini.. biarkan saja ditolak arus…. mungkin yang patah akan berganti… mungkin ?
Jika engkau ada membaca tulisan x sempurna dan ringkas ini, maka ingatlah kembali segala memori indah dahulu…. assalam..


p/s : alangkah indahnya jika kita tidak pernah bercinta dan berkenalan ? x terasa sakit hati ini menahan derita yg susah nak hilang…. HC

0 comments:

Robot+Human PhotoManipulation

Combine dua gambar jadi satu :

james-guardino-sexy-man-male-model-45-11bnod32robot

Dan hasilnya :

nod32robot

Proses Secara Ringkas :
- clipping mask, burn + dodge , hue & saturation , masking, level , lens flare, lighting . voilla
- masa – 1jam
-layer needed . first proses 6-8 layers
-final proses – dalam 3-4 je Smile

0 comments:

Painting Manipulation Sket :)

Yeah, tak lama lagi blog ni akan berwajah baru dan lebih simple, maaflah lately kureng sket mood utk update blog ni, korang2 tu rajin2 lah jenguk ye, baru ada semangat, kikiki. Ok dkt sini ada dua manipulation sket dari akue. Do tgk2 ye, nanti lau ada komen2 , insyallah ak akan buat tutorial utk korang : )

96480

                                                    Gambar Asal

96480bb                                                     Gambar Setelah DIedit


DSC_0045b - Copy

                                              dan ni satu lagi

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...