Followers

Konvo Dah Dekat !!

Yeah, tak lama lagi akue dah nak konvo, erkkkk matiler duit manyak kuar maa, haha, ape2pun yeah congrates lah kepada akue ye, hahaha congrates kpd diri sendiri :P , arghh seram seyh nak konvo ni, dah lah t akue nak kena balik phg dulu n then naik train ke jb, rindu nye jb. x sabar dan takut pun ada jgak :) hehe nanti2 kan lah gambo2 konvo akue dan kawan nanti, insyallah konvo nya pada 17 april 2012 ni di PJB atau PIS politeknik ibrahim sultan... :)

2 comments:

Terbaru ?!!

trademark

0 comments:

3 Days With You That Will Not Be Forgotten

“ Yes, these three days are so hard to find, have been over than 8 month we loving each other, and know each other until that day , its so happening, i dont know why, after we meet each other , we know the truly means of love, muahhh love u always … HC .. “

1 comments:

Kan Best Kalau Akue Ada Transport

Dengan gaji yang x pernah cukup, makan pun x lepas lagi dan asyik kena berlapar camne ntah nak beli kete ,ANY kete idaman pun tak terbeli, tp alangkah bestnya kalau akue ada transport, xpyh dah nak menyusahkan duit minyak org kete org lain dan malukan dan tebalkan muka ajak org lain teman g sana ke sini, amat menyusahkan org kannn akue ni, huhuhu sedeyh sgt, tp erkkk lesen akue l pun mati, ntah bila ntah nak wat P . huhuhuhuhu entahlah, tp duit x penah cukup….

p/S: im sorry dear, cuma kaki yg ada ni je lah dpt menjadi transport sy, masih x mampu lagi utk hidup mewah….. maafkan sy ….

1 comments:

Penat !

Arghhh tension !! penat dan amat ,letih dgn segala2nya, ape yg perlu dibuat just redha dan ikutkan je asalkan hati org lain puas, biarlah hati kita remuk, hancur atau just tinggal serpihan sebesar zarah,… lagipun biarkan je lah yg salah tetap betul di dunia nyata tp di akhirnya nanti ? entahlah…. takpe2 dunia ni perkongsian juga bukan kita je duduk di dunia ni kan, tak de dah maknanya org itu dan ini nak jaga hati org lain…


p/s : tp tq for my syg who are always be in my side, tanpa dia siapalah akue …. mesti dah lama mengalah dgn kehidupan yg cam hampeh ni…..

0 comments:

Jadikan Windows 7 Korang Jadi Mcm Windows 8 ?!!

Ops, desktop dan applications dia je jadi mcm windows 8, overall xde lah, tp wat sementara waktu bleh jgak try rupanya yg smart :

Untitled-1Untitled

 

 

 

 

 

 

 

 

Nak wat jugak ? ikut cara2 ringkas ni :

1- wat system restore point cam biasa

2- download rainmeter 2.2
http://rainmeter.net/cms/

3-
http://omnimo.info/ g dkt sini bahagian download klik Mirror to mediafire.com

4-extract omnimo 4.0 tadi

5-run rainmeter td, pilih theme Omnimo

6-nak lagi best download je theme2 atau pack2 extra dkt
http://omnimo.info/addonframe.html

1 comments:

The Day I’ve Waiting For

Yup, hari2 yg akue telah tunggu selama ni bakal tiba, entah apa yg terjadi selepas itu semuanya tak dapat akue jangka, insyallah everything goin so ok, amin… i will be the best… TQ

0 comments:

Beberapa Pic Kucing Ku :)

kulilcemonDSC_0403bDSC_0402b

1 comments:

MOVIE WATCH : JOHN CARTER

DIkala baru dpt gaji so utk membelai diri yg terseksa dgn stress kerja maka sempatlah utk kuar tgk wayang sokojap di Terminal 2 Seremban. Movie yg ditonton ialah :

john-carter-poster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Transplanted to Mars, a Civil War vet discovers a lush planet inhabited by 12-foot tall barbarians. Finding himself a prisoner of these creatures, he escapes, only to encounter a princess who is in desperate need of a saviour.

Director: Andrew Stanton
Writers: Andrew Stanton (screenplay), Mark Andrews (screenplay), and 2 more credits »
Stars: Taylor Kitsch, Lynn Collins and Willem Dafoe

Review Akue ? :

- Memang cambest , jalan cerita yg menarik, start daripada cowboy ke fantasy, memang syok utk ditonton beramai2 , overall akue bagi 7/10
- ala2 cerita Prince Of Persia +  Lord Of The RIng + Avatar dan lain2 lagi, tapi jalan cerita seriously memang terbaik sgt : )

0 comments:

Realiti Seorang Graphic Designer Jalanan

Ahaks , cewah plus dgn graphic designer jalanan seyh, mane de di company jgak sobonarnya eh, orait antara realiti2 nye ialah :
1- time belajar memang belajar jauh sampai ke level2 tinggi tp bila realitinya susah nak naik level gitu so kena dari satu2 dari junior ke senior baru lah boleh upgrade, PS: tapi baguslah bila dah upgrade level xde lah terkial2 .

2- byk level dlm graphic design ni :

LEVEL 1 – photostat, taip surat ,design bunting,banner & name card, kad kawen, phamplate, brochure etc
LEVEL 2 – web design, design bunting , banner & name card kerajaan,
LEVEL 3 – web master, 3D animasi, photography & advertising dan macam2 lagi


bila dah makin naik level pun realitinya confirm dah ada company sendiri kannn , baru untung dirasai diri sendiri.

3 – ikut cakap customer, mcm sewaktu belajar kena ikut cakap lecturer tp customer mcm2 jenis plak :

     a. tak kisah – asal design nampak cantik , cacat cela tak dipandang dan terus dibayar

     b. senang di bawa berbincang – jenis customer yg tahu serba sedikit ttg design, agak cerewet tp senang di bawa berbincang, asalkan keje jalan seperti yg dimahukan so terus bayar

     c. cerewet – nak macam2 tapi nak murah, salah sikit melenting , cara nak deal kita kena lagi cerewet dari dia, selalu kol smpai dia bosan, ahakz

     d. super cerewet – kejap nak yg tu kejap nak yg ni, salah satu huruf je melenting, so cara nak deal amat senang, kena lagi cerewet dari dia , segala keje , emel semua di rekodkan supaya tak boleh berlaku kompromi : ) 

     e. duo (pro/contrast) – yg deal dgn kita super baik dan best tp dia ajak plak kawan yg asyik bercanggah dah sedikit cerewet semua nak diubah. yg ni kena layan je dan try mintak tolong dgn yg baik tu camne, try cakap baik2 :)

     f.   ada lagi ntah lupa plakkkkkk : P


P/S : Mcm ada byk lagi je nak tulis, tp lupa plak , xpe lah tido je lah lagi best, hahaha nite : )
id_finally_by_rukari_boy-d3clnhh

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...