Followers

Mem-bz-kan Diri Dengan Photomanipulasi

yeah , demi utk melupakan kisah lama, ak dah bergerak utk bermain pula dgn photo manipulasi, nanti akan akue update kan satu persatu artwork2 latest dari ku, insyallah :)

0 comments:

Review Wreck It Ralph

20121201_120832

Yeah, sudah sekian lama memerap diri dkt umah, akhirnya dpt jgak g tgk wayang, ni dkt starmall jengka dan tgk movie Wreck It Ralph by disney , jom baca sinopsis dulu :

Wreck-It Ralph is a 2012 American 3D computer-animated family-comedy film produced by Walt Disney Animation Studios and distributed by Walt Disney Pictures. It is the 52nd animated feature in the Walt Disney Animated Classics series. The film was directed by Rich Moore, who is known for directing many episodes of The Simpsons and Futurama, and the screenplay was written by Jennifer Lee and Phil Johnston from a story by Moore, Johnston and Jim Reardon. Disney Chief Creative Officer John Lasseter served as the executive producer. The film features the voices of John C. Reilly, Sarah Silverman, Jack McBrayer, and Jane Lynch.

The film tells the story of the titular arcade game villain who rebels against his role and dreams of becoming a hero. He travels between games in the arcade, and ultimately must eliminate a dire threat that could affect the entire arcade, and one that Ralph may have inadvertently started. Wreck-It Ralph had its world premiere on October 29, 2012, and was released on November 2, 2012 in the United States and Canada.

Okeh, skang giliran ak lak, so bagi akue citer ni memang terbaik, secara psikologinya ia ibarat release kitanyer inner child, dan watak2 dlm ni memang kelakar dan comel, byk parody2 dari game2 popular ada, mcm street fighter, mario, pacman dan lain2 lagi. so ak bagi 8/10 bintang dan ianya memang x rugi ditonton, memang puas : ) 

1 comments:

Kebenaran Menyakitkan …

Alhamdullillah doa akue dikabulkan tapi dengan yang lain, akue dipertunjukkan kepada kebenaran kepada konflik yg akue alami, xpelah kini ia menjadi pengajaran buatku, walaupun hati ini tersakit bila tahu kebenaran itu, akue maafkan kau , akue maafkan segala kesalahan yg telah kau lakukan, jika benar betul ape yg kau janjikan kau kotakanlah, nasib baik itu baru sebahagian daripada kebenaran dapat ku tahu, x mungkin akue akan tahu kebenaran yg selebihnya, mungkin lagi pedih rasa di hati ini, takpelah mungkin itu nasib ku, biarkan ianya berlalu pergi, hanya doa menjadi pendinding menguatkan diri, insyallah, kepada kamu.. mustahil akue akan lupakan segala kebaikan kau walaupun ia pahit utk ku telan, akue akan cuba sedikit demi sedikit melupakan mu… insyallah kau juga akan berubah satu hari menjadi yg terbaik di mata2 org lain, igtlah lepas ni jagalah hati org lain agar hati kita sendiri akan terjaga. insyallah kau akan dapat ketenangan yang kau idamkan. akue kini mengundurkan diri daripada hidup mu buat selama2 nya, akue berharap akue diperkuatkan…. jangan risau segala kesalahan kau akue ampunkan…. : )

snorgtees-love-hurts-tee-valentine

0 comments:

Akue Merinduimu Separuh Mati …

To somebody,

Akue sgt merinduimu,
Sgt2 merinduimu separuh mati,
Kurindukan tawamu, gurau sendamu, dan gelak-tawamu bila ku bisikkan kata2 jenaka,
Dimanakah kamu tika ku merinduimu ?
Ketika ku sedang makan , teringatkan selalu nya sebelum makan mesti akan msj kamu ‘jemput makan syg’ , tp kini sepi, sudah makan atau tidakkah kamu disana ?
Ketika mahu lena, teringatkan wish ‘goodnight syg’ tp kini tidur lah sendiri, lenakah tidur mu ?
Ketika bangun pagi, selalu nya ada sms mu di awal pagi ‘ goodmorning syg’ menandakan bangun tidurku kaulah org yg ku ingat selalu, kini hanya bunyi ayam berkokok sebagai ganti, tiada lagi dirimu,

Dulu kau kata akan bersamaku merentasi segala pahit manis, walaupun ramai kawan tinggalkanku, ketepikan ku kau kata kan setia denganku, tapi kini ? semua tu hanya janji tinggal janji.

Dulu kau kata akan setia gelak ketawa bersama ku menjadi sahabat dan cinta sejati yg terindah, kini tiada lagi, senyap sepi bak bunyi cengkerik dimalam hari, malam pun tiada lagi sinarnya, gelap gelita… hurmmmm entahlah mungkin nasibku begini.. biarkan saja ditolak arus…. mungkin yang patah akan berganti… mungkin ?
Jika engkau ada membaca tulisan x sempurna dan ringkas ini, maka ingatlah kembali segala memori indah dahulu…. assalam..


p/s : alangkah indahnya jika kita tidak pernah bercinta dan berkenalan ? x terasa sakit hati ini menahan derita yg susah nak hilang…. HC

0 comments:

Robot+Human PhotoManipulation

Combine dua gambar jadi satu :

james-guardino-sexy-man-male-model-45-11bnod32robot

Dan hasilnya :

nod32robot

Proses Secara Ringkas :
- clipping mask, burn + dodge , hue & saturation , masking, level , lens flare, lighting . voilla
- masa – 1jam
-layer needed . first proses 6-8 layers
-final proses – dalam 3-4 je Smile

0 comments:

Painting Manipulation Sket :)

Yeah, tak lama lagi blog ni akan berwajah baru dan lebih simple, maaflah lately kureng sket mood utk update blog ni, korang2 tu rajin2 lah jenguk ye, baru ada semangat, kikiki. Ok dkt sini ada dua manipulation sket dari akue. Do tgk2 ye, nanti lau ada komen2 , insyallah ak akan buat tutorial utk korang : )

96480

                                                    Gambar Asal

96480bb                                                     Gambar Setelah DIedit


DSC_0045b - Copy

                                              dan ni satu lagi

0 comments:

Alpha Lipid SD2 ??!

“ Yeah , akue memang dah lama nak update blog ni tapi kadang2 je dpt idea bernas bila nak update, tp bila di keyboard, idea tu boleh ilang lak ai, hahaha, ok nak story ttg satu produk plak boleh ? ala boleh lah , lagipun lau ak ada duit dah lama ak nak beli produk ni , haha boleh ar bajet2 duk workout smbil mengidam2 kan dpt badan yg best bila dah guna produk ni, heheh nak taw produk ape ? ianya adalah ALPHA LIPID SD2 dan juga produk2 lain yg seangkatan dibawah nama ALPHA LIPID ni :

Ok sebelum akue dan korang cari produk ni , kita kenal2 dulu produk ni :

Alpha Lipid SDII
Alpha lipid SDII merupakan produk pelangsingan yang terkenal di New Zealand dan kini di pasarkan di Malaysia.

Program pelangsingan Alpha Lipid SDII diformulasikan berdasarkan kepada konsep penyimpanan protien dan diet ketogenik yang dikaji secara klinikal oleh sekumpulan ahli perubatan daripada Harvard Medical Universiti dimana penyelidikan yang dijalankan didapati berjaya dan selamat .

Terbukti program ini berjaya menurunkan 6000 tan lemak diseluruh dunia dan memegang cacatan di World Guiness Book Record.
Susu Alpha Lipid SDII bukan sejenis makanan gantian tetapi ianya merupakan makanan tambahan dimana anda tidak perlu berlapar dan meninggalkan rutin harian.

Berfungsi mempercepatkan penurunan berat badan dengan efektif dan mengekalkan bentuk badan dalam jangkamasa yang panjang. Jangkamasa penurunan dengan cara pemakanan yang teratur mampu menurunkan berat badan 2-5kg seminggu.

KHASIAT ALPHA LIPID SD2

1) Tambahan Ekstrak Green Tea.

Membantu meninggikan metabolisma, Meningkatkan penggunaan tenaga, Merangsang badan membakar lemak, Antioksida , Memelihara jantung , Antibacterial & Antiviral,

2)  Serat

Membantu sistem penghadaman (melawaskan) , Memberi rasa kenyang lebih lama ( elak gastrik )

3) Tinggi  Protien

Memperbaiki jisim otot, Meningkatkan metabolisma.

4) Vitamin A,B,C,D,E dan Mineral.

Formula ALPHA LIPID untuk penyerapan nutrien-nutrien dan vitamin yang lebih baik.

 

SEMUA INI BERFUNGSI UNTUK MENJADIKAN:
Tiada kesan kelaparan terlampau, Tiada ketagihan kepada makanan berkarbohidrat dan manis, Kawalan gula darah lebih baik, Merangsang tindakbalas insulin yang lebih berkesan, Lebih bertenaga (Tiada keletihan ketika berdiet), Memelihara jisim otot dan ton kulit (Tidak mengendur)

 

Cara Penggunaan Alpha Lipid SD2

Dos 15 g (2 senduk) 4 kali sehari untuk sarapan pagi, makan tengah hari, makan malam, dan 'supper'. Campurkan dengan 250ml air – goncang hingga sebati.

So, kira insyallah lah lau pakai ni boleh lah nampak slim dan kurang berat badan sket, akue lak harap2 lau dpt beli nanti ak nak jgak dpt badan best !!! yeah


SO kalau kawan nak try ni boleh lah contact :

Yut : +60174252941
Email : sayuti.abdulhalim@gmail.com
Blackberry Pin :26AA5ECC

dan blog dan fb nya di :
http://themensfitnesssupplement.blogspot.com/
https://www.facebook.com/ALPHA.LIPID.DAN.GYM.SUPPLEMENT

0 comments:

Sudah Cukup Sudah

Segala telah berakhir tapi mustahil utk akue lupakanmu, Sudah cukup sudah satu lagu dari kumpulan Mirwana Band tiap kali masa citer julia ditayangkan dislot akasia tv3, amat menyentuh perasaan, citer dgn lagu tu memang kena lak dgn kesah hidup perjalanan cinta akue, tak tahu bagaimana akue yg memberikan cinta selama ni di buang dan diabaikan begitu sahaja, sengsara sgt rasa kerana diperlakukan begitu, ye akue taw ak siapa , lepas tu kau nak buat akue camtu lak kan, bagaimana dengan rasa2 selama ni ? adakah semua itu hanyalah palsu, cuma terima kasih dpt diberi dan harapan agar masa berlalu….

0 comments:

Yeah Logo Baru Cuhax Photography !

final

p/s : hehe bukan ada ape2 sgt pun ,just more simple dan utk letak tag for all latest uploaded pic je : )

0 comments:

Dear Nasib,

Duhai malam,
Katakanlah kepadaku kenapalah nasibku sebegini sahaja ?
Apalah salahku ditinggalkan sebegitu sahaja ?
Penuh dengan tanda-tanya tanpa pengakhiran

Bingung,
Sedu tangis mengganti gelak-tawa yg pernah dikecapi suatu ketika dahulu,
Tak ku sangka segalanya itu hanyalah gurauan palsu demi kepentingan diri,
Alangkah indahnya segalanya berulang kembali dengan perjalanan baru,
Akan kutulis dengan penuh indah,
Agar tiada siapa yang kecewa,

Hancur,
Ya senanglah dikau melihat hatiku hancur remuk sebegini,
Anganku semua musnah dengan cita2 palsu,
Tak ku jangka segalanya berakhirnya begini,
Sakit, Kenapa tusukan rasa itu sangat sakit ?
Malah lebih sakit dan tajam dan dalam lagi sebelum ini,
Gembiralah kau melihat aku menderita setelah kau buang diriku,
Entah pada siapa dapat ku mengadu nasib ini lagi,
Adakah benar segalanya memang tertulis dan memang inilah nasib ku sampai mati ?
Entahlah masa depan semuanya misteri…

Angin, kau bawalah pergi segala kenangan manis yg telah bertukar pahit ini,
Tak mahu ku ingat lagi sampai mati,
Kerna makin diingat makin pedih hati ini,
Makin pedih dengan sisa2 material yang dijadikan kenangan…
Semoga kau bahgialah dengan berbuat ini kepada ku dan orang2 lain sebelumku. Tahniah sgt! dan Terima Kasih….

sakit-hati-putus-cinta1

0 comments:

Satu Jawapan Yang Pasti

Yup, akue hanya mahu satu jawapan je, andai jawapan itu akue telah dapat,
akan ku undurkan diri ku dari hidupmu buat selama2nya,
ak janji ak xkan mengganggu kau lagi, kemudian semoga kau bahgia dgn segala keputusan yang telah kau buat…
yes the choice is in your hand..
akue nak taw jawapanya agar ku tahu dimana silapku
supaya akue tidak mengulangi kesilapan lama.

”I’ ll be gone”

so-lost-without-u

0 comments:

Tamat Sudah Satu Kisah ; Single Kembali

Yeah, setelah setahun cinta ditabur sehingga mekar kini tiba2 ia dibiarkan sampai layu, bukan diri ini yang meminta ianya terus layu, walaupun dihinggapi selalu dengan anasir2 luar tp diri ini tetap bersabar, kini segalanya telah hancur berderai…. tak mengapalah org dah ludah dan buang kita, xkan hendak memaksa kan….

Kau hadir tanpa ku sedari
Mengisi kekosongan hati
Kini kau pergi tinggalkan ku
Lemas ku dalam sepi


Hujan yang turun ke bumi
Membawa rindu yang mengunung
Kau biarkan ku oh sendiri
Malam ku tanpa mimpi


Mengapa tangan kau lepaskan
Setelah hatiku kau tawan
Mengapa takdir memisahkan


Hanya aku cinta kau seorang
Mengapa tangan kau lepaskan
Setelah hatiku kau tawan
Angin malam bawalah cintaku
Menghapus rasa rindu

 

Terima kasih … HC….

0 comments:

FOREVER ALONE : Simsimi online !

image

haha mende ni lah kalau korang rasa kalau korang bosan dan xde friend yg nak korang chatkan, so bukaklah page ni dan chatlah sepuashati korang, hahhaa forever alone sgt kan ??

http://www.simsimi.com/talk.htm

0 comments:

Kid Photoshoot Ain Nadia

12345

0 comments:

Ucapan Dari Kucingku : Selamat Berpuasa !

DSC_0073 - Copy

0 comments:

VIntage + Retro Love Story BY JDSL

Firstly , lets take a look of the photographer :)

DSC_0192

dan ni plak geng2 dslr yg join aritu :

266166_3861641633725_533695867_o

DSC_0138cDSC_0141DSC_0156DSC_0162DSC_0201DSC_0211DSC_0251DSC_0274

1 comments:

Suatu Pagi Di Taman Rusa UTM SKUDAI

DSC_0701

DSC_0708DSC_0632DSC_0645

DSC_0685

0 comments:

What a wishing morning meant actually ?

“ A morning text doesn’t only mean "good morning".It also means "i think bout u when i wake up". ;) “

0 comments:

Talent Photoshoot ‘Nearly Postpone’ Flower Girl @ Lake Garden Seremban

Di bawah ni antara2 shot2 terbaik dari akue , wahahahahhahahahaha :

DSC_0188b

DSC_0188cDSC_0188esadaDSC_0188f

0 comments:

Every Path We Choose Is A Giant Leap

Arghhh i dont wanna think about it, a path that i take is a giant leap! this mean every choose that i make each will tell a different story, i dont know whether its a bad or good enough for me, arghh but just like one say, wake up, sampai bila nak gini je, try to make a different jgn terus terduduk diam begini, kalau x memang x kemana2…

0 comments:

Project Untitle

Yeah baru je benti keje, so sekarang memang sgt2 lah project untitle , x taw dah nak watpe utk masa depan, atau bagaimana masa depan akue ntahler, maybe the easy way or the harder way, which way is a must with all the support, really down right down but need at least one support, through the trauma that ive gone through last day, hmmm so what i will be next ? who knows ? hmmm

0 comments:

Talent Photoshoot Jeram Tengkek Gadis Kampung MUA By Mazz

teaser b - Copy

hasnamazznasueyat

teaser c - Copy

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...