Followers

28 Sen / 10 minit Celcom Berbaloikah ?

Alkisahnya

Tapi untuk maxis atau lain2 operator 28sen /5minit taw.. so agak2nya berbaloi tak ? actually dah lama dah pun guna prepaid no jenis ni sejak bulan 4 aritu lagi tp ada pro & contrast nye ye lah semua mende dalam dunia ni mesti ada kebaikan dan keburukannya jgak kan ? hehe

Yang Bestnye ?!

28sen / 10minit celcom-celcom Murah sgt !!, cuber kalau korang yang guna nombor biasa tapi sekejap je dah drain kreditnyekan walaupun baru 10minit berborak, mau sampai rm1 lebih utk 10minit kan ? walaupun guna pelbagai plan ape2 pun. So bile guna celcom ni kalau kol 1jam ke celcom pun baru RM1.40 so memang lama dah berbaloi sgt! kalau ke maxis atau operator lain RM0.56 sen utk 10minit jgak. tu yg jimat sgt2 tu, so boleh lah jugak bertahan lama kedit nye, bukan nak citer kedekut tapi memang menjimatkan !

Yang Xberbaloi ?!

Yup di sini kena diingatkan setiap celcom ke celcom 28sen /10minit so setiap kali kol samada utk emergency tetap 28sen ! Yg takbest lagi bila org yg kita kol x berangkat tp masuk ke voice mail tu pun dah makan 28 sen ! Cer korang bygkan kalau org yg kita kol tu angkat tp bz dan terus letak kol semula tak ke lagi rugi 28sen ?! Ngeee sgt kan, rasa2 nak geget je tepi bantal.. hahaha yg lagi satu tak best ialah bila yg org kita kol tu xmo cakap lama2 dgn kite, huhu

Kesimpulannya   

Buat dua nombor ! hahaha satu maxis atau yg lain2 , dan satu lagi celcom. So kalau bila nak kol org2 penting atau sekejap just guna no ni dan celcom plak utk yg lebih lama . Kol hanya yg tersyg ! haha yup lagi berbaloi dan sampai x perasan dah habis sejam lagi best kann ? haha. Lebih baik lagi satu beritahu org yg kita kol tu bahawa no tu memang camtu ngehheheh erk bunyi mcm x ikhlas je kol plak kan? hahah yg lebih penting korang pikir lah sendiri baik dan buruknya.. heheh : )

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...