Followers

Si Baby

Ahakz ni bukan ttg baby akue atau anak sedara akue atau my baby love .. ahahaha just two pics of my kucing kesayangan yg super comel secara spontan .. : tadaaaa

DSC_0274DSC_0276

0 comments:

Tips Hubungan Cinta Jarak Jauh

Words of Love

 

 

 

 

 

 

 








Bukan senang untuk kita menghadapi situasi berhadapan dengan pasangan yang jauh daripada kita. Banyak masalah yang timbul dan seringkali timbulnya pergaduhan antara pasangan. Meh sini nak bagi tips sket yg akue cedok dan ubah dari mag By’u bil 10 ms 22 :

1-Selalu berfikiran positif
Bila dah duk jauh ni sure lah kita kan rasa tak senang duk mesti nak taw update si dia. Tp masing juga kena lah sentiasa positif dengan tidak memikirkan yg bukan2 apabila pasangan anda hendak keluar atau pergi mana2. Yang penting masing2 kena sentiasa jujur antara satu sama lain. Please hargai lah satu percintaan ini sebab ianya tak mudah hadir

2-Sering berhubung melalui telefon
Rajin2lah berhubung bila ada masa yang terluang. Usah berkira ttg baki kredit telefon anda. Tapi yang penting janganlah wat si dia tertunggu2 at least berikan jawapan. Lagipun fikirkan lah juga ada org yang sentiasa menanti dan memikirkan anda di satu tempat yang lain. Ambillah masa seketika walaupun sekejap untuk bertanya khabar dan berborak2 walaupun sebentar. Secara tidak langsung lepaslah rindu dan dapat lagi hubungan anda berdua

3-Kepercayaan sesama sendiri
Percayalah pada pasangan anda kerana kalau anda susah nak memberi kepercayaan, lebih baik usah bercinta. Yakin pada diri anda dan juga pasangan. Anda juga perlulah jujur dalam melaksanakan sesuatu perkara. Ingat pada pasangan anda sebelum bertindak.

4.Usahakan diri untuk berjumpa walaupun sekejap
Setiap pasangan perlulah berusaha mencari setiap peluang yang ada untuk berjumpa. Selagi nyawa di badan, kudrat masih ada, sihat dan selagi ada wang, berusahalah untuk berjumpa walaupun seketika. Usaha itu penting. Sekurang2nya dapat lagi mengenal expectation pasangan setelah jumpa apa dan cuba untuk menyemarakkan lagi perhubungan.

5.Mengingatkan diri agar terus setia pada pasangan
Bila dah berjauhan mulalah rasa insecure. Buang segala pemikiran negatif dan andaian yang boleh merosakkan hubungan anda berdua Tingkatkanlah kesetiaan anda pada pasangan dan jagalah hati pasangan anda agar tidak terguris. Hargailah pasangan anda kerana setiap insan mempunyai hati dan perasaan.

Kesimpulannya Senang je nak jaga cinta jarak jauh ni asalkan masing2 saling faham-memahami kerana roda sentiasa berputar sekejap di bawah sekejap di atas. Lagi satu hargai lah setiap perhubungan dan percintaan ini sebab ianya sukar sgt diperolehi dan jangan lah ia makin lama makin jauh. Biarlah jadi bak kata pepatah jauh di mata dekat di hati kannnnn..

0 comments:

Dedicated To My Love

Nyala By Aliff Aziz

Kala engkau tersungkur di hati
Daku mencurah kasih abadi
Renungkan janji mataku ini
Yakinilah bisa akhirnya

Dengarlah mereka persembahkan
Usah gentar menawani cita
Terusan melangkah kehujungnya
Bangkit segera semangatmu

(chorus)
Tegarkan jiwa jauh dari luka
Biar nyala jangan matikannya
Teguh gapaikanlah impian itu 
Hapuskan duka biar genggam bara
Dalam kalbu ku percaya kanmu
Segalanya pasti

Mimpi dierat tanganku sayang
Kita bersama menanti sinar
Mimpi mu menjelang jadi nyata 
Tunggu saatnya kan dimiliki

(chorus)

Hapuskan duka biar genggam bara
Dalam kalbu ku percaya kanmu
Segalanya
Percayalah segalanya pasti

p/s: Salah satu lagu yang boleh menaikkan semangat . chaiyo2 ye syg : )

0 comments:

Back To Reality

DSC_0172cYup, it been long time i had forgot to back to my reality, yup sekian lama hanyut dalam dunia yg akue reka sendiri, yup cuha x hafiz you need to wake up to become a better person… not always focus your life 100% with just wandering around with nothing and love that i already confortable with, sy harap dia juga begitu.. hehe cewah.. :P Yup, start from this moment i need to open my eyes to be a better me. tq for those yg telah membuka kembali mata akue ni, yup iaitu back to my career and get out from my comfort zone and to become more better me : ) yup start dr skang mcm2 akue dah kena mulakan dan tamatkan , xmo lagi wandering je… kena gerak… yup iaitu dgn cari keje, dgn my hobby as profession.

Modelling photography

Arghh tgk pic2 org len wat modelling ni geram plak akue, teringin shoot balik, sape nak jadi model ? cepat angkat tgn ! hehe first of all yg pasti sure lah my lover akan jadi model di kamera akue suatu hari nanti insyallah ye syg (hope dia baca sambil tersenyum) hehehe udah2 lah dgn konflik kita, yup kita kena saling faham-memahami, kalau xde ni cane nak selesaikan masalah kita.. ahakz… shhhh.. yeah… first utk masa terdekat ni cuba je lah sape2 yg not bad looking and some place yg best utk photography modelling tp cam segan plak nak tegur nak carik model ni.. hahahah… takpe2 kena kuatkan diri neyh.. yeah….

0 comments:

This Sky Full Of Lighter

Yup, cahaya yang membuat kita warm sepertimana cahay matahari di waktu siang, walauapapun at least kita perlu berterimakasih atas apa sahaja pemberianNYA sebagai contoh anggap semuanya sebagai anugerah terindah utk kita… yup bersyukur sgt2 kerana masih dihargai dan ada diluar sana sedang tak duduk diam memikirkan kita. Lebih2 lagi sering merisaukan kita. Terima kasih terhadap anugerah ni. Hargailah kekasih itu sepertimana anugerah2 kita yang lain. Jagalah kotak hati yang diperbuat dari kaca itu, dan juga yang paling penting memahami antara satu sama lain baru lah satu tali yang di buat bersama tetap utuh dari segala ancaman yang mendatang samada soal hati atau fikiran. Jangan pendamkan segala masalah haruslah sekurang2 nya luahkan agar ianya difahami dan juga tidak menjadi barah dalam fikiran…. yang pasti kini akue sgt bersyukur dengan kehadiran kau.

0 comments:

Bila Kebosanan Melanda ?!!

Yeah.. bila kebosanan melanda ape lagi mengada2 jadi model lah.. ahakz…. sila sediakan baldi utk muntah ye.. ape2 pun sambil2 bosan sambil belajar improve editing lagi agar hasilnya sedang2 dan sedap mata memandang , cewah.. ahahha ape lagi jgn lupa komen2 ek.. more on fb.. tengkiu

page

0 comments:

What Did You Think She Say ?

DSC_0045

What did you think she say ? | Nikon D40 | aperture: 4.5| iso: 800 | f.length: 135mm | s.speed: 1/125s | f-stop: f/4.5 |editing: levels,contrast, toning, & brighness

Heheh xde pe pic yg baru wat masa terkini neyh, lagipun akue jarang beno online skang, so ni shoot semalam dan akue suka sgt the moment nye... telinga kanan kucing betina akue ni bernama baby bengkok plak heheh... so korang2 pikir2kanlah ape caption yg sepatutnya akue letak ? hehe : )

0 comments:

Trauma Return ! Now its 90%, Please Don't Make it 100%

Yupppp ! 90% dari geng2 facebook online yg pernah akue jumpa setakat ni memang sama ! thats why akue ckp 90%… sebelum nak jumpa bukan main, ada yang siap amek cuti semata2 nak jumpa, surely time2 tu tgh bz jgak kan, tp skang mcmana lebih BZ DARI BIASA ? “yeah akue dah biasa” next , ada yg rajin tgk blog akue semata2 nak tgk perkembangan akue dan minat katanya tp skang nothing, bz bz bz je jawapannya, dulu tak bz jgak ke? next, sebelum jumpa rajin beno komen2 gambar2 akue katanya ada bakat tp bila dah jumpa n then jadi model utk kamera akue terus senyap seribu bahasa ? ai dah mati ke ? nasib bek x berbayar, hua hua hua, next popular lah sgt kononnya tapi hampeh juga, please igtlah dalam minda NOBODY PERFECT ye.
            Next beriya2 nak jumpa tapi bila dah jumpa senyap mcm dah bisu. gile ape ? ceh.. dan mcm2 lagi lah, please lah sebenarnya akue nak berjumpa tu utk mengeratkan sillaturrahim antara kita then please jgnlah wat high expectation sgt terhadap akue, akue ni sama je dgn korang nobody, akue bukanlah perdana menteri atau org ternama yang boleh kau expect yg lebih2 dari akue, semuanya just as friend, please dont ever make me like this, korang dah byk menghampakan akue, yup semakin hari akue bukan semakin kanak2 tp juga semakin besar dan dewasa. Korang pun jgn lah bersikap mcm budak2 expect ape2 yg lebih dari akue dan juga mcmlah korang tu beri akue high expectation jgak ? kita semua all the same, tak bolehkah kita berbaik2 ? Kalau nak menyepi pun at least beritahu lah sebab kenapa ya ? jgn wat akue tergantung mcm tu je… its me coz annoying ? yup akue taw akue xde lah seperfect korang … tapi yang penting korang pun perfect jugak ke ? please lah meluat rasa…. yang lagi meluat ya, ada yang ckp “takkan jadi camtulah" tapi memang die yang wat jadi camtu , ceh… itulah manusia cakap tak serupa bikin. BENCI !

PLEASE DONT MAKE IT 100%

Yup, to my dear, walaupun kita tak penah jumpa sy harap awak tak menghampakan saya, kalau mende ni berlaku, akue tak taw dah nak cakap apa dah, memang betullah agaknya segala kekurangan memang datang dari akue…. akue tak dapat teruskan lagi menulis blog post ni sebab dah terasa sebak sgt dgn ape yang berlaku, akue akhirinya disini jelah… sekian….

411220_12155753_1-785249

kenapa tidak kita semua berbaik2 ?

0 comments:

Di Atas Sana By Cuhaxhafiz

Di malam yang sepi ini
Ku nyanyi sebuah lagu utk mu
Yang tersayang, yang tercinta
Sebuah lagu yang lahir dari hati
Utk mu dari ku di atas sana

Jika ku pergi dahulu
Aku tetap mencintai mu sepenuhnya
Walau hanya dari di atas sana

Namun ku
Tetap inginkan dirimu berada selalu di samping ku
Walau hanya dari di atas sana

Jika ku pergi dahulu
Akukan mencintai mu sepenuhnya
ooooo sepenuhnya

Biarkan perasaaan ini lahir dari hati walauku tahu
Kau sukar ku miliki

Jika ku pergi dahulu
Aku tetap mencintai mu sepenuhnya
Walau hanya dari atas sana..



p/s: buat lirik dan irama je pandai tp x reti nyanyi sebab sore tak sedap.. hahahaha tq tq .. sekian : P tergelak2 bila try2 gubah irama utk lagu ni.. hahahahahah wat malu je .pengsan..

0 comments:

Please Take One !

312066_291701727524315_100000534705521_1089245_371849972_n

 

 

 

 

 

 

Yup, anyone please take a smile, walaupun akue jarang kali dapat mengukir senyuman di wajah akue tp takpelah asalkan org2 yang akue kenal dan syg dapat mengukir senyuman di wajah mereka kerana akue, dan juga my lovely sebab sentiasa thinking of me, so does to anyone who read this blogpost please take a smile….

p/s : semakin lama rasa semakin sakit tapi nasib baik ada penyembuhnya… tq

0 comments:

The Others Side

Yeap, in a relationship jgnlah kita pentingkan diri sendiri je, jenguk2 lah ke the others side, maksudnya kita kena fikirkan bagaimana things running on the others side of our lover, hehe.. maksud lebih tepat ialah saling memahami antara satu sama lain dengan lebih lagi, so dah xde nak muka monyok2 dah bila dah saling memahami kannnnnn…. jgn being selfish kan, sebab mcm ferris wheel semua mende boleh overturn 180darjah. Yang penting perasaaan yang sama dari mula kenal hingga bila2. :)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...