Followers

Me Annoying ? Vs High Expectation Vs High Perception

Yup. xde pe pun actually yg nak diceritakan mengenai tajuk just i’ve to give 100% positive thinking about all of them, ye lah, ramai org berekspetasi tinggi to someone tapi hampa je bila dah berdepan, tapi yang penting disini akue just being myself, buat ape akue nak jadi org lain kan ? tak ke hipokrit ke namanya, atau lebih betul wordnye iaitu “munafik” just being true to yourself and show the real you. semua nya terpulang pada persepsi masing2 terhadap someone samada baik atau buruk yang penting mahu menerima atau tidak dan juga lebih penting diingatkan NOBODY PERFECT okay ? cuma seorang je yang pernah hidup di dunia ini memang perfect atau ma’sum atau tidak pernah berbuat salah iaitu Rasul Junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W. Alhamdullillah jika ada yang sanggup menerima baik buruk diri ini dan diucapkan jutaan terima kasih. Entah sampai bila nyawa ini kekal di badan, kita tak tahu entah esok, lusa atau tulat kita akan pergi.

                 Alhamdullillah kita masih diberi nyawa untuk berbuat baik sesama insan di muka bumi ini. Difikir2kan balik tak perlu pun thinking negatif always kerana ia akan memakan diri juga satu hari nanti, so about me annoying ? erm xpelah kalau org dah kata begitu, mulut org takkan kita nak tutup kan ? redha je lah, ape2 pun semua dilakukan sebab care terhadap satu sama lain. Yup, nothing special on me, neither you right ? ingatlah semua yang ada pada kita ni hanyalah pinjaman semata2 dan suatu hari nanti akan dipulangkan semula kepadaNYA…. sekian….

p/s: sekadar luahan hati tentang apa yang berlaku di sekeliling akue, semuanya memberi warna pada hidup ini, Amin. Akue bersyukur. sekadar coretan diari utk dibaca jika akue tiada lagi…

 

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...