Followers

Muka cam sama je kan ?

Kebosanan di cc ni .. saje search2 image dan tgk diorang bertiga ni lebih kurang je muka kan ? hehe pendapat korang ?

josh 080304_1 19229ryanseacrest300

 

 

 

 

 

 










sape diorang ni ?
1.josh duhamel (pelakon transformers)
2.oli pettigrew (pengacara axn)
3.ryan seacrest (pengacara american idol)

3 comments:

Joy . Love = Sharing

DSC_0015cuple

Yeah.. dah lama x upload pic2 menarik dan best. yup2.. ni haa pic akue amek dan super-crossprocessing kan dgn toning yang ntahlah bagi akue cambest kot :P haha.. ape komen korang plak ? hehe ni bawah ni pic yang sebelum edit dan selepas dah diedit dgn bermcm2 rempah dari photoshop : )

DSC_0015before

DSC_0015after

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


nampak lagi best dan naik kan mood kan pic yang belah kanan tu ? tu lah namanya dah di cross-processing, main dgn warna level ,contrast dan lain2 lagi .. ni dkt bawah ni plak pic yang dah disiap edit penuh dgn watermarknya sekali : )

DSC_0015afterb

p/s : haa amacam ? jgn segan silu utk komen2 ye .. hehe

2 comments:

Me Annoying ? Vs High Expectation Vs High Perception

Yup. xde pe pun actually yg nak diceritakan mengenai tajuk just i’ve to give 100% positive thinking about all of them, ye lah, ramai org berekspetasi tinggi to someone tapi hampa je bila dah berdepan, tapi yang penting disini akue just being myself, buat ape akue nak jadi org lain kan ? tak ke hipokrit ke namanya, atau lebih betul wordnye iaitu “munafik” just being true to yourself and show the real you. semua nya terpulang pada persepsi masing2 terhadap someone samada baik atau buruk yang penting mahu menerima atau tidak dan juga lebih penting diingatkan NOBODY PERFECT okay ? cuma seorang je yang pernah hidup di dunia ini memang perfect atau ma’sum atau tidak pernah berbuat salah iaitu Rasul Junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W. Alhamdullillah jika ada yang sanggup menerima baik buruk diri ini dan diucapkan jutaan terima kasih. Entah sampai bila nyawa ini kekal di badan, kita tak tahu entah esok, lusa atau tulat kita akan pergi.

                 Alhamdullillah kita masih diberi nyawa untuk berbuat baik sesama insan di muka bumi ini. Difikir2kan balik tak perlu pun thinking negatif always kerana ia akan memakan diri juga satu hari nanti, so about me annoying ? erm xpelah kalau org dah kata begitu, mulut org takkan kita nak tutup kan ? redha je lah, ape2 pun semua dilakukan sebab care terhadap satu sama lain. Yup, nothing special on me, neither you right ? ingatlah semua yang ada pada kita ni hanyalah pinjaman semata2 dan suatu hari nanti akan dipulangkan semula kepadaNYA…. sekian….

p/s: sekadar luahan hati tentang apa yang berlaku di sekeliling akue, semuanya memberi warna pada hidup ini, Amin. Akue bersyukur. sekadar coretan diari utk dibaca jika akue tiada lagi…

 

1 comments:

Seronok Photoshoot Model @ Photography

Yup, dalam masa belajo grafik dulu2 dkt pjb masa sem1 ada salah satu modul iaitu photography , actually tak taw sgt pun mende ni terlibat so blaja punya blaja, yup ianya memang menyeronokkan. Yup bila dah mahir sikit dah dalam pengendalian kamera besar org kata iaitu dslr ini, yup ia memang satu hoby yang mewah jika pandai dan kena dgn cara dan gaya. Mcm akue lately ianya boleh juga jd as sumber rezeki iaitu wedding photography. Yup memang ramai dan beribu2 photographer di luar sana dan akue adalah salah sorangnye.. hehhe



Model Photography.
        Yeah, ni salah satu minat akue , ada masa terluang je ajak lah sesape jadi model untuk photoshoot akue, lagi best kalau dpt dgn baju yang cantik2 dan menawan, cam yang akue penah wat diserikan lagi dengan editing dan tema yang tersendiri, walaupun x sehebat mana dan cuma mungkin ala kadar je, tp akue puas sgt dengan hasilnya.


         Terima kasih juga kepada kawan2 yang sudi meluangkan masa menjadi model tika kebosanan melanda, cewah, mereka juga berjaya menghiasi serpihan portfolio photography akue.. hehhe. Di tika bosan juga tak lepaskan peluang utk belajar sendiri utk model photoshoot diri sendiri dan asah bakat dalam editing, juga boleh melatih diri menjadi model.. hahahhaa.. tergelak akue sendiri.. : P
  model

       



 

 

 

 

 

 

 



antara kawan2 yang penah jadi model di lensa akue : )

Yup, bila ada peluang lagi confirm tak kan dilepaskan untuk mengasah bakat photography ini lagi, tak sabar untuk sesi bila2 pada masa akan datang. Harapnya ada lagi masa tu akan datang, amin….

p/s: salah satu photoshoot yang akue teringin nak wat adalah photoshoot bertema student dan tempat di tasik. Haa terbayangkan plak tasik utm skudai as salah satu tempatnya.. heheh dan juga photoshoot utk my syg : )

3 comments:

Yeah Interview Photoshoot

Heheh disebabkan kebosanan yang melampau pagi2 lagi dah wat photoshoot gini.. so tgk2 dan komen2lah ye... hehe byk dah yg di edit pada pic2 yg di upload.. hehe ape2 pun suka akue tgk dgn hasilnya, dah mcm org nak g interview keje kannn.. hehehe, yg penting rambut tu. rambut "kita" hehe

page

2 comments:

Lesen dan laptop

Arghhhh my laptop needed to be format!! meanwhile akue kena dapatkan lesen kete !! dan juga kerje !!! haaa mcm2 kan kesah dalam hidup akue... ni yang terlatest .. korang plak camne ? huhuhu
Laptop akue ader problem ar; wi-fi tak boleh connect, bluetooth, startup yang makan masa 10minit , dan selalu hang ! eeerghhh gerammmm , so terpaksa lah beli external hardisk baru utk backup file2 akue dalam c. huhuhu duit lagi.. n then baru lah format..(kan best kalau akue ada duit boleh beli laptop baru ! ) .

     So skang ni dah selesai format semula dan sume dah ok.... Errr n then now still dalam progress nak amek lesen kete (sorry lah kalau akue lambat nak amek) huhuhu (baru belajar plak tu, 0%knowledge ttg bawak kete :'( ) hope everything gonna be okay, skang dah boleh dah bawak sket2 .. lega . Keje? errr ntah di samping freelance photographer nak keje pe ? huhuhuhu tak bersedia lagi kot, mcm2 kena fikir ag neyh... huhuhu

p/s: ape2 pun tq and love always my sayang kerana selalu ada di hati akue, muahhh

1 comments:

Thanks To You All

Yeap.. terima kasih kepada korang sume yg masih tetap ada taip dkt url tu akue punya link, tq sesangat. walaupun tak ramai dan tak semeriah comment2nya seperti blog2 blogger hebat lain tp akue redha di takat ini je kemampuan akue.. yup masing2 kena sedar ttg diri sendiri dan siapa diri anda sendiri tu dan juga yg penting jadilah diri sendiri. apa yang di ceritakan dalam blog ni samada gambar2 atau kesah2 semua dari luahan citarasa penulis iaitu akue sendiri...

                   Terima kasih sekali lagi kepada silent readers dan juga readers tetap blog ni... terima kasih juga yang telah follow blog ni walaupun akue tak penah wat contest2 hebat2 seperti blogger len, yup terlalu ramai blogger2 diluar sana yang hebat2 dan akue juga mau jadi cam diorang tp akue taklah terlalu excited utk menjadi mcm diorang tp blog cam akue ni just luahan rasa dan cerita ttg akue... siapa akue ? x popular pun ? yup memang lah tp cuma sekadar berkongsi tp bukanlah utk memperkenalkan diri untuk menjadi artis, akue ialah akue dan inilah blog ttg kesah akue, semuanya terpulang pada korang utk follow dan baca, akue taknak dan tak pernah memaksa korang membaca, tp sekadar utk mengenali salah sorang dari hambaNYA. Amin.. segala yang yang baik di atas cetusan rasa penulisan blog ini datang daripada minda yang dikurniakan oleh NYA. Alhamdullillah, dan apa yang buruk semuanya datang dari akue....

0 comments:

Never Let You Go

Currently listening to Never Let You Go by Justin Bieber Yeah just as luahan perasaan akue kepada dia yg tersayang je posting ni… hihi tak taw di baca atau tak.. hehe.. ape2 pun love u so much baby.. hehehe.. there’s been long time not feeling so dihargai seperti ni.. thanks sebab akue ada die dan akue akan never let you go.. hehe.. yeah sudah kenal dua bulan… sebelum tu? x de wat pe pun dan stay single dan hate everything yg tak mungkin tp skang dah sentiasa menghargai dan dihargai :) muah utk die.. hehhe sila sediakan baldi muntah kepada sesiapa yg geli.. hahhaa pedulik ape akue kann .. lgpun this my blog so x kesah lah nak tulis ape2 yg akue rasa.. hehe.. back to story.. yup .. sy syg die sgt2 … bilalah dapat jumpa agaknya.. hehe yup kenal di fb je… dan hope this is the beginning dan the end maknanya tiada siapa dah selepas ni selain die… hhehe dalam relationship kali ni.. masing2 kena matang dan saling memahami antara satu sama-lain walaupun negative thinking tp taw itu semua sebabnya syg kannn.. hehhe utk part matang tu cam akue lah .. lepas ni no no nakal2 lagi… dah insaf n nak menuju kearah seorang ni je.. harap dia pun begitu… hehhe… segala kesah2 lama pun lama2 kelamaan dah disingkirkan dan hati ini juga dah terubat dgn kesah baru ni… semoga relationship ni kekallah ye sampai bila2…. aminnn | |

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...