Followers

Resipi Murtabak Maggie Special Nugget

DSC_0878Assalamualaikum to all, yeah tersearch dan terjumpa blog akue plak ye? hehe actually macam2 bleh wat dgn maggie kari neyh antaranya ni ha MURTABAK MAGGIE tp kali ni yg specialnya akue tambah dgn nugget yeah. hehe meh tgk bahan2 yg diperlukan :

1-6piece nugget
2-Sebungkus maggie kari (maggie lain boleh jgak tp x taw lah rasa apa, ahakz)
3-Tiga biji telur ayam (ye lah xkan telur cicak, wekkk)
4-Serbuk lada hitam sket
5-Minyak masak
6-Bawang Goreng

Cara2 nya :
1-Basicnya adalah rebus mee sampai semuanya dah lembik, lepas tu tos kan.
2-Goreng nugget sampai garing, lepas tu potong2 kecil.
3-Gaulkan mee bersama perencah kari dan nugget sampai sebati (erk betul ke ni) dalam sebuah mangkuk.
4-Pecahkan tiga biji telur ke dalam mangkuk tadi, dan gaul sama rata (memang nampak macam menggelikan sket tp biasalah tu)
5-Panaskan sedikit minyak dalam kuali dan masukkan sebatian td (maggie + kari + nugget + 3 biji telur) dan rata2 kan jadikan mcm murtabak tp tak nipis dan tak tebal sgt lah,
6-Tekan2 sket bahagian atasnya biar bawah nya masak, tak lama tu terbalik kan slow murtabak tadi dan biar sebelah lagi satu masak. Setelah lama sket dah boleh angkat dan hidang !
7-Tunggu waktu berbuka dan makanlah ye.. bismillah.. jgn lupa tabur bawang goreng ye , makan dgn sos cili lagi best : )

DSC_0876
p/s: selain nugget bleh letak mcm2 lagi ayam ke dan lain2 lagi ye BEST SERVED WHEN HOT !  : )

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...