Followers

Belajar Minimal Lighting dan Aperture

DSC_1115bErkkk bukan nak wat tutorial class ye .. tp just and explanation sket ye… yes.. skang ni akue tgh belajar shoot dgn menggunakan minimal lighting dan permainan dgn aperture. Utk minimal lighting akue nak try dapatkan hasil gambar yg superb cuma dgn lighting yg sedikit atau minimal drpda flashgun cam contohnye gunakan snoot. Errr tapi snoot buatan sendiri je so terhasillah some pic yg still ada fill in flash dan juga bayang tp terlalu minima, nak praktis dkt modelling shoot nanti lah atau pun raya shoot nanti.. hehe…ada juga wat utk dapatkan ala2 silhoutte tp bukan editing cam certain amateur photographer ye tp kali ni original just edit colour je dalam photoshop.. yeah…. cam dalam gambar yg akue gunakan utk pic2 gundam di bawah.. hehe n then utk aperture pulak akue cuba hasilkan background yg gelap dan juga detailing…. tgk dalam posting cotton bud art tu ye…harap2 sume yg akue dapat belajar ni akan digunakan utk masa akan datang nak kena cuba utk improve lagi… aminnn
DSC_1125b


p/s: sume ni atas kebosanan je… ahakz

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...