Followers

Setiap Perbuatan Ada Maksudnya

Yeahh cam psikologi plak ye… hehe manusia memang lahcenggitu setiap perbuatannya ada maksud sama da baik atau pun tak, atau lebihtepat iaitu agenda. kadang2 perbuatan2 tu juga boleh disimpul as luahan secaraluaran tanpa kata2 atau asal semulajadi psikologi manusia itu sendiri. Inimembukakan ruang yang hebat utk org yg paham atau boleh mengagak setiapperbuatan org itu dgn senang dan mudah, cam akue wat tp xde lah tahap hebat sgtlagi tp semuanya dah boleh dijangka, kira2 nye boleh jadi dectective conan lahkot.. ahakz… sebenarnya semuanya itu melalui pengalaman dan juga kita kenalahselalu berfikir dengan tenang dan pandang sesuatu mende tu dari sudut berbezadan juga berfikiran jauh… hehe jgn x sempat2 nak fikir plak dah buat satutindakan melulu kannn … dah rugi sesuatu perkara tu… itulah sebabnya akue sukatgk org dan suka tgk cara2 yg diperlihatkan.. hehehe… takpe masih banyak lagiyg akue nak belajar…. so watch it people  : )

p/s: typical people thinking sumenye same je… xde beza

1 comments:

Yeahhhh Baby Memang COMEL !


erkk sape baby tuh ? hehe xde sape2 lah , ni haaasekor kucing kakak akue yg bernama baby… memang comel gilerrr… tgk je lah picdkt bawah ni nanti .. hehehe cam tikus je kannn ..hehe


p/s : comel cam akue x ? ahakz….

1 comments:

Cheer Up ! Model Photoshoot Oleh Cuha X Lagi ??!


Ahakxzzz ye lah dah xde modelso shoot je lah dirik sendirik lagi.. tempat die memang fuh cantikkkk walaupunmendung , so sape yg jadi model ? yeah akue ler sape lagi.. sila sediakan bekasutk muntah ye… ahakz… : P … dan juga kroni2 anak2 buah akue.. ngee… so tempatdie adalah atas bukit nun di jerantut feri ,tempat bertema tiang2 tapakperumahan yg x dibiarkan.. so memang cantiklah kalau wat outdoor pengantin dktsini memang kena sgt, tp erkkk jaga2 dgn ****** lembu.. memang banyakkk ngeee…ok so bawah ni some of the pic yg akue dapat aritu… maafler pic x best sgtsebab : 1 : anak sedara akue yg shoot ( xde skill dowh : P) 2 : x dapat gunakancls ( entah kenape ) huhuhuhuhu so bawah ni lah hasil2nye… kepada silent2reader jgn lupa komen2 ye…. xkan tgk2 je kot : P utk pic yg lebih dlm fb akueye : )


 
p/s: tu je kot utk blog version… hehe : ) tatatat


1 comments:

Jangan Nak “LIKE” Sangat Boleh Tak ?


Ngeee geram jgak bile nak memikirkan isu neyh .. bukan maksudnyeterasa ke amende ke tapi just menyampah lerrr dkt org yg asyik like2 ni..kadang2 sesuatu tragedi pun berlaku dkt kita pun ada yg like jugak. cam mutiarakata ke ape ke , ok jgak kan nak like, kalau gambar ke lagi bagus…. tp at leastdrop lah komen2 yg bernas… kalau malas sgt, xyah wat ape2 lagi bagus… tp adajgak yg (lari sket dr tajuk) yg add kita dkt fb sebab kita mutual friend dgnsome sort of people dan sebab tu je : P , dan terus senyap dr fb… memang nakkena je kannn… menyampah doe… hish gerammmmmm kalau dkt umah ni ada tenet dahlama akue remove semua yg x berkenaan, ade yg add sebab promotion, job, minat,tp yg positif2 tu semua ok lah kannn tp lama2 ada yg jadi negatif jgak… nyampah…        
                 hurmmm tgk2 balik fb ni mcm SENJATAPEMUSNAH tp dari segi dalaman untuk kadang2 bermusuhan sesameinsan, kena tgk iktibar nye jugak so baguslah jugak people sekarang xde lahkemaruk sgt dgn fb, chat, komen2 pun dah kurang (pada akue je kot) lain lahARTIS2 di luar sane tu… ada juga org2 di luar sana kadang2 friends tak sampai200 pun tapi setiap statusnye sume akan dilike lebih 50-100 like, popular kah ?rupa2nya yg di add tu semua kawan2 die yg die kenal je, kalau cam akue memangtak lah kannn.. entah sape2 ntah add… ngeee xpe sampai masa nanti akue removesemua…. arghh gerammm… hehe…. tp ape2 pun masih lagi geram pada yg suka sgtlike…. please drop a comment ye… jgn lupa… :)
p/s: jangan habis madu sepah dibuang, janganlah bila dah kenal buang rakanmcmtu saje ok. We are not alone in this world cuz life is shared : )

 
                                 
berkasih-sayanglah sesame kite


0 comments:

Bahasa SMS !

Bukan nak menceritakan ttg bahasa yg pendek2 atau mendebatkan penggunaan bahasa singkat tu tp nak bgtaw ttg maksud disetiap reply atau sent sms.. hehe meh akue tolong kaji kan ianya dari pandangan sudut mata akue.. ahakz… sorilah kadang2 ternegatif sket.. tp layan je ye.. heheh

1- sms satu hala
“ Salam, hai awak watpe ? sihat ? “ dan replynye adalah
“ Hai, bc buku, alhamdullillah sihat je “ < dari sini kita dapat tgk org ni x menjawab salam, ape susahnye ek nak taip “wsalam” tp “alhamdullillah” boleh plak, dkt sini sebab pe akue kata satu hala ? sebab at least tanyalah balik org tu, tak lah kata berkira tapi “at least” ye lah org igt dkt kita mestilah hargai kannn . contoh terbaik “Wsalam, hai, baca buku je, alhamdullillah sihat je, awak lak watpe ? sihat ? “ kann itu lebih bagus dan boleh jugak nak memanjangkan kesah dan lebih merapatkan silaturrahim.

2- sms x berjawab
” Salam, hai watpe skang ? per citer ? lama x dgr citer” dan reply nye ialah XDE ! nak menunggu memang satu hal , dan macam2 dah dkt pikiran si penghantar sms tu, yg lebih best yg sygkan anda lebih confirm lepas tu kol semula tp tak berangkat, sure lah dkt jail, yg lagi x bestnye sms ni x masuk sebab phone switch off (BYK KALI ANTAR) paling kurang pun kalau at least reply lah “ Wsalam, maaf tgh bz sgt2 skang, nanti dah free sy kol balik ye “ haa kannn lebih menenangkan hati kann… xde kredit ? erkk sampai bila nak takde kredit ? eh org keje mestilah ada kedit kan xkan xde duet langsung nak beli topup.. ngeee… next tukar no baru ? at least gtaw lah kan dkt kawan2 rapat tu dulu no baru tu atau msg via fb .. bukan susah pun kannnn

3-bereply “ouh ok”
kalau sms camni x yah antar pun xpe kann ni memang species yg dah betul2 bz sgt2 , kalau xmo layan cakap je lah bz bukan susah kannn ni wat org bengang je… ahakz tp skang ader ke nak dikesahkan… biaq pi lah. Ni juga cara yg terbaik kot utk stop the conversation with the annoying people.. ops… haa dah taw kalau org reply gitu maksudnya die tak suka kita KOT : P hehe…

p/s : tu je kot wat masa ni.. malas nak pikir dahhh lalalalalala hhehe ape2 pun dgr cakap ni… “Please lah jagalah hati org yg sayang dkt kita dan janganlah sampai dia dah xde nanti baru kita terhegeh2 nak hargai dia, please akue dah pernah lalui semua ni “



yeahh nguap same2 cam tiga ekor ni… berkasihlah kita sesame insan…

0 comments:

Yeah Cuha X Hafiz Photoshoot Lagi

Yeah bosan2 menunggu keje dan panggilan ijazah neyh sempat lagi ptg td wat photoshoot bosan2 jadilah model utk kamera diri sendiri. ngee first akue yg jadi model dgn baju yg dihadiahkan oleh my friend abg shah.. hehe btw tq ye for the baju… lepas tu pic ngada2 my anak sedara.. ahakz.. so layankan aje.. :)

pagepage2

p/s : utk pic2 ni sume guna cls dan ada editing yg over sket dalam photoshop ape2 pun menjadi jgak kann : )

1 comments:

Photoshoot Wedding Cherating Bersama Ilham Maya Photography Lagi

Yeah… kali ni dkt cherating plak akue turun utk blaja2 je bersama abg are-chap neyh.. hehe so bawah tu lah pic nye lagi.. sket2 je shoot tp ape2 pun dapat lah blaja sedas dua.. yeah.. : )

DSC_0326

menyempat lagi amek pic dalam bilik pengantin.. ahakz : )
DSC_0173
DSC_0448

p/s: antara pic yg ok lah time aritu .. hehe … malam nye sempat lagi sambut birthday abg are-chap ni utk kali kedua.. memang best : )  nanti ada peluang kita jumpa lagi deh . tq so muchhhh

DSC_9480

0 comments:

BIla Mata Menipu !

Hehehe bukan kesah ape2 pun cuma nak repost pic ni je… hehe dah lama dah pic ni time grafik student pjb ke kl aritu.. toksah cakap banyak meh tgk :
imagekannnn .. nampak cam dalam sgt padahal cuma lah lukisan je.. hehe walaupun nampak tipu tapi yg bestnye time demo sume duk dkt atas2 je x mo duk tgh.. tu yg best.. hehehe sweet !

0 comments:

MANUSIA MEMANG CEPAT BOSAN !

Yeah sekadar luahan lagi tapi yang best akue lega dan bersyukur bukan ada org yang akan baca dan komen2 blog akue neyh, tu yang wat akue lagi bangga.. ahakz lagi senang akue nak tulis dkt sini so agak2 sape2 yg akan terasa pun xkan baca jugaklah so kalau diorang baca lagi bagus, agar sedar diri sket tapi yang paling best, ada akue kesah .. skang ni akue dah malas dah nak kesah sangat bende2 ni… jom tgk2 sket ttg kesah camne manusia ni cepat jadi bosan :

Awal perkenalan :
Yeah first dan paling umum add via fb tak taw lah dari mana, kalau x add pun sure akan messages suh add… gatal sgt kan akue g confirm n reply messages nonsense tu… dah add mula lah soklan paling mula2 sekali duk mane… so layan2 dan dah kenal introduction diri kannn padahal dah ada dkt info dan blog kannn tak reti ke nak membaca ? haa .. ada yang time awal2 ni memang rancak berborak, walaupun waktu keje x bz plak kannnn, n then siap nak trade in nombor tepon.

Semasa perkenalan part1 :
Ade jugak yg nak wat adik angkat lah bagai, ada yang mula2 still borak nak mengadu walaupun nak taknak je dengar, tapi time ni tak jumpa lagi so agak rapat lah jugak dan nak borak2 lagi utk tetapkan tempat dan bila nak jumpa, rindu lah bagai… lepas tu bila dah jumpa sambung borak2 memang baik n then selepas tu dalam 2-3 minggu org yang di jumpa tadi tetibe bz sgt2 dan tak de dah hantar sms2 seperti biasa, kalau x sebelum ni x pernah letih bersms setiap hari dan malam ade je kol skang nak sms pun x bleh dah kadang2 dah off handset dan sebabnya bz sgt2.. geram jgak time ni… x lama lepas tu terus senyap, bila di sms dah jarang2 bukan sume sms direply. dan juga kalau kita yg kol bukan nak berangkat tp at least kalau bz cakap je bz…please lah .. akue dah benci sgt sume2 mende ni… so matanglah kalau nak berkenalan dgn akue k !

P/S: skang akue dah malas dah nak kesah sume mende ni kalau ada pun akue akan layan bodo2 je tak beria sgt dah, sebab dah penat sgt. Harap2 akue akan dapat keje lah lepas ni supaya bleh lupakan sume ni.. dah malas nak pikir dah !

resized_boredcat_isbored

0 comments:

Design Teknologi Yang Pelik ?!!

Ahahaha ni repost dari blog yg akue jumpa dah lama dah tp best sgt2 bila ditengok kan kembali , semua ciptaan memang pelik tp kelakar .. hahaha meh tgk satu persatu :

funny-and-creative-design07pembakar roti… terus bakar tu .. kan senang.. hahaha sebijik cam printer !
weirdest-technological-inventions-40basikal kanak2 bergps ! ahakz…. best giler jadi baby camni.. haha
weirdest-technological-inventions-39pistol ke telefon ni ? ah mane2 pun boleh.. ahakz
weirdest-technological-inventions-38ni best.. bosan2 sambil membuat keje atau surf bleh wat air dkt tepi cpu.. haha
weirdest-technological-inventions-34haa ni lagi best .. macam2 ada dalam satu item, nak minum ? ada beer, nak buang air terus pun boleh, sambil ada pemain dvd .. bosan bleh main xbox.. ahakz
weirdest-technological-inventions-33memang mewah lah.. dah mati pun boleh tgk tv !
weirdest-technological-inventions-31memang tersangat canggih padahal terhadap bende paling simple dalam dunia je.. ahaha
weirdest-technological-inventions-29alat pengesan makanan ?! hahah memang creative.. bleh lah xpayah cuba dulu dah taw pedas.. ahha
weirdest-technological-inventions-11pemalas beno nak guna sudu … xpe ada laser pemotong makanan.. gituuu
weirdest-technological-inventions-17tandas bergerak errrkkk yg bawah tu pulak utk bancuh air.. camner ek.. haha
weirdest-technological-inventions-08pengsannnnn … buang air besar atas tu lepas tu keluar atas kertas ke ? haha

(CIPTAAN PALING X MASUK AKAL DAN SEMESTI NYA PELIK )
weirdest-technological-inventions-03hahahhaha korang pun dah paham kann kenapa akue cakap ianya paling pelik inilah lampu suluh tenaga solar ! haa camne nak guna tu ? kalau nak suluh mestilah dalam gelap kannn tp mana datang kuasa nye dari matahari kannn ermmm mpengsannn 1000X

p/s: hahah saje2 post gini esok2 wat posting yg lagi best :)

0 comments:

Photoshoot Outdoor (JOIN JER)

hehehe tq to farra deeba kerana bagi sy join ek.. ni dua pic yg dapat aritu : )

orenDSC_0526

0 comments:

Lirik Lagu Meet Uncle Hussain feat Hazama AF9 – Pokok

hazama af9 (1) 
Lirik Lagu Meet Uncle Hussain feat Hazama AF9 – Pokok

Tersesat malu bertanya

Tak tahu tak tahu ke mana

Terlalu banyak alasannya

Ku terdiam

Menyusur di kaki lima

Terlihat bayang wajah kelmarin

Tersentuh hati bagai luruh

Chorus

Tanya sama pokok apa sebab goyang

Jawab angin yang goncang

Terbang burung terbang

Patah sayap diduga

Seandainya rebah

Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu

Terlupa apa yang perlu

Terlalu banyak alasannya

Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah

Terserah atas pilihan

Tersentuh hati mula luruh

Ulang Chorus

Kau masih ada

Kau masih ada

Kau masih ada

Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu

Terlupa apa yang perlu

Terlalu banyak alasannya

Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah

Terserah atas pilihan

Tersentuh hati mula luruh

Tanya sama pokok

Read more: http://www.enciknakal.com/2011/05/lirik-lagu-pokokhazama-af9-feat-meet.html#ixzz1RXhI7g9Q

0 comments:

Erkkk. FB Chat Dah Gile !

Meh tgk sini meh , korang punya fb pun same kan… tp nak wat camne ek… makanya dah x boleh online chat lagikah lepas ni , huhu

image
erk gambar kabur ? hahah kesah ape aku kan tp tgk je lah belah kanan tu ada bar chat gitu.. tp x show sape2 yg online pun, scroll pun dah xde, so kita x dpt nak tgk dah sape online dah x bleh chat lagi lah gitu.. harap2 ade yg complain dan tukar balik.. please !

3 comments:

Gambar PALING menyeramkan !

Jom tgk pic paling menyeramkan dalam dunia ! meh klik link ni tp memang seram lah , tak paksa korang utk klik…. kepada yang lemah semangat jgn gatal2 klik ye .. haha

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/268593_214907095219812_100001015702113_576051_7921679_n.jpg

p/s : file tu file .jpg makanya memang confirm lah gambar .. akue janji bukan pic yg melemah kan jantung tp boleh lah agak2 buat korang pengsan.. haha

0 comments:

Magical 111 !

Here's a fact: take the year you were born in (only the last two digits, as in '85), add your age and then (probably) add 1. The answer is ... 111!


This seems to have been making the rounds lately. Some people marvel at the fact that the answer is always 111 no matter how old you are and others think that 2011 is the only year in which a calculation like this will work. Looks like mathematical magic!

But there's a rational explanation. If you take the full year you were born in (as in 1985) and add your age, then it's clear that this takes you (more or less) to the year we're in now. After all your age is exactly the amount of time that's passed since you were born. The only qualification is that if you haven't yet had your 2011 birthday, you need to add an extra 1, because your official age is still the same as it was in 2010.

Here's an example: if you were born in July 1985, then you're 25 years old, and have been since July 2010. Expressing this using numbers gives 1985+25=2010 and therefore 1985+25+1=2011.

Now the difference to the calculation above is just that you leave out the first two digits in the year. This is the same as subtracting 1900 from your birth year and also from the answer 2011. So you get (1985-1900)+25+1=(2011-1900)=111.

So there's no mystery at all. The result just says that if you add your age to the year you were born (and then add 1 if you haven't had your birthday yet), you end up in the current year. That's pretty obvious, so it's surprising how many people seem to be stumped by it. After all we're all used to working out someone's age from their birth year, or vice versa, and we do this by subtracting the age or the birth year from the current year 2011. The calculation above is just the reverse of that. Maybe people find the calculation puzzling because once you reverse it in this way and leave off the first two digits of the year, the numbers lose their meaning as years or ages and just become abstract numbers. Then they also lose their temporal coherence, so there's no reason to suspect that the answer should always be 111.

So what if we were in another year, not 2011? If that year was 2000 or after, then the answer (as long as you were born before 2000) would be 100 plus the last two digits of the current year, as it is for 2011. If it was before 2000, then the answer would simply be the last two digits of the current year. You can work out for yourself what the answer is for someone born after 2000.

cat-shock

0 comments:

WhenAreChapDanielis25birthdaylicious

DSC_0396heheh tq to invite me jgak eh.. hehe makan sampai kenyang malam tu tp byk jgak tak abes.. tp sore plak dah abes… ape2 pun memang enjoy… ape2pun Happy Birthday To Abg Are-chap Daniel … hehe salute ! :)

DSC_0398DSC_0417DSC_0419DSC_0438DSC_0448DSC_0457DSC_0475DSC_0479DSC_0482DSC_0487
p/s: heheh memang best dan enjoy !

0 comments:

Report Card FB !

Hahhaa ade akue kesah.. hehe bosan2 pagi ni sempat g tgk wall si ainuddin neyh dan ade report card.. try2 je lah wat fuh dapat A sume .. haha

100001015702113

1 comments:

Review Film cuhaxstyledilicious Transformers : Dark Of The Moon

Perghh sempat lagi sementara nak melengahkan masa sebab ke kuantan awal sgt dan menunggu kawan sampai dr kemaman dan terus menjalankan parti besday nye.. sempat akue menengok movie transformers : dark of the moon , berpeluh jgak lah ketiak nak ke megamall… kenapalah akue x perasan ECM lagi dekat ? ngeee haha… aper2 pun meh tgk sinopsis nye dulu.

936full-transformers--dark-of-the-moon-poster"Transformers 3" features Sam Witwicky (LaBeouf) taking his first tenuous steps into adulthood while remaining a reluctant human ally of Optimus Prime. The film centers around the space race between the U.S.S.R. and the USA, suggesting there was a hidden Transformers role in it all that remains one of the planet's most dangerous secrets. The villain of the third film will be Shockwave.

- mcm2 ade dalam movie ni dari semua jenis decepticon pun ada, (spoiler!) transformers meninggalkan bumi selepas dihalau, sentinel menjadi jahat dan lain2 lagi.. tp effect fuh! memang hebat dan dasyat, dah cam cerita perang alien dah, ader ferrari pun berubah menjadi autobots ! dan yg kureng sket ialah cerita ni terlampau padat tak cam avatar cerita ikut flow satu persatu ni dalam T3 ni macam2 ada… dan terlalu padat.. tp style comedy bagus still ader… hehe aper2 pun 8/10 : )

0 comments:

Kehidupan Ini Cuma “Kisah Dongeng” Sahaja

Kenapa akue kata begitu ye lah … bagi sape2 pun…. mesti harapkan suatu yg indah muncul dalam hidup kan…. bagi akue plak mestilah yg indah itu ialah perkenalan atau persahabatan.. tp kadang2 terfikir juga ape nilai nye yg sebenar kalau semua tu hanya palsu ?? atau cuma Kisah Dongeng sahaja ? x kesah lah lelaki ke perempuan ke ? dalam cinta ke ape ke …. semuanya tumpas dgn satu sifat semula jadi manusia iaitu MUDAH BOSAN….. mcm habes madu sepah dibuang, ye lah dulu time nak kenal beria lah kan, tp bila dah kenal dah jumpa, tak lama tu makin menjauh dan makin senyap nak kata bz… dulu pun bukan sama bz ke ? hurmmm entahlah… x taw dah nak cakap camne … redha je lah…


Kisah dongeng by Stacy

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini
Apa yang mampu ku berhias

Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi
Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa

Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya

Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini
Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

p/s: pernah akue terfikir utk melupakan segala hal ini semua dan bz cuma dgn keje. sudah penat dah menangis dengan rapuhnya sesuatu perkenalan atau persahabatan….

0 comments:

Gambar Akue Bertunang ?!

Eh sowie2 salah tulis tajuk lorh.. actually nak tulis Gambar2 di Kenduri Kesyukuran yang diadakan baru2 ni dirumah akue di phg.. ngeee… makan nasi ayam je.. tp memang sedap lah kenyang bawak ke hari ni… hahahah dah lah malas nak tulis panjang2 .. so tgk je lah pic2 ye.. yg di ambil oleh anak saudara akue.. ye bukan akue taw : D

page

errkk tu je pic nye.. haha haritu akue malas giler nak amek pic.. so sket ni je lah pic nye.. hahah..

p/s: bosan bosan bosan….. ngee giler akue nak tunang awal2 ni.. hahaha

1 comments:

Photography dulu dan kini

Ahakz ! akue bukanlah pakar nak citer ttg ni tp sekadar as luahan hati je.. hahaha td tertgk2 lah gambar2 zaman2 80an dan 90an milik my brother and family tp tu zaman dulu2 lah plus dgn pic wedding .. hehe memang kelakar first dgn style of photography tu la cam contohnya:

1. pic2 zaman dulu kan filem shoot salah sket abes gambar ada kesan cam terbakar sana sini, hebat tu..skang org nak plak effect2 gitu tp guna photoshop lah

2. membazir kodak je kalau tersalah amek pic cam teramek pic kaki ke ape ke.. haha.. tp yg penting overexpose atau underexpose ke sume tak penting sebab pemikiran zaman dahulu “asal ada gambar” tp skang kalau photographer2 hebat semua pic menjadi dan ada moment2 sendiri dan ade cerita.. so skang petik berapa byk pun xkan abes sebab guna memory card tp kena igt “shutter count” x ternilai plak harganya kannnn

3. next.. tgk pose2 pada zaman muda mudi akak2 kita semua sepesen je kannn kalau makcik2 pakcik2 atau mak & ayah kita plak mesti tegak je kan… x kira lah wedding ke ape ke … kadang2 ramai2 sampai penuh tp sekarang… fuh tu dia.. akak2 makcik2 posing sakan depan dslr tu ..haha skang sume nak bergambar dkt studio dah xmo dah background umah2 ni.. heheh tp kadang berdiri tegak cam lagu negaraku jgak ,,, hahaha.. pic wedding plak dah macam2 ade pic family yg lambai2 lah tunjuk2 sane sini lah dan yg lagi best guna lense2 yg mahal2 dan superb2 cam “wide angle” dan “fish eye”.

4. lighting .. dolu2 xde lah kesah sgt ttg lighting2 ni asalkan nampak muka dan jelas batang hidung dah cukup. tp sekarang… sume nak guna studio lighting wah dah pandai nak high-key segala. hahah…. tp itulah namanya perubahan teknologi dan kreativiti..

5.  teknik2 dan skill2… kalau dulu memang jenis yg “asal ada gambar” dgn gambar yg x bersedia dan x pose2 sgt2 sebab “tak cukup kodak” tp skang dah senang 1dslr boleh cover whole event dr pagi sampai ke malam x payah kesah ttg kodak abes … haha… teknik dan skill plak pada gambar2 tersebut… dan yg penting mesti lah cantik dulu2 x kesah lah depth of field atau bokeh atau art dalam photography dan lain-lain lagi neyh tp skang sume tu bakal mengukur tahap profesional anda.. wah.. haha… cuba lah try amek pic ala2 sillhoutte pada zaman dulu confirm kena lempang dek mak pengantin. Next kalau wat style2 depth of field kang pun same dpt terajang dan maki hamun oleh pengantin.. kang dikatanya “reti amek gambar x ?” hahah realitinye zaman skang pun masih ade jgak org2 camtu lagi … cume pengantin2nye skang dah berfikiran terbuka.. : )

p/s: ape2 pun semuanya berlaku sebab peredaran masa , xkan minda nak berada di takuk lama lagi kann… tp entahlah apa lagi masa depan akan menunggu kita tp yg penting kita happy dengan segala kenangan ini : )

DSC_1215

0 comments:

Years From Now… Ape Akue Nak Jadi Neyh ?!

“Huh duk umah je memang berabeskan boreh jo… “ adoi ni lah antara2 dialog2 yg akue dgr tp versi len ler.. ngeee .. tu lah pasal geram jgak ni… bile lah dpt keje tempat len… huhuhu …. wahai company2 luar sane cepatlah amek akue ni… x kesah dah lah gaji byk mane tp asalkan dapat dulu keje tu dan as pengalaman .. huhuhu dah bosan dah duk umah neyh… makin kembung kan akue ni… ngeeee … nak jadi photographer susah kalau jadi designer kan best… keje design je lepas tu balik kann lebih2 lagi duk kl… lg best kannn buleh kuar je keje tp mula2 tu kenalah jugak dapat kan modal kan… tp ape2 pun skang ni… kena hantar resume ke byk company dan tunggu je lah jawapan dr diorang.. ngeee tp kena tgk jgak tempat tu .. kena kaji betul2.. adoi… tp tak tahan nye sementara tu … org umah ni bising plak… huhuhu …. 411220_12155758_0-700884                       kan best camni .. makanan sedia menanti ! haha

p/s: xpe kita nantikan progress akue dalam mencari job ni.. ngeee

0 comments:

Bee

Hurmm xde pe sgt nak diupdate … its just take me a second to get this shot and sedikit adjustment dan editing jadilah cam pic bawah ni…

DSC_0458b

Iexif pic atas ni :
System : Nikon D40
Lens : Sigma 70-300mm Macro DG (Macro mode 200-300mm )
Aperture : f/6.3
ISO : 400
Shutter Speed : 1/250 + fill in light nissin di622

ni pic original sebelum di edit : )
DSC_0458
p/s: aduh banyak nye dust dkt lens tu… adoi… huhuhu

0 comments:

Ooooorange !

Hehhe ni pun dikala kebosanan jgak… geram jgak xde mende nak wat so amek lah mag photo terlatest dan tiru cara2 dkt dalam tu… dan dapat lah pic buah oren gini… tp susah jgak… xpe photoshop ade .. bleh edit.. ngeee

DSC_0413b

Iexif pic atas ni :
System : Nikon D40
Lens : Sigma 70-300mm Macro DG (Macro mode 200-300mm )
Aperture : f/5
ISO : 800
Shutter Speed : 1/160 + fill in light nissin di622

ni pic original sebelum di edit : )

DSC_0413

p/s: busan2 je ni… huhuhu

0 comments:

Sorry Sowie Sowie dan Maafkan Saya

Ngeee posting ni sedihnye lambat akue posting (padahal dah tulis pada 30Jun) hehe… erkkk 999 sent item ! patutlah sms2 tak boleh masuk… asyik pending je… huhu sorry ye kepada sesape yg ada sms pada akue.. huhu biasalah handset budus ni.. ngeee sowie sowie … fuh naseb bek xde sms2 yg penting2 sgt .. ngee matiler kalau penghantar2 sms tu bace ni… hehe…ape2 pun sowiee yee…

cat-sorry2

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...