Followers

Beza Antara SMS dan Call

Hurm macam dah ketinggalan zaman je skang nak citer ttg dua bende ni tp ADA AKUE KESAH hehe bukan ade yg baca blog akue ni pun kannn hehe… hurmmm orait first SMS tu ape ek ? SMS tu adalah text2 yg korang antar t la dan call plak menelefon org yg kita nak cakap tu.. ada pro dan contra nye actually..

1- kalau sms rasa x segan sgt berbanding kol or jumpa depan2

2-tp sms ni kadang2 akan lambat direply kena tunggu org yg dihantar msg tu berkredit atau topup dulu baru dpt reply , kadang2 takde kredit sms lah pulak ye lah dah guna hot ticket skang ni.. huhu cepat beno abesnye…

3- kalau kol ni baru rasa puas hati sebab terus boleh cakap mulut ke mulut tp yg susahnye skang ade org yg bile kol kadang2 angkat2 kadang2 buat x taw je… lebih2 lagi yg suka wat misskol…geram jugak yg selalu sgt asyik tukar nombor… mcm akak akue asyik tukar nombor je… rosak katanya…. cet mcam artis je.. adoi… klu yg pandai psikologi memang nampak lah perangai org yg kita kol bile die jawab kol mcmana ..eheh… tp ape2 pun kol lagi best sebab terus dapat jawapan kalau x jawab jugak entahler… tp kedit plak cepat kering… kalau lah ade service yg free kan best… hot ticket ? birthday kol ? sume terhad tu yg tak best tu.. hahaha

4- sms2 berbunga panjang2 tp bila kol sore cam nak tidur.. hurmm ni pun masalah jgak bile sms hebat tp bile kol ..erk cam org bisu pun ade jgak terus jadi senyap…

p/s : akue plak terpulang ikut mood.. 60%kol 40%sms sebab kol lagi best baru puas hati bila cakap lebih2 lagi sore tu sore yg boleh mendamaikan hati yang lara.. wah… ok.. yg len terpulang…

1 comment:

  1. klu call x dapat nk fikir tuk kelentong ape kn...klu sms pasti bnyk tipu daya yg akan dibuat...hahahhah

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...