Followers

Ter-addict Dengan Dua Lagu Ni : Keyboard Song Kisah Hati BY Hazman Halid AND Cahaya BY Akim

Jom layan dua lagu ni daripada dua org yg berbeza… first of all jangan lupa silent akue punya blog song tu ye…

hazman halid


1-by Hazman Halid (do search Hazman Halid and like the page to support him )

link are here
http://www.youtube.com/watch?v=rZVZCtqmPC4
akim4
2-by akim – cahaya

link are here
http://www.youtube.com/watch?v=JauzlldK2y4


p/s : both are lovely songs  : ) maaf x dapat nak embedkan the video tp ok kot dgn link je… pandai2 lah klik ye : ) tq

0 comments:

Beza Antara SMS dan Call

Hurm macam dah ketinggalan zaman je skang nak citer ttg dua bende ni tp ADA AKUE KESAH hehe bukan ade yg baca blog akue ni pun kannn hehe… hurmmm orait first SMS tu ape ek ? SMS tu adalah text2 yg korang antar t la dan call plak menelefon org yg kita nak cakap tu.. ada pro dan contra nye actually..

1- kalau sms rasa x segan sgt berbanding kol or jumpa depan2

2-tp sms ni kadang2 akan lambat direply kena tunggu org yg dihantar msg tu berkredit atau topup dulu baru dpt reply , kadang2 takde kredit sms lah pulak ye lah dah guna hot ticket skang ni.. huhu cepat beno abesnye…

3- kalau kol ni baru rasa puas hati sebab terus boleh cakap mulut ke mulut tp yg susahnye skang ade org yg bile kol kadang2 angkat2 kadang2 buat x taw je… lebih2 lagi yg suka wat misskol…geram jugak yg selalu sgt asyik tukar nombor… mcm akak akue asyik tukar nombor je… rosak katanya…. cet mcam artis je.. adoi… klu yg pandai psikologi memang nampak lah perangai org yg kita kol bile die jawab kol mcmana ..eheh… tp ape2 pun kol lagi best sebab terus dapat jawapan kalau x jawab jugak entahler… tp kedit plak cepat kering… kalau lah ade service yg free kan best… hot ticket ? birthday kol ? sume terhad tu yg tak best tu.. hahaha

4- sms2 berbunga panjang2 tp bila kol sore cam nak tidur.. hurmm ni pun masalah jgak bile sms hebat tp bile kol ..erk cam org bisu pun ade jgak terus jadi senyap…

p/s : akue plak terpulang ikut mood.. 60%kol 40%sms sebab kol lagi best baru puas hati bila cakap lebih2 lagi sore tu sore yg boleh mendamaikan hati yang lara.. wah… ok.. yg len terpulang…

1 comments:

So Colorful

Hehe kadang2 baca2 balik sms/mms/emel/chat fb / inbox yg lama2 wat akue tergelak2 dan tersenyum2 sorang2 , bukan aper , sume tu actually part of memory in my life.. HOW ABOUT YOU ALL ? DON’T YOU ALL HAVE MEMORY ALSO… bile dibaca balik memang kelakar kesah2 lama , teringat dan yang best2 tu teringin nak kembali semula ke masa silam. tp ape2 pun ceritera kesah kita perlu diteruskan dan kena terus dan terus dan menjadikan “HARI INI LEBIH BAIK DARI SEMALAM” dan janganlah menjadi org yang lalai iaitu “HARI INI IALAH SAMA SAHAJA DENGAN HARI SEMALAM” malah kita juga jgnlah jadi seperti org yg rugi iaitu “HARI INI LEBIH TERUK DARI SEMALAM”. Semua memory ini mempunyai warna2nya yg tersendiri sebab tu akue tulis tajuk so colorful… hehe

Hehe dalam hidup ni memang x sah kalau kita sentiasa bertemu org baru atau kembali yang lama. semua tu mewarnai hidup kita, camne mereka mewarnai hidup kita itu terpulang pada mereka ? kadang2 ada yang memberi kesedaran bahawa di mana kita berada, ada jugak yang hadir untuk sentiasa support diri kita haa yg ni susah nak jumpa.. ada jugak yang hadir bila kita dah ada nama… hai macam2 lah gelagat manusia ni…. mcm2 tu jugaklah akue penah alami dimana ade yg baru kenal terus ajak jumpa tp bila dah jumpa terus senyap tp ada jgak yg cepat bosan. walaupun belum jumpa lagi dan lain2 lagi… mcm2 lah …. semua tu mematangkan kita agar berjaga2 dalam life ini.

Berbalik pada yg mula2 akue kesahkan td …Memang kelakar apabila kita baca balik nota2 atau cebisan semua yg disebut diatas andai nya dahulu kita masih x matang lagi dalam membuat sesuatu keputusan tapi kini mungkin keputusan tu lebih baik .. hehe… paham ke tak korang neyh ? hehe. Semua memory2 inilah yg pernah mewarnai dan merupakan chapter2 yg pernah kita lalui.. samada pahit, kecewa, gembira, sukar ataupun gembira… semuanya jgan lah dibuang atau dilupakan begitu sahaja kerana tanpa memory2 ni xkan terbentuknya kita yang sekarang ni kannnn..

Artistic-Colors-239

p/s: so pilihlah warna kita : )

0 comments:

The Power Of Editing

Hehe lama x update blog neyh.. hehe tp ade ke pembaca or silent reader ? hurmmm entahlerr… hehe .. ape2 pun just nak kongsi of latest editing pic.. sesaje je ni guna kan power of editing .. ops edit x melampau2 ye.. hehe jom tgk pic yg sebelum edit :

DSC_0133 hehe diatas pic yg dah lama akue shoot dalam satu wedding ni.. tp baru2 ni je bosan2 edit2 sket . ok pic atas adalah pasangan pengantin menghadap satu sama lain dan dengan style sillhoute tp x mengancam sgt kan ? so diberi masa sejam dan so berjaya lah edit gini… hehe bosan2 je… x hebat macam korang2 lagi .. hehe

DSC_0133bamacam ? ok x ? baru nampak mengancam kot.. haha .. harap2 x over lah ye.. just penambahan lens flare tp x melampau dan sedikit toning atau permainan warna.. hehe do komen2 ye.. : )

p/s : bosan2 ni best jugak perah otak utk dapat kan idea editing2 pic supaya lebih cambest : )

0 comments:

Sekadar Sedetik Lebih Ketika Hujan

Hehhe .. x de ape yg nak di ceritakan wat masa kini cuma berkongsi beberapa gambar yg sy ambil menggunakan my lovely nikon d40 dan lens sigma 70-300mm dg (macro mode 200-300mm) di ketika waktu hujan .. semuanya diabadikan dalam bentuk digital .. hehe cuma sebagai pelepas kebosanan… enjoy :)

DSC_0230

DSC_0255DSC_0237

1 comments:

Yeah ! Cuha X Hafiz Dah Masuk 21 : )

profile pic2 Assalamualaikum, Btw yeah 21 jun baru2 ni akue dah masuk 21 tahun ! best kan nombor2 yg terlibat ? 21 tahun pada 21 jun 2011 .. hehe… tq for all the wishes dkt fb or my phone . hihi ade ke ? First of all , syukur ke hadrat illahi akue masih lagi diberikan nyawa selama ini utk bersama2 korang semua dan terus membuatkan hidup sebuha perkongsian.. ape akue cakap neyh ? hehe… syukur akue masih ada teman2 dan sahabat2 handai dan keluarga dan semua yang menyayangi akue seadanya. Terima kasih kerana sentiasa masih bersama akue dan juga to sesiapa yg sudi membaca dan memfollow blog akue ni walaupun x sehebat2 blog len : )

Insyallah akan masih banyak kesah yg akan diceritakan setelah akue berumur 21 ni… mengundi ke ape ke ? erkk.. haha . Mungkin kesah keje mungkin hahah .. sape taw lagi… hehe walaupun dah tamat study baru2 ni di politeknik jb dalam coz diploma grafik semua tu bukan penghujung tp masih banyak lagi kesah yg perlu diceritakan di luar sane.. wah dah mcm af plak… erk korang ngantuk ? huhu, xpe akue dah xmo citer byk2 dah. sekali lagi nak berterima kasih kepada korang2 sume yg telah wish pada akue ek… hehe nanti birthday korang akue wish plak.. insyallah…

p/s : walaupun dah 21 tp tetap suka tgk spongebob ! : )

”hidup mestilah sentiasa happy, tak gunanya berduka”

1 comments:

Jom Main Angry Birds Rio Full Version PC Mediafire

Tak tahu lagi boleh ke tak main tapi memang saje nak share dgn korang

http://angryeggsgoldenbirds.com/wp-content/uploads/2011/03/Angry-Birds-Rio-Amazon-AppStore.jpg
Screenshots
http://wirelessmedia.ign.com/wireless/image/article/115/1156935/angry-birds-rio-20110322090614331-000.jpg
http://www.sizlopedia.com/wp-content/uploads/2011/03/angry-birds-rio.jpg
Read the instructions carefully before installing.
Instructions
1) Install the game using "AngryBirdsRioInstaller".
2) Do not launch the game after installing.
3) Copy the patch in the patch folder.
4) Paste it in ANGRY BIRDS installation folder in PROGRAM FILES.
C:\Program Files\Rovio\Angry Birds Rio
5) Execute the patch and click PATCH.
6) After the patching is done, Launch the game.
7) Click ACTIVATE FULL VERSION.
8) Use this serial
THET-ALEV-LEFR-USWO
to activate the full version.
9) Enjoy playing ANGRY BIRDS RIO on PC.

Compatibility: XP/VISTA/7

Download Links:
http://hotfile.com/dl/120753779/9d4d64c/Angry.Birds.Rio.v1.1.1_for_PC__PatchSerial.rar.html
or
http://www.mediafire.com/?d8jnt8i1flna2n4
or
http://www.megaupload.com/?d=LZFK8XIZ

Password untuk buka RAR file : >>
: >>>>>> >>>> vijayuploads.blogspot.com <<<<<

0 comments:

3 Post Edit..

Hahha dah penah post dan sebelum ni.. shoot by ainuddin hata .. dah lama dah pic ni.. tp baru edit2 semula.. dah dua sesi kot… tgk ye dari original ke latest dan profile pic baru : )

DSC_4040

timed

timed

0 comments:

Why stay in Malaysia’ – Would you like to feature your quote in a book?

Yeah it’s a good day …. so dikala kebosanan melanda jom try this one boleh jugak menempah nama dalam satu buku ni by ZUBEDY PUBLICATION.. nak tak ? details :
I'm doing this favor for a friend of mine. I know him from CyberWorld, but then we get along pretty well. 2 days ago, he posted a link to my wall and it's something to do with a book. Long story short, there is this one publication, Zubedy Publication, trying to come out with a book of quote.”
Contoh quote yang anda boleh wat mestilah berkenaan "Why stay in Malaysia".  Contoh cam sy dah wat ialah :

"I love to stay in malaysia because of the peoples , they were all are lovely and sweet, love to photograph them and knowing them, make them as friends , hope so they were loveable too "

Erk xbest akue wat ? so korang yg lebih kreatif bleh wat jgak… hehe . kalau quote anda terpilih, penerbit akan kredit nama korang , hehe ni haa lebih detail

I do think this is A GOOD IDEA. After all it's about us Malaysian. Here are the details :

Send your quotes to

charis@zubedy.com/ rizuwan@zubedy.com or drop us a message at facebook

Include these details:

1. ‘Why I stay in Malaysia’ one liner

2. Name

3. Contact details

4. Short profile to be included with your quote - (e.g. name, age, location,occupation/what you do)

by the 28th of June 2011


Send us your 'Why I Stay in Malaysia' one-liner immediately and do pass this around- we want to gather as many quotes as we can!

image

Untuk memudahkan korang mengLIKE, sila klik link di bawah, :

Zubedy Publication

p/s : yeah yeah

1 comments:

Gempa Bumi Di Sumatera ? Dirasai Di Malaysia ?!

Huhuhu tengahari tadi dikejutkan dengan gempa bumi yang dirasai di tgh2 ibu kota malaysia.. mengerikan ! meh tgk2 news yg ade sket :

www.utusan.com.my

Penduduk ibu kota gempar rasai gegaran

14/06/2011 12:01pm

Oleh ZAINAL AZHAR MOHAMED

KUALA LUMPUR 14 Jun – Penghuni di beberapa buah bangunan yang mempunyai ketinggian lebih lapan tingkat di sekitar ibu negara hari ini panik apabila merasai dua gegaran iaitu kira-kira pukul 8 dan 11 pagi.

Sekurang-kurangnya 10 lokasi terlibat dikenal pasti dan antaranya di Pekeliling, Wangsa Maju, Jalan Sultan Ismail, Bangsar, Salak Selatan, Bukit Bintang dan Putrajaya.

Gegaran berpunca daripada dua gempa bumi bermagnitud 5.5 dan 5.6 skala Richter yang berlaku di Sumatera Utara pada pukul 8.08 dan 11.01 pagi.

Penolong Pengarah Bahagian Operasi, Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur, Azizan Ismail berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan pertama pada pukul 8.23 pagi.

Menurutnya, berikutan itu, bangunan seperti Menara Dion dan Kenanga di Jalan Sultan Ismail serta Ibu Pejabat Tenaga Nasional Berhad (TNB) dekat Bangsar telah diperiksa sebanyak dua kali untuk tujuan keselamatan. – Utusan

Hope xde gempa bumi yg teruk lah ye… huhuhu

cute-cat

0 comments:

Creative With Black & White 01

Ni bosan2 ade jgak try sket2 dgn editing b&w .. tak sangka black & white ni menawan ek.. tgk pic2 dua bawah ni .. macro dan zoom yg dah di buat b&w … hehe takpe ni first2 try je nanti akan wat lagi layannnnz :)


DSC_0132DSC_0406

1 comments:

Semakan Keputusan MUET Pertengahan Tahun 2011 Sudah Boleh Disemak!

MUETHyo sume

Dikhabarkan semakan MUET sudah boleh dibuat sekarang ini.Selamat menyemak keputusan masing-masing.

Disini saya ingin maklumkan bahawa keputusan MUET bagi pertengahan tahun 2011 akan diumumkan pada hari ini bertarikh 13 Jun 2011.

Bagi mana-mana pelajar yang mengambil MUET baru-baru ini boleh menyemak melalui dua cara iaitu secara online dan secara SMS.Dibawah ini saya nyatakan cara-cara untuk menyemak keputusan MUET.

Semakan Secara Online

Semakan Secara SMS

  • taip MUET RESULT<> No. K/P hantar ke 15888 @
  • taip MUET<>No.K/P hantar ke 36363
  • Semakan boleh dibuat mulai 12.01 tengahmalam 13 Jun 2011

Selain daripada itu,dimaklumkan juga bahawa mulai MUET 2012 , ujian MUET akan dijalankan sebanyak tiga kali setahun dan ia dijangka akan berlangsung pada bulan Mac, Julai, dan Novembersahaja.

Diharap para pelajar boleh sebarkan maklumat yang penting ini kepada rakan-rakan sekalian.Terima kasih.

p/s: akue pun belum check lagi kerana tenet lembab !!! :P berapa lah agaknye akue dapat ek ? huhu

0 comments:

Yeah AF9 Juaranya Hazama Kawtiiimmm ! :)

Dah selesai dah af9 (walaupun akue tak dapat tgk separuh masa awal) hadoi semua angkara guruh .. cet.. huhu ape2 hazama juara.. yeah :)

gambar_hazama_af9_ke_final

so ranking keseluruhan :
1-hazama
2-lena
3-fina
4-azri

p/s: fina best jgak !!

0 comments:

Bosan2 Stillife

Hehe di dalam kebosanan so akue gunalah macro mode dan simple studio setup wat ala2 product shoot so dapat sket stillife dgn mende2 yg ada dkt umah akue.. hehe tgk2 lah ye :)

DSC_0287DSC_0295DSC_0330DSC_0332DSC_0337DSC_0354

1 comments:

Yeah Aku Baru Selesai Mafia 2 (XBOX360)

mfHhahaha org sebok dgn bola.. tp aku x layan plak.. hehe baru balik dr jalan2 bandar jerantut siap g karok kejap.. haha .. anyways.. yeah akue dah abes main game ni tp di xbox360 la… graphic memang best.. tp ending cenggitu je takde roaming.. huhuhu sedeyh.. tp ape2 pun memang best style cara dan grafik : ) hehe next byk lagi game nak main lagi nei.. hehe.. tu je .. tatata

0 comments:

Filem Wajib Tonton 2011 ! (AKAN DATANG)

First of all secara kebosanan ni.. kita tgk sket filem2 yg akue dah tgk dan dah ada kot review nye tp ianya wajib jgak ditonton sebab BEST GLER ! hehe

download

images

Okeh yg tu je kot x sllap akue latest2 movie yg akue dah tgk tp best giler ! yg len maybe akue x tgk lagi ye.. heheh cam thor dan kungfu panda 2

yg ni plak akan  ditayangkan dan sudah semestinya wajib tonton !!! hehe

1.Transformers : Dark Of The Moon

2.Super 8

3.Green Lantern

4. Cowboy VS Alien

5. Captain America

6. Cars 2

DAN LAIN LAIN LAGI LAH ! hehe jom nonton yok… x sabo2 neyh

1 comments:

Akademi Fantasia Akan Berakhir !

Warghhh walaupun layan gitu2 je tp kehangatan musim terakhir dan x lama lagi akan menjelang finale utk musim ke 9 ni so akan bertarung lah 4 finalis ok… x sabar2 nak tgk malam esok !! hehe (tu pun kalau dapat tgk ler )

walaupun dah tersingkir erul jgak yg agak2 best.. dgn lagu single Legasi Cleopatra.. hehehe

 

haa ni lah empat finalisnye.. dan siapa lah akan menjadi juara ? akue x vote pun dan x taw .haha masing2 best ! tunggu keputusannye esok ! :)

0 comments:

Maharaja Lawak Minggu 11 Jozan Terbaik !!

jozan
Hehhe saje je nak sharekan dkt sini.. tp memang terbaik lah minggu ni utk kumpulan jozan : ) suka suka suka ! hehe yg first tu memang wat org pecah perut ! hehe mcm masquarade japan show plak … jom ler layan ye

yg part dua pun best jgak.. meh tgk meh tgk !

p/s: kredit to wwguatv di youtube  )

0 comments:

Me And Spongebob

08062011_002

“It’s just between me and spongebob know what happened now in my mind and what happened in my heart.. thank god if you know what I mean… tq for those others that have make me feel this way… and also to those that always
been there and care for me.. “

0 comments:

Cuha X Hafiz’s Gear

Huhuhu inilah gear akue dalam bidang photography selama tiga tahun lebih neyh.. mcm2 memori dah akue amek.. ade diceritakan dlm blog ada yg x… huhuhu insyallah nanti ada masa akan akue upgrade lagi…. : )

06062011101

0 comments:

Aksi Tontonan 18Tahun Ke Atas

Ops sekali salah tulis tajuk lerrrrrr… adoiyai… xpe2 actually nak tulis… “Kucing Comey Yang Gebu “ hahahahhahaa korang pikir pe masa nak masuk blog ni ek ? adoiyai… bahaya bahaya :P
nak share pic akue dgn rambut baru akue dan sekor kucing kurus yg berbulu tebal.. comel gler !!! manja plak tu.. jgn jeles ekkkk : )

06062011_00306062011_00606062011_013

1 comments:

Jelajah Sg.Chiling Kuala Kubu Baru Bersama Fizio Damansara

Fuh memang penat.. baru2 ni dr terengganu ke kuantan dan ke damansara plak.. duk stay lepak2 dkt umah kawan fb.. alah kawan rapat dah lama kenal dlm fb… so sabtu 4jun 2011 akue dah di ajak utk satu edisi menjelajah ke sg.chiling.. utk pengetahuan korang , kawan akue ni minat sgt dgn orkid so diajak lah lagi dua org bro tuk join expedisi mencari orkid hutan ni. so dapatlah agak banyak anak2 pokok orkid liar hutan ni… huhu nak citer lebih tp x taw sgt so tgk2 je lah pic2 nye ye… komen2 ade dlm fb ye tq .. pg1pg2pg3pg4

p/s: pedih kaki melecet. huhu

1 comments:

Always Thinks Postive

2748438226_ca5c87d3d4
Secebis dari nasihat yang diambil yg dijadikan sebagai penyejuk pemikiran dan berlian minda… ALWAYS THINKS POSITIVE with anyone or anything, x rugi pun utk beranggapan positive pada ape2 je atau ape2 perkara… langkah yang diambil dan aper keputusan nye tu baru kita ambil kira, yang penting yakin dan mulakan langkah iaitu dgn memulakan dengan berfikiran positif… tu je nak citer.. .lalallalala

p/s : penat berjalan dr kemaman ke kuantan ke damansara plak.. esok nak masuk hutan mandi-manda dan jalan2 lagi yeah!! hehe ok nunite : )

0 comments:

Monica Bay With Ilham Maya Photography

DSC_4866
Yeah dah selesai satu wedding yg akue join utk shooting sambil belajar sesame ilham maya photography neyh yg di owner kan oleh abg are-chap… hehe k lah xmo citer panjang part blajo tu.. nak citer ttg time dah abes shoot wedding tu.. hehe sempat ag jalan2 di monica bay / pantai teluk mak nik… dan shoot sket2 … aper2 pun tq sgt2 dkt diorang ye… best memory neyh… : )

pgakue

pgakue2

nilah rupa owner this photography so akue just join dan belajor2 je… ape2 pun tq sekali lagi.. hehe ada peluang dan masa  jumpa lagi : )

1 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...