Followers

Halau Semut Guna Cengkih

image 
Hahaha mende ni dah lama org2 praktikan dan termasuk akue sekali skang ni nak menghalau semut dari dua tempat satu bekas gula dan satu lagi dalam laptop akue (bukan screen saver ok ) ! hahaa n then cuba juga teknik ni.. haha bertempiaran lari semut tu.. hahaha meh tgk sket lebih detail cara2 nye :

1- bungkuskan bunga cengkih dlm tisu dan dah confirm baunya akan kuar kan ? time tgh bungkuskan tu semut2 tu dah ngintip kita dan ada jgak yg dah larik awal2 hahaa
2-masukkan jelah bungkusan tu dalam balang tu, dan kalau nak best wat lah jalan guna pensel atau straw nak buat penghujungnya ke api dapur pun boleh .. hahahaa kejam kejam
3- utk laptop (pastikan bukan screen saver ye) letak je atas speaker atau tepi2 laptop tu sebijik dua ( bijik ek ?) haha time tu terdengar suara2 kecil meminta tolong .. hahahaha

ni bunga cengkih nya

image

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...