Followers

Tension With People Mindset Part2

Kalini part yg kedua plak dan mindset yg terbaru nak dikeutarakan…

1st – people’s talk….. situasi bila cam mamat a berkira dgn mamat b, so mamat a kata “apa ar ko ni berkira sgt dgn akue?” so mamat b ni pun ok je lah dgn mamat a tp bila keadaan bertukar semuanya berulang2 , that what’s we call dendam, actually dendam sekecil zarah ni sume nya x bleh bawak mati pun, so lebih bek duk sengsorang klu xnak berdendam or what we call that makan hati dgn kawan2,

2nd – kenal2 dulu bila dah kenal cam sial, semua org same je so xpayah lah nak wat beria-ia nak kenal lepas tu wat lupa camtu je, klu cam aku , aku memang susah nak lupa org2 camtu, tp fobia juga bila ada org nak kenal lepas tu bila dah kenal sikit dah mula bosan dan senyap! memang cam hampeh sgt , cam fb lah umumnya, ada org add , konon2 nya nak kenal lah segala, tp tgk status bukan nak komen tp yg peliknya mula2 kenal je beria-ia nak komen2 wat2 nak kenal dan tag sane sini, menyampah dan fed-up sgt , so ni memang fobia sgt , lebih2 cam akue yg dah byk pengalaman memang semua MANUSIA berperangai same gitu, bila nak kenal ayat2 bunga2 dan selalu message sane-sini dan dah kenal atau jumpa SURE SGT xkan layan dah, dah terus lost in contact sampai MATI ! dah mati baru nak igt balik kan ? masa tu lah nak menyesal segala kann ?? so seriously akue dah fobia utk berkenalan so please sesape yg penah add akue dalam fb just for a small reason, pliz remove me or officially unfriend me , akue dah x kesah dah, bukan boleh bawak mati kan sume tu ? dah fed-up sgt2 . SO PLEASE STOP DOING THIS .

3rd – berbuatlah baik pada kawan2 selagi dia hidup, nanti dah mati or pergi (perkataan baiknya) time tu lah nak menyesal sedih2 dan segala yg sgt hypokrit dan penuh pura2 .. serously I hate it. dalam hidup akue ni akue menerapkan ini , senyum selagi bernyawa dan cuba sebanyak mana memberi senyuman pada org lain agar dirinya ceria dalam haritu. Xde maksud lain dan semuanya positif bagi akue. Biarlah org nak MEMANDANG HINA KE , LUDAH KE , THINK NEGATIVE pada kebaikan kita ke ? biarlah mereka . asalkan kita sendiri terus happy dan senyum ^_^

p/s: sekadar luahan…. kepada kawan2 fb yg telah add or confirm akue yg rasa menyampah dgn akue punya cara bolehlah dipersilakan unfriend akue atau akue akan unfriend anda .. sekian…

image

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...