Followers

How to delete your FaceBook account PERMANENTLY

imageAssalam… sambil2 dgr mj12 yg lama dah akue xdgr akue tetibe terfikir nak wat posting tp bukan utk diri akue tp utk org2 di luar sane.
Terbaca satu event yg nak wat penutupan besar2an akaun fb yg dijemput oleh my senior, huhu bagi akue plak akue xkan tutup akaun ni.. woo sayang gler la dkt all my friends , fb ni boleh je digunakan secara positif carik job pun mungkin boleh doe.. susah akue nak off fb. SO bosan2 malam ni, ni akue sertakan cara2 nak tutup secara permanent fb ni.. akue ikut dari video tp yg ni cara yg akue dah ringkaskan tp JGN sentuh fb or share atau ape2 menggunakan ape2 yg berkaitan fb atau penutupan ni akan tak menjadi. : P

cara2 nya :
1-login fb seperti biasa

2-dkt account drop-down menu pilih help center

3-dkt search box type How to delete my FaceBook account atau delete account

4-pilih enquiry pertama dgn tajuk yg sama

5-scroll ke bwah sket dan cari link pada akhir ayat perenggan

6-akan keluar menu baru, klik submit

7-masukkan password dan security captcha dan klik okay

8-klik okay lagi dan lepas tu akan ada warning dan terus ke muka login.

JANGAN CUBA UNTUK LOGIN LAGI DALAM MASA 14HARI !! KALAU X FACEBOOK ANDA AKAN AKTIF SEMULA ok .. hehe tahniah kepada korang yg dah tutup akaun fb tu.. gudbye.. hehe OPS X HABIS LAGI tgk ni

cara2 utk mengelak anda dari login FB lagi,
1-format laptop

2-jangan contact dgn kawan2 yg anda pernah kenal di fb (kerana nanti dia akan hasut anda utk login fb semula)

3-jangan online selama 14hari tu

4-berpuasa dari menghadap laptop

5-alihkan pandangan dari melihat org tergelak2 tgk fb : )

6-layan hanya laman lain Blog ke (Dkt mane nak market posting ? ) , Twitter dan lain-lain lagi.

2 comments:

  1. ahaksssssssssssss aku x nak tutup la .. bab susah nk cuci mate kalau tutup fb

    ReplyDelete
  2. blom nk delete lg, tp x pe mesti berguna di masa hdpn..thanks kamuu..:)

    meh ke rumah..
    ~dialog danish~
    keep in touch ye..♥♥♥

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...