Followers

Perihal Miskol (Ulang Tayang)

image

Haha peduli aper akue korang pernah baca ke tak about bende ni tp sekarang baca2 lah version akue ye hehe

Mukadimahnya… erkk ehem ehem cleik (betulkan keyboard laptop ni kejap)

”Kejap ape itu missedcall ek? owh ye miss call ni bukanlah cam Miss World atau Miss”ing”  . Misscall atau mis kol ni adalah membawa maksud panggilan yg tidak berjawab…
Bagi akue memang malas jgak nak layan misskol ni tp selalu nya akan miscol balik or sms semula “nape”.. kalau no x kenal plak ? akue sms “sape ni ?” tapi adakah mis kol itu sekadar panggilan yang kita tak dengar ? atau ada membawa maksud yg len ? … ada juga berpendapat dan tambahan dr akue miskol ni memebawa maksud :

- Apa khabar ?
- Kamu ok ?
- Saya sedang memikirkan awak , kamu ?
- Kamu tengah buat apa sekarang ?
- Saya rindukan awak
- Kamu free ke sekarang ?
- Boleh bercakap ke sekarang ?
- Tolonglah
- Kamu sihat ?
- Kol balik akue ye , topup dah nak abes ni, xpun tolong topupkan…
- Jangan lupa beli bawang…
- Oit hutang akue belum ko bayar lagi kann , sampai akue x boleh nak kol org ni … bayar hutang tu dgn topup boleh ? ? x boleh siap !

p/s: tp yang penting miskol ni adalah bila seorang kawan tu memang sentiasa ingatkan kawannya. kalau pasangan kekasih pula sebab merindui pasangannya, dan kalau bapa atau mak anda yg miskol ini semua bersebab supaya anaknya sentiasa berhati-hati…

1 comment:

  1. hahahaaa wa benci miskol!!!! sebab tu block no yg wa x save dlm phone book..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...