Followers

Memperkenalkan About Me

Hehehe ni time akue bosan2 dan malas nak wat keje : ) hehe nah do visit http://about.me/cuhax utk segala info2 ttg akue .. hahaha cam artis je.. tp sesaje je bosan2 ni wat : )

about

2 comments:

Pencarian Blog Paling Hensem Dan Cantik 2011

sebelum akue start wat posting2 baru akue try join pencarian ni oleh bro luncai yg hensem …

dan dengan ini akue tag Ainuddin Hata & Emma haha sape2 je akue tag .. layanzzzz

3 comments:

Sekolah Menengah Kebangsaan Padang Piol TERBAKAR ?!!

Mak ai.. terkejut jugak bile dgr citer ttg sekolah akue (bukan sumelah part of the building terbakor) tp bangunan ex-kelas akue time 2007. bangunan tu je kot.. pic2 tgk dkt bawah ek… kredit to Midun & Cikgu Hamzani for the pics.. hehe tp cam kes litar pintas je kot.. tp semuanya kata pihak bomba masih dalam siasatan dan sebab ape . hurmmm so x mo citer panjang2 meh tgk pics2 nye… huhu

imageimageimage
X_X kelas akue plak tu !



p/s: update blog sambil2 tunggu housemate yg cam hampeh ni mandi lama ! geram siot… tgk  POSTING LAMA untuk ulang baca

1 comments:

Perihal Miskol (Ulang Tayang)

image

Haha peduli aper akue korang pernah baca ke tak about bende ni tp sekarang baca2 lah version akue ye hehe

Mukadimahnya… erkk ehem ehem cleik (betulkan keyboard laptop ni kejap)

”Kejap ape itu missedcall ek? owh ye miss call ni bukanlah cam Miss World atau Miss”ing”  . Misscall atau mis kol ni adalah membawa maksud panggilan yg tidak berjawab…
Bagi akue memang malas jgak nak layan misskol ni tp selalu nya akan miscol balik or sms semula “nape”.. kalau no x kenal plak ? akue sms “sape ni ?” tapi adakah mis kol itu sekadar panggilan yang kita tak dengar ? atau ada membawa maksud yg len ? … ada juga berpendapat dan tambahan dr akue miskol ni memebawa maksud :

- Apa khabar ?
- Kamu ok ?
- Saya sedang memikirkan awak , kamu ?
- Kamu tengah buat apa sekarang ?
- Saya rindukan awak
- Kamu free ke sekarang ?
- Boleh bercakap ke sekarang ?
- Tolonglah
- Kamu sihat ?
- Kol balik akue ye , topup dah nak abes ni, xpun tolong topupkan…
- Jangan lupa beli bawang…
- Oit hutang akue belum ko bayar lagi kann , sampai akue x boleh nak kol org ni … bayar hutang tu dgn topup boleh ? ? x boleh siap !

p/s: tp yang penting miskol ni adalah bila seorang kawan tu memang sentiasa ingatkan kawannya. kalau pasangan kekasih pula sebab merindui pasangannya, dan kalau bapa atau mak anda yg miskol ini semua bersebab supaya anaknya sentiasa berhati-hati…

1 comments:

Festival Layang2 Sedunia 2011

Huhu baru ada masa nak update, maaflah ye malam td bz sgt2 dgn persiapan utk pra-assessment subjek major ku yg still x siap.. wakakaka.. ok nak menceritakan ttg festival layang2 baru ni.. ahad lepas akue gerak lagi dgn sahabat ku Ainuddin dgn kereta “ferrari” nya ke sana. masing2 dgn kamera masing2 lah ye.. nak shoot the event and some candid. x hebat mane pun. haha.. tp seriously jam sgt2 dan susah nak gler nak parking ! so 1jam jgak lah carik tempat parking, dah sampai ,tgk2 tempat mendung plak… ops ader fogging ! nak out selamat kan diri.. sambung lepas ni ye ! … ok dah habes… sambung balik… ok lepas dah parking tu, mula lah kerja2 menembak.. pergh memang ramai umat manusia entahlah dari mana.. tp event penting layang2.. x byk sgt pun, hari pun agak mendung dan kurang berangin so shoot pun gitu2 je , tp ada lah amek sket.. tu je.. layan je lah pic2 bawah ni..tq : )

pagepage2page3page4page5

p/s : gambar tak yg best dan maybe xde pun kot… tp so enjoy lah day tu dapat jumpa org ramai, tgk macam2 rupa org dan tak juga lupa pada layang2 ! hehe :)

4 comments:

Jom Like Header Ini

Untitled
CARA2
klik like page Miqael Arshad first
http://www.facebook.com/pages/Miqael-Arshad/110215645703383
lepas tu klik like header ku yg comel ini
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=152249428166671&set=a.152238654834415.31060.110215645703383&theater

0 comments:

GERAM ! Apsal Ko Mandi Lama Sangat Ek ?

image








 

 

Adoi.. xde lah bukan nak lepas geram dlm ni tp geram jgaklah sebab kawan housemate akue ni lama gler mandi, akue mandi sekejap je , ops bukan nak kata akue mandi x bersih tp bersihlah juga asalkan x sampai setengah jam dalam bilik air tu.. wat org geram je … dah lah dah masuk waktu maghrib time tu lah jugak die nak masuk mandi bukan nak g awal ke ape ..ish geram! patutlah bil air naik je.. watper dalam bilik air tu pun entahlah… agak2nya dia wat perkara2 dkt bawah ni dlm bilik air tu kot ?:

1- main air.. buat buih2 sabun
image




 

 

 

2- basuh? ish dah ada mesin basuh basuh dkt dlm tu jugak.. lama plak tu padahal basuh sepen**** je kannnn ?

image

 

 

 

 

 

 


3- me******* – no komen.. xkan hari2 kot, lama plak tu ! adoi
4- basuh setiap part badan guna clorox ? amboi, nampak sgt badan tu memang busuk kannnn ?

image

 

 

 

 

 


5- mandi hadas ?- haha dah klu buat yg no 3 so mesti lah kena wat no 5 ni kann ? tp hari2 ??
6- tidur ? giler pe??!
image






 


7- hisap rokok ? baguslah sgt. rokok perisa tembakau + bau jamban !
8- cebok setitis-setitis , bila nak habes weh ??
9- gosok2 – hah dah tau badan byk daki kan ? 1kg daki kot ?!
10- gosok gigi – ye lah berapa byk gigi ko ada , sebatang 10minit ?
image









11- berus2 badan.. hah baguslah beruslah badan tu sume sampai tinggal kulit je kannnn ?
12- shaving… yelah sehelai 8minit kan ? guna je penebas rumput xpun gergaji macam dlm gambar bawah  tu !
image



 

 





13- korang pikir sendirik …..

p/s: geram … akue mandi kejap je huh… please think about others before think about yourself… this world is not for us alone, it is must be share…

4 comments:

Yeah . Now I Got It

As the give from mr. smile that I always love his piano song : D  . tq very much !

DSC_0604b

 

 

 

 

 

 

 

p/s: I will keep this as my precious give , tq anyway and that’s cute handphone !

: D

1 comments:

Gemilang

Tajuk post bukan main simple jer kan ? heheh nak menceritakan ttg drama yg akue tgh duk layan skang iaitu Gemilang, lakonan pelakon2 hebat .. hehe x hingat sgt . actually ader je dkt tv3 drama neyh tp akue punya versi download la.. huhu.. so layan jelah

drama gemilang

p/s: pelakon2 nye memang hebat larh !

1 comments:

Analysis My Blog Sket..

huhu . ni tgh bosan2 sambil2 menunggu masa utk wat assignment dan juga sambil2 mendengar mj 12 di ria.fm di frekuensi 89.70mhz… so akue amek stats online lah blogger.com… ops kawan classmate akue ni dah tido dah plak dier.. “oit bukak lampu balik! huhu, seram doe” .. hehe.. sebelum merepek lagi jauh meh tgk2 akue nye stats sket dan analysis from that ..ngeee . semua ni bergantung pada all-time (selama mana akue pernah online as a blogger neyh )


pageview all-time

for the first about posting yg palik byk org review. hurmm dkt sini boleh nampak dimana posting Photoshoot 10/10/10 bersama Lan & the Gangs paling byk dipageviews.. aper yg menarik dkt situ ek? hurmm mungkin kawan2 abg lan tu lah yg byk online the page dan juga kehadiran model2 hot cam choi & afiq. ni pun jejalan je happy2 , byk jgak gambar2 di upload time tu.. huhu bosan2
yg kedua about photoshoot dgn model cute tu . sebab model tu cute gler lah kot, memang market kan ?? .. hehe sukan jrkv tu plak mesti lecture2 jrkv or dak2 jrkv yg buka page tu. next photoshoot bersama khidir memang x dinafikan modelnye amat hot dan cute.. hahaha xde lah ni mesti kawan2 blogger shakir yg selalu bukak kan..?? yg pelabuhan kong kong tu plak dah lama ermm tp memang menarik jgak utk dibaca byk kali kot… tp sudah semestinya 87 review oleh kawan2 or fans mr. hazman halid utk sedetik lebih model photoshoot .. memang best time yg ni.. sume nye dikira all-out la.. model yg super cute dan best sgt personaliti beliau.. yg raya dgn corporate attire tu biasa2 je kot as rujukan org2 yg terlibat tp ermm yg rahsia tu pun ramai yg bukak ek ? hurmm heheh ramai yg minat tip2 rahsia2 ni .. ooo hehehe.. kesimpulan ramai lebih minat yg happy2 dan group2 photo yg ceria, juga yg cute tu akan dibuka pula oleh2 lelaki2 yg minat dkt yg cute2 ni..hehehe

pageview day

utk yg pageviews harini je..ramai yg minat about dissappointed tu.. ehem cam korang penah alami je… yg about contest mesti penaja contest tu yg wat page walking… : D

traffic source all-time

alhamdullillah ader jgak yg referring terus ke web blog akue xde carik dr google ke, hehe… yg best kawan2 redha pun selalu online ke webblog akue… kebanyakan nya juga yg pergi ke blog akue melalui facebook so memang fb boleh menjadi web marketing yg amat berkesan.. tq all : D

audient all-time

yeah.. sudah semestinya majoriti pelawat dari malaysia, x sangka us pun ada jalan2 ke blog akue, dan hehe kawan dari indonesia ader jgak… mak ai.. kawan2 dari saudi arabia pun ader jgak ek ? hurmm sape ek ? … browser ? memang ramai yg guna google chrome tp akue guna safari! hahaha , windows kebanyakannya ! tp ada jgak yg hebat2 guna mac n lain2 melawat ke blog akue… tq fro visiting ek.. x bleh nak bagi bunga… : D

done with the analysis, how about you all ? ..hehe tq : D

0 comments:

Very Disappointed With People Mindset

Hurmm recently I feel very guilty to some people that I’ve known , some of it because my set of people always negative, But when I decide to changed always to thinks positive there's someone out there will take advantages of me. Hurmm so I’m not going to just stand there and and wait for it.. so I decided to overcome this so this will not happen again later on. so I ‘ve decided not to :

1- be very gentle to anyone unless they truly know my heart , if not I’m just pretending to be nice to this some sort of people, and let me see when this some sort of people will give up on me .
2- if there someone want to meet me outside from social network, I will try as hard as possible to avoid it, because, like one of my best friend say,  some sort of people will show their true color when after see the people more than before meet. As I say this , there a lot of people before meet the talk was so nice like angel that you must fall in love with it n then when meet everything just ok, n then after a week or days after that everything become noneless, & nonesense, the cheerness and happiness before the meeting all have gone far beyond themselves, maybe this is because the mindset “ oh, now I get what I want, and then you can go”

SO this is what I told before, n furthermore people mindset , the kind must be right… oklah there no need to me for write more… tq : D salam maulidur rasul to all

image

3 comments:

Salam Maulidur Rasul

Salam maulidur rasul kepada semua ... marilah kita berselawat bersama-sama keatas junjungan Nabi Muhammad S.A.W...

dan meh layan2 lagu ni…

0 comments:

Profile Photoshoot Semua Akue !

header Amacam header baru ku kali ni ? : D

Hahha kali ni akue lah menjadi model dan akue jugak lah the photographer nye :D hahaha berangan je kan ? hehehe tp komen2 je lah ape2 yg patut.. add me fb Cuha X Hafiz ye… meh sini tgk2 some of the pic yg dah siap edit .. memang nak edit2 pun kali ni..so enjoy ! :D .. ops shoot nye adalah malam td di kala kebosanan.. hehe.. thanks to adik Syahmim Syaperi kerana pinjamkan abg umbrella : D

DSC_0570

pagefb

p/s: more will be after this.. so stay tune : D just sharing ! tq ! smile always ^_^

5 comments:

CONTEST gambar muka sedih paling menarik




Arghhh kalau akue bosan2 akue layan contest wlupun akue tahu susah utk menang tp apa salah nya mencuba… kannnn.. heheh tgk2 blog kawan td… so try lah wat jgakkk

So utk pic sedih akue teringat pic semalam yg akue amek guna webcam akue ttg penyesalan dan kesedihan ketakutan kehilangan kawan… huhu so akue upload je lah ek :’(

Korang nak join ?

Syarat-syarat penyertaan :

  1. Kena jadi follower owner blog : Ekinn Zhareef  *WAJIB. kalau tak follow susah la nak update contest kan?
  2. Buat entry dengan tajuk "CONTEST gambar muka sedih paling menarik " & banner contest wajib ada.
  3. Letak banner contest kat sidebar korang.
  4. Link kan entry contest korang kat comment entry nie.
  5. Tag 3 orang aktif blogger.

Snapshot_20110210_2b

sedihkah pic di atas.. huhu baru lepas abes nanges :’( … hurmm skang time utk tag 3 kawan akue plak ! :

Redha
Ekin
Syakir

Done ^_^ PUBLISH !!!

p/s: Gud luck utk sume yg bertanding...moge yg terbaek akan menang...!

 

1 comments:

Bosan2 .. Group Blogger Malaya Logo

Wahhhahha arghh dgn perut lapo nye akue mendesign utk satu group logo ni.. haha bosan2 je ni so gunakan jelah idea dr kepala akue utk wat logo utk group fb ni.. hehe so ape pendapat korang.. hehe just sharing x kesah dipilih atau x ? heheh
blogger2bloger

 

 

 

 

 

 

p/s: utk sesiapa yg nak try join the group meh click ni … BLOGGER MALAYA. Aummm !!! :)

1 comments:

Travie McCoy - Need You

Snapshot_20110210_2


















To see the lyrics with video clip of this vid click here >  http://www.youtube.com/watch?v=DvpK4Xltmng

I know its not your fault, but I’m? a locked door
Anytime I’m a mess by someone before
And I wish that I, I could find a key
To unlock all the things that you want us to be
Let me open up and start again,
But there’s a safe around my heart
I don’t know how to let you in,
And that’s what keeps us apart
And that’s why I need time.

I said I need you,
I need you to understand, you, you, you
I need you to understand, you, you, you
Call up the locksmith,
Tell him we need him quick
We’ve got a million keys,?
None of them seem to fit
While your on the phone,
Call up the clocksmith,
Cuz I could use some time,
Even the slightest bit


Let me open up and start again,
And break this safe around my heart
I don’t know how to let you in,
And that’s what keeps us apart
And that’s why I need time
I said I need you
I need you to understand, you, you, you
I need you to understand, you, you, you

I’m thinking now’s? the time,
Maybe its time to go, if I gave you my heart, be gentle,
I’m tired of laying low, lets give the world a show
And when you know, you know,
And when you know, you know, you know
And when you know, you know, you know, you know

And that’s why I need time
I said I need you,
I need you to understand, you, you, you (x2)
I need you to understand (x4)
I need you (x3)
I need you, you, you

0 comments:

Through My Lens..

through my lens.. (wedding shoot not included)

a1

1 comments:

Smile Shutter Content Priority

Hehe ni group yg akue sendiri wat malam td … so sesape rasa nak join the group bleh lah search dkt fb.. dkt sini masing2 bleh add kawan2 dan juga post anything yg korang suke ! asalkan ia dapat wat kita tersenyum! ^_^

Sume ni inspirasi by someone yg sentiasa senyum dan senyuman manis beliau tu lah yg wat tercetusnya idea akue wat this group setakat ni dua org je admin nye akue dan sorang ag junior.. hehehe

So sekali lagi dihingatkan , xde jual beli or promote blog dkt sini ek , salah tempat tu! hehe .. so dkt sini korang bleh lah share kan anything yg korang rase bleh wat members2 yg len tersenyum malah tergelak terbahak2 or terberanak..hahaha kan dah senyum! … so mcm2 diterima termasuklah : fotografi anda, kucing anda or lelain telatah , gambar2 dr internet yg funny, cerita2 yg kelakar, teka-teki , video, alkisah dan macam2 lagi la… just korang share je k .. jangan malu2..  kita meriahkan lagi group ni dgn kawan2 yg len k .. so invite2 lah mereka ke group ni igt! search for Smile Shutter Content Priority

Ops lupa nak citer maksud group : Smile : senyum , Shutter : mcm dalam fotografi dgn maksud len nya ialah “perfect moment” , Content : terpulang utk share anything yg boleh wat org senyum, & Priority : keutamaan… semuanya boleh membawa maksud group ini direka khas utk suka2 sahaja dan juga utk membuat org tersenyum utk menceriakan hari hari yg mendatang.. hehe cewah! tq

Funny Cat Smile

0 comments:

Hijau Daun Model Photoshoot Talent BY Muhammad Khidir

DSC_0368Yeah another photoshoot model after the putrajaya one, tp on the next day lah. Kali ni disertai oleh 2 org lagi kawan lain, iaitu one of my fb friend Syakir Rahman & the model’s bestfriend Jefri Ismet.
Actually dah lama plan nak shoot mamat ni iaitu Bro Muhammad Khidir, tp kali ni baru berkesempatan utk shoot dia pada 3hb Feb 2011. Juga happening seperti sebelum2 nya. Semuanya cuma trial utk pencarian identiti dan sebagai portfolio akue dalam bidang fotografi.

Tempat berlangsungnya photoshoot iaitu di Bukit Cerakah, Shah Alam. Semua sekali thanks kepada Bro Khidir dan Bro Jef kerana sudi luangkan masa utk photoshoot haritu dan tidak dilupakan kawan baru fb akue iaitu Syakir Rahman, “muka jangan sedih2 lagi ye” haha… Oklah lets take a looks of the picture :)

DSC_0048

DSC_0297

DSC_0223

DSC_0229

DSC_0105

DSC_0248

DSC_0111DSC_0190

p/s: ape2 pun the day memang gler2 lah , best sgt, thanks for all yang terlibat (3org ni je) hahah, tp masing2 sengal2 jgak lah.. hahaha ader masa jumpa ag. Pic2 laen ader dlm fb ye. add me fb Cuha X Hafiz

3 comments:

Sedetik Lebih Model Photoshoot Talent BY Hazman Halid

DSC_0028Arghhh macam x percaya je dapat jumpa org2 hebat seperti beliau, hari yang amat menggembirakan bagi kami berdua. Sebenarnya x expect pun langsung nak wat photoshoot model seperti ini, dan terus ke putrajaya dan shoot sket2 je ala2 model, ape2 pun thanks for him Abg Hazman Halid for making this day come true and it’s such a wonderful day.
Diberi nama sedetik lebih photoshoot sebab detik2 indah seperti ini bukanlah selalu lebih2 lagi dengan seorang yang bekerjaya seperti beliau dan juga lagu sedetik lebih menjadi humming-an akue dlm kete seeepanjang perjalanan tu. Ape2 pun 2Feb2011 memang best! love this day! so here some of the pic of the day. Thanks for Hazman Halid for sudi become my model as a learning process also.. :)

DSC_0032

DSC_0039

DSC_0063

DSC_0183

p/s: more pics in fb. for knowing who this mr.smile is. search Haz Halid or Hazman Halid in fb .. tq

6 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...