Followers

Gym With Ainuddin Hata

Plak.. haha harini lepas abes shoot sket2 ptg td . malam nye gerak ke gym plak.. main sampai sakit2 haha.. ader lah jgak trainer nye … tp yg best malam ni men sket dgn my classmate si Ainuddin ni blognya.. > www.ainuddinhatastudio.blogspot.com

sempat berposing sket dlm gym tu :P

29012011_007b

p/s: sekali tgk blakang tu dah mcm ben ashaari dah ! : P

3 comments:

Rahsia Nak Tengok Pic Mosaic Dah Terbongkar !

Hahaha surprise je tajuk ni pun bosan2 … dkt sini ader cara nak tgk image sebenar pic mosaiz atau senang kata di sensored ! haha bukan nak ajar korang wat jahat ke ape tp ni kenyataannye.. try lah bosan2 ek… heheh… caranya ialah.. .try kecik kan mata mean melihat tp dgn sebahagian kecil dari mata je bukan cam normal means buat mata korang macam hampir2 tertutup lah bila merenung the pics jom try dkt pic dkt bawah ni… agak2 nampak kan image yg dimosaic kan tu.. heheheh percaya x ??



Optical0007COptical0007D

p/s… ader ternampak x image muka org2 atas tu.. hahahakz

5 comments:

Everything on youtube !

image

Taddaa  sesaje je nak update tgh2 malam buta ni sesambil dgr lagu Still Alive dr game Portal by Steam… nak menceritakan ttg laman web search engine terkenal didunia iaitu youtube… mustahil lah org yg 1% celik IT pun x taw aper itu youtube… disini ditegaskan (ceh) youtube mempunyai segala2nya kecuali yg xde lah.. haha.. try lah search ape2 pun dkt situ sume ader (walaupun x tepat) nak carik dr cara2 bawak beskal ke bawak kapal terbang pun ader ,

 

cara workout yg betul, cara delete akaun fb, siaran tv ? sume adelah ! filem ? berpart2 pun ada dalam tu.. tp yg best klu layan video guna mozilla firefox bleh jgak download the video secara cepat dgn internet download manager.


bosan2 bleh dgr ceramah dkt sane, so sume nye ade dalam tu , nak iklan pun ada , bunyi pun ada! bukan just video je, nak carik lirik lagu, link ke download game free pun ada tp kena try tambah word2s cam (how to..) dan lain-lain lagi… nak hilangkan bosan bleh tambah word2s  (funny…) nak tgk binatang ? taip je binatang apa, nak tgk bende pelik2 tambah depan word2s (pelik, strange…), nak menenangkan minda taip (Quran reciting ke , )

idea2 utk assignment pun ada ! cam motion graphic , 3D , hebat2 semuanya cuma tunggu masa digunakan je,,, sudah pastilah disediakan tutorial, sebut ttg tutorial , dkt youtube tu berlambak video2 tutorial macam2 segala-galanya dr how to solat , how to pasang paip, how to sleep! , how to mcm2 lagi lah! … hahah kenapa tetibe akue nak post ttg youtube ni ? haha xde pe sebenarnya ,,, tq

2 comments:

bosanz ! so some artwork !

me

bosan2

6 comments:

Alexander Rybak Jom Layanz !

Here are the two songs that I ‘m now so addicted all bye alexander rybak , let’s enjoy the video clips : )

europe’s skies by alexander rybak

roll with the wind by alexander rybak : )

0 comments:

Another Photoshoot LAGI ?! Ameera

DSC_0396bLalalala Salam to all readers… n very afternoon jugak.. X habes dgn khamis lepas punya photoshoot model semalam saya dan rakan saya Ainuddin keluar lagi utk photoshoot model. Motif? blaja2 je.. hehe… kali ni another model gurl yg super cute , dak pjb jgak.. namanya Ameera , info2 lain terpaksa dirahsiakan.. hehehe… so bawah ni some of my capture so enjoy… nak jugak wat photoshoot gini ? just contact saya eh… hehe

DSC_0342bDSC_0388b

DSC_0501bDSC_0492b

p/s: dah cam pic dkt africa dah kan ? haha.. semuanya trial je k… hehe.. so komen2 lah aper yg patut.. pic len ada dlm fb ye… add me Cuha X Hafiz on fb :) overall outing kali ni best jgak sebab model same2 sengal cam photographer.. ops kantoi.. hehe tq to ainuddin ajak akue ye : ) .

10 comments:

Gym dan akue

Hhaha first time akue citer ttg minat akue neyh.. mesti ramai x taw kan.. actually maen gym ni bukan nak jadi cam blogger a.k.a bodybuilder BenAshaari or bodybuilder yg lelain yg mantap! just as want to get a great shape like model. huhu..
Kenapa ? x percaya ke ? haha.. tp jarang2 je sebenarnya akue gerak g gym ni pun, bukannya selalu, kadang-kadang ok.. hhaha… so maen sket2 pun jadilah asalkan ader lah shape sket.. huhu
22012011_009

tembam gler akue !

2 comments:

The Tribute To Nora Nisa’ Model Photoshoot

8Yeah, sempena xde keje nak wat hari thaipusam ni, so ptg dlm pkul 2 tu start lah plan nak wat photoshoot dgn sorang akak ni as model n dua orang lagi geng yg nak join. Everything berjalan lancar walaupun time dkt istana lama tu kena halau , huhu.. Naseb bek dpt jgak pic dkt sane .. huhu.. Dlm waktu dinner tu baru balik. Tq for all for cheering up this day, it’s such a wonderful day : )
Please take a look at the pics. Blaja2 je ni utk upgrade lagi experience dan portfolio akue : )

143

10

14

13













12

n some group photo for the day : )

4 comments:

Sign Language Memang Best : )

images
Hehe Assalam to all.. post ni nak citer sket ttg new thing yg akue blaja dan tahu sejak sem1 yg lepas. Mula2 shock jgak bile dpt taw polijb ni ada pelajar pekak & bisu, n kelas akue sendiri ada 2-3 org pekak bisu, so utk menambah ilmu blaja2 lah sket2 bahasa asing ni : ) , alang2 bila dah pandai boleh jadi translator.. hehe : )  Bawah2 ni ada some link or example bahasa2 isyarat yg akue sertakan so korang boleh klik plak dan belajar sekali : ) YOSH !!

blaja abc dalam bahasa isyarat meh : )

image

2 comments:

EDIT PHOTO BATTLE

image

klik image utk ke entry contest :)

utk menghilangkan kebosanan yg tahap gaban
so akue join this contest : ) boleh kan .. bosan2 hehe

DSC_3962

sebelum

selepas cropping, brushing, tido bangun, g tandas , makan,
tgk movie , sambung edit so terhasillah !…

cuhax

selepas !

hasilnya some editing biase2 je : P yang melibatkan element typo darjah 2 :P

haha mengikut arahan so aku tag :

umie
Din
Redha
emma

PUBLISH yatta !

2 comments:

Latest Manipulation & Edit :)

Here’s two latest editing from me .. do komen2 eh.. semuanya tiru sebijik from tutorial.. lebih kepada manipulation typo… x hebat pun tp manipulation ni memang x susah dan x senang.. Adobe Photoshop CS5 je ek : ) hehe
cuhax

samsaz1zaid

burhanuddinlinda





yang atas ni some of the manipulation menggunakan typo2 dari Adobe Illustrator dan manipulasi dalam photoshop… ada ala-ala movie poster sket kan …

3d word cloud3

yang atas ni plak 3D cloud typo.. 3D nye agak2 x menjadi.. tp yg bestnye file .psd utk work ni masih boleh di manipulasi sesuka hati lagi : ).. ops only on Adobe Photoshop CS4 / CS5 yg complete with 3D effect : ) try lah wat…

p/s: x reti nak wat ? hurmmm just let me know by my inbox…. nar90x@gmail.com.. jgn lupa bagitaw akue dulu k : )

4 comments:

Truly Love It !

http://www.koudamainframe.blogspot.com/ take a look at this blog.. there’s nothing to say more… this blog superb! super cool! & cambest… do visit it noW!!
image

akue bukan nak promote sebab nak ape2 ke.. tp this blog tottally cool ! .first time I look at this blog.. I don’t have nothing to say.. the technique was so different between all the blogger we know.. like me tulis2 agak2 panjang n then letak gambar 5keping : P.. n ader jgak yg tulis panjang lebar mengarut ntah hape-hape tp this blog lain.. so cute how this Mohammad Izwan menyampaikan penceritaan nye.. Hebat ! ader style manga strip n ader jgak some video2 yg super kewl.. ! I ‘ am truly love this blog !

0 comments:

Jalan2 JB With Sazali Hairudin

DSC_0825bHuhu xde kesempatan nak ikut outin besar-besaran.. tp ptg semalam sempat berouting sendiri sambil hangout dgn sorang kawan fb ni.. memang sweet.. wlupun hujan kan ptg tu.. HUhu.. tp overall memang best lah .. wlupun pic yg sy hasilkan x sehebat mane pun tp model memang hebat . Thanxs to the model coz sgt sporting n best :) love the moment.. len kali ader kesempatan jom kuar lagi :)
Thanks To Sazali Hairuddin for the day :)

DSC_0715bDSC_0877bDSC_0747bDSC_0767bDSC_0772bDSC_0797bDSC_0841bDSC_0858b
p/s: ape2 pown this day memang enjoy sgt . thanks again for him :)

2 comments:

I.S.O Photography Group Outing

Haa rasanya sebelum ni dah pernah wat dah camtu tp kali ni di sekitar johor bahru iait di Puteri Harbour & Wilayah Iskandar pulak…
Kalini sesi kelas tutorial dan perkongsian ilmu oleh admin2 i.s.o photography group fb.. so everything just nice, harap2 lima dak2 cilik yg ikut haritu dpt terima apa yg diberi dgn berjayanya amin.. insyallah masa akan dtg akan dibuat lagi .. :) some of the picture overthere :

DSC_0238

DSC_0244

DSC_0664DSC_0336DSC_0446DSC_0394DSC_0530

p/s : utk maklumat lanjut sila ke http://ainuddinpk.blogspot.com/2011/01/iso-photography-learning-session.html & utk enquire ke group fb sila ke http://www.facebook.com/group.php?gid=117176198305028 tq : >

0 comments:

Gundam Legend Macro Shoot

Haa meh sini rapat2 sume… nak citer sket bebaru ni sesaje je nak menghilangkan kebosanan mlm, akue wat ar photoshoot macro dgn model gundam yg baru ku beli . So bawah ni lah some of the pic .. komen2 ek.. sume guna 70-300mm sigma dg macro mode : )

page

pg1

pg2

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...