Followers

Online Offline

Social networking, internet, world without borders , all these keyword are depend on how we use the internet itself. Bagi cam akue , gathering information, doing research memang penting tp nak best pula ditambah dgn social networking means sebagai sampingan je lah. Cam the most used social networking in the world and especially penyumbang utama iaitu malaysia dgn pengguna paling ramai iaitu FACEBOOK! . Ade org yg bijak gunakan facebook ni just as sebagai batu loncatan utk memajukan lg bisnes diorang, baguslah org2 camni pandai gunakan kesempatan yg ade, tp x cam sesetengah org lain menjadi kan facebook sebagai tempat utk mengambil kesempatan. huh x patut x patut, dan ader juga diantara nya yg guna FACEBOOK as tempat bertambah kenalan dan bertukar2 pendapat, yg x best berlumba2 add strangers utk mendapat friends yg berlambak, yg di layan beberapa je. Sume propa je .. nyampah! ..

Bila dah berFB ni mesti ader je yg nak berjumpa sane-sini (akue x terkecuali) tp bila di fikirkan balik memang lah ia bagus dapat merapatkan ukhwah dan juga merapatkan diri sambil mengenal diri masing. Tp antara x best nye ader jugak yg bile berjumpa ajak kepada ke arah negatif huh, yg ni patut dielakkan ek. Yg juga x best ialah first dlm facebook sebok mintak no phone segala, pastu msj2 sane sini, n then ajak jumpa, lepas tu bila dah jumpa , everything just ok je, x lama tu sms, msj2 segala sume dah xde ? hmmm. mesti ader yg x kena masa jumpa tu. Ni sume berlaku bila dah kenal diri masing2 , ader yg sebahagian tu still nak contact bile lepas jumpa tp yg x best ader yg terus tukar nombor la, balas msj “OK” saje dan lain2 lagi. Kalau x suke lebih bek cakap terus terang je kan lagi bagus. Manusia memang cepat bosan kan ? Hurmm..Pikir2 balik lebih bek kenal dlm dunia maya je , xyah nak mengada2 kenal dlm dunia realiti, think it just as a game or just for fun tp kesian plak pd yg ikhlas . hurm.. sume ader pro dan kontra disini. Lebih bek kembali kepada zaman nenek moyang kita kan? Dah jadi tunggang langgang dah dunia terhadap satu bende kecik camni.. huhu… Anyways ape2 pun do just your thing , n always happy enjoy life with friends and family ye ! smile always !

image

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...