Followers

Tension2 !

image

Sebagai pelajar cam akue memang sudah semestinya akan berasa tension sgt everything, x bleh nak bunuh diri tu dah melanggar hukum2 islam. nauzubillah. Harap2 sentiasa terlindung drpd melakukan perkara2 sebegitu. Setiap masalah ada penyelesaiannye tp cume usaha kita dlm mencari penyelesaiannya menjadi persoalan. cam masalah yg akue hadapi sekarang antaranya ialah:

Masalah kewangan – sebagai pelajar grafik dan lain2 memang menjadi masalah besar dan utama . huh. camne nak hasilkan artwork yg best klu just print atas kertas bodoh je.. tu lah lumrah belajar . boros ? camne nak berjimat klu duet memang guna utk assignment je. makan pun dah entah kemana, tp best jugak tgk kawan2 bleh makan 3 kali sehari ek.. klu soal makan mungkin bleh dipertimbangkan lg tapi assignment tu bukannye semua murah2 lebih2 lagi dak2 art kan.. huhu.

Life – this is a life tp as a student tak semuanya manis2 belaka, bermacam2 pemikiran kita akan temui. Ada yg akue pernah jumpa ader yg jenis sewel2 sket dlm bekerja, ada yg fokus gler2 wat keje tp keje hampeh je, ader yg jenis hipokrit , ader yg jenis hot (keje nak marah je), mood swing lar, gewdik lar, byk songeh, bengap dan bermcam2 lagi. huhu. ader juga yg jenis konon2 nya care sgt2 tp sebenarnya x kesah pun..huhu lumrah kehidupan.

Assignments – baru je sem5 keje dah bertimbun! x habes2 . mengaja nye kureng. lumrah ipta, huhu camtulah. keje free . difikirkan balek bestnye bila time bekerje tp its all depent on nasib masing2 . Lebih geram sem ni sem pendek dan semuanya nak cepat.. huhu .. susah2 . Assignment ader yg jenis melampau2 lah, nak yg tu ini memang cerewet gler. susah2 . sebagai student x dpt dinafikan memang selalu wat keje last minit. so assignment mesti jenis cincai je.. masa dan kemahiran, kelas yg diberi plak teramat sedikit, x sempat faham anything terus dah diberi assignment baru. huhu…

fuh… so kesimpulannya…relax ajer kot… heheh….

“IN LIFE WE MUST BE HAPPY “

image

4 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...