Followers

Pelajar2 zaman sekarang

HUHU tajuk ni ditujukan kepada semua yg bergelar pelajar. Kenapa ek ada yg  dtg lewat ke kelas ? x punctual dgn masa. Sebagai contoh; kelas start pkul 10pg (dlm jadual 10pg) tp mesti ada yg terhegeh pkul 1045/ 11pg baru sampai, dgn muka tersengeh2. kenapa ek? kita ni sebagai pelajar sepatutnya punctual dan ape nama kita td ? P.E.L.A.J.A.R ! dlm kamus memberi maksud org yg sedang menuntut ilmu x kiralah ilmu apapun kan so kita yg menuntut ilmu bukan lecturer atau cikgu yg menuntut ilmu dgn kita. So adakah patut lecturer/cikgu yg menunggu kita sampai berjanggut ?? jawab ye . Kalau ada alasan yg teramat2 munasabah tu mungkin boleh dimaafkan jugaklah, hmm tp cam some other people tu ada kenderaan; motor , kereta kenapa boleh sampai lewat jugak. Pelik jugak kenapa yang berjalan kaki berpeluh2 boleh sampai awal.

PLEASE !

lah , semua ni x perlu lah, segala lewat2 ini akan reflect dkt kita jugak sebenarnya, semua ini displin ok. Semua ini akan reflect pada semua sifat2 psychology dlm diri kita masing2. Ilmu sentiasa menunggu kita jgn lah kita abaikannya. Cadangan akue lah, sebagai contoh klu kelas pkul 10pg maka kita bersiap lah pkul 930pg n then boleh tepat2 pkul 10pg sampai kelas, x susah pun klu kelas xde or batal or lecture/cikgu xde tu laen citer yg penting punctual. tp semua ini klu xde masalah yg btul2 munasabah lah, bangun lewat ? jam handset watpe x guna ?. jalan kaki? bleh je akue dtg awal. motor pancit ? awat x check awal2 ? dan lain2 lagi masalahlah. Semua masalah ada penyelesaian nye . Punctual memang penting taw x ? semua ni boleh direflect bila tempuh time keje nanti , pikir balik betul2 ye kawan2 sekalian. Sekadar sebagai renungan, sape yg terasa tu padan muka!. haha… ape2 pun be happy !

image

                              “time keje nanti confirm jd camnie ! “

2 comments:

  1. sem nie kite dtg lmbat ckit takper..
    tp sem depan, wat la bebetoi yer ^_^v

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...