Followers

My name muhammad hafiz

Assalamualaikum to all my blog reader(s) ader ke? humm actually ni post nak update sket ttg my latest progress sem 5 dlm mengejar diploma rekabentuk grafik yg sudah hampir melabuhkan tirainya, baru ptg td dgn kelam-kabutnya baru selesai menghantar assignment final advert.

Yang x bestnya baru2 ni juga akue ditimpa musibah iaitu my laptop acer 4530 kesayanganku wat hal. Ape salah akue ntah. Huhu Yg menyedihkan my hardisk yg terkandung file2 160gb yg akue lum backup tidak pasti lagi boleh diselamatkan atau tak. So penyelesaiannye skang iaitu beli hardisk baru dan dijadikan sbg hardisk real utk my lappy. huhu nak nanges!!! T_T Thanks to you'all yg sudi tolong & mendengar kisah ak ketika ini especially encik ainuddin hata . Tak lupa juga utk kawan2 fb yg rajin memberi kan komen2 yg membina semua tu amat dihargai. Hope everything's ok dan kembali kepada sediakala pasneyh.. amin..

Yeah, back to my title, perkenalan kembali dgn blogger neyh. My name Muhammad Hafiz or nick name Cuha X Hafiz, klu ader sesape xnak taw, ader akue kesah? haha.. Akue ank bongsu dr 8orang adik beradik. so memang manja sket lah.. haha. Akue berasal dr jerantut, pahang. Dan skang menetap dkt jb coz study dkt sini. POLITECHNIC JB je.. tinggal lagi satu sem je. Akue memang sorang yg suka berkawan dan x kesah lah sesape. Ramai yg tanya apa maksud cuha x tu kan. Cu bermaksud bong(su) dan ha come from (ha)fiz, Dan hidup sebuah perkongsian ni lah blog sulung ak yg menceritakan tentang suka duka akue. Terpulang dkt korang nak baca atau tak yg penting ini luahan dari akue.. hehe .. so happy always walaupun dalam merana. ^_~ . to know more about me add me fb nar90_x@yahoo.com

2 comments:

Chaosy & the VISCOM 11

Yeah td baru je tamat satu lagi modul. nanti akue update ag ttg tu bile semua dah habes… memang kelam-kabut jugak lah nak menyetelkan sume tu tp alhamdullillah selesai jugak owh ye sebelum terlepas pandang , semua sem5 jrkv diwajibkan utk handle event VISCOM SHOW 11 baru2 ni dan semuanya berjalan-lancar. Memang best dan inspired jugaklah event ni.. tahniah kepada penerima2 anugerah. Agaknya akue bleh dpt jgak x anugerah2 camtu? insyallah… ok malas nak borak byk so enjoy je lah candid dan scene shot from the event…salam


pg1 antara wajah2 ajk2 crew DRG5A


pg2 antara booth2 participant viscom11

pg3 antara wajah2 candid #01


pg4 antara wajah2 candid peserta dan penonton #02


pg5 tahniah kepada penerima2 anugerah


pg6

antara booth2 favourite akue .. booth stevia (CID) abg nazirul & booth fipper (ADVERT) abg farhan lee…

hah tu je kot yg akue dpt kongsi… to sesape yg nak pic original bleh contact akue di 0177441812 – hafiz… salam.. ^_^

0 comments:

Aper akue nak wat neyh ??!!





Huhuhuh sebelum start akue nak nanges jap.. huhu actually dah berapa hari akue camni.. x taw dah nak watpe .. assignment bertimbun tp akue just ignored jer “diorang” sebab akue dah buntu dah nak kick up nak wat. semua2 tu.. sebab ape ? hmm maybe akue lebih memikirkan hal len yg jauh kedepan berbanding dgn bende didepan mata neyh. so segalanya x menentu.. huhu nak wat camner ek.. hmm.. this is update latest keje dan progress yg telah wat:







1- advertising –group final assignment (submit by 22oct) tp akue lg x taw nak wat camne dah, dan ntah lah x taw nak cakap pe..huhu
2- bi4technical purpose –final group & individual presentation – x tahu camne nak kick-up wat, memang senang klu wat dlm video tp… huhu
3- e-publishing –final individual assignment (submit by 22oct) – kena carik magazine dan redesign layout?
4- motion -final individual assignment (submit & assess by 23oct ? ) –70% progress je baru



Hmm, n then akan ada final interview utk major samada amek Identity Corporate atau Advertising atau tidak mungkin Illustration. hmm seksa jugak sem5 ni lebih2 lagi sem pendek. Argh klu x tahan bleh jadi giler camnie.. huhu… so hopefully lah semuanya berjalan lancar dan tiada masalah.. isyallah.

1 comments:

Malas Akue Malas

Meh sini kita bce aper itu malas ek ? Malas atau dlm bahasa omputeh nye lazy dlm bahasa jepun nye 怠惰な (tadaina) , dlm bahasa itali nye Pigro atau mahupun hindi nye आलसी (ntah camne nak sebut ntah) semuanya membawa maksud : berasa berat atau susah utk membuat sesuatu perbuatan atau perkara. Yeah semua ni hadir dlm setiap manusia, tp x semestinya kot..haha… hmm cam akue skang pun berasa agak malas dlm buat sesuatu bende yg x mendatangkan keuntungan pd diri sendiri huh. citer ttg malas disinie ader citer ttg malas yg akue kutip drpd encik google.. so layan ajerlah:


Alkisah :


Termalas didunia:

Pada masa dahulu, ada sebuah negeri dimana semua rakyatnya amat RAJIN belaka tidak ada yang malas.
Jadi pada suatu hari, rajanya membuat pengumuman hendak mencari seorang yang malas. Semasa perhimpunan itu, adalah seorang lelaki mengaku
Katanya : "saya adalah yang paling malas"
Raja pun bertanya : "apa tahap malas awak?"
Lalu jawab lelaki tersebut :"kalau saya hendak makan,ada orang yang menyuapkan saya".
Tiba-tiba datang seorang lelaki lagi : "Saya lebih malas lagi dari dia tuanku".
Tuanku pun bertanya kepadanya : "sampai mana pulak tahap malas awak?"
maka jawabnya : "Kalau saya makanpun, sampai ada orang tolong kunyahkan".
Maka raja pun terdiam.....
Tanpa disangka2 datang seorang budak lelaki datang kepadanya sambil berkata:
"saya adalah yang paling malas tuanku".
Raja pun bertanya: "bagaimana pula tahap kemalasan awak?"
budak itu pun menjawab : "Nak cite pun malas".

image
p/s: actually akue pun malas nak tulis ni dan akue taw korang pun malas nak bace kan .. wahhaha .. enjoy ^_^

1 comments:

Tension2 !

image

Sebagai pelajar cam akue memang sudah semestinya akan berasa tension sgt everything, x bleh nak bunuh diri tu dah melanggar hukum2 islam. nauzubillah. Harap2 sentiasa terlindung drpd melakukan perkara2 sebegitu. Setiap masalah ada penyelesaiannye tp cume usaha kita dlm mencari penyelesaiannya menjadi persoalan. cam masalah yg akue hadapi sekarang antaranya ialah:

Masalah kewangan – sebagai pelajar grafik dan lain2 memang menjadi masalah besar dan utama . huh. camne nak hasilkan artwork yg best klu just print atas kertas bodoh je.. tu lah lumrah belajar . boros ? camne nak berjimat klu duet memang guna utk assignment je. makan pun dah entah kemana, tp best jugak tgk kawan2 bleh makan 3 kali sehari ek.. klu soal makan mungkin bleh dipertimbangkan lg tapi assignment tu bukannye semua murah2 lebih2 lagi dak2 art kan.. huhu.

Life – this is a life tp as a student tak semuanya manis2 belaka, bermacam2 pemikiran kita akan temui. Ada yg akue pernah jumpa ader yg jenis sewel2 sket dlm bekerja, ada yg fokus gler2 wat keje tp keje hampeh je, ader yg jenis hipokrit , ader yg jenis hot (keje nak marah je), mood swing lar, gewdik lar, byk songeh, bengap dan bermcam2 lagi. huhu. ader juga yg jenis konon2 nya care sgt2 tp sebenarnya x kesah pun..huhu lumrah kehidupan.

Assignments – baru je sem5 keje dah bertimbun! x habes2 . mengaja nye kureng. lumrah ipta, huhu camtulah. keje free . difikirkan balek bestnye bila time bekerje tp its all depent on nasib masing2 . Lebih geram sem ni sem pendek dan semuanya nak cepat.. huhu .. susah2 . Assignment ader yg jenis melampau2 lah, nak yg tu ini memang cerewet gler. susah2 . sebagai student x dpt dinafikan memang selalu wat keje last minit. so assignment mesti jenis cincai je.. masa dan kemahiran, kelas yg diberi plak teramat sedikit, x sempat faham anything terus dah diberi assignment baru. huhu…

fuh… so kesimpulannya…relax ajer kot… heheh….

“IN LIFE WE MUST BE HAPPY “

image

4 comments:

Photoshoot 10/10/10 bersama Lan & the Gangs

DSC_0111Yeah setelah sekina lama x wat outing and photoshoot, akhirnya harini dpt jgak wat, tp secara mini aje . insyallah akan wat lg camnie. firstly thanks to Abg Lan & the Gangs yg ajak akue jalan2 arinie termasuk ialah dua model si Afiq & ??? (lupa tanya). Arinie actually bosan2 sesangat so kuarlah g shoot nie, x salah pun kan… haha. So overall pic byk2 yg shoot sesaje je. So dkt bawah nie ader some pic group photo kitorang dan lelain. Enjoy ! p/s : huhu cap utk lens akue hilang plak … huhu

a1 a2 a3 a4   DSC_0082DSC_0088 DSC_0103  a7 a8 a9

3 comments:

Event : Sukan JRKV 2010

DSC_0159b Belalu lah sudah ramadhan sukan jrkv 2010 yg dihandle oleh team event management DRG5A. Tepukan kepada semua ajk dan anyone yg terlibat secara langsung atau tidak langsung. “Plap,plap,plap,plap” (sound fx tepuk tangan) wahahha. Event ni segalanya berjalan agak lancar walaupun pada awalnye agak kucar-kacir dgn kehadiran peserta dan penonton yg kurang, walau ape2 pun segalanya meriah especially time sukaneka, seronok gler. Thanks to yg menyertai! So malas nak citer panjang2 lgpown korang bukan bace pun an.. hehe… so enjoy lah some pic yg time event tu yg akue dpt shoot. c ya salam.

1

2 3                                         game kerusi hamurrabbi

4                                             sukaneka yg best!

5
                                                wajah2 akak2 DRG5A
 6
                                   birthday surprise for Fatil Firdaus

64692_1295940417330_1794939630_576165_5672740_n

                                         team event management DRG5A

2 comments:

Pelajar2 zaman sekarang

HUHU tajuk ni ditujukan kepada semua yg bergelar pelajar. Kenapa ek ada yg  dtg lewat ke kelas ? x punctual dgn masa. Sebagai contoh; kelas start pkul 10pg (dlm jadual 10pg) tp mesti ada yg terhegeh pkul 1045/ 11pg baru sampai, dgn muka tersengeh2. kenapa ek? kita ni sebagai pelajar sepatutnya punctual dan ape nama kita td ? P.E.L.A.J.A.R ! dlm kamus memberi maksud org yg sedang menuntut ilmu x kiralah ilmu apapun kan so kita yg menuntut ilmu bukan lecturer atau cikgu yg menuntut ilmu dgn kita. So adakah patut lecturer/cikgu yg menunggu kita sampai berjanggut ?? jawab ye . Kalau ada alasan yg teramat2 munasabah tu mungkin boleh dimaafkan jugaklah, hmm tp cam some other people tu ada kenderaan; motor , kereta kenapa boleh sampai lewat jugak. Pelik jugak kenapa yang berjalan kaki berpeluh2 boleh sampai awal.

PLEASE !

lah , semua ni x perlu lah, segala lewat2 ini akan reflect dkt kita jugak sebenarnya, semua ini displin ok. Semua ini akan reflect pada semua sifat2 psychology dlm diri kita masing2. Ilmu sentiasa menunggu kita jgn lah kita abaikannya. Cadangan akue lah, sebagai contoh klu kelas pkul 10pg maka kita bersiap lah pkul 930pg n then boleh tepat2 pkul 10pg sampai kelas, x susah pun klu kelas xde or batal or lecture/cikgu xde tu laen citer yg penting punctual. tp semua ini klu xde masalah yg btul2 munasabah lah, bangun lewat ? jam handset watpe x guna ?. jalan kaki? bleh je akue dtg awal. motor pancit ? awat x check awal2 ? dan lain2 lagi masalahlah. Semua masalah ada penyelesaian nye . Punctual memang penting taw x ? semua ni boleh direflect bila tempuh time keje nanti , pikir balik betul2 ye kawan2 sekalian. Sekadar sebagai renungan, sape yg terasa tu padan muka!. haha… ape2 pun be happy !

image

                              “time keje nanti confirm jd camnie ! “

2 comments:

Zivilia Band – Aishiteru (Aku Cinta Kamu)

image 
Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu
Sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana

[*]
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku

[**]
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan

Saat kau jauh disana rasa cemburu
Merasuk kedalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

Back to [*][**]

Satu sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa gairah
Owu..wo..o..

Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali

Kimita tuokukitemo
Kiminoi shuaguaratala
Shiniteruyo shiniteruyo

Back to [*][**]

Wo wo wo..
Wo wo wo..a a ai aishiteru

1 comments:

Assignments owh assignments *update!

DSC_3044
Hmm there some update of me… ttg Diploma Rekabentuk Grafik sem 5 setakat ini (SABTU 16 OCT 2010) :

ADVERTISING FINAL – ALL ITEM + TVC = 22 OCT
CORPORATE COMMUNICATION DESIGN FINAL - tamat **
e-PUBLISHING – ASSESS & FINAL ASSIGNMENT (CORPORATE MAGAZINE)
MOTION GRAPHIC – NEXT WEEK PROGRESS FINAL (MAGAZINE PROMO MOTION)
ENGLISH 4 TECHNICAL PURPOSE – VIDEO PRESENTATION (2)
EVENT MANAGEMENT FINAL – sukan JRKV 9/OCT/2010 + viscom !

1 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...