Followers

Jalan2 lg

Yes arini igt nak sambut merdeka tp ditukar plan ke jalan2 …haha… so arinie memang happening… disertai oleh akue, jamal, noris dan arie sha.. gatal jamal memang menjadi-jadi ..ahakz… pemandu berkhemah kot..wakakaka.. byk jugaklah shoot sambil maen cls :P hahaha… kelakar jgaklah bila ader jgak org yg merajuk…kakaka… tempat yg dipergi mlm td ialah… senibong pastu danga bay… memang best! sampai umah pkul 4pg sempat sahur dkt satu kedai mamak sebelum balek. thanks jamal as our pemandu aka penceria suasana kita..

senibong danga 1 danga 2

0 comments:

Akue Suke Maher Zain

41303_425130384819_734174819_4624396_3597529_n copy Yeah.. atas tu gambar beliau… more clear pic of him carik dkt google search image or just join group fb beliau… hmmm.. igt2 balek..artis ni berdakwah melalui lagu2 beliau..first akue dan din diperkenalkan oleh abg amin my senior dgn lagu barakallah … terngiang2 lg lagu tu time first2 tu..sem 4 lepas lagi la setiap pagi x sah x memekak (bersama ainuddin)  lagu maher zain ni.. yup i’m one of his fan… sape beliau nie ek ? tgk ni biodata beliau..

Maher Zain (born 1982) is a Swedish singer and music producer of Lebanese origin. His first album 'Thank You Allah' of 13 tracks and two bonus songs was released on 1 November 2009.

Antara lagu2 best beliau :

Album Thank You Allah (2009–now)

1."Always Be There"  
2."Ya Nabi Salam Alayka"  
3."Insha Allah"  
4."Palestine Will Be Free"  
5."Thank You Allah"  
6."Allahi Allah Kiya Karo (feat. Irfan Makki)"  
7."The Chosen One"  
8."Baraka Allahu Lakuma"  
9."For the Rest of My Life"
10."Hold My Hand"  
11."Awaken"
12."Subhana Allah (feat. Mesut Kurtis)"
13."Open Your Eyes"
14."Ya Nabi (Arabic Version – Bonus Track)"15.
"Thank You Allah (Acoustic Version – Bonus Track)" 

0 comments:

Jejalan jb

Disebabkan kebosanan dan keboringan (same jer an) akue pun plan nak kuar malam ni .jejalan dgn kwan2 akue naek satu kete around jb.. so mlm tu byklah tempat yg kitorang x pernah taw dpt taw mlm td… pastu sempat bersahur di singgah selalu yg berdekatan dgn danga bay.. tp sorry ye to kawan2 akue malam td sebab akue agak membosankan mlm td.mungkin akue ni orgnye membosankan.. huhu.. anyways thanks to yg bawak kitorang tu ek..

image

2 comments:

Shoot produk (food)

hehe prepared by arie sha.. shoot by me… sesaje je try2 sempena assignment advert…

hee

1 comments:

Selesai

Fuh akhirnya selesai jugak interview ttg l.i akue pagi td.. haha borak cam kawan2 je dgn pensyarah interviewer tu .. muke garang gler tp baek orgnya dan memang minat fotografi . alhamdullillah segalanya berjalan lancar.. so esoknya kena beri pada lecturer tu soft-copy my final report.. katanya byk2 tip2 berguna dlm tu..

Insyallah,
Harap2 lulus dgn cemerlang sem4 ku ini… huhu ameen…

Anyways thank to whom yg byk beri komen gudluck and thanks juga yg sentiasa igt akue yg ntah sesiapa neyh …

image

0 comments:

Batu Pahat Mall

DSC_0293 Yeargh sejak dari jumaat , akue dah lepak umah redha.. dan plan utk jumpa any 2 fb friend dkt bpmall.. sesambil cari baju melayu baru (hitam ye)… so first day cam biasa je .. n then harinie 21 ogos akue dan redha telah gerak ke bpmall dan akhirnya dpt jgak jumpa one of them .Hyqal namanye , kawan fb sejak awal sem5 nie.. so kenal2 biase ajerlah n then meneruskan objektif mencari baju raya baru yg warna hitam dan murah.
Lastly jumpa jgak sepasang , naseb bek ader discount 20%.. pastu terus berbuka dkt salah satu restoran yg ader dkt situ, makan chicken chop je n then aderlah amek pic sket2 .. hm tu je kot utk diceritakan.. ptg td memang penat sket tp seronok…. kwan fb lg sorang ? hmm lupakan aje… ok lah see ya !
DSC_0259 DSC_0296

0 comments:

Di samping ramadhan..

18082010

Wargh.. dah nak sampai cuti mid-sem dah upernye x sabo nak balik phg, nak duk umah men game lalalal, n then berbuke dgn family terchenta. Skang ni bulan ramadhan, alhamdullillah dah genap seminggu berpuasa pasni lg 3 minggu…waaa.. tp best sgt!


Yg x tahan nye this month memang byk deadline kena kejar , cam2 hal penting kena wat cam interview utk l.i… adui aperlah nasib akue next week (isnin)… atas tu pic akue pagi td sebelum g kelas, arini kelas b.i n then motion grafik. ptg td ASSESSMENT utk task 2 motion ..naseb bek lepas .. lega jgak larh rasanya wlupun kantoi2 sket..huh… lepas2 ni cabaran yg lebih gentir akan diharungi, harap2 semuanye lepas…. amin

p/s: new pic ? hehe lum lg … pas raya insyaallah… huh thanks to zaid and others yg kejut akue sahur… naseb bek x miss lg sahur ..walaupun sahur makan roti dgn jem aje…haha… tp naseb bek tahan.. miss gym.. huh lama x g … lepas raya ni masuk balek.. insyallah…

0 comments:

BLOG LIST BEN ASHAARI

7 12

BLOG LIST YANG INGIN DISERTAI IALAH BLOGLIST PERIBADI.
KEPADA SESIAPA YANG BERMINAT SILA
KLIK 

0 comments:

Cabaran mendatang

image

Yeah tgk pic atas tu pic ape ? ..Ianya report final ku yg telah dijilidkan ..wahahahha… so pasni akan ada interview ..wargh takutnye…. harinie isnin ni adalah tarikh akue dan rakan2 drg5 lain yg akan diinterview… ape akue nak jawab neyh.. huhu …. harap2 its all alright !!!

1 comments:

Checklist before ramadhan..

Yes just a simple checklist shooting modeling or outdoor yg akue telah wat sepanjang awal sem5 ni hingga sebelum ramadhan… :

4/7/2010 Pelabuhan Kong Kong (Farah, Linda, Noris)

24/7/2010 Taman CM (Min Pinky)

31/7/2010 Taman Bukit Layang2 (Linda, Shima, Ayeen ,Ainuddin)

5/8/2010 Tg. Langsat (Ley Are, Linda, Ainuddin)

7/8/2010 Danga Bay (Jamal, Linda, Noris, Adelynn)

9/8/2010 Masiid Sultan Abu Bakar (Ainuddin & Akue)

10/8/2010 Taman Bukit Dahlia (Zaid, Syafiq, Roy)

0 comments:

Modelling shoot sebelum ramadhan

Yeargh pejam celik pejam celik dah masuk bulan ramadhan.. ye esok pose ye jgn buat2 lupe ye… hmm mengikut tajuk ye harinie akue dan my junior DRG2 si Zaid (talent) dan 2 assistant Syafiq & Roy :P telah gerak ke taman bukit dahlia utk wat satu shoot model (last sebelum berpose, hehe) .. Hehe x pernah2 wat shooting modeling lelaki kan.. hehe…

Di bawah nie diantar gambar2 ptg td.. yg telah diedit semula tp not byk lah sket je… tgk2 dan berikan komen anda ye… di kesempatan in selamat berpuasa buat semua umat islam di luar sane… semoga ramadhan kali ini diberkati nye amin.. tgk2 lah ye pic2 yg akue shoot:

   zaid2 zaid3 zaid4zaid g 1 zaid5zaid g 2   zaid v1 zaid v3

2 comments:

SALAM RAMADHAN

raylvl2ndc

1 comments:

Danga Bay 7/8/2010


So happening last night! I cant forget this memory thanks to Jamal as driver , Edline as advisor, akue as planner yg just keep his mouth shut all the time. And noris and linda as the hitch hiker… hehe  

jam

0 comments:

Jejalan JB

7/8/2010

Haa jalan2 jb ye bukan jejala.. harinie disertai oleh Jamal (driver) , Akue & Edlyn .hehe first today we plan utk jejalan just for Jusco Tebrau n watch Descpicable Me 3D, tp sesampai je dkt sane gler!! punyalah ramai manusia!! dkt kaunter tiket naseb bek x seramai dkt Mid Valley sem lepas.
          Despicable Me 3D dah habes plak.. rugi x booking awal.. huhu… so terus ajer to next plan tgk the sorcerers' apprentice. start pkul 7pm so jalan2 lah sebelum tu. Bile dah showtime tgk lah citer tu….

The Sorcerer’s Apprentice
6a012875f5c039970c0133f24da5ea970b-800wi
Inspired by the beloved segment of the Walt Disney classic Fantasia, The Sorcerer's Apprentice moves the setting of the story to modern-day Manhattan, where decidedly average teen Dave Stutler (Jay Baruchel) hones his magical powers under the tutelage of master sorcerer Balthazar Blake (Nicolas Cage). Malevolent wizard Maxim Horvath (Alfred Molina) is determined to claim New York City as his own. And Horvath isn't alone in his diabolical endeavor, because by joining forces with the sinister sorcerer, pop illusionist Drake Stone (Toby Kebbell) aspires to gain powers beyond his wildest imagination. Realizing that he can't take on Horvath and Stone alone, Blake recruits Stutler as his reluctant assistant and begins training him the battle that will determine the fate of the Big Apple. Teresa Palmer and Monica Bellucci co-star.

Yup.. so bagi akue citer nie not a waste klu tengok, akue bagi 8.8/10
07082010_004 07082010_005















Lepas habes citer nie terus ader probs baru plak . TIKET BALEK KAMPUNG HABES!!! so akue dgn jamal and edylnn bergeges ke KTM(train) utk beli tiket.. sampai2 je disan kebanyakan tiket raya dah HABES!!!! so akue pun beli lah tiket kelas superior night lower !!!! so akue akan balik ke ke pahang pada :

Khamis 2nd September 2010 pada jam 7 malam

dkt sini jumpa dgn noris n linda so diorang pun join the group…dah pkul 10 dah time tu ..tp x puas lagi so jejalan di Danga Bay jap. Ronda2 sane n main one ride. Jejalan amek gambar pun ader jgak. Tgk bawah ye… dlm fb pun ader… lepas habes jalan2 di danga bay.. minum jap di singgah selalu area situ jgak. N then terus balek ke rumah dlm pkul 3pg!!!… penat tp enjoy gler arinie… thanks all!!!!!

DSC_0385 DSC_0387 DSC_0395 DSC_0411 mukememory 

0 comments:

Outdoor Shooting lg..

hehe tp kali nie dibuat pada hari khamis plak dgn dua model … nak wat ala2 gadis melayu plak… sesambil men lighting…sebenarnya semua nie bertujuan utk belajar dan apa salahnya belajar kan ? so bawah ni hasil2 nye wlupun x secantik pic2 anda2 di luar sana
a1 a2 a3 a4

0 comments:

Fuh…..

Yes, lama x update blog dgn cerita si penulis… ader org bce ke ??? hehe… ok akhirnya habes jgak minggu2 yg memeningkan kepala… shooting ? oh yg latest pasnie akan di upload…tak cantek sgt pun..huhu…tp for now nak citer sket… buat pengatuhuan y’all mulai harini sampai rabu kot cuti!!!! ini di sebab isnin dan selasa ALL lecture from JRKV ader bengkel ape ntah.. so bengkel = cuti… hahah kelas xdelah tue…so ntahlah x plan lg nak wat pe… huhu… mungkin relax2 sudaa…ahha

0 comments:

My Wedding Shoot

1 comments:

Pic2 semalam ..

No edit ek.. just shoot + blaja cls
linda1                                              Linda as main model ptg tu
  akue1 akue2 akue3

 

 

 

 

 

 

 

c-ma1 linda2 linda3















linda4 linda5 linda6















linda7 linda8 linda9















sunset sunset2

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...