Followers

Hari semalam

Hahaha semalam jumaat yg membosankan dan menyerabutkan otak. nape ak cakap camtu ? ni koz pagi td kuar2 umah je mendung gler dkt belah barat daya :P so igt2 hujan lambat lg kot or dkt tempat lain… almaklumlah cuaca dkt jb ni pelik sket..so ketika kaki menjejak ke trafik light dpn PJB td hujan setitis dua titis di rasai…. “adui, ak dah lah xde payung ni.. huhu ko gler lelaki ade payung? x macho ar… “ :P .. so akue terus mengigihkan kaki ke pjb.
              Agak2 dah separuh tu, hujan lalu turun makin lama makin lebat! perjalanan jauh lg sekurang2 nye lapan depa kot… haha… so argh hujan makin lebat so bsah lah kuyup akue ni…harap2 x demam ar pasni .. kesian ke? haha.. sesampai tu berteduh lah di stand sebelah pondok jaga. lama jgak ar sempat ber3g video kol dgn ekin.
               Agak2 dah reda sket tu. Paksalah diri ke jrkv jgak n then terserempak edmund dan kwan2 len pastu terus gerak ke kelas .. lec. xde pun so sempat ar kering2 kan baju … n then lama2 tu semakin ramai dtg lastly lecture advert pun sampai so sempat2 lah proceed work ke semi-comp…next kelas xde plak tp bengang2 jgak ar ader org sesuka nak marah2 . cam **** . Next lepak bilik asrama redha .. tq redha n min. men game n tgk2 spontan jap… tghari tu pergi lah ke masjid…x kan x g kot..huhu… ptg… kelas e-pub naseb bek dah proceed ke final… haha keje din plak.. senang jerkan din..mlm plak pikir ttg plan utk esok n men fb je…… hehe.. esok x tahu plak nak wat … dah ader plan tp rahsia… lallalala… mmm watpe ak citer kan nie ek? lallalala.. haha .. nite

2 comments:

Renungkan seketika…


“apabila kita berdepan dgn org pekak bisu cuba sesekali fahami dirinya dgn pabila dier berbahasa isyarat dan kita menutup mata, kita tidak akan nampak bahasa isyarat merekan bukan? so beginilah juga mereka org pekak bisu yg dapat melihat kita tetapi tidak dapat mendengar sebarang bunyi...so renung2 kanlah .bersyukurlah kita yg derianya masih lagi tidak ditarik balik olehNYA.. alhamdullilah... T_T”

2 comments:

Pic modelling shooting semalam

Talent : Aminah ‘Izzah dan juga akue as photographer …

a1 a2 a3 a4 a5 a6 a7 a8 a9 b1 b2p/s: next week nak wat lg kot…. 

0 comments:

Teaser je dulu

Waa dah cam filem plak kan ader teaser… cam hebat je..ahakz… ni dibawah ni adelah dua pic teaser utk shooting modelling ptg td… next time dlm post lain akue masuk lg pic byk2 k… enjoy dan harap bersabar…

akue1 min1

3 comments:

Event : Gotong-royong DRG5A

Haa harinie wlupun xde kelas event management pda paginye (baru nak igt tido) tp dah ada aktiviti gotong-royong 3K tp kelas kami je… sesuku x dtg tp akan didenda pasni..haha… so sesambil gotong royong ader lah jugak some pic yg snap…(rajin akue bwak kamera :P) haha

DSC_0015

DSC_0018

DSC_0034

DSC_0042

DSC_0040

DSC_0046DSC_0054

DSC_0048DSC_0044

  p/s: malas nak edit pic2 ni utk zoom klik the pic k… tq all drg 5 … :D

1 comments:

Orange Days

Haaa ni bukan citer about event or hari buah orange ye… this about a japanese drama that akue layan sekarang.. ape korang dah tgk ? pedulik ape akue … haha… so di bwah ni synopsis citer nye…

image

Synopsis:
Kai Yuuki (Satoshi Tsumabuki) is in his senior year at university studying social welfare psychology. At present, he is in the middle of job-hunting season. He is finding it difficult with no job offers so far. One day, he meets a girl who is playing violin in the campus. She is Sae Hagio (Kou Shibasaki). In marked contrast to her beautiful tone and attractive looks, her personality is somewhat impertinent. And to top it off, she communicates through very vulgar sign language. Four years ago, she lost the most important thing for a violinist - her hearing. As a result Sae closed off her inner self from the outside world. Kai finds himself on a date with Sae, in place of his best friend. Unexpectedly, he comes into contact with Sae's private side. Love, job-hunting, friendship... Setting a campus in spring as a dorama`s backdrop, it's the start of a glittering youth drama.
Cast:

  • Tsumabuki Satoshi as Yuuki Kai
  • Shibasaki Kou as Hagio Sae
  • Narimiya Hiroki as Aida Shohei
  • Shiraishi Miho as Ozawa Akane
  • Eita as Yashima Keita
  • Konishi Manami as Takagi Maho
  • Yamada Yu as Saeki Soyoko
  • Ueno Juri as Kirishima Ayumi
  • Kohinata Fumiyo as Sakaida Kyouju
  • Fubuki Jun as Hagio Yuriko
  • Kashiwabara Takashi as Sano
  • Sawamura Ikki as Fujii Haruki
  • Nagai Masaru as Kakizaki Tohru
  • Sato Eriko as Arisa (ep1)
  • Matsuda Satoshi (ep1)
  • Tanaka Kei (ep8)

p/s: why i love this story? coz the girl are use jsl (japanese sign lang.) sesuai lah dgn keadaan di mana akue selalu guna bahasa isyarat sejak duk pjb ni.. currently baru habes ep1 , downloaded ep 10.. semua sekali 11 ep…huhu .. ok ni link utk korang download … klik here

0 comments:

Nak update…

Yer to my brother.. ak dah beli rendering marker yg berharga RM148. Ak akan guna sebaiknya this item…jgn risau… semua nye utk kegunaan belajar..hehe…

DSC_0013 (3)

1 comments:

2 in 1 part 2 : Shooting Indoor

Yeargh selepas bosan2 di JH tu akue dgn man pun gerak ke JRKV dan adelah geng dak2 khas nie bersedia utk di shoot…so semua jd model ahaha…. aku sesaje jer nak try one-lighting..sorry if ader hard shadow coz sy budak baru belajar…hehe ..tgk ye….

23 DSC_0833 DSC_0845 DSC_0851 DSC_086024p/s: diorang semua memang sweet. TQ all…. len kali shooting ag k… 

0 comments:

2 in 1 part 1 : Event JH ?

So ak wat per dkt event dkt jh nie? xde pe actually just pass by dan tegur sorang bro JH sem 6 yg ak kenal through fb so ... lepak tgk2 sane jap aper yg diorang wat , ader workshop fruit curving … so akue snap2 lah sket pic dkt sane.. tgk ye:

 

DSC_0725

 

DSC_0733

inilah dier senior abg mad, DHK6 dan atas tu hasil tgn dier.. 




22 
p/s: tq for him yg ajak join tgk2 dkt sini… hehe…nanti sy tagged kan pic tu dkt fb plak ye… tq to Man yg pegang lighting :D

2 comments:

Xde keje…

Hahah skang dah byk pulok pic akue..xpe korang layan aje..ni di shoot oleh akuenye Nokia D5320 express music haha bunyik cam nikon aje…lalalala waktu kelas e-pub td ptg…haha…layanzzz…

16072010_001 16072010_002 16072010_003

p/s : di shoot oleh redha tangan akue wat simbol U dan L yg sesaje akue wat ..ntah x taw maksud ..huhu

2 comments:

Produk shoot sesaje….

Yup. ni pun first trial…so xde lah secantik anda-anda punya gambar diluar sana…
Produk : My Lovely G-Shock Watch

DSC_0683 DSC_0696 CSC_0698 p/s: nak kena blaja lg cara eliminate bayang… almaklumlah baru guna speedlight…

0 comments:

First trial…

Heheh nie sesaje je first trial dgn ‘brg’ sendiri pasni akan ader lg byk info about it.k..
DSC_0612b

0 comments:

Beli-belah part 1

haha ader dua part actually this post..first nak citer aper yg akue beli time pcfair baru2 ni…

1-meja laptop
sebab :malas nak meniarapje, malas nak beli meja kayu yg susah nak bawak balik,murah

2-cyberclean
sebab : nak mencuci habuk la, skang dah murah

3-pendrive hp 4 gb
sebab : design yg cantik, kecik , laju, pasnie xyah dah pinjam jemi nye setiap kali nak print assignment?

4.dvd-r
sebab : pasni nak free gler kan external hardisk ku itu



p/s : pic ? argh watpe nak buh pic malas akue..boley? haha

0 comments:

Better Together by Jack Johnson

Sesambil ak update post2 baru… layan lagu ni dulu ye… best!

Better Together by Jack Johnson

There's no combination of words
I could put on the back of a postcard
No song that I could sing
But I can try for your heart
Our dreams, and they are made out of real things
Like a, shoebox of photographs
With sepiatone loving
Love is the answer,
At least for most of the questions in my heart
Like why are we here? And where do we go?
And how come it's so hard?
It's not always easy and
Sometimes life can be deceiving
I'll tell you one thing it's always better when we're together

[Chorus:]
MMM it's always better when we're together
Yeah, we'll look at the stars when we're together
Well, it's always better when we're together
Yeah, it's always better when we're together

And all of these moments
Just might find their way into my dreams tonight
But I know that they'll be gone
When the morning light sings
And brings new things
For tomorrow night you see
That they'll be gone too
Too many things I have to do
But if all of these dreams might find their way
Into my day to day scene
I'd be under the impression
I was somewhere in between
With only two
Just me and you
Not so many things we got to do
Or places we got to be
We'll Sit beneath the mango tree now

It's always better when we're together
Mmmm, we're somewhere in between together
Well, it's always better when we're together
Yeah, it's always better when we're together

MMmmmm MMMmmmm Mmmmmm
I believe in memories
They look so, so pretty when I sleep
Hey now, and when I wake up,
You look so pretty sleeping next to me
But there is not enough time,
And there is no, no song I could sing
And there is no, combination of words I could say
But I will still tell you one thing
We're better together.

0 comments:

PC Fair 11july2010

Yaa pcfair dtg lg , x cam part 1 yg lepas akue di klcc tp kali nie akue di persada johor ,JB. seronok sket kali kerana disertai oleh ramai geng ; pelajar2 oku pjb yg dah senior or junior dan juga disertai oleh classmateku Ainuddin , Redha & Jeremy Juarez dan my senior YDP Politeknik Jb Abg Amin. Dialah yg menjd instructor utk pelajar2 khas tersebut fuh power gler dier . :P

Kitorang sampai di cs dlm pkul 1130 so makan dulu ek, n then dkt dlm persada ntah berapa round ntah akue berjalan tp kali ni dgn Pro Boss Hakim. Sket jer brang akue beli tp semua berguna, abg amin beli laptop baru !!!! din beli dakwat printer !!! bisnes nye dah semakin maju skang ek..hhehe :P dan jemi beli earphone lg …kuang kuang kuang… so bawah ni some of the picture yg sempat akue shoot sane…x perlulah art2 di tempat camtue ek so layan…..

pg1 pg2 pg3 pg4

p/s : tu je kot itu di hapdate harinie tp terkilan gler biler namecard salah sorang dak promoter maxis tu hilang …huhu ader e-mel facebook nye dkt atas kad tu ..huhu sedeyh….

2 comments:

Plan akue this weekend

Hmm harinie i woke up early but terus online ..haha ..tgk blog org bodoh if there have any reply on her cbox… n then igt arini nak kemas kini blek aper task2 yg aku kena wat, n then maybe jap ag gigih kumpul maklumat n terus wat assignment yg mana2 agak2 x siap. selesai kan dlm masa yg pts , n then klu jd .. abg amin n ainuddin ajak g gym terdekat ptg nie..men sekejap je.mlm rehat n klu larat lg wat lah assignment smpai siap.. hmm esok plak plan nak g pcfair dkt persada…kamera ku mestilah xkna dilupakan…klu sempat shoot sne..hehe..dkt pcfair nak beli ape ? ntahlar ,, beli pendrive aje n dvd-r kot… letih dah asyik meminjam pendrive si jemi tu je bile nak print…taget nak beli 4 gb je…wahaha… insyallah semua yg dirancang harap menjadi.. tp kita merancang hanya dier yg menentukannya…salam..

1 comments:

Cloudy

Haaha sesaje je editing nie…so komen2 lah ye…nite…
certain

0 comments:

Update

currently listening to Justin Bieber – Somebody to love

DSC_0326

Argh ketepikan assignment nak update blog yg dah nak berabuk dgn gambar posing sebelum nie…hoho this is my update..klu korang nak taw la ..yg xnak taw korang bukak blog ak watpe..huhu…tp klu rajin bce je…sesaje nak citer.

1st, kelas dah tukar tempat iaitu di D3 kelas tu mungkin lebih besar dr seblum ni, n then ader geng class mate baru iaitu bro2 dan akak2 dari DRG5B so memang ramai jgak ar bile dicampurkan…huhu 2nd, x lama lg ader interview utk markah l.i . report log ak x taw la xde wat progress pun..harap2 lambat lahye interview tu… hehe… Next, akue duk umah sewa yg sama tp xdelah semeriah sebelum nie tp bolehla…hmm, sem depan tak tahu lagi nasib camne… yg best ader wi-fi…shhh…ehhe

Next this sem ader byk module yg agak2 menarik dan satu modul terbaru iaitu motion graphic yg amat menarik minat ak. tp kelasnya x de start pun lg ..huhu…tp this 2 week memang byk keje cam research, sketches dan len-len tu pun baru awal sem ..ntahler kalau sepanjang sem nie camne…tp yg best sem ni byk muka2 baru dkt jrkv ….haha… ok tu je sket2 update ak …nak sambung wat keje nie …tata…. assalam ..

p/s : sesape nak g outing / shooting dgn akue jom ar…. transport support k…

0 comments:

Outdoor Shooting :Pelabuhan Kong Kong

Ya sebut betul2 pelabuhan kong kong taw bukan pelabuhan kingkong or lelain taw .. n juga bukan pelabuhan klang k ..  hehe .. gurau je ..cam2 hal terjadi sebelum jadi nak g nie..so sorry to yg x dpt ikut. len kali g lagi k.. n pun outdoor shooting sesaje je nak menghabiskan shutter count wakaka…lgpun bosan kan …  antara yg terlibat ialah :

Akue : main photographer n blaja sambil mengajar 
Farah : model aka pengangkut barang kaki bising wakaka jgn mare
Noris : second photographer dan model jgak
Linda : model aka tukang posing…

        Next, kami bertolak dari jalan intan pkul 445ptg n then sampai kepelabuhan lebih kurang pkul 5lebih… jauh jgak ar tempat tu.. naseb bek RM10 je.. n then sesampai jer terus shoot sampai lah ke senja…lastly makan malam next terus balik ke rumah, sekali silap penumpang lah bro tue..haha …tp ptg tu memang penat tp enjoy gler! tq all ! ..so tgk2 lah some pic yg ak dpt ptg tu ye:

1 2 3 4 5 6 7


p/s : langit x dpt yg biru ar time nie huhu… xde lah superb cam photographer laen sy ni sdg belajar..hehe. hmm so sesape nak shooting dgn akue jom ar tp tu pun klu ak free. k cya

4 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...