Followers

Tension…

wargh first week je dah tension .. ye la nak memikirkan interview lagi , research , group presentation , rumah sewa, kewangan dan lain-lain lagi la… tp igt balik bak kata sorang bro yg skang dah amek phd dah pun
“ Boleh ajer tue, wat ajer. jgn tension2 … “ “blaja rajin2 k, nanti bleh ke oversea, amek PHD, gudluck ye”

shutterstock_112367891p/s : so dari nasihat nie akue takmaw tension2 dan berusaha sungguh2 this sem  insyallah..oklah gtg now… research….research….research… lallalaa

0 comments:

Analysis time table ku DRG5A July ‘10’

 

jadual2

Hasil analysis jadual DRG5A
1.  Bleh bangun lewat agak byk kali kecuali selasa dan jumaat . wargh boleh tido lewat bangun pun lewat.
2.   Khamis event management je tp dkt time tghari . huhu . x bleh blah… pergi satu kelas jer..
3.    Jumaat kelas full ? .  what ader gap antara waktu rehat kedua sebelum e-publishing… fuh penat tul. ramai dak JB nak balik that time. tu pun kelas x confirm lg…
4.    what, kelas yg “mungkin” agak best sekali je ? huhu…. kena fokus byk ptg tue…
5.    kebanyakan kelas start pkul 11.15 so makan tengahari akue akan dimulakan pada pkul 13.15 pd hari isnin hingga rabu. khamis ? x kesah…
6.     korang pikirlah sendirik wakakka… tu je .to DRG5A gud luck for this sem.. and say hye with white teeth to DRG5B.

p/s: amacam design akue dkt atas tu? hehe

3 comments:

Ape salah akue ? ???

Adoi memang sengal lah facebook neyh… akue td petang just ke photo dkt wall gempakstarz n then sebab kebosanan akue pun nak la komen semua pic (x sampai semua pun) tetibe akue dpt msj yg dkt bwah nie. so akue kena watpe ek ?

Capturehh
P/s : so dalam masa ni akue just update wall ak jer lah tp x bleh reply korangnye komen …huhu… WTH !

3 comments:

Teaser poster

teaser2

“haha amacam ? igt movie jer ader poster teaser ? blog akue pun ader maaa, haiya in HD plak tue…hehe , komen ajer.. “

1 comments:

Astaga

Waduh waduh kok baru-baru nie akue ternampak benda tak sepatutnya ak nampak… bukan benda lucah… jgn pikir laen ek… yg nie cuma dak umah ak n sesiapa yg kenal dier jer taw….adui… camnie citer dier

       Pagi td tgh best2 tgk2 video dr youtube at first cari lagu DeHearty lagu Permata Yang Dicari n then jumpa this video clip miming, that’s ok. N then ader link dkt tepi plak lagu Shahir . TGK2 ader video sorang yg akue kenal nie dkt situ tgh dgn suara x sedap dan rupa ketot dan **** nye . Mencik akue nyanyik karaoke lagu tue, klu sedap xpe ni meloyakan masuk dalam youtube… wat malu Shahir pujaan ku je… adui… mencik sgt video tue…boleh banned x or report spam ke atas video tue? anyone…. trauma akue pastu… hehe…

0 comments:

Lari budget !!!

wawawawawa jeng jeng jeng harini akue n jemi glah ke econsave, habes2 je  shopping , pergh, larik budget beb . cam akue igt rm50 cukup lah tgk2 terlebih rm20 …huhu…. meh tgk receipt nye .. klik utk tumbesaran maksimum…

hemm

 







p/s: yg berblock tu semua barang akue je. jemi yg selebihnya. kaya mamat tue. wakakakaka . akue nyer semua skali RM73.30 so akue larik budget dlm RM20 … kena bayar balik nie duet jemi.

p/s 2 : makan tghari pun belum nie.. mak, lapo…. xpe makan ptg nie utk cover balik makan tghari n malam. boley ? …c ya

2 comments:

Gleeeeeee

“Ni bukan nak mengatakan korang giler or geli. Ataupun geli2 but this is just a musical drama ala2 cam high school musical lah gitu. Jalan citer boleh tahan akue baru tgk episode satu . So korang try ajer lah layan….. “

Glee-Wallpaper-glee-8088197-1280-800

“Glee is set in Lima, Ohio. Murphy chose a Midwest setting as he himself grew up in Indiana, and recalls childhood visits to Ohio to the Kings Island theme park. Although set in Lima, the show is filmed at Paramount Studios in Hollywood. While Glee has attracted comparisons to the film series High School Musical, Murphy commented that he has never seen a High School Musical film, and that his interest lay in creating a "postmodern musical," rather than "doing a show where people burst into song," drawing more heavily on the format of Chicago. Murphy intended the show to be a form of escapism, explaining: "

dan nie link nye :

http://www.warez-files.com/direct-download/4180893-Glee-Season-1.html

1 comments:

Ben Ashaari in Kartun

“wargh cute sgt rupe Ben Ashaari bile akue buat guna web dlm post sebelum nie ke dalam bentuk kartun… x tahu gaya ke tak…huhu…”

19219804

2 comments:

Aku in kartun

19209438

wahahaha ape lah x sama langsung akue wat bler publish dlm bentuk kartun…hahha g lah www.mywebface.com utk wat satu…

1 comments:

Another editing sesaje…

DSC_0726_fhdr any komen? heheh

0 comments:

Design sket2

Untitled-1

p/s: tutorial klu korang nak gtaw akue ek…

0 comments:

6 Module Dan Kelas Baru

Warghhh pagi td dah daftar modul. N then terkejutnya dapat kelas baru… so sepanjang this sem “maybe” duk sane lah kot.. hihi… dan juga akan ada saingan baru dari kelas 5B….. aduyai…huhu…anyway akue akan dapat kawan2 baru lg…c ya

6 Modules Baru DRG5
          > English For Technical Purpose IV
          > Event Management
          > e-Publishing Design II
          > Advertising Design II
          >  Corporate Communication Design II
          > Motion Graphic

      
p/s: tetibe terbayang kalau lah akue ader Toyota Celica n then bawak g kelas. PERGH!!!!

4 comments:

Seekor Pepatung Merah…

DSC_0054cop

>meaning ? lu pikirlah sendiri…

0 comments:

Bukan demand lebih but just…

“Hehe harinie(start from this detik) now is  my birthday so sape nak wish? haha akue dah taw mesti xder kan. Akue nie sape jerw, huhu. Xpe asalkan akue enjoy this life and will be matured after this… hehe so camtu ar…ok nak masuk tido awal, esok daftar lapor diri dari latihan industri dan sem5…pastue? pastue? argh tunggu ajer next post…..lalaala”

image

“SO HAPPY BIRTHDAY TO MYSELF!!!!”

2 comments:

Report Final

DSC_0088 copy

“akhirnya report final akue sudah siap
dan sudah di print, overall kos +-RM50 je.
dengan +-100page & +-10bab. Harapnya esok waktu
daftar sem5 xde pe menghalang amin.
Thanks to my friends atas penyiapan report ni. huhu”

0 comments:

What am i concern?

so idiot when i cant never forget a normal human that have no special, but all human are normal right. But i think to make it's different when that human heart is different from anyone else. so sick when i dreamed always about that normal human, to think that that human had put spell on me, i think the human doesnt know any kind of black magic but what it have?, I just dont know. So sorry i cannot forgive myself from being love for that human although that human doesnt need me anymore n i feel that human a day by day become more far apart. Why? has that human teach me something so great?....so thank you that human because used to be my side. tq....

2 comments:

Wedding Shoot Nan & Ana

Wedding ni berlangsung selamat 3 hari 11,12,13 jun. Hari pertama shoot oleh akue, jemi n din and abg din hari kedua pun sama but hari ketiga di belah rumah pengantin lelaki abg nan si shoot oleh just akue n din. memang all-out habes sebab ni yg terlast so dkt bawah ader lah some simple best shot of me walaupun x sehebat mana. layan.. c ya all pasni di Hidup Sebuah Perkongsian 3rd Wave me in sem 5 !!! :
 DSC_0145copy

 

 

 

 

 

 




DSC_0362

DSC_0356

 

 

 

 


DSC_0383

DSC_0524 








DSC_0539

DSC_0542

















DSC_1097 DSC_1193







DSC_1215















p/s: actually byk lg pic len yg agak best, ntahle best ke x? terpulang pd korang so setakat ini aje utk sem nie selasa akue dah nak blek phg so x dpt on9 lah, nak fokus wat report final so see ya…salam jumpa next 21jun (my birthday) k… bye….

4 comments:

L.I ku tamat sudah

Haha sambil2 akue wat posting nie ak tgh tgk filem “My Name Is Khan” ak igt nak cari yg DV9 je tp xde …cambest lah jugak citer nie, ad unsur2 islamic sket, ada Shah Rukh Khan berlakon as a person yg agak tak betul tp genius giler and di samping Kajol..cantek!. Actually ader jgak beli DVD9 len sebab maleh dah tgk dvd singla-layer, nak beli blu-ray tp x byk citer best ada, n then just pasang dkt PS3 dkt kg jer. Sempena dah tamat l.i td ak pun dgn din kuar lah ke area tempat l.i lama (Rampai Businness Park) makan dkt situ n then tersinggah dkt kedai dvd local haha, n then ak terbeli DVD9 X 5kpg : Kingkong, Bridge to Terabitha, Speed Racer n Snake On the plane.. n then satu dvd biasa tajuk My Name Is Khan, semua ak x tgk lg, haha. Nanti dah tgk ak ulas sket ye.

Tamat l.i
Ye akue dah tamat l.i di tempat kedua n pertama harini, berakhir dgn shoot wedding Aznan & Ana di Sg.Choh. Utk wedding nie memang all out td, Penat gler!. So shoot nyer ak masukkan dlm post selepas ini (klu xde means ak x dpt on9 ar tu) tunggu ajer next sem ok…lgpon ak nak layan citer my name is khan dahulu. ok rite rite n nite….hehe…. tq

0 comments:

@ TV3

DSC_0919








 


                                                sri pentas actually huhu

Pergh harinie memang best, kami .sy, jemi n din dibawa ronda2 tv3. So dpt lah merasakan suasana di sri pentas TV3. It’s quite interesthing tought. Not all people can enter it. Thanks to bro cd from tv3 that have been ask us to pay a visit there. At first when the three of us arrived there, we all go to the canteen there drink some teh tarik. After that we all go to the studio of where buletin utama was shot. dan ada juga dienye pembaca berita nak bersiap sedia utk live. Memang cool! . n then ke set studio melodi, mhi dan tv9. Dkt tv9 berpeluang tgk berita secara live tp suara kena slow aje. Next ke konti hot.fm dan berada disana abg ikhwan. dpt lah shoot the konti. bangga plak. din plak dpt beramah mesra dgn Karam Singh Walia. Pengacara misteri nusantara pun ada, n then bile nak kuar ader sket function puisi gema gaza diadakan di luar sri pentas, sempat shoot sne sket. So tgk ajerlah some pic dkt bawah nie..guna wide angle lens abg din..tq :

DSC_0852 DSC_0861

 

 

 

 

 

DSC_0871

DSC_0878






DSC_0879 DSC_0889
 







DSC_0906


















DSC_0925

1 comments:

Akue dah kahwen ?!

DSC_0492Harharhar harun! Title entry memang x bleh blah, akue baru je nak masuk 20 tahun, xkan dah kawen kot. Xde maknenye ak kawen awal2 nie, “blaja dulu, abeskan” bak kata my lovely mother. Hehe, actually this part of practical in the new places, sambil2 belajar wat studio lighting sambel bergaya model baju pengantin. Hahah memang kelakar malam td, speedlight yg digunakan ialah din’s SB900 n Nissin 622. Yg best ak , jemi n din dimake-up dan dipakaikan baju pengantin pilihan so tgk ajer lah hasilnya dkt bawah…Oh ye credit to Ainuddin for his D40

Untitled-1

 

 

 

 

 

 

DSC_0542

>>>credit bebanyak to ainuddin … link ada dkt atas…

0 comments:

Jom Online Di PNM

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Mehlah disamping2 kebosanan membuat report final, meh jumpa ak dkt Perpustakaan Negara skang tp just sampai around pkul 3 je kot…cepat!! (wah macam glamor plak aku) huhu

image

0 comments:

#Tanya Ajerlah

Skang You’ll bleh tanya akue mcm2 di link nie, jgan segan2 ye:

image


















klik lah link nie http://formspring.me/Cuhaxhafiz

0 comments:

4,5,6 Wedding Shoot Combo

Pergh, 3 hari nie memang penat shoot wedding, shooting nie dibawah AbgDin N Akak Sabrina, So kami pun ikutlah, ader 3 tempat sebenarnya dan kami (AbgFahmi, Ainuddin, Sy, Jemi, AbgDin) dipecahkan mengikut tempat. So yg dibawah ni semua yg dishoot oleh akue.:

Tarikh: 4June2010
Tempat: Bukit Beruntung
Pengantin: Norhisham & Marziana
Tukang Tangkap Gambar: Akue n Abg Fahmi

DSC_0244 DSC_0249 DSC_0279 DSC_0311













Tarikh: 5June2010 & 6June2010
Tempat: Uluyam
Pengantin: Hanis & Lydia
Tukang Tangkap Gambar: Akue n Abg Fahmi n Ainuddin
P/s: masanie sebenarnya akue agak x sihat huhu

DSC_0368 DSC_0429













DSC_0442












_______________________________________________________________

DSC_0776 DSC_0796











P/s: all pic xder edit k, malas akue, hahah, ader byk lg pic sebenarnya tp xkan ak nak upload semua kan,hehe so any komen? agak x sihat time shoot nie..c ya tq

0 comments:

Stay Laylow

“Bak kata seseorang yg sy kenal sepanjang dok kl nie kita dalam hidup perlulah sentiasa Laylow. Sentiasa merendah diri dan jangan terlalu demand in something or meninggi diri. Xperlulah sampai perlu membuat org memuja2 kita dan bersyukur dgn ape yg kita ader so jgnlah kufur nikmat. Inilah yg akue sdg cuba terapkan dlm kehidupan akue skang, it make me feel tenang. So all of you stay: 

    “ L A Y L O W ”

0 comments:

Weekend Yg Dipenuhi

Cam tajuk lagu dari Farina AF8 Hujung Minggu plak kan ? tp yang tue utk berpremis utk bertemu dgn kekasih buahhatinya aku plak just jejalan at this 3 places; MidValley Megamall, BerjayaTimeSquare, and iCityShahAlam.
 
29mei2010:

Ya, harini akue bercadang nak kuar mid tgk wayang Prince Of Persia yg amat blockbusterlah. So dalam pkul 1230 ak bersiap dr rawang utk pergi ke sana. Yg bosannye bukan pergi date dgn sesape pun, just me alone.
Sesampainya di midvalley, ak terus gerak ke GSC cinemas, mak ai ramai gler org, berpusu-pusu, so akue pun join the queue ,memang lama siot. akhirnya dp jgak a ticket M05 hall 1, Prince Of Persia pkul 4 ptg. So sementara tunggu time masuk hall, ak ronda2 larh dulu around mid tue. Dah dkt pkul 4 ak pun masuklah enjoy the movie with a large cup of F&N strawberry n a bbq flavour twisties. Movienya memang larh teramat best tp SPOILER x byk sgt menggunakan power of sand of time tue, berlainan sgt dgn game dgn tajuk yg sama, ader diselitkan cam game assassin creed pulok. So pastu terus balek.

30mei2010

Harini akue jejalan lg tp lewat dlm pkul 230ptg, so at first nek ktm ke titiwangsa n then nek monorel ke imbi, nak ke timesquare. Cam sewel dah ak n din dlm tren2 tue.hehe. Kelakar3. Dkt timesquare kami makan2 n then k amusement park men some of the game sane. N then patah balik ke sentul utk malamnye g outing dkt iCity ShahAlam, jauh jugaklah perjalanan ke sana, sempat terlelap huhu. Sampai dkt iCity kami pun apelagi outinglah shoot sane shoot sini tp agak best jugaklah malam 2 hehe. nanti tgk pic yg diupload k. Dlm pkul 2pg baru sampai rumah n then terus masuk tidor…lalalala cya..salam

0 comments:

New Shoot and Editing

DSC_0251 ni ha pic akue paling latest baru shoot pg td n then terus transfer.
Edit:
>crop, black&white, color filter (sepia), lens blur, curve

1 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...