Followers

Musibah

Salam kepada pembaca ku sekalian (wah macam ramai pembaca jer, huhu). Semalam akue ditimpa musibah. Tp skang semua tue dah selesai, at first dtg kerja harini memang kelam-kabut koz diberi kerja free last2 minute so pg td baru siap pembuatannya pun kan. haha. Lega.

               Yg masalah besarnya tue semua atas kesalahan diri akue jugak dan laptop ini jugak . Kurang ajar punya laptop!. Semalam akue cariklah software cursor fx plus tp sekali kena wat modification dkt file ssid nyer (as a crack), akue lupa baca arahan sampai habes tertulis : IMPORTANT! YOU MAY NOT CANCEL AND I WILL RISK YOUR SYSTEM. Alamak, naseb bek akue x tekan cancel sebab benda tue sedang berjalan. Yg xbestnya laptop akue plak as usual terpadam sendiri (blue bodoh screen error). So korang pikirlah terpadam=cancel = system risk. Mati akue pikir pastue, akue try on balek , alangkah terkejutnya system akue macam baru lepas format! semua files2 yg akue letak dkt desktop & my document hilang (misplace) tp free space dkt C still 1.46gb cam sebelum run the program bodoh tue. Takut+cuak+seram lah jugak bila file2 bergb2 akue tue hilang camtue jer, Akue pun kol lah abg akue cari penyelesaian.
           Akue try carik hidden file NASEB BEK JUMPA BALEK THE FILES2. Fuh lega, tp laptop akue dah serabut dah pastue byk file2 berterabur bak berteraburnya pasir di tepi pantai yg memutih (dah mula sawan) dan ini senarai effect yg terjadi kan pun dkt laptop akue:

1-semua bookmark, history, speed dial, themes utk browser2 internet akue hilang! (opera,safari,mozilla firefox) .MAK AI!
2-file berterabur, dan serabut

P/s: mungkin telah tiba masanya utk akue reformat baru dgn full os7 nie. Tp sebelum tue kena backup dulu semua file dkt C tp masa akue dah x cukup, cam2 nak kena wat. Kalau ader external hardisk baru kan best? saper nak bagi akue ia sebagai hadiah? hahah coz duit xde elaun xde hu3…
p/s2: mungkin nie masanya utk akue beralih+try ke adobe photoshop CS5. I mean lepas akue dah siap download Adobe Photoshop CS5 9part tue. HEheh just try, klu berat giler. buang ajerlah...ok c ya . tp thanks kepada sesiapa yg prihatin dgn akue...

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...