Followers

Lowyat & TimeSquare Plaza

Actually this day ader quest laen nak wat, at last x jd pulok.

So dlm pkul 5 camtue akue and my friend si Ainuddin gerak lah ke lowyat plaza. Alasan?; akue nak antar repair lens Sigma 70-300mm DG akue tue (motor dier non-function) n din plak g antar repair keyboard laptop nye pun. Jemi ? haha tido dkt umah sewa. Dia x ikut..huhu.

                   So cam biasalarh perjalanan; umah sewa > wangsamaju > dang wangi … bukit nanas > imbi . Sesampai dkt lowyat terus g kekedai lens sigma tue (lupa nama kedai,huhu), pastue dier check larh the lens, memang ader rosak dkt motor. At first akue igt dier akan ambil repair, upe-rupenye dier beri(tukar) dgn a brand new(yg baru tp model sama,to Redha yg susah sgt nak faham ttg hal ini). haha. puas hati akue biler dpt lens tue yg baru. haha.

Next, ke kedai repair laptop, at first kedai tu mengenakan charge RM180!! mak ai, last2 dptlah jugak RM100, sian din. So skang keyboard die dah ok (tp kekadang problem tue still ader tp minimal). Pastue turun ke area handphone service plak try any kedai yg bleh repair service handphone akue yg berproblem MMS x bleh terima n send pastue Internet streaming x bleh. Ader satu kedai try terus berjaya. Hahah. Pasnie sesama nak hantar MMS bleh larh. Habes tue kitorang minum2 sket. N then kuar ke TimesSquare try DSLR Nikon Idaman D3s & D3. dptlarh try continuous shoot D3 n then try camera2 tu sampai puas. N then pastue terus balek umah… Ader some pics2 yg dpt akue shoot sepanjang harinie. Pics akue masuk kan next time yer…hahaha ..penin kepala memikirkan masalah ttg l.i kitorang neyh…huhu

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...