Followers

Perihal ber-sms-ing

Haha bunyik cam best jer .. takut kang tetibe kena tapis plak. hehe skang nak citer tentang budaya ber-sms. Akue pun salah sorang kaki sms jgak selain korang2 dkt luar sana tue. Setakat nie rekod dah beribu-ribu dah msj sending and receive tp kebanyakan akue kena trigger dulu. means akue kena hantar sms dulu baru diorang akan reply, so jarang bebenorlah org mengingati akue ni. huhuhu.
Yerlah lebih2 lagi kalau xde duet (xder kredit) confirm x dibalas nye, yelah kalau akue x send sms aper yg nak dibalas yer dok?. Kol? ye akue klu ader byk kedit memang akue lebih suke kol drpd bersms sebab kol nie lebih sng dpt info dan lebih murah, tp tu pun klu kol akue diangkat, masuk voice mail box, dah kena charge beberapa sen. x ke satu kerugian disitu. Klu akue or sesape kol klu xnak angkat lebih baek sms jer xpun buang ajer handset tue.huh.  
3G video kol pun satu, memang lah handset zaman skang ader yg bleh wat 3g video kol, tp bagi akue semua tu akue gunakan utk berinteraksi dgn pelajar2 pekak bisu, utk orang normal x payah kot. buang masa jer, ader jugak yg dpn video kol sonyap jer, watpo? adui… ni blog sesaje jer nak citer sket ttg dunia teknologi phone yg juga diguna oleh aku jgak.

p/s: sorry ler klu lepas nie akue xder update blog lgpun dkt tempat praktikal ke-dua nie x de online. xpun tunggu jer update blog akue dari sem depan ek..k tata c ya muaah..tq for sape2 yg pernah top-up kan akue ek…hehehe shhhh….

2 comments:

Toyota Celica

What? kenapa akue tetibe citer ttg this car… hehe … that’s all just i and somebody know it… hehe
800px-Toyota-Celica-GT B-TOCE00-VIZFADU burnpaperx800ij1 celica_253 Celica_GT_Sp_Edition_2005_1 toyota_celica toyota-celica Toyota-Celica-1-C4BQDO37IM-1024x768 toyota-celica-gt-2396 Toyota-celica-Suj5 Toyota-Celica-Tiger

1 comments:

Lowyat & TimeSquare Plaza Picture

Haa here some of the pic capture at the place (time square) nikon centre shoot by me and ainuddin:

DSC_0135
DSC_0136 DSC_0143 DSC_0142 P/s: diatas some pic kenangan dgn nikon model idaman kitorang NikonD3 & NikonD3s … sebelum nie akue xder bawak D40 akue bile g sini, kali nie bawak so shoot ar sekali..haha

1 comments:

AF8 Gempak!!!

Pergh memang hebat AF8 final akue tgk td (22Jun) secara live plak tue dari rumah larh..hahah. Igtkan dalam kekusutan kepala memikirkan hal2 dan masalah yang rumit lagi sukar dgn kehidupan di kl dan praktikal yang serba sial. Skang dkt new place setelah keje dah selesai bleh larh layan af8 final nie. memang sokong sgt Shahir menang! Suke dgn suara dan talent dier.

Keseluruhan lagu2 baru yang akue dapat kata best ialah:
1:Shahir- kebahgiaan dalam perpisahan (dah hafal lirik lagu ni)
2:Daus- kenapa? (very catchy)
3:Adira- (lupa tajuk lagu)

Lagu popular plak yang best bagi akue :
1:Shahir- (apa tajuk dier ek, takut salah letak tajuk)
2:Daus- Doktor pakar cinta
3:Iwan- Relaku pujuk


So and last sekali diumumkan Shahir adalah juara dan Adira tempat kedua. Tapi ape2 pun final nie memang best!

0 comments:

Redha


Ha ni post bukan about redha 1989. tu tp post simple dimana akue skang perlu menghadapi beberapa dugaan sebelum tamat l.i. So kawan2 harap dpt doakan kami berjaya menempuh segala badai tersebut...amin. Walaupun menempuh badai2 tu jugak report final still kena wat so,, skang akue dalam proses baru masuk bab4 . korang... hope gudluck for korang tue..thanks kerana support ek...tq c ya next post (x guna wlw) bye..


1 comments:

Lowyat & TimeSquare Plaza

Actually this day ader quest laen nak wat, at last x jd pulok.

So dlm pkul 5 camtue akue and my friend si Ainuddin gerak lah ke lowyat plaza. Alasan?; akue nak antar repair lens Sigma 70-300mm DG akue tue (motor dier non-function) n din plak g antar repair keyboard laptop nye pun. Jemi ? haha tido dkt umah sewa. Dia x ikut..huhu.

                   So cam biasalarh perjalanan; umah sewa > wangsamaju > dang wangi … bukit nanas > imbi . Sesampai dkt lowyat terus g kekedai lens sigma tue (lupa nama kedai,huhu), pastue dier check larh the lens, memang ader rosak dkt motor. At first akue igt dier akan ambil repair, upe-rupenye dier beri(tukar) dgn a brand new(yg baru tp model sama,to Redha yg susah sgt nak faham ttg hal ini). haha. puas hati akue biler dpt lens tue yg baru. haha.

Next, ke kedai repair laptop, at first kedai tu mengenakan charge RM180!! mak ai, last2 dptlah jugak RM100, sian din. So skang keyboard die dah ok (tp kekadang problem tue still ader tp minimal). Pastue turun ke area handphone service plak try any kedai yg bleh repair service handphone akue yg berproblem MMS x bleh terima n send pastue Internet streaming x bleh. Ader satu kedai try terus berjaya. Hahah. Pasnie sesama nak hantar MMS bleh larh. Habes tue kitorang minum2 sket. N then kuar ke TimesSquare try DSLR Nikon Idaman D3s & D3. dptlarh try continuous shoot D3 n then try camera2 tu sampai puas. N then pastue terus balek umah… Ader some pics2 yg dpt akue shoot sepanjang harinie. Pics akue masuk kan next time yer…hahaha ..penin kepala memikirkan masalah ttg l.i kitorang neyh…huhu

1 comments:

A Pic By Ainuddin

Hahah dlm kebosanan beberapa hari yg lepas sambil2 makan nasi ayam yg x berapa sedap. Din ader some shoot guna my Nokia ExpressMusic 5320 shoot flat umah kitorang. Dan inilah hasilnya:

>>> no edit version:

18052010>>>pastue yg nie version yg dah edit guna Photoshop CS5 akue (wah!!!) hhaah , add curve and boosting the color:
 18052010 copy
P/s: haha ni post memain jer dan dlm kebosanan jer. Nak taw saper si ainuddin nie klik link nie http://ainuddinpk.blogspot.com terpapang wajah ala2 superhero dier tue..wakakaka …e n j o y!

0 comments:

Mei-chan No Shitsuji

Ha nie nak citer one of the Japanese drama yg akue layan skang. Boleh tahanlah jugak jalan citer dier tajuk die Mei-chan no Shitsuji a.k.a Mei-chan's Butler :

image

Drama Info:
Title: メイちゃんの執事
Title (romaji): Mei-chan no Shitsuji
Also known as: Mei-chan's Butler
Format: Renzoku
Genre: Romance, comedy
Episodes: 10
Viewership rating: 14.0 (Kanto)
Broadcast network: Fuji TV
Broadcast period: 2009-Jan-13 to 2009-Mar-17
Air time: Tuesday 21:00
Theme song: My SunShine by ROCK`A´TRENCH -
http://www.mediafire.com/?mzyzeyzztmw

Synopsis:
The story revolves around a young woman named Mei, who was rescued as a young girl by someone calling himself her "butler." With only a vague memory, though, the experience seems like just a dream. But one day, after her parents' accidental death, he appears: Rihito comes from a line of outstanding butlers, and he has been appointed to serve her! Now her ordinary life has completely flipped, as she discovers that she's actually the heiress to a fortune, and is forced to transfer to St. Lucia Girls' Academy, where all the students have butlers! As a result, her childhood friend Kento decides to enroll in a butler school so that he can stay close to her.

p/s: to Redha akue taw dier nak citer nie, xper see me next sem akue bagi..huahuahua..c ya. tq

0 comments:

Shahir AF8 - Kebahagiaan Dalam Perpisahan

022126734

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti

Chorus:
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

(ulang chorus)

Kebahagiaan.. dalam perpisahan..


p/s: akue suke sgt lagu nie… so wut? lagu nie akan masuk final AF8 maa oleh shahir..hope the best kot.*skang akue ader kl taw… actually this blog dlm pembaharuan so tunggu ajer lah noo..masalah x selesai2

0 comments:

Balek Kampung….part2

Hahaha akhirnya dpt jugak akue sampai ke kg nie, selamat tiba dr titiwangsa pkul 1130 so sampai jer dkt umah lunch pastue terus solat jumaat. Dkt sana adalah jugak ramai my friends (classmates and others). Dkt kl bosan dkt kg nie pun bosan jugak. huhu. Tp sempat men kucing ku Si Putih n plus kucing baru sekor Oren. hehe very2 cute!. Aderlah some shooting sket anak sedara ku yg cute si Nurul Ain dan kucing Oren tu lah yg menjadi model nyer. Hahah
           Selain tu ader jgak bertransfer2 movie dgn my bro n lagu. Yg best maen game God Of War 3 on his PS3. Jgn jeles, hahah. Sampai habes kot maen game tue. Bosan2 lg tgk lah some movie yg latest download n blu-ray version of The Journey To The Centre Of The Earth. Tgk pic ye. N latest akue layan another japanese drama iaitu Mei Chan No Shitshuji (betul ke akue eja  nie?) huhu .Thanks to effi for the drama and others. Selasa ni kembali semula ke KL utk menyelesaikan beberapa quest lagi…

DSC_0037copy                                           Ain n her cat, Oren
 DSC_0064 DSC_0075

image> god of war 3 ps3 (exclusive) 1080p, gameplay memang superb dan ganaz! malam td baru habes.

image  > first time tgk blu-ray “Journey to The Centre Of The Earth” kualiti picture memang superb. tiada tandingan.

1 comments:

Cara-cara nak cover malu...

1. Kalo tersepak batu: Jangan terus bangun, sebaliknyer anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai ...lepas tu baru bgn bila takde orang nampak..mean waktu dlm esok pagi lah kot

2. Kalo terjatuh beskal: cepat-cepat naik beskal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saje-saje buat lawak... nak lagi best ulangi selama 2 tahun

3. Kalo terjatuh tangga: terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus...

4. Kalo terjatuh dalam longkang: pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan.... klu longkang penuh dgn air pulak berenang ajerlah hingga jumpa laut..

5. Kalo jatuh ketika nak naik bas: jeritlah kuat-kuat.."oi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang di blakang anda....pastu jgn lupa pakai selipar di lengan anda utk simbolik anda seorang gile.

6. Kalo terjatuh di dpn bus stop: terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu anda..kalo takde..baring terus sampai malam dan takde orang lagi kat bus stop tu...haa...ni lah masa sesuai untuk bangun semula.... klu sentiasa ader org anda baringlah disitu sampai ada org menegur anda.

7. Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin: tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda sorang je yang dapat malu...ye tak?....

selamat mencuba!!!

0 comments:

Balek Kampung….

Haa dlm minggu kebosanan neyh, so akue decide utk balek kampung dlm masa seminggu kot. Bertolak dr KL mulai esok awal pagi kot. Thanks to Eira, dgn tunjuk jalannya. Balek kg nie actually nak menenangkan sedikit fikiran dr kesibukan kota kot. Heheh, disamping balik utk merasakan makanan ibu kot. So pasnie dlm masa nie xderlah pung-update-an this blog n facebook n myspace yer kawan2. hehe jgn risau there will be something after this because kurasakan something will come…
           so see ya next time. doakan perjalanan akue balek ke pahang lancar yer… aper2 hal contact akue !

2 comments:

First Outing ISO Photography FB Club

(Currently Listening to Susan Wong .ver Killing Me Softly With His Song)

Aha sambil2 xder kerja arinie (Rabu,12Mei2010) akue, din n jemi tergerak hati utk outing di seremban. Tp yg bestnya disertai oleh bro from the facebook yg rajin meng”upload” pic dlm group; Huzai n his friend Fahmi. Tempat pilihan kami klai ini ialah di Lake Garden area berdekatan dgn Stesen KTM n Seremban Parade.
              Kami (akue, jemi n din) tiba disana dlm pkul 430ptg dan disusuli oleh huzai n his friends dlm pkul 530ptg (diorang dr Nilai, first meet) . Sempat lg kami round2 satu Seremban Parade (bukan ader aper pun). Pastue Huzai tiba x lama pastue. Segan plak si Jemi n din nie. Nyampah akue tgk. hhaha. Pastue terus ke Lake Garden tue . Boleh kata luas jugak larh tempat tue lagipon dkt dgn masjid.
              Ptg tue ramai plak org jogging. So kitorang pun aper lagi Din berbekalkan D100 dia, akue n jemi D40 n si Huzai Sony A230 nya. Dan shoot sane, shoot sini. Sambil2 belajar larh jugak. Jemi plak ntah hilang ke mana ntah. Huhu aderlarh jugak shoot group photo tp yg tue dlm kamera din larh. Habes outing tue dlm pkul 9mlm diakhiri dgn minum2. Tp byk jgak dpt belajar ptg tue. Ok tu jer kot. Meh kita tgk plak aper pic2 best yg akue dpt shoot time tue… Setting: Wb : Sunny, ISO:400-800 Shutter: Variable ,Aperture: Variable, Filter :18-55mm Circular poliriser ,70-300mm UV filter. Optimize Image : Vivid

pg1DSC_0716copy DSC_0768 pg3 pg4

P/s: itu ajer pics2 yg cambest kot dpt akue kongsi bersama tp actually  ader sket lg pics tp maleh akue nak masukkan coz x cambest sgt pic waktu malam tue..hehe… hhaha nie first time shoot dgn ahli group ISO photography from facebook tau. Anyway thanks to Huzai n his friend Fahmi yg sudi join. Jemi pun sama, x paksa x mau ikut dier..hahah.. Insyaallah panjang umur jumpa lg. hehe. pic2 len akue uploadkan dlm FB k… so korang joinlah I.S.O. Photography (search dkt Facebook) tp memang agak x puas coz x byk sgt pic…huhu…xper laen kali masih ader. c ya…!

0 comments:

# Another changes *coming soon

Blog ini akan mengalami satu perubahan lagi… x lama lg so sementara itu akue nyer blog / fb / myspace akan menggunakan this profile pic… So that means something is up.. just wait.

fbook myspace n blog

p/s: mungkin jugak akue akan wat ia as my long will be shut down account : friendster and tagged

0 comments:

Musibah

Salam kepada pembaca ku sekalian (wah macam ramai pembaca jer, huhu). Semalam akue ditimpa musibah. Tp skang semua tue dah selesai, at first dtg kerja harini memang kelam-kabut koz diberi kerja free last2 minute so pg td baru siap pembuatannya pun kan. haha. Lega.

               Yg masalah besarnya tue semua atas kesalahan diri akue jugak dan laptop ini jugak . Kurang ajar punya laptop!. Semalam akue cariklah software cursor fx plus tp sekali kena wat modification dkt file ssid nyer (as a crack), akue lupa baca arahan sampai habes tertulis : IMPORTANT! YOU MAY NOT CANCEL AND I WILL RISK YOUR SYSTEM. Alamak, naseb bek akue x tekan cancel sebab benda tue sedang berjalan. Yg xbestnya laptop akue plak as usual terpadam sendiri (blue bodoh screen error). So korang pikirlah terpadam=cancel = system risk. Mati akue pikir pastue, akue try on balek , alangkah terkejutnya system akue macam baru lepas format! semua files2 yg akue letak dkt desktop & my document hilang (misplace) tp free space dkt C still 1.46gb cam sebelum run the program bodoh tue. Takut+cuak+seram lah jugak bila file2 bergb2 akue tue hilang camtue jer, Akue pun kol lah abg akue cari penyelesaian.
           Akue try carik hidden file NASEB BEK JUMPA BALEK THE FILES2. Fuh lega, tp laptop akue dah serabut dah pastue byk file2 berterabur bak berteraburnya pasir di tepi pantai yg memutih (dah mula sawan) dan ini senarai effect yg terjadi kan pun dkt laptop akue:

1-semua bookmark, history, speed dial, themes utk browser2 internet akue hilang! (opera,safari,mozilla firefox) .MAK AI!
2-file berterabur, dan serabut

P/s: mungkin telah tiba masanya utk akue reformat baru dgn full os7 nie. Tp sebelum tue kena backup dulu semua file dkt C tp masa akue dah x cukup, cam2 nak kena wat. Kalau ader external hardisk baru kan best? saper nak bagi akue ia sebagai hadiah? hahah coz duit xde elaun xde hu3…
p/s2: mungkin nie masanya utk akue beralih+try ke adobe photoshop CS5. I mean lepas akue dah siap download Adobe Photoshop CS5 9part tue. HEheh just try, klu berat giler. buang ajerlah...ok c ya . tp thanks kepada sesiapa yg prihatin dgn akue...

0 comments:

Newest Header

(currently listening to Ari Lasso n Bunga Citra Lestari – Aku dan dirimu)

Here are one  new header for this blog. Amacam? need komen please!

header new

1 comments:

Picnic bersama2 Hakim n the gang

(currently listening to You Came to Me by Sami Yusuf)
DSC_0384c

















Salam
, hai, dan isyarat a atas dahi keluar (sign lang (means assalamualaikum) . Haa harinie memang best ar jugak atas kelolaan si hatkim dan rakan khas, akue di ajak utk sertai diorang picnic di sungai berdekatan dgn Taman Negeri Selangor. Actually cam2 akue dah rancang utk wat this weekend tp yg nie akue follow-up dulu. So start pagi tue akue gerak dr wangsamaju – masjid jamek & masjid jamek – pandan jaya.
           Lepas tue standby dkt umah hakim. Trip kali nie disertai seramai 9 org, dah x kesah normal or not. Ader Hatkim, Kelvin, Aizat, Johnsyan, Aziim dan juga disertai 3 org yg akue first time jumpa iaitu Rozaini, Fakhrul (boleh bercakap n mendengar sikit2 (sama cam redha) , & Nazri (juga boleh bercakap). Naseb bek si Hakim, Fakhrul n Nazri nie separa pekak. Boleh juga translate utk akue klu susah. Tp mintak tolong dkt Aizat pun senang jgak hehe . But thanks to all them. So ptg tue memang enjoy habes, yg x bestnyer satue jer, akue rasa rugi plak x bawak pakaian spare hu3. Tp akue tetap jugak mandi dlm sungai tue… memang best, saper yg x ikut memang rugi. Pastue makan2 bbq sket, memang sedap. Aizat lah yg tukang kipas nyer..hehe. Lepas dah habes makan2 semua terjun dlm sungai, buat aper lagi mandi sambil berenang ke sana ke mari. Lastly balek ke rumah . sekali lagi thanks to aizat, aziim n fakhrul yg antar akue sampai ke flat . Thanks you all! Len kali ajak lagi taw. See the pics: (let it tell more story)

pg1 pg2 pg3 pg4
pg5

pg6

pg7

DSC_0336

p/s: sebahagian dr gambar di-shoot oleh akue, aziim n kelvin… lens yg digunakan just 18-55mm (kit lense) and sigma 70-300mm (telephoto) tq. To them yg nak pic gtaw akue dkt FB atau cbox ek…

1 comments:

# You Came to Me BY Sami Yusuf

Salam, yeah lets here this inspirational song. Thanks to Bro N for this song. I love the song so much:

Front-Cover 

You came to me in that hour of need
When I was so lost, so lonely
You came to me took my breath away
Showed me the right way, the way to lead

You filled my heart with love
Showed me the light above
Now all I want "Is to be with you

You are my one true love
Taught me to never judge
Now all I want Is to be with you

CHORUS (x2): ALLAHUMA! Sal 'ala Sayideena Mustafa
'Alaa Habeebika Nabieeka Mustafa
(O God! Send Your Blessings upon our leader, the chosen one (Muhammad (peace upon him))
Upon Your Beloved, Your Prophet, the chosen one)

You came to me in a time of despair
I called on you, you were there
Without You what would my life mean?
To not know the unseen, the worlds between

For you I'd sacrifice
For you I'd give my life
Anything, just to be with you

I feel so lost at times
By all the hurt and lies
Now all I want Is to be with you

CHORUS (x2)

Showed right from wrong
Taught me to be strong
Need you more than ever
Ya Rasul ALLAH (O Messenger of God (Muhammad (peace be upon him))

You came to me
In that hour of need
Need you more than ever
Ya Rasul ALLAH

You filled my heart with love
Showed me the light above
Now all I want is to be with you

You are my one true love
Taught me to never judge
Now all I want Is to be with you

CHORUS (currently X2)

p/s: mulai next blog post entry, akan ada
“cuha-x is currently listening to …” sebab ini nak menceritakan lagu aper yg akue sedang dgr semasa menulis that blog entry. tq

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...