Followers

Wedding Shooting (First time!!)

Wahlahawei!! hajat di hati igtkan mahu outing n shooting di zoo sendirian pd sabtu n ahad neyh, alih2 di ajak oleh Din (malam berinai) dan Din & Boss (persandingan)

-Malam berinai
         Pagi sampai ptg tue tidur ajer igtkan dah xder kemana-mana alih2 kena ikut (diajak) oleh si Ainuddin ni shooting di malam berinai . So kerna bosan akue pun ikut ajerlah malam tue, rumah pengantin perempuan di gombak nun. Malam tue the event start dlm pkul 930mlm sebelum tue sempat minum teh ais dulu. Malam tue minum ajer kerja, kenyang dgn air dah nie. Cuma berbekalkan Nikon DSLR D40 + Kit Lense 18-55 mm + Nissin SPeedlite milik din so akue shoot ajer lah yg termampu.

DSC_04772DSC_9821 DSC_9848
 




-Majlis persandingan
             Esoknya disangka sudah selesai tugas akue sebagai backup dan org mahu belajar, alih2 boss akue suruh din ni ajak lg akue g shoot siang tue plak. Jemi rugi dia xder sebab dia balik. Berat hati akue mau ikut tp coz bosan lg so geraklah jugak. Pada mulanya x taw dah nak shoot per, gabra siot. At last pengantin lelaki dah sampai, so ikut ajer, peluh x payah citer ar, BASAH!. So akue pun shoot ajer yg maner patut, boss akue shoot sket2 jer. Din amek! sumer dier cover,hehe.
              Mula2 shoot dkt atas pelamin pastu beralih ke makan beradap pulak, pastue potong kek (masa nie boss kitorang dah xder) . Sebelum shoot potong kek tue sempat kitorang”Yg x bestnyer kemana pergi ader saje dak kecik pompuan dimana pengantin tu ader” adoi. Xper cabaran tue.huhu.
              Shoot sket2 dlm umah pastue masuk ke bilik dan shoot sket2. Rehat sekejap tgk cam majlis dah nak habes, Boss kitorang dtg kembali so ader shoot dkt luar rumah sket n then habes dan balik.

p/s: hu3. sedeyh sebab x dpt pun bunga telur or any cenderahati dr pengantin. :(

DSC_0115 DSC_0256 DSC_0385b 
                       tq to Kak Diana & Abg Farid. Selamat pengantin baru !!!     

Malamnye
          Belum habes upernye, malam tue din kena shoot model make-up plak tp dpt lepaskan bosan2 dkt situ n then terus balik umah. Fuh memang penat gler sepanjang harini tp ENJOY dan PUASHATI!

1 comment:

  1. banyak cantik la ini gambar, saya manyak suke maa.. XP

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...