Followers

PcFair 2010

Argghhhh akhirnya ia kembali tp kini akue x ke persada johor but di KLCC.
Yg bestnye akue ditemani oleh Aizat Afham n Hakim, dah rancang seminggu lebih awal utk jumpa disana, akhirnya terlaksana jgak, tp bukan mereka berdua jer tp ader disertai oleh johnshan n kelvin (mak ai, kelvin sudah berubah! dah cam artis siot). x percaya tgk pic

Mulanya akue dr wangsamaju terus ke klcc .RM2 jer ke klcc naek tren. Naseb bek naek teksi ader mamat cina tumpang skali so akue bayar separuh je tambang teksi tue…Di fast forward kan, sampai di klcc, yg kelakar nya habes satu suria klcc tu jejalan igtkan pcfair dkt situ rupanya dkt convention center di luar taman klcc, org memang ramai, masa nie tgh tunggu Aizat n Hakim, ntah mane ntah diorang so jalan2 sket, tu dia mereka, pastu turun ke KFC utk makan tghari , just akue, aizat n johnshan jer makan. Snack plate, sambil2 tue sempat borak2 diorang neyh, akue faham sket2 jer, bila malas berbahasa isyarat tanya jer hakim hahah.

          Di fast forward kan lagi, kami pun gerak lah ke dlm pcfair hujung sane, ader jgak disertai oleh sorang bro ex-pjb n some cute girl (khas jugak). Hehehe. Dlm pcfair tu bertingkat2 akue ikut jer diorang, memang luas n ramai org ,berbeza sgt dgn dkt Persada Johor, so kitorang just wondering around sambil2 collecting brochure, hahha nie kerja akue n aizat ar nie, hahah. Ader jgak shoot promoter girl dkt sane cun2 siot hhaa. tgk pic

          Sampai dkt hall bawah lg gempak, memang luas, masa neyh hakim, kelvin, n johshan dah hilang so akue jejalan dgn aizat jer sampai habes, aderlah besi satu 2 barang akue beli beg laptop (murah je) aizat plak beli avira premium n earplug! (dia boleh mendengar sedikit). hm pastu memang dah terpisah lama dgn mereka, akue dgn aizat dah penat gler so duduk lah dkt tepi tue. Tetiba didatangi oleh azym,KRG2 n ???,KHK4 (ala yg rendah2 tue, x igt sape name) hu3. Sorry. Memang x expect azym ader dkt situ. Best jugak klu geng2 KRG2 yg laen ader, dah lah rindu gler time tue dgn diorang cam Fattaah, Fawwaz, Wang Ewen, and etc. Pastue kitorang berempat sekali dgn aizat jalan2 dkt hall tue pastue terus kuar. Duk bawah pokok, pastue aderlah shoot2 sket2 guna 70-300mm akue tue. Sesaje. 

          Oh ye masa akue nak kuar dr pcfair tue ader lah beli this air oren sebab dahaga. Harga mak aii!!! RM3.90 mahal gler, botol kecik jer, Aizat plak beli air mineral harga RM2.30!. Lagi satu PCFair yg nie akue rasa dah cam photography fair dah sebab secara nisbah 8org dr 10org yg dtg mesti ader DSLR, sekali dgn lens yg panjang2, SB-900, Speedlight, Built-in flash diffuser!, akue pun x terkecuali, Siap ader yg bergroup2 plak tue. HAha fenomena DSLR lah nie.


            At last hakim dan geng2 nya dah kuar, panas jgak haritu, hakim dah beli DSLR idaman nya NIKON D5000 harga RM2500 jer dgn cam2 hadiah free. Pastue fastforward lg terus ke corner dkt tingkat atas suria klcc, memang full!. Cari2 punya cari akhirnya dpt jgak tmpat duduk. Akue just beli air n burger dgn 1901 jer. Dahaga gler!. Ptg tue kami didatangi oleh some of the gang2 KRG4 dan pjb Khas len sem nie n kawan2 . Ader sorang kwan diorang muka cam  Zahid AF2, ahakz. X kenal pun. Akue ptg tue akue sorang jer normal disamping dak2 pekak bisu neyh. Oh ye ader jgak dak 2 org kembar normal tp pandai bhs isyarat. Bagus!. Habes pastue kitorang pulang, aizat n hakim balik naek motor, akue naek tren. kelvin n johnshan naek tren tp ke kl central, akue plak ke wangsamaju. Nak tgk pic2? Sambung ke post seterusnya…..hihi : )

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...