Followers

Cuti yg dipenuhi part1

Actually this friday until ahad kitorang diberikan utk bercuti ni semua sebab msj mahu cuti yg dihantar oleh si Din hari khamis malam. So kemanakah akue cuti nie? hmm din dgn berianya ajak akue bermalam di rumahnya selama cuti nie. thanx for his family!. yg bestnyer dpt wi-fi free! huahuahua. pada mulanya segan jugak duk umah org nie.hu3

First, dkt sini kan daerah area hulu selangor (rumah din di ulu yam) so terlibat lah pilihan raya kecil hulu selangor. haha akue wat x tahu jer coz diri ini lum cukup umur utk mengundi dan bukan dkt sini pun akue ngundi (huh, din pun belum cukup umur jgak) so utk pic kemeriahan hari mengundi tue tgk blog si din tu ek.

Nak diceritakan ttg akue watper dkt umah tue. Just online hahah. tp biasa2 jer. Yg lg bestnyer sebelah ptg dan malam hari sabtu akue n din diajak utk ambil shoot wedding di Sg.Choh area rawang as backup+learning fotographer. Cam2 di praktis kan haritue. Thanx to abg din rawang tue ek. hehe. yg bestnyer this first day dpt shoot nikah n malam berinai. So equipment akue (nikah) ;Nikon D80 (!!!!????) sb600 tp tukar ke nissin Di622 (x reti guna sb6,haha) n lens Nikkor 18-135mm (memang best) .
Din plak time nie guna Nikon D100, sb900 kesayangan dia n lens sigma wide angle 10-20mm. Hasil pics memang best dan superb! Nanti tgk pics. D80 tue abg din rawang tue bagi pinjam (memory akue nyer) bestlah jugak. Habes nikah ader jgak shoot sket2 dlm umah.

Habes2 kitorang habis dlm pkul 730mlm so kena stay sampai pkul 9.00mlm plak coz ader nak shoot malam berinai (xkan nak balek?, takut jam). utk versi malam berinai nie plak akue bertukar kepada nikon D40 (sebab malas nak setting D80, haha),nissin Di622 n Nikkor 18-135mm. At first speedlite akue habes bateri plak, naseb bek abg din rawang nie ader bateri backup. Pinjam dier punye jer.Thanx lg. Tgk pic ye. Yg bestnyer ader shoot CLS malam tue guna backdrop (new learning!!!). Yg bestnya dpt makan byk kali.

Esoknya sebelah pagi ikut din hantar mak dier pergi ngundi n then lepak2 sket dkt bilik gerakan diorang (akue ikut ajerlah). N then dlm pkul 11, plak kami ke wedding yg sama lg. Kali nie disertai oleh new-learner AbgAzam (bukan bos kitorang taw). So first event adalah di bilik make-up, tu shoot biasa2 jer. N then yg best berarak time!. Akue berpeluang menggunakan Wide-angle lens sigma 10-20mm (tx abg azam coz bg pinjam) time nie dgn body D40 n nissin speedlite. DIn guna telephoto zoom lens, Sigma 70-300mm . So kitorang cover semua range. Pic sy  memang wide abes. Cantek hasilnya! tgk yer. hehe. Habes yg tue shoot bersanding plak n then makan beradab. Lepas tue ader pose sket2 dlm bilik n outdoor (diluar rumah jer, suasana kampung) hehe. Pastue balek tp makan memang byk aritue. Penat tp memang enjoy!. Malam nye plak akue ikut family din makan malam. memang best! tx to family din!. Esoknya isnin kami balek ke wangsamaju.

p/s:aik maner picnyer hehe. pic nyer ader dkt post yg selepas ini. jangan risau aku post 2 sekali gus…

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...