Followers

Kids With A Bag

DSC_0846

0 comments:

#pic akue gewdik2

jgn komen aper2 ek..pic nie dah lama capture n this blog post lame dah berabuk dlm window live writer ni …tunggu queue jer.. nie pic akue yg latest

page

0 comments:

New Blog!!


Heheh coming soon from blog of my junior.

http://shimaaljurusi.blogspot.com

tp klu tgk blog tue still dlm progress yer so sorry sebab x siap lg…in progress….

0 comments:

Cuti yg dipenuhi (wedding shooting) part2

pg1

pg2  

 

 

 

 

 

 

pg5

pg6

pg8

 

 

 

 

 

 


pg9

 pg12pg11

 

 

 

 

 

 

1-x semua layout akue masukkan
2-din kata masukkan just pic2 yg cambest ajer so akue reject layout yg best huhu
3-tue pic akue dgn D40 equipped dgn lens Nikkor 18-135 (credit to Din for the pics)
4-tue some of aksi din bler time relax2. hehe

p/s: hakmilik cuha-x! rohmati hasil kerje org len ye. utk zoom klik pic ok! c ya…

1 comments:

Cuti yg dipenuhi part1

Actually this friday until ahad kitorang diberikan utk bercuti ni semua sebab msj mahu cuti yg dihantar oleh si Din hari khamis malam. So kemanakah akue cuti nie? hmm din dgn berianya ajak akue bermalam di rumahnya selama cuti nie. thanx for his family!. yg bestnyer dpt wi-fi free! huahuahua. pada mulanya segan jugak duk umah org nie.hu3

First, dkt sini kan daerah area hulu selangor (rumah din di ulu yam) so terlibat lah pilihan raya kecil hulu selangor. haha akue wat x tahu jer coz diri ini lum cukup umur utk mengundi dan bukan dkt sini pun akue ngundi (huh, din pun belum cukup umur jgak) so utk pic kemeriahan hari mengundi tue tgk blog si din tu ek.

Nak diceritakan ttg akue watper dkt umah tue. Just online hahah. tp biasa2 jer. Yg lg bestnyer sebelah ptg dan malam hari sabtu akue n din diajak utk ambil shoot wedding di Sg.Choh area rawang as backup+learning fotographer. Cam2 di praktis kan haritue. Thanx to abg din rawang tue ek. hehe. yg bestnyer this first day dpt shoot nikah n malam berinai. So equipment akue (nikah) ;Nikon D80 (!!!!????) sb600 tp tukar ke nissin Di622 (x reti guna sb6,haha) n lens Nikkor 18-135mm (memang best) .
Din plak time nie guna Nikon D100, sb900 kesayangan dia n lens sigma wide angle 10-20mm. Hasil pics memang best dan superb! Nanti tgk pics. D80 tue abg din rawang tue bagi pinjam (memory akue nyer) bestlah jugak. Habes nikah ader jgak shoot sket2 dlm umah.

Habes2 kitorang habis dlm pkul 730mlm so kena stay sampai pkul 9.00mlm plak coz ader nak shoot malam berinai (xkan nak balek?, takut jam). utk versi malam berinai nie plak akue bertukar kepada nikon D40 (sebab malas nak setting D80, haha),nissin Di622 n Nikkor 18-135mm. At first speedlite akue habes bateri plak, naseb bek abg din rawang nie ader bateri backup. Pinjam dier punye jer.Thanx lg. Tgk pic ye. Yg bestnyer ader shoot CLS malam tue guna backdrop (new learning!!!). Yg bestnya dpt makan byk kali.

Esoknya sebelah pagi ikut din hantar mak dier pergi ngundi n then lepak2 sket dkt bilik gerakan diorang (akue ikut ajerlah). N then dlm pkul 11, plak kami ke wedding yg sama lg. Kali nie disertai oleh new-learner AbgAzam (bukan bos kitorang taw). So first event adalah di bilik make-up, tu shoot biasa2 jer. N then yg best berarak time!. Akue berpeluang menggunakan Wide-angle lens sigma 10-20mm (tx abg azam coz bg pinjam) time nie dgn body D40 n nissin speedlite. DIn guna telephoto zoom lens, Sigma 70-300mm . So kitorang cover semua range. Pic sy  memang wide abes. Cantek hasilnya! tgk yer. hehe. Habes yg tue shoot bersanding plak n then makan beradab. Lepas tue ader pose sket2 dlm bilik n outdoor (diluar rumah jer, suasana kampung) hehe. Pastue balek tp makan memang byk aritue. Penat tp memang enjoy!. Malam nye plak akue ikut family din makan malam. memang best! tx to family din!. Esoknya isnin kami balek ke wangsamaju.

p/s:aik maner picnyer hehe. pic nyer ader dkt post yg selepas ini. jangan risau aku post 2 sekali gus…

0 comments:

Image kelakar dan best !

27780_1389658814272_1016151573_1142755_6635493_n

download ntah hape ntah bleh jd camtu kan, tgk betul2 image atas.

p/s: copy from kesahdunialaki.blogspot.com  …ader post yg queue up sabo yer…

3 comments:

I love this song!!! Truly love it!

image

i like this song so you ?

0 comments:

Adobe Photoshop CS5

Wargh! geramnye akue biler tgk software adobe photoshop cs yg paling latest nie yakni CS5. Macam2 soklan yg bermain di fikiran akue, akue skang guna CS4, kawan2 akue yg lain maybe ader guna cs4 jgak n some others ada yg still guna CS3.

So aper yg akue nak citerkan sebenarnya. HAHa .me as a maniac in graphic design memang gler dgn app. n software2 yg berkaitan grafik nie. lebih2 lagi bile kuarnya adobe CS5 suite nie. Klu korang nak taw lanjut try search Adobe CS5 dkt any search engine cam youtube utk tgk video yg mem-preview software nie. Memang geram! bler tgk software nie kuar dlm youtube aritue.

CS4. Akue skang memang guna cs4 sebab this software compatible dgn my laptop yg 4gb ram. Tu pun perfomance bleh kata slow jgak, hu3 . X taw lah camner biler cs5 nanti kuar, mampukah laptop ku menampungnyer. Tgk preview software tue memang superb; Adobe Photoshop CS5 . Antara any pic bleh ditambah articulation point cam contoh model dan bila mahu tukar posingnya melalui cs5 kita boleh tukarkan posingnya. Dan cam2 lagilah yg ap cs5 nie bleh wat.. korang research lah sendiri. aku pulak still menunggu n menunggu utk guna cs5 tue .hua hua

image

logo rasmi adobe photoshop cs5

0 comments:

Bermacam-macam org

Ni nak citer about one of my hobby is melihat org. Pelik ke?!. Xlah sepelik yg dijangka ia dimulakan dgn melihat org, menilai luaran terlebih dahulu jika kenal pula menilai dr segi dalaman pula.
            So dlm dunia nie akue (buat masa nie) akue telah temui bermacam2 jenis org. Masing2 punyai peel sendiri. Ader yg suka menyakiti tp x suka disakiti, ader juga yg suka disayangi namun x suka menyanyangi, ada juga yg suka ketawa tp tidak suka membuat org gelak, dan bermacam2 lagi.
            So nak diceritakanlah serba-sedikit antara beberapa org yg pernah akue temui sepanjang 2010 or sem4 sem yg boleh tahan pancaroba nye.
DSC_0587 
             1- Professionality Ada org yg handal gler terhadap sesuatu perkara tp takbur nak mampus. Di alami oleh kawan akue dan akue jugak, memang lah org begini handal terhadap sesuatu perkara tp jgnlah bongkak dan riak. SesungguhNYA murka terhadap org bersifat sedemikian kerana sekurang2 berkongsilah ilmu itu utk diturunkan kepada org lain dan ilmu itu juga akan bertambah berkat. Terpulanglah mahu berkongsi dgn apacara sekalipun. Makan sendiri pun x guna juga, jika suatu hari nanti nikmat or ilmu itu ditarik balik camner? X ke padanlah muka?
              2- Ini pula ttg jenis org kedua –suka menghina org lain. X dinafikan akue ader jugak berbuat sedemikian tp skang dah byk tobat dah. Menghina dr konteks perbicaraan ini sebenarnya memandang rendah terhadap kemampuan org lain. Hal ini kerana setiap org ader kelebihan dan kelemahan masing. Igtlah semua manusia adalah sama yg mencoraknya adalah diri sendiri. Berbalik semula kepada konteks, jgnlah sesekali menghasilkan propaganda kita nie perfect semua hal kita tahu, padahal just bodoh sombong, apa salahnya kita berkongsi dan bertukar2 kemahiran. Dgr dulu pendapat org sebelum wat tindakan. Jgn pula jikalau org dah berbuat baik dgn kita, kita pulak ambil kesempatan terhadap org tu plak. Memang org camni x patut hidup.
               3- Gurau senda, dalam hidup kalau sentiasa sedih x guna juga hidup. Bek mampos!. So dlm diri akue sendiri akue ader terapkan sense of humour utk menceriakan some suasana or scene, jgn terlalu fokus pada sesuatu. your brain need to relax also k. Ader jugak akue pernah jumpa org yg keje asyik nak marah jer on small littler things cubalah satu hari tue just bersabar n smile. Senyuman kan satu sedekah. Lebih2 lg dipagi hari. So mulakan hari dgn riang. In life ader masa kita berduka so fine just take your time to be sad, but lebihkanlah masa utk enjoy. Banyak yg boleh ditafsirkan dgn enjoy tp bukannya ke pub2 dan kelab2 malam.  Korang pikirlah sendiri.
             4- World is learning. As a human we need to learn, learn n learn. Just dont ever stop learning.  As long as we live we must learn. So apa salahnya kalau kita belajar, memanglah mulakan sesuatu pembelajaran itu menakutkan tp x berani mencuba sesuatu yg baru akan mengakibatkan kita rugi. Dlm konteks nie, akue pernah jumpa org yg keep learning. Dia ni memang giler terhadap sesuatu yg dia belajar nie, so macam2 usaha yg dilakukan utk learn the thing. TP bila dah terpelajar dan ilmu penuh didada dont just keep it for yourself, curahkanlah.
             5- Respect others to make other people respect us. Bace btul2 aper yg akue tulis nie, korang akan paham. Jgn tunggu org respect kiter, kiter yg perlu respect org lain dulu baru org akan respect kite so jgn lah memperkecilkan org lain walaupun org tue beggar. We are the same species right?! so why not we respect each other x kira asal, budaya, warna kulit dan etc.
             6- Kepercayaan – jika baru  berkenalan dgn seseorang jgn lah letak  kepercayaan 100% terhadap seseorang itu, sebab kalau ditipu merana diri. So kenali hati org tue puas2.
             7- Berfikir secara jauh – Sebelum bertindak berfikir dahulu bermacam cara penyelasain utk sesuatu masalah, jgn bertindak membuta tuli. Thing “what will happen if i did this?” . Berfikir akibat sesuatu tindakan yg diambil. Hal ini juga kerana kita bukanya Hiro Nakamura yg boleh merewindkan masa jika tersilap langkah dan mengubah sejarah . So if kita tersilap langkah dlm sesuatu tindakan fikirlah ia akan effect the whole universe of you (Wah hyperbola gler!)

p/s : tu jer kot coretan akue utk posting kali nie. So sit back n relax dan fikir2 kan lah adakah kita perfect ?

0 comments:

Ikut Kelas

Harhar lepas pc fair semalam harini akue ikut din pulak utk g outing dgn boss (dia yg ajak) ke kelas executive diploma of photography. Akue ikut jer, so ader lah belajar shoot sket2, sambil2 shoot the event utk di masukan ke dlm report final kitorang nanti. 
           So haritu memang panas gler, n shoot sket2 je sampai ke break time n then akue pun ikut din balik ke rumah sewa, penat katanya. So haa ape lagi tgk lah some of the pic yg akue shoot ptg td:

DSC_0555                                           ini model kita harinie
DSC_0558 DSC_0559  di ditembak beramai ramai                      sempat lg dia shoot balek org len

DSC_0568b                 sekali-sekali shoot cover album baru din cantek jgak. hua hua hua

DSC_0571

DSC_0579 sampai terbaring2 abg ni shoot                    akuelah din. hua hua hua

DSC_0587                                   monyet lucah. sebab apa? rahsia
DSC_0598                                            2 point of interest
DSC_0599                                           3-point of interest (sorry ader org)
DSC_0611                                   tandas utk di sewa (bergurau pulak)DSC_0650                            credit to ainuddin for this pic (above n below)
DSC_0676
DSC_0761b DSC_0773
  akak leen yg baik hati. tq kak! sedap coklat pearl aritue n tq for the perfume

0 comments:

Akue ada facebook?!

Argh cam x percaya jer tajuk nie..
Ye walaupun selamanie akue kata xnak wat facebook tp akhirnya dah wat jgak tp maybe slow2 je kot x sehebat my lovely myspace and this blog jgak.
             Jgn plak korang delete akuenyer myspace n blog link plak, semua tue biarlah akue update jgak.

TAGGED and FRIENSTER
---ntahlah about this 2 social web plak, lg lah dah berabuk sket cam dah bohsan gler, maybe akan ditutupkot x lama lg. So aper pendapat korang? Nie antara pendapat yg akue pernah dpt about this case:

1-“hmm, ko biarkan ajer this account klu bler2 nak update, updatelarh x yah tutup”
2-“betul, samalah dgn aku pun nak tutup jugak dis account sebab dah x aktif sgt lorh, asyik dgn fb & ms jer” tp camner nak delete accoun ha?

SO FACEBOOK
---so korang add ajer lah this my FB account :
            search this “cuha x hafiz”

0 comments:

PCFair 2010 Pics

Haa nie sambungan dr post tentang pcfair tue tp khas utk pic yg telah dishoot haritue. Enjoy!:

DSC_0443blogpg3pg4pg6pg7

DSC_05312

0 comments:

PcFair 2010

Argghhhh akhirnya ia kembali tp kini akue x ke persada johor but di KLCC.
Yg bestnye akue ditemani oleh Aizat Afham n Hakim, dah rancang seminggu lebih awal utk jumpa disana, akhirnya terlaksana jgak, tp bukan mereka berdua jer tp ader disertai oleh johnshan n kelvin (mak ai, kelvin sudah berubah! dah cam artis siot). x percaya tgk pic

Mulanya akue dr wangsamaju terus ke klcc .RM2 jer ke klcc naek tren. Naseb bek naek teksi ader mamat cina tumpang skali so akue bayar separuh je tambang teksi tue…Di fast forward kan, sampai di klcc, yg kelakar nya habes satu suria klcc tu jejalan igtkan pcfair dkt situ rupanya dkt convention center di luar taman klcc, org memang ramai, masa nie tgh tunggu Aizat n Hakim, ntah mane ntah diorang so jalan2 sket, tu dia mereka, pastu turun ke KFC utk makan tghari , just akue, aizat n johnshan jer makan. Snack plate, sambil2 tue sempat borak2 diorang neyh, akue faham sket2 jer, bila malas berbahasa isyarat tanya jer hakim hahah.

          Di fast forward kan lagi, kami pun gerak lah ke dlm pcfair hujung sane, ader jgak disertai oleh sorang bro ex-pjb n some cute girl (khas jugak). Hehehe. Dlm pcfair tu bertingkat2 akue ikut jer diorang, memang luas n ramai org ,berbeza sgt dgn dkt Persada Johor, so kitorang just wondering around sambil2 collecting brochure, hahha nie kerja akue n aizat ar nie, hahah. Ader jgak shoot promoter girl dkt sane cun2 siot hhaa. tgk pic

          Sampai dkt hall bawah lg gempak, memang luas, masa neyh hakim, kelvin, n johshan dah hilang so akue jejalan dgn aizat jer sampai habes, aderlah besi satu 2 barang akue beli beg laptop (murah je) aizat plak beli avira premium n earplug! (dia boleh mendengar sedikit). hm pastu memang dah terpisah lama dgn mereka, akue dgn aizat dah penat gler so duduk lah dkt tepi tue. Tetiba didatangi oleh azym,KRG2 n ???,KHK4 (ala yg rendah2 tue, x igt sape name) hu3. Sorry. Memang x expect azym ader dkt situ. Best jugak klu geng2 KRG2 yg laen ader, dah lah rindu gler time tue dgn diorang cam Fattaah, Fawwaz, Wang Ewen, and etc. Pastue kitorang berempat sekali dgn aizat jalan2 dkt hall tue pastue terus kuar. Duk bawah pokok, pastue aderlah shoot2 sket2 guna 70-300mm akue tue. Sesaje. 

          Oh ye masa akue nak kuar dr pcfair tue ader lah beli this air oren sebab dahaga. Harga mak aii!!! RM3.90 mahal gler, botol kecik jer, Aizat plak beli air mineral harga RM2.30!. Lagi satu PCFair yg nie akue rasa dah cam photography fair dah sebab secara nisbah 8org dr 10org yg dtg mesti ader DSLR, sekali dgn lens yg panjang2, SB-900, Speedlight, Built-in flash diffuser!, akue pun x terkecuali, Siap ader yg bergroup2 plak tue. HAha fenomena DSLR lah nie.


            At last hakim dan geng2 nya dah kuar, panas jgak haritu, hakim dah beli DSLR idaman nya NIKON D5000 harga RM2500 jer dgn cam2 hadiah free. Pastue fastforward lg terus ke corner dkt tingkat atas suria klcc, memang full!. Cari2 punya cari akhirnya dpt jgak tmpat duduk. Akue just beli air n burger dgn 1901 jer. Dahaga gler!. Ptg tue kami didatangi oleh some of the gang2 KRG4 dan pjb Khas len sem nie n kawan2 . Ader sorang kwan diorang muka cam  Zahid AF2, ahakz. X kenal pun. Akue ptg tue akue sorang jer normal disamping dak2 pekak bisu neyh. Oh ye ader jgak dak 2 org kembar normal tp pandai bhs isyarat. Bagus!. Habes pastue kitorang pulang, aizat n hakim balik naek motor, akue naek tren. kelvin n johnshan naek tren tp ke kl central, akue plak ke wangsamaju. Nak tgk pic2? Sambung ke post seterusnya…..hihi : )

0 comments:

New Haircut?! Ok ke?

Haha jumaat baru nie memang bosan dgn g officenyer tetibe disuruh balik, tp memang xder kerje pun pastue g cc, chat2 sket dan ader wat on webcam dkt ym tue, ader dikatanya akue look so sloppy lorh, so malam tu jugak akue g gunting dkt kedai india dkt dlm flat perumahan desa rejang, hasilnya not bad so korang jer judge:

Ni rupa sebelum cut:

16042010

                 shoot betul2 dlm kedai gunting india tu jugak! pasnie akan di cut..

”So you cut atas pendek, bgi layer, depan layer sikit, belakang n tepi kasi slope yer” < dialog akue sebelum rambut2 panjang kesayangan ku hilang..hu3

Rupa betul2 selepas digunting ( x bayar RM8 lg taw!) (masa nie din n jemi dah berasap tunggu dkt luar)


16042010_001
                               ya, itu dia mamat india si penggunting rambut

OK, yg bawah nie plak sesi shoot rambut akue setelah settle mandi malam tue:

image
P/s: tu je kot utk post nie. c ya. Salam….

0 comments:

Bosan oh bosan

Adoi bosan gler l.i neyh, so dlm kebosanan nie try larh menghasilkan satu dua artwork yg bleh dikategorikan sbg grafik jgak lah. Korang tgk n nilai lah sendiri:

Untitled-1

p/s: haha maen dgn typo sket2 jer, pastue tambah dgn effect dlm photoshop…hahha nothing.meaningless c ya

1 comments:

Din’s SB900 ?!

Hehe just some pic credit from ainuddin dgn modelling mode dr SB900 nyer, akue just jd model jer. Ahakz, sambil2 bosan buat custom album wedding mlm td. Hahah pic dr die but edited by me (yg bawah ni) . Tu je. C ya!  
  DSC_9877myspace
p/s: credit to http://ainuddinpk.blogspot.com hahah dah cam iklan nikon plak.hu3!

0 comments:

# Via Banner cuha-x #

Mari2 dgr satu pembaharuan di blog cuhax.blogspot.com neyh. Segmen nie dikenali sebagai “Via Banner”.
                So nanti dkt tepi belah kiri blog neyh akan diletakkan banner blogger yg akue follow pastue akan diedit chantek2 oleh cuha-x dan akan diletakkan link korang. So sesiapa yg bukak blog cuha-x neyh akan nampak korang nyer banner dkt tepi n then klu diorang suke diorang akan klik banner korang n then automatically ke blog korang. Hehe cam mempromote korang jgak lah nie…  mcm x biase plak. So to any my blogger yg nak akue wat kan banner via cuha-x tue send ar pic/any yg resemblence korang nyer blog. Link n edit akue akan wat kan. ok.

Please e-mail it :
nar90_x@yahoo.com
nar90x@gmail.com

0 comments:

Wedding Shooting (First time!!)

Wahlahawei!! hajat di hati igtkan mahu outing n shooting di zoo sendirian pd sabtu n ahad neyh, alih2 di ajak oleh Din (malam berinai) dan Din & Boss (persandingan)

-Malam berinai
         Pagi sampai ptg tue tidur ajer igtkan dah xder kemana-mana alih2 kena ikut (diajak) oleh si Ainuddin ni shooting di malam berinai . So kerna bosan akue pun ikut ajerlah malam tue, rumah pengantin perempuan di gombak nun. Malam tue the event start dlm pkul 930mlm sebelum tue sempat minum teh ais dulu. Malam tue minum ajer kerja, kenyang dgn air dah nie. Cuma berbekalkan Nikon DSLR D40 + Kit Lense 18-55 mm + Nissin SPeedlite milik din so akue shoot ajer lah yg termampu.

DSC_04772DSC_9821 DSC_9848
 




-Majlis persandingan
             Esoknya disangka sudah selesai tugas akue sebagai backup dan org mahu belajar, alih2 boss akue suruh din ni ajak lg akue g shoot siang tue plak. Jemi rugi dia xder sebab dia balik. Berat hati akue mau ikut tp coz bosan lg so geraklah jugak. Pada mulanya x taw dah nak shoot per, gabra siot. At last pengantin lelaki dah sampai, so ikut ajer, peluh x payah citer ar, BASAH!. So akue pun shoot ajer yg maner patut, boss akue shoot sket2 jer. Din amek! sumer dier cover,hehe.
              Mula2 shoot dkt atas pelamin pastu beralih ke makan beradap pulak, pastue potong kek (masa nie boss kitorang dah xder) . Sebelum shoot potong kek tue sempat kitorang”Yg x bestnyer kemana pergi ader saje dak kecik pompuan dimana pengantin tu ader” adoi. Xper cabaran tue.huhu.
              Shoot sket2 dlm umah pastue masuk ke bilik dan shoot sket2. Rehat sekejap tgk cam majlis dah nak habes, Boss kitorang dtg kembali so ader shoot dkt luar rumah sket n then habes dan balik.

p/s: hu3. sedeyh sebab x dpt pun bunga telur or any cenderahati dr pengantin. :(

DSC_0115 DSC_0256 DSC_0385b 
                       tq to Kak Diana & Abg Farid. Selamat pengantin baru !!!     

Malamnye
          Belum habes upernye, malam tue din kena shoot model make-up plak tp dpt lepaskan bosan2 dkt situ n then terus balik umah. Fuh memang penat gler sepanjang harini tp ENJOY dan PUASHATI!

1 comments:

There’s Someone

Haa nie nak citer pendek jer aderlah haritu akue ader sorang member dkt myspace (apsal x dkt facebook?, sebab akue x buat facebook lah dol, x hingin kot) ader such criteria lah why akue add dier, x lama tue dier approve so aku comment lah dier supaya add akue nyer ym (utk borak2, kenal2, coz bosan gler jgak time tue) x lama tuh dpt a new message dr dier bertulis camni:

“sure, no problem. but do not just add, and then go idle without words. =)”

so akue layan lah ym dgn dier just for that moments jer. chat lah cam dah kenal lame kan. x berapa lama lepas tu akue tanya satu (dlm ym) just dibalas satu so aper relevan nye dier kata word dlm kurungan diatas tue. So semakin lama semakin menghilang. Adakah akue ader tersilap cakap. Klu ader just gtaw k. Akue ikhlas mau berkwan x kira dgn sesiapa pun….

p/s: tu je kot yg akue nak citer x byk. nanti sambung k…sebelum tue bace ar dulu post2 akue yg sebelumnya .k bye salam =)


1 comments:

Akhirnya

Seperti blog si zac @ syaza http://chaosyzachy.blogspot.com/ yg menceritakan pensyarah dr PJB dah dtg ke tempat l.i nye . Begitulah jugak kami disini, dua org pensyarah yg sama juga telah dtg ke sini. Yg x best boss kitorang plak kebetulan ader meeting adoi.
               Sempat lah ngadu2 sket. Haha. Mereka bukan dr jrkv so x byklah yg di tanya just about the kerja n some about log report harian. Haha actually x tahu nak tulis aper pun. Hu3. So amacam tempat korang plak ? (DRG4) Nanti citer lah ye…c ya …

p/s : x sabar habes sem lagi 9 minggu hu3.

0 comments:

Main2 Lampu

Lepas je habes jejalan dkt i-city (ader jgak bli some cenderahati, haha) tue ak terus g stesen tren shah alam tp tren lewat pulok dlm pkul 9:15mlm. Din plak dah bising dah dkt umah tue. Sampai je dkt kl central aku g mcd jumpa jemi n then terus ke wangsamaju.
             Sampai2 jer umah rupa-rupanya din tgh memekak lagu Maher Zain aku pun masuk bilik dier terus join. Pastue aku bukak ar my cenderahati berupa mainan budak2 haa…tp berlampu khas utk kamera maniac cam aku n din. ader ar some pic yg ak n din shoot sebelum tidur mlm tue. Nak tgk yg din shoot ader dlm dier punya blog. (xkan dlm blog akue plak kan,haha) Hahah pic yg aku shoot xder lah secantik yg din shoot so tgklah. semua ader  gabungan light trail. ehehe :

p1   p2 p3

p/s: malas tul nak edit so masuk dlm template ajer lah…

0 comments:

I-City

Benda nie dah lama kot ader dkt sini just akue x perasan jer kot, sebenarnya waktu nie aku dah sepatutnya otw ke wangsamaju tp maleh lg balek awal2 so abg aku n his family ajak aku kuar sebelum balik tue.
          Sebelum ke i-city kitorang makan dulu nasik lemak dkt seksyen 7, MEMANG SEDAP GLER! tp agak mahal larh dkt situ. Habis makan ke taman permainan just tgk2 org yg ader dkt sane, ramai jgak jogging dkt situ. Dah nak dkt senja so aku decide akan ke stesen lrt dlm pkul 830mlm. Sempat jgak suh si jemi tunggu ak dkt mcD . Sebelum ke stesen tue akue ke taman ict dkt atas bukit sana tue. Mak ai memang cantik semakin gelap hari makin gelap so korang tgk jer lah some pic yg akue shoot malam tue. no edit k:
pg2 pg3 









pg4pg5 pg6









pg7 pg8 pg9 pg10

1 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...