Followers

Seharian Berjalan part2

Sambung balik about petrosains plak, sorry sebelum nie sambung sebab penulis dah letih sgt. nak tidur…. lets continue but in fast zone (me in the petrosains):

masuk dgn naik kereta introduction -first2 dah ade exhibit elektrik bila disentuh ader rasa shock sket,haha –all about petroleum, sentuh objek yg x dpt disentuh- kereta yg jugak x dpt disentuh tp nampak cam boleh disentuh – masuk terowong masa – main dgn some cermin – masuk diorama geomasa – ada dinasour menyanyi, haha this cute! – candle show – try gempa bumi, chis dgn mamat india plak, huhu – masuk ruangan SPACE – try beg tidur, yg nie cambest sket! – haha snap pic jd angkasawan – masuk simulasi helikopter utk ke pelantar, haha! kelakar – wondering di diorama pelantar petroleum, watper ntah! – masuk kawasan f1 – ruangan molecular antara planet, sempat beli f&n orange,haha – ke ruangan keluar – maen goalkeaper game, kalah! – cermin kelakar! – out! –still naek kereta tp yg best ader uv light, habes bercahaya baju aku.haha –overall 8/10. sebab ak g sorang2 bosan dowh!. (klik each layout for more better view)

pg3 pg4pg5 pg6 pg7 pg8 pg9 pg10
5ptg –plak perut lapo tp malas makan so g outside jap dkt taman aras G ,shoot some picture of people, ader terserempak satu geng pekak bisu tp dah dewasa katanya tgh tunggu isteri (isteri org normal doe). Sempat lah tegur2 sket.

Tgk ramai plak ptg tue duk tepi tasik upernyer tgh tunggu fountain show.mendung. so sekejap jer hujan turun agak lebat. aku plak kebosanan tp malas lg nak balik so masuk balik suria klcc.
6ptg –haha aku just wondering around lg smpai habes semua tingkat akue redah (bukan redha) hhaha.
pg11
7ptg – lepas some wondering around n windows shopping lastly akue g lah ke C level dan out ke lrt station semula utk balik ke wangsamaju (RM2) .lastly sampai dkt wangsamaju amek teksi plak ke Desa Rejang (RM5) . Lapar.
So mknlah (bungkus) dkt kedai jalil maju di flat. Malam tue lepas habes makan gerak ke blok E desa rejang shoot some pic of event komuniti dkt sini. tu je …panjang ker? haha. c ya sambung plak akunyer outing hari ahad di putrajaya plak….

P/s: pic kureng cambest sket sebab malas nak edit ok. haha. for more better view klik each layout.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...