Followers

Jalan2 Di Kl

Wah harini nak jalan2 around kl walaupun bukan around pun. Haha pg dimulakan dimulakan dgn sarapan di rumah abg aku di shah alam,first aku dan kesemua abg2 + anak buah si Syahmin ke Plaza Alam Sentral Shah Alam utk just sajer2 menyaksikan konsert mini Drama Kau & Aku. Artis yg sempat ak tgk pg n tghari tue adalah Mila, Akim dan Aril dll. Sempat jugaklah aku snap2 pictures of them sket + gelagat penonton yg hadir (huhu sorry masa nie x guna zoom lens lagi, sorry!) huhu. Tgk jerlah dkt bawah nie:
 page1 page2













image  

















Tghari tu plak balik semula ke rumah abg aku utk antar anak buah td. Demam. Pastue terus ke Stesen KTM utk g ke lowyat. Objektif sebenar tuk beli lens sigma 70-300mm tue. Dah sampai dkt kl central terus ke stesen monorail berdekatan plak (jalan kaki kesana) dah dalam monorail naseb baik dapat duduk tp sekejap jer.  Turun dkt jalan imbi n terus ke lowyat plaza first usya the lens tu dulu carik harga yg termurah. Last2 dpt lah lens tue tp DG sahaja dgn harga RM680 tp 2 tahun warranty. Abg2 akue plak just ikut n sambil2 tue usya games n hrga laptop. Habes jer kitorang ke sungei wang plaza plak makan tghari akibat lapo gler .makan kfc je tghari tue tp kenyang gler. x larat nak jalan. Rehat sekejap jer pastue terus ke berjaya times square , watper? just window shopping jerk. ader lah sempat tgk2 the biggest indoor themes park ; tgk org maen roller coaster .agak menakutkan jgak. Kaki dah letih gler nak bergerak so stamina nak 0% dah so kitorang melangkah balik ke kl central.
_______________________________________________________________

Dr kl central plak naek tren menuju ke pelabuhan klang ,ops tp x turun dkt pelabuhan klang just turun dkt Shah Alam. Yg bestnyer akue sempat berkenalan dgn beberapa org pelajar khas (pekak bisu) polisis shah alam. Yg akue sempat tahu nama adalah one of them Saiful Akhbar dr Benta pahang amik mechanical engineering. Yg laen x sempat berkenalan. Pada mulanya segan jgak nak tegur just tgk jerlah aper yg diorang borakkan, last2 dpt duduk sambil2 tegur lah jugak diorang guna bahasa isyarat. At last diorang turun dkt Batu Tiga dkt2 dgn polisis. Baik jgak diorang sebelum turun sempat salam akue. wah. best2! haha. ….dah sampai stesen shah alam ,akue dan abg2 ku turun lah n then terus balik ke rumah di seksyen 20. Rasa penat gler tp seronok jgak lah…check it out the lens akan datang…c-ya…

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...