Followers

Avatar IA

Xder pe pun post nie just sesaje nak post. Ni haa design skin utk my junior DRG2 now si C-ma … post nie sekejap jer taw maybe dlm masa seminggu so check it out .k .skin2

home

konsep – simple

0 comments:

Event In My Learning

Haa today i would like tell story about some event that had occured in my life in the learn in politechnice jb. Senang citer kisah suka/duka aku dkt pjb sejak sem1 smpai skang sem4 tp secara ringkas just to remembered it cuz if the event not occured how can i be a me in this time so lets check it out:

Sem1
-registered as PJB student
-first time get in asrama, learn how to berdikari
-study art tell what “am i gonna draw again?!” its the basic to the graphic design lah
-get superb critics in bukit layang-layang
-get my own Nikon DSLR D40
-got so many new friendS!

Sem2
-duk dkt rumah sewa
-life an anoyyed with roomate; at last he get lost. hahaha
-excited with heroes tv programme
-learn sign language correctly

Sem3
-still duk dkt rumah sewa
-wondering for l.i place
-first time go to play bowling, so happy that time!


Sem4 (l.i)
-have a bitter life in kl
-got l.i in kl with Din n Jemi
-learn to run a bussiness
-more dedicated to “photography”
-learn to live in city

So, yes that’s me! voila! c ya next post! salam

0 comments:

Earth Hour

 

“Sebiru langitmu yg setenang,
      Begitulah di jiwaku,
            Seindah suria yg memancar,
                   Begitulah dihatiku,
”Begitulah bila hamba merindu penciptanya,
       Begitulah bila hamba merindu penciptanya.

Ya itulah bait2 lgu yg direkod oleh si Ainuddin oleh diriku, so apa kaitannya dgn earth hour. entahlah, actually ttg earth hour nie awal minggu nie ade dgr khabar yg event akan dilangsung kan lagi pada 27mac yg mendatang tp tidak tahulah betul atau tidak.
                           At last baru2 g ke pudu plaza there’s a section by wwf not wrestling tue yg suruh kitorang send/tulis a note to the world so akue an din pun tulih lah jugak. hu3. apa yg kitorang tulis? shh.. rahsia.
                            So that time lah baru di confirm kan upernya akan diadakan lg earth hour 2010 pd 27mac2010 sabtu tue. So kitorang memang jenis yg sayangkan our earth so excited nak celebrate that day.

27th march 2010 – 830pm- 930pm
Difference from last year where aku sambut di rumah sewa (sem2) in taman cahaya masai in jb. this year i celebrate the day in KL! wargh!
                     That nite we all in kl can see the disappearing of KLCC n KL tower from our flat. So that nite, i just go to pasar malam, walking n some wondering + window shopping until the 930pm. After that the towers reappeared. I hope this little saving can save our earth. Plzz…. that’s all tQ!

0 comments:

On Jemi’s Birthday

Ye betul, harinie birthday jemi… apsal akue tulis khas blog post utk dier..sebab sebab sajelah…lgpon byk terjadi harini..and also jemi punya blog x active lg pun (lupa password katanya). 
          Saper jemi nie ek? Hehe dier adalah dak kelas akue (DRG4)  yg duk pratikal samer tempat (selain din) org ***** hehe. Dan bernombor kad pengenalan 900223-**-**** x bleh bagitau..hehe so harinilah birthday dier yg ke20! haha dah tua ye. Bile nak kahwin ha?
            We started our day not as usual today bcuz aku n jemi harini kena ikut boss shooting dkt satu kolej di klang…any cerita lanjut x bleh diceritakan dkt sini tp best ar jugak ikut shooting pg tuh. Tp teringat jgak dak2 kolej tue waktu shooting session, ader sorang mamat tue keras ajer nak posing. Dah nak balik. Naseb bek tambang ader diberikan..hehe.
            Habes overall shooting dlm pkul 1330ptg so byk jugaklah masa free pastue .so dlm kebosanan tue glah ke klcc utk tgk one of the hottest wayang “How To Train Your Dragon 3D”
           Otw ke klcc tue sempat lah tidur nyenyak jap dlm tren ke klcentral dr padang jawa. Sedap jgak tidur dlm tren tp si jemi sibuk jer kacau. hu3. Pastue dr klcentral ke klcc plak cam2 tren nie wat hal plak. so sabar ajer lah hu3. Lastly sampai jgak ke KLCC .semangat neyh terus ke tgv dan terus amek 2 tiket movie tue…4.20pm start .kitorang bli dlm pkul 4.10pm. sekejap jer .so kelam kabut bli minuman sket terus masuk tgk wayang..SHOWTIME!
image

“Bg akue citer nie memang best gler! dgn animation yg superb! aku bagi 10/10! citer nie menerapkan kisah kasih sayang terhadap haiwan dan family. Best jugak bler tgk dragon NightFury@Toothless berkawan dgn Hiccup .cute sgt! animasi secara 3D tue memang superb! dan cambest! rasanya lg best dr avatar kot ntahler…semua geng blogger akue diharapkan jgn luper tgk movie nie sebab best gler sgt. Mesti terkenang2 sampai balik. JGN LEPASKAN PELUANG TAW! RUGI X TGK! ”

              Habes jer citer tue kitorang wondering around the klcc jap. g kinokuniya. and klcc park tue .ader shoot2 sket tp semua guna kamera anset jer. hu3. Malas nak letak dlm blog yg tue..  Lepas tue g makan dkt food court yg ader dkt dlm suria klcc tue. X sedap pun!. hu3. Pastue terus gerak balek ke rumah.
               Dirumah plak sempena birthday jemi. Kata din “aku waktu birthday aku dulu kena belasah” hehe so malam tue habes lah jemi dibelasah jer. Tp gurau2 jer..eheh see the pic,sorry 18 SG tp tiada jemi yg tercedera dlm gurauan ini. ahakz!. oklah onto the next post! bye…..: 


page 1-Dush dush (sfx filem hindustan) 2-Wajah ceria seorang pembunuh, huahuahua 3-“Hiyarh sepakan berpenjuru 90darjah celcius” jemi- “auw, x rela” 4-Walau ke lubang jamban kau menyorok akan ku tetap mencari mu.hahaha (gelak jahat) 5-meh la meh-la. 6. Hambek neyh!

p/s: 18sg ar sume pic dkt atas tue. tp nie semua just gurauan semata2 demi birthday jemi.so  

     “HAPPY BIRTHDAY JEMI UDIN 20TH”

1 comments:

Bermalam Di Tangga Office ?

hahah kelakar btul mlm ahad baru nie coz kunci pintu grill tetiba hilang. Aduh abeslah kitorang akue ,jemi, din (relax ajer,sambil gelak2), Kak ****, dan 2 org 3 org assistant nye lg tidu atas tangga lar malam nie. Masing dah ader step2 tangga memasing. Huhu apsal nak duk office dulu? Actually jemi dah kunci pun office so kitorang terperangkap lah beberapa minit atas tangga tue..akue tgk cambest jer event nie so aku shoot n post lah dlm blog nie…hahha see the pic for more story:
DSC_0896 1-tgk pic tue. pintu grill tertutup rapat. jemi pun tgh shoot jgak tp video kot, din sengeh ajer, tue kak **** dan tiga org lagi pelatihnya…DSC_0897b 2-still figuring out process camner cara nak kuar, habes semua barang dikeluarkan balik. tgk dkt depan tue sampai ader org lalu lalang cakap “muka je lawa tp kesian” hehe DSC_0899b 3-ah lastly dpt dibuka jugak grill tue .lega. rupernya dlm beg kecil si akak yg pakai baju putih di pic1 td tue upenyer…hehe…oklah c ya next post about jemi….

0 comments:

Update Of Me

Hari 20th March 2010 ,makin hari akue makin tua huhu. x lama lg (21 Jun) aku akan jadi 20th boy. No boy its a men right. Hope i will become more matured k.
Dlm minggu neyh byk jejalan jer. Sudah habes dgn klcc n putrajaya. Baru nie aku, din n jemi diarahkan utk jejalan around kl @ any shopping complex utk kutip brochure. So geraklah kitorang ke Pavilion, Lot10, and starhill dptlah some of the brochure design. Naseb bek ader jgak some of the brochure yg boss ak suke.. hehe tp minggu nie letih jgak ar dgn l.i n some task yg xbleh diceritakan lg …hehe

Ok next harini jgak 20th march 2010 aku sendiri jejalan ke sunway pyramid, bukan aper sesaje jer sebab akue bukan nye org kl so nilah timenye aku nak kesana. Lgpon tgh bosan saat tue. Xder wat pe pun just jalan2 amik gambar sket2 n some windows shopping. Esoknya plak. kena g office shoot model..adoi…Ptg sket harini akue glah makan dkt KFC, Briyani and thanks akue dpt alarm clock. Cantek ar jgak…hehe. tu jelah yg akue nak citer dlm post neyh. oh ye tq to redha n ekin coz layan my sms mase tue. tq c ya.. see the pics k!:

p1 p2 p3 p4

p/s: tujelah yg dipost dlm post kalinie…nest time sambung lg k...hehe saje2 editing layout style bicolor filter plak…hehe…

0 comments:

Event @ Desa Rejang

Hmm post ttg nie sebenarnya lama dah akue nak post tp x kesampaian. “tak kesampaian cinta kita” argh nyanyi plak….hehe
actually pd jumaat – ahad lepas dkt taman perumahan akue duk buat this sem bersama jemi & din, yakni desa rejang di setapak ada menjalankan satu event komuniti ,so as usuall cam2 lah aktiviti yg dijalankan tp akue x follow overall larh sebab cam2 plan akue ader jumaat – ahad tue. Dah diciter dlm post2 sebelum neyh.
Ader lah cam2 aktiviti (aik, ulang balik) hehe haritue just jumaat malam n ahad pagi sampai tghari jer aku ikut tp as usually keje akue as org yg berkamera so shoot lah dkt tempat tue (bukan shoot org taw) .dpt lah jugak some of people + candid shoot.
Tp yg best memang ramai penduduk taman perumahan nie turut serta termasuk dak2 utm kot. Ntahler kot2 diorang yg handle. Akue shoot as my diary n melepaskan kebosanan diri jer.hehe…so see the pic (akue sesaje guna editing lomography,hahah) :

p1 1-“ak st john ambulance lalala” 2-hehe hehe heheh 3-pabila tragedi berlaku “mak!!” 4-“ko sengeh lah cam aku neyh, ngee” 5-“cantek jgak kasut kau tue, jom kita tukar”

p21-semua senyum 2-“heh wale wale heh wale” 3-kelihatan beberapa pelajar UTM wondering around 4-“berapa bulan?” hehe 

p31-pakcik nie goyang memang serius,hah 2-ngaaaaaa 3-ni akak atau abg?,ntahler nama fauzeah 4-pengacara berkaliber, haaaa 5-“haiya, aper yg perlu aku buat lagi punn kan?”

p41-naper lah xder org dtg ngorat aku neyh. huhu 2-kemunculan kali ke2, “nyah x suka taw” 3-1,2,3 “kuat lg dek, cepat sket tinggi” 4-ramai2 says “haiya” 5-sepakan penuh tenaga, hiyah! 6- another “hei wale wale hei wale..”

p/s: segala dialog dkt bwah tue memang xder kena mengena dgn diorang just nak mewarnai the pic . Dah nama candid..hehe…sorry pic x cantek dan x bersubjek pun. huhu…so sebab dialog2 tue harap2 klu penghuni desa rejang ade membacanya aku dimaafkan..just for candid.hihih.tp anyway hari2 tue memang enjoy. okay. c ya! salam

1 comments:

Putrajaya Outing (Lagi?!)

Haha cam pernah dgr tajuk nie. hehe sebenarnya yg nie kali kedua akue and din gerak ke putrajaya utk outing. Yg lepas dgn akak ieda dr UTM skudai tp yg nie dgn akak nad and akak hana (model) haha dr UKM.

         Actually nak shoot sunset and ptg haritu tp x kesempatan sebab hujan so dlm senja tue kitorang g lah makan dulu dkt precint 9. mamak.
Igt harini nak ajak cik/akak nana from PJB tp x kesampai plak. huhu. xpe lain kali ader masa g lah ye. hehe

         So lepas makan malam/petang tue kitorang ke Masjid Besi (katanya) utk solat maghrib. besar tul masjid tue siap ader escalator. Di samping outing aku and din sempat wat dokumentari sajer2 dlm masjid tue. hehe. org tgk pelik je..haha.

           Habes solat kitorang terus outing and shooting around the masjid besi n jambatan wawasan (betul ke?) ntahler. Jauh jgak kitorang jalan malam tue.

           Next, kitorang gerak ke tgh2 diantara jambatan bercahaya dan x bercahaya so jauh sketlah dr masjid besi. besar betul jambatan tue tgk pic. Len2 ader jgak try shoot light trail bentuk bunga ader tp x best sgtlah(1&2).haha.

              Sebelum balik kitorang gerak plak ke jambatan yg agak dkt dgn Masjid putrajaya dr situ dpt shoot jambatan warisan n masjid putrajaya. 

              Sambil2 tue ader jgak dipraktikan special effect shoot. ahakz! last sekali akak berdua yg ikut td dah nampak sgt penat so marilah pulang ke UKM hantar diorang balik, sekali kitorang ikut jalan jauh lastly sampai jgak ke UKM. Sempat transfer gambar, n tgk blog2 org. hehe.

Din dah penat gler, so dlm pkul 2 kitorang (akue and din) gerak balik ke Desa Rejang, dlm pkul 330pg kut sampai sana. Fuh penat gler, 2 harinie, fuh!…tp enjoy. TQ din n semua, lain kali outing lg!. c ya , next episode . Event desa rejang…

page page1


page2  1-pemecahan molekul akak hana (ape aku merepek neyh?)
page3 1-aper di belakang ainuddin tue? alamak! 2-akak hana si model 3-x sangka din pun boleh posing jgak! 5-din “baek punya!”page5 page4

p/s: huhu sorry pic ku xderlah secantik mner, tp asalkan boleh ajer kot..still in learning.hah.. so enjoy! peace!

0 comments:

Cam Syial

Post Putrajaya outing di postpone lg!

Hahah tajuk tue bukan nak memaki, just nak meluahkan apebende yg terpendam di hatini.
Cam2 benda2 dlm hidup dan seharian nie menjadi makian akue dan dah nak naek menyampah dan bosan dah.
_______________________________________________________________

1-people ,ader dlm dunia nie memang ader berjuta2 jenis people tp yg x best nyer ble ader people yg cakap cam syial! .Sekejap cakap a pastue last2 minit cakap b. Bukan utk menuding kpd sesiapa so utk diri akue dan semua please thinking first before you talk something n jgn cakap cam syial. ader jugak perangai cam syial pun ader…
_______________________________________________________________

2-laptop akue, apa pasal larh laptop akue skang nie ek, dlm masa tgh2 sedap melayan blog, tgk movie ker aper ker, mendownload ke, designing ker, tetibe cam syial terpadam sendirik pastu kuar blue screen. Please somebody help me, saper2 jer . any suggestion. Jgn buat suggestion cam syial sudah. p/s :maybe kena reformat kot kpd windows 7 full. klu x ok jgak pastue ntahler…
_______________________________________________________________

3-blog, nie xder pe per cam syial kot. tp cam yg akue wat skang nie laer blog menjadi tempat utk merelease kan segala yg terpendam dan juga utk show off. haha. ni pun maybe cam syial jgak. ape aku cakap neyh.ntahler…
________________________________________________________________

4-l.i ku, xbleh citer panjang2 tp memang cam syial jgak…
5-income? –nyampah nak citer sama cam yg 4. segala2nya x mari. cam syial jgak!.
________________________________________________________________

p/s: mungkin segala ini adalah cabaran dan dugaan drNya utk akue, so just terus berdiri jgn mengalah!…huhu…xnak hidup cam syial….

1 comments:

Seharian Berjalan part2

Sambung balik about petrosains plak, sorry sebelum nie sambung sebab penulis dah letih sgt. nak tidur…. lets continue but in fast zone (me in the petrosains):

masuk dgn naik kereta introduction -first2 dah ade exhibit elektrik bila disentuh ader rasa shock sket,haha –all about petroleum, sentuh objek yg x dpt disentuh- kereta yg jugak x dpt disentuh tp nampak cam boleh disentuh – masuk terowong masa – main dgn some cermin – masuk diorama geomasa – ada dinasour menyanyi, haha this cute! – candle show – try gempa bumi, chis dgn mamat india plak, huhu – masuk ruangan SPACE – try beg tidur, yg nie cambest sket! – haha snap pic jd angkasawan – masuk simulasi helikopter utk ke pelantar, haha! kelakar – wondering di diorama pelantar petroleum, watper ntah! – masuk kawasan f1 – ruangan molecular antara planet, sempat beli f&n orange,haha – ke ruangan keluar – maen goalkeaper game, kalah! – cermin kelakar! – out! –still naek kereta tp yg best ader uv light, habes bercahaya baju aku.haha –overall 8/10. sebab ak g sorang2 bosan dowh!. (klik each layout for more better view)

pg3 pg4pg5 pg6 pg7 pg8 pg9 pg10
5ptg –plak perut lapo tp malas makan so g outside jap dkt taman aras G ,shoot some picture of people, ader terserempak satu geng pekak bisu tp dah dewasa katanya tgh tunggu isteri (isteri org normal doe). Sempat lah tegur2 sket.

Tgk ramai plak ptg tue duk tepi tasik upernyer tgh tunggu fountain show.mendung. so sekejap jer hujan turun agak lebat. aku plak kebosanan tp malas lg nak balik so masuk balik suria klcc.
6ptg –haha aku just wondering around lg smpai habes semua tingkat akue redah (bukan redha) hhaha.
pg11
7ptg – lepas some wondering around n windows shopping lastly akue g lah ke C level dan out ke lrt station semula utk balik ke wangsamaju (RM2) .lastly sampai dkt wangsamaju amek teksi plak ke Desa Rejang (RM5) . Lapar.
So mknlah (bungkus) dkt kedai jalil maju di flat. Malam tue lepas habes makan gerak ke blok E desa rejang shoot some pic of event komuniti dkt sini. tu je …panjang ker? haha. c ya sambung plak akunyer outing hari ahad di putrajaya plak….

P/s: pic kureng cambest sket sebab malas nak edit ok. haha. for more better view klik each layout.

0 comments:

Seharian Berjalan part1

Jumaat,12 March 2010 .Fuh, penat betul harini berjalan, duit plak ****. Hehe actually igt harini nak g ker mid-valley n then ditemani oleh one of my myspacer tp dier keje plak harinie ,so dia x dpt dtg. huhu. So hari ni keseorang. Seorang pun tp best sgt harini, habes satu suria klcc tue akue round, naseb bek ader peta,ahakz: 
pg0
pg1
9pg –akue and din bertolak ke stesen putra lrt di wangsamaju. Din hantar RM5  jer coz di nak balik ke ulu yam, Jemi? ntahler…
9??pg-naek lrt wangsamaju –klcc RM2 (apsal aku kesini plak ek, huhu. x jadi plak nak ke mid-valley). Akue bukannya org yg kuat berjalan kesana-sini so klu cuti tue dok umah jer x g mane2 pun, so this is first time ke sini, alang2 l.i dkt kl kan, x g x sah. haha.
10pg-arrive di Suria KLCC, sampai2 top-up dulu, RM10 ramai jgak org, so first2 aku just wandering around x taw nak g mane huhu (actually nak g tgk Alice 3D) so carik ar peta , dan dah jumpa TGV Cinemas terus beli tiket , pergh dpt duk tgh2 sekali, haha RM18. Lepas beli tiket tue akue just wondering around sekalik lg, haha, so ader lah shoot pic sket2 dkt taman dpn suria klcc .tgk pic. masa nie best ader satu group pelancong from afghanistan (cam model) suka sgt take picture so akue amek pic diorang byk2 haha. tgk pic.
11pg… –naek ke TGV semula (awal siot) ,belilaj aper yg patut cam popcorn n air strawberry (mahal gler!) tp kena tunggu 20 minit lg sebab cinema 5 akue lum start, haha (kalut), so 11:30 tepat akue masuk, dpt spek, (2nd time taw 3D selepas Avatar), so x kesah sgtdah dgn spek. haha. Showtime!… 
                                 
alice_in_wonderland
13:30ptg –tamat jgak citer tu lastly, akue bagi 6/10 jer haha pasnie nak tgk How To Train A Dragon 3D atau Prince Of Persia plak. Saper nak ikut. About alice in wonderland in 3D td just boleh tahan jer, ader lah style kelakar sket2 ttg the movie, but lg best in 3D cam real!.haha. perut lapo, tp tahan jer td dlm cinema dah melahap satu popcorn large sorang2 tu pun x habes. hah!
13:45ptg. so bosan jalan sorang2 dlm klcc neyh, so nak hilangkan kebosanan neyh, masuklah petrosains plak RM12. Ader akak cute sorang tolong akue dlm tue. (Sebelum masuk i mean). Bab petrosains bersambung di part lagi satu. Tgk yg tue ek. c ya.

0 comments:

Rindu DRG4

Wah akue actually rindu sgt2 dgn geng2 DRG4: 
 Terkenang2 “Nurul –pakar pidato, Qaiyah –bakal kartunis, Foon –kami xkan lupa kamu, Mieyza –no komen, Eira –cekgu dlm kelas, Min –kelate,kontrol ayu sokmo, Mira –ganaz, Emma –ko mau aper!?, Zeti –baguslah, Fi-chan –korean,cute sgt, Topex –nate mu, Jemi –org aper ? org asli, Kyle –kontrol macho sokmo, Boss –ntah?, FFJ –model gel rambut, Edmund –apek, Akue –…, Din –astaghfirullahalazim, Amer – eh!?, Wan –selambe, Zue –sempoi, Neko –shuffler, Hana –cun ajer, Zati –baguslahX2, Nisya –ustazah dlm kelas, Ajish –???? no komen ???, Redha –1989!”

”ayat yg dekat sebelah nama tu bukan ader maksud pun, just nak wat teringatkan dkt korang jer” rindu sgt, apsal lambat sgt sem4 nie nak habes?!….


”Walaupun sebahagian dari diorang x rapat sgt dgn akue, huhu. tp kawan tetap kawan. Just yg ader skarang dgn akue just jemi n din. harap korang pun masih igt dkt kitorang. Wat masa nie kita semua just boleh share update masing2 just melalui blog, fb (aku xder), and myspace. So dptlah juga ikut perkembangan korang, suka duke hidup korang, cam2 citer dgrnya ader yg dah kaya, drpd normal jadi pekak, dibuli sewaktu l.i, bosan dgn l.i dan cam2 lagilah. Rindu sgt dkt korang semua, xpe just tinggal 3 bulan je lagi dan semua penyeksaan kita (seksa ke) akan berakhir. Jumpa Sem5 n So gud luck!…n jgn lupa wat report l.i harian n report final.”

p/s: sebahagian link diorang ader dkt sebelah blog nie, layarilah blog diorang yer….

0 comments:

Header Baru!

blog new header

Wah! harinie akue nak try header baru nie utk menggantikan effect2 cincai header sebelum nie..so aper pendapat korang? komen2 jgan x komen, nak suh aku wat header utk korang? suh lah .meh ramai2 antar image yg korang nak wat header tue ke e-mel akue nar90_x@yahoo.com / nar90x@gmail.com . Jgn lupa gtaw akue klu nak wat in contact me 0177441812 –Hafiz. Haa jgn lupa kumen2 ar this new header . x taw bertahan lama atau x newest blog header nie.dan ia menjanjikan sesuatu yg lg fresh dan baru tentang akue.huhu sorry larh semenjak sem4 nie kehidupan ku sering tunggang langgang ,asyik letih dan pening kepala, jer .duit plak makin low.huhu. harap2 dlm pada minggu akan datang menjanjikan minggu yg baru lebih ceria. insyallah…

p/s: kredit to [JEMI] for the pic. Act. just guna natural light (pagi sebelum g keje)
and then shoot and edit b&w jadilah.Rambut baru ;spikey haritu.nice?! ntahler.
text n yg len gune ai…enjoy!

1 comments:

Outing Bersama2 Pro

Hehe baru2 nie (dlm post sebelum) kena held event training but harie pertama x dpt nak ikut g outing but hari kedua naseb bek dapat . Berasa amat berbangga lah jugak dpt kluar outing dgn boss kitorang  (jemi, akue n din) dan beberapa lagi professional photographer  walaupun pd hari kedua. Byklah jugak dpt diserap wlupun x ikut kursus, heeee. Tp thanx for them yg mengajak kami sekali “ Siapalah kami nak ikut, yer x” hehe. Ptg tue agak puas lah dpt try lens sigma 70-300mm tue. Ader lah some pic yg dpt aku amek. (ops pic grouping or participant xbleh dimasukan) sorry…

Yellow Cab bro yellow cab yg sporting habes!
page pic2 kitorang jer yg dpt dimasukkan. yg lain? PNC…


p/s:harap dpt jumpa diorang semua lg satu hari nanti….

0 comments:

Meaning of life

Haa harinie ade event management sket dkt office ku, ader some course that icant explain further tp aper yg best n x best harini adalah:

1-dpt berkenalan dgn sorang mat saleh from scotland yg escort bakal bini nya. Sempat berbual dan bertukar2 cerita. Thanks for him. Sorry our english not fluent.huhu
2-duk office waiting3 dr pagi until petang

________________________________________________________________
DSC_0051Pada sebelah malamnya, aku balik ke rumah sewa jalan kaki but di tgh jalan akue tertarik dgn pasar malam yg diadakan dkt area sri rampai. So aku just window shopping sket and wondering around alone.
Where’s din n jemi? Owh diorang still dkt office time tue.
Xperlah harini aku just nak bersendirian dan berfikir seketika. Yg bestnya time tue aku sempat snap satu pic OKU dgn kaki lumpuh dan tiada suara (maybe) tp yg menariknya walaupun dlm keadaan camtue senyuman pd muka dier mampu memberi ketenangan menyeluruh tanpa ader perasaan sedih. Aku pun minta kebenaran OKU td utk shoot his picture but the picture come with so many meaning.
Memang aku dlm keadaan sedih haritue tp tgk gambar dan muka dier memang terasa bersemangat semula. Aku rasa amat bersyukur aku dilahirkan sempurna. So pic malam tue aku x dpt nak show dlm this blog sorry… tu jer yg aku nak citer post kali nie. huhu . c ya .next episode………

0 comments:

Sexy Voice And Robo Jdrama

Hahaha tgk tajuk mesti x taw Jdrama jenis aper nie kan? huhu. Nie adalah drama jepun komedi yg paling latest aku layan. Boleh tahan jugak lah cerita menggunakan konsep “be alive” premis sebagai jalan cerita yg dpt memupuk diri dalam meneruskan hidup.

image

Story

The story is about the adventures of a 14 year old girl named Nico Hayashi (林二湖 Hayashi Niko?) who uses her talents of changing and altering her voice to manipulate men over the phone who want to participate in Enjo kōsai. Through this she learns a lot about human nature, and gains a keen understanding of people through their voices. An aging gangster notices her talents and decides to hire her to solve various cases. While Nico is on her first case, she meets with a geeky man named Iichiro Sudo (須藤威一郎 Sudō Iichirō?), who has an obsession with robot toy models. This obsession that leads Nico to call him "Robo", and the two become an unlikely team. After completing her first case Nico proclaims herself "Sexy Voice" and a variety of short loosely linked character-driven adventures ensue.

Total: 11 Episodes
Format: RMVB / Subbed (dkt link yg aku download)
Size: ~130-180Mb (use winrar/7zip to join/extract)
Audio: Japanese
Subtitle: English
Year: 2007
Genre: Drama, Comedy, Mystery, Seinen
Fansub: TV-Nihon

Review akue. Citer nie agak best jgak larh, lgpun dkt link (link ader dkt bwah,kiri) semua file (part1 & 2) bleh didownload dgn dgn server megaupload.com so boleh dikira laju jugaklah. So try!

0 comments:

~Cukup Indah by Aliff Satar~

Haha jiwang mode plak harinie akue ye, hah. SO korang glah ke laman web 4shared.com (pastikan boss korang xder masa mendownload haha) n then download lah lagu nie. Best bangat! haha..layan…..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Tak pernah aku menjauh darimu
Meninggalkan cinta kita
Tak pernah aku meluka hatimu
Perasaan dan jiwamu
Segalanya telah ku serah
Hanya engkau terindah

(chorus)
Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki, Dan tuk dicintai
Ku tahu kau mahu ada dihati
Untuk didampingi, Untuk disayangi

Tiada yang lain selain dirimu
Kekal tinggi di hatiku
Tiada pengganti yang mampu ku cari
Yang secantik diri kamu
Cinta ini tuk diri mu
Rasa ini untuk mu

(chorus) X3

Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki, Dan dicintai

p/s : lirik thanks to cik farra (http://hidupkusepanjangbergelarinsan.blogspot.com/
lagu nie ditujukan khas utk kekasih hatiku (wah ader ker?, ntahler,huhu) ok ..layan….

0 comments:

Xder Keje Kah Akue?

Hahha sebenarnya ader tp masa nie dah nak balik dari office malam tue dalam pkul 8 (waktu kuar office) aku kebosanan (keje dah siap) di tempat aku l.i nie di ***** ahakz. So sambil2 kebosanan neyh aku shootlah some of myself pic outside the glazz office. Yg bestnya tiga2 dak l.i nie ader dalam satu pic; akue, ainuddin (tgh meeting dgn boss) n jemi (yg amik gambar). Oh yer, pic2 nie just shoot guna my mobile phone jer. ahakz. tq to jemi (yg masa tue tgh maen facebook; Hahah Jemy Sully >Avatar) hhahah enjoy!

imageimageimage

p/s: cute x pic akue dkt atas tue, hahha, nampak x ,tulah office kitorang l.i tp xbleh show semua sebab rahsia. hahaha!. Ok satu lagi balik jer kitorang dkt rumah ader lagi satu shoot kitorang wat tp x bleh post lagi skang so kena tunggun sket yer…c ya.

0 comments:

Sigma 70-300mm DG Macro

Huhu akhirnya aku berjaya jugak membeli zoom lens yg sudah lama akue idamkan. Din ader jugak. Tp akuenya just Sigma 70-300mm DG Macro bukan cam Din nyer AP0 DG. Beza pun maybe sket jer. Naseb bek aku dpt dgn harga yg murah pekedai tu bagi RM680 jer.huhu. Tp………

image

























Sampai jer dkt umah aku try lah lens tue yg peliknya kenapalah xdpt nak focus selaju yg boleh cam Din nyer. Rupe-rupernya CONFIRM lens tue ada fault bile ia x boleh detect focus so mulalah pening kepala ku. Dan dalam otak masa tu just nak g lowyat tu blek dan tukar to another stock. So isnin semalam bila diberi offday oleh boss aku n din n jemi gerak ke kedai tue semula. Pekedai tue try memang betul probs tue still ader so die tukarkan lens tue kepada a new stock. Yg new stock nie naseb baek ok. Fuh lega. Abes tue kitorang g makan jap. Mahal gler makanan dkt lowyat nie, abes makan kitorang terus balek umah. Ader jgak dah try sket guna lense tue dan ini hasilnya (x edit taw!).DSC_0508 DSC_0523

 







DSC_0536

DSC_0507

0 comments:

Jalan2 Di Kl

Wah harini nak jalan2 around kl walaupun bukan around pun. Haha pg dimulakan dimulakan dgn sarapan di rumah abg aku di shah alam,first aku dan kesemua abg2 + anak buah si Syahmin ke Plaza Alam Sentral Shah Alam utk just sajer2 menyaksikan konsert mini Drama Kau & Aku. Artis yg sempat ak tgk pg n tghari tue adalah Mila, Akim dan Aril dll. Sempat jugaklah aku snap2 pictures of them sket + gelagat penonton yg hadir (huhu sorry masa nie x guna zoom lens lagi, sorry!) huhu. Tgk jerlah dkt bawah nie:
 page1 page2













image  

















Tghari tu plak balik semula ke rumah abg aku utk antar anak buah td. Demam. Pastue terus ke Stesen KTM utk g ke lowyat. Objektif sebenar tuk beli lens sigma 70-300mm tue. Dah sampai dkt kl central terus ke stesen monorail berdekatan plak (jalan kaki kesana) dah dalam monorail naseb baik dapat duduk tp sekejap jer.  Turun dkt jalan imbi n terus ke lowyat plaza first usya the lens tu dulu carik harga yg termurah. Last2 dpt lah lens tue tp DG sahaja dgn harga RM680 tp 2 tahun warranty. Abg2 akue plak just ikut n sambil2 tue usya games n hrga laptop. Habes jer kitorang ke sungei wang plaza plak makan tghari akibat lapo gler .makan kfc je tghari tue tp kenyang gler. x larat nak jalan. Rehat sekejap jer pastue terus ke berjaya times square , watper? just window shopping jerk. ader lah sempat tgk2 the biggest indoor themes park ; tgk org maen roller coaster .agak menakutkan jgak. Kaki dah letih gler nak bergerak so stamina nak 0% dah so kitorang melangkah balik ke kl central.
_______________________________________________________________

Dr kl central plak naek tren menuju ke pelabuhan klang ,ops tp x turun dkt pelabuhan klang just turun dkt Shah Alam. Yg bestnyer akue sempat berkenalan dgn beberapa org pelajar khas (pekak bisu) polisis shah alam. Yg akue sempat tahu nama adalah one of them Saiful Akhbar dr Benta pahang amik mechanical engineering. Yg laen x sempat berkenalan. Pada mulanya segan jgak nak tegur just tgk jerlah aper yg diorang borakkan, last2 dpt duduk sambil2 tegur lah jugak diorang guna bahasa isyarat. At last diorang turun dkt Batu Tiga dkt2 dgn polisis. Baik jgak diorang sebelum turun sempat salam akue. wah. best2! haha. ….dah sampai stesen shah alam ,akue dan abg2 ku turun lah n then terus balik ke rumah di seksyen 20. Rasa penat gler tp seronok jgak lah…check it out the lens akan datang…c-ya…

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...