Followers

Shooting In Putrajaya 20Feb

Location: Putrajaya
Date: 20 Feb 2010
Who: Akue, Ainuddin
http://www.ainuddinpk.blogspot.com ,Akak Hidayah

Assalamualaikum, wah harini pagi memang agak cerah dan terik, paginya  cadang nak carik lens idamanku sigma 70-300mm sekali mahal daa (lari budget). So terpaksalah postpone dahulu suatu masa nanti. Tp sebelah petangnya si Ainuddin nie ajaklah ke Putrajaya utk some outing n tutorial dgn sorang akak ex-seniornya di sekolah katanya. Aku pun ikut ajer “janji mari!”.

Sampai di Putrajaya, kitorang terus ke Precint 11 di kediaman akak tue. Exchange keter naek pulak kete akak tu produa Savvy. Huyoo! ahakz. Pastue terus minum2 sambil tutorial secara teori dkt restoran berhampiran masjid Putrajaya. Habes jer pastue ble akak tue dah agak2 faham kitorang relax jap solat zohor dlm masjid tersebut. Belah ptg nya baru ader shooting2 sket plus dgn mengaplikasikan apa yg diteorikan td.Malangnya ptg tu asyik nak hujan jer cam terbantut sikit. Huhu. Sambil2 tue dpt lah jugak shoot beberapa pic ptg tue:

DSC_0127_fhdrb sorry pic atas buruk sket coz malas nak edit tul2 . boley ker ..lalalala…
a1 p2 
sambil2 tue ader jugak pic candid + cambest yg aku dpt:
p3
p4
Sebelah malam plak selepas jer solat maghrib kitorang gerak ke Plaza Alamanda yg berhampiran plak. Makan malam. Habes jer kitorang terus plak ke Jambatan ??? (sorry lupa nama) .For some low-light-night shooting( aku xde tripod that time) manyak susah pun….haiya . Paling byk pic masjid kristal from  the bridge. Paling menarik dlm pkul 11lebih bila kitorang dah nak lepak2 penat from the shoot, tetiba ader pertunjukan bunga api. X expect sebenarnya ader event mase tue. so just shoot jer lah (sket jer pic). tp memang best!! .enjoy the pic!:

p5 p6 time nie x expect ader pertunjukan bunga api …byk2 sorry sebab pic x cantek huhu (first time lah katakan. huhu)…k c ya.

p/s: kebanyakan pic akue just guna photoscape coz malaz tul nak edit kebanyakan pic juga ak x edit just some of it….ape2 pun enjoy…c ya…salam

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...