Followers

Myspace Oh Myspace

image 

Dlm minggu kebelakangan nie semenjak aku active gler dgn myspace (facebook? no no no) aku ader lah add sorang mamat nie Apit@ Jak Register berasal dari shah alam/damansara yg bekerja sebagai seorang guru .  . Pastue x lama pastue dier comment dkt profile aku “boleh mintak no phone awak” astaghfirullah gay ke apa nie. Aku straight lah. So akue just igt nak kawan jer so aku bagi lah no ak (x pernah ym nie, huhu) muka dier dlm myspace memang cam sial…sorry to say. So aku layan lah sms dier tp bunyi sms dier kebanyakan nyer cam gayboy so aku cakap bebaik just kata nak kawan tp camner satu hari aku layan sms dier n then kata terus terang nak kawan jer, tetiba dier maki hamun aku, aku pun panas+tension+bengang maki hamun dier balik. Ntah haper ntah merepek si mamat huduh tue, cam2 lah  kata dia ader degree lah pastue kata aku duk dkt kolej murahan .. ader ak kesah ko cakap camtue bro…nyesal betul dan dah serik dah aku. Yg bestnyer ader ker patut dier cakap aku x layan dier dan aku cakap nak kawan jer sebab ak just pilih rupa …sengal tul ayat tue…weh to that bro aku x pernah memilih kawan dan dlm sms kau pun aku layan kau dgn bek2 taw…buang kedit jer. so as pembalasan aku terpaksa maki hamun dier balik dalam tahap 10…sorry ar org cam ko x patut dilayan as my friend…_______________________________________________________________

MYSPACE nie aku wat sebagai as my social networking aku utk tambah kenalan & berkongsi cerita dan pendapat dan chat2 dgn geng DRG4pjb/ Dak2 PJB/ Smkpp or others. So pasnie sebelum aku memberi no pada sesorang aku akan lebih2 berjaga2 dulu. Dlm myspace aku x memilih kawan aku just nak kenal dgn org yg jauh dan dekat dan pernah atau x pernah jumpa. Pasnie aku berjanji akan lebih berjaga2 lagi . Insyallah. Aku jadikan aper yg ku temui harini adalah pengajaran. Utk yg lain kenali hati org yg tidak dikenali tu dulu melalui comment.chat & lain2 lagi. jgn terus just nak kenal jer cam mamat sial dkt atas tue…semua yg berlaku ini ada hikmahnya….pandai2lah memilih org(kawan) jgn tersalah cam aku…tq (sekadar luahan hati cuhax) .

p/s: naseb baek aku ader seminggu utk tenangkan fikiran drpd laman web maya ini (cuti raya cina), facebook,friendster,tagged dan lain2 semua sama jer…Setakat nie kawan terbaik aku dalam myspace adalah Ayih_bereh,Pacak & Abg Burhanuddin. serta yg lain2 tq……

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...