Followers

Dunia Blog…haha

 
BlogAduh mcm2 kemajuan dunia zaman

sekarang kan diantara kegunaan internet nie… internet boleh mendatangkan faedah dan keburukan. bak kata salespeech
(wah ayat!) semuanya dihujung jari. Antara kemudahan tenet yg ader skang adalah laman web sosial cam myspace & facebook yg menjadi kegilaan muda-mudi skang, yg tua pun ader. taw jgn men2..haha. OK tp aper yg aku nak citer skang adalah about blog.

Blog…aper itu blog sebenarnya ek: ok blog adalah menurut wikipedia.org

        “A blog (a contraction of the term "weblog") is a type of website, usually maintained by an individual with regular entries of commentary, descriptions of events, or other material such as graphics or video. Entries are commonly displayed in reverse-chronological order. "Blog" can also be used as a verb, meaning to maintain or add content to a blog”

mengikut ayat yg bergaris bermaksud mcm2 boleh dimasukkan dalam blog nie sebenarnya. Sejarah aku: aku masuk dlm dunia blog as a “blogger” (means penulis blog sejak hujung sem1 in polijb nie sebab oleh one of my online friend si Sabri Affandi ( yg skang dah lost contact,huhu )mengajak aku buat jgak tp asyik tertangguh jer. Last2 berjaya wat jgak. Hit plak x tahu lah berapa byk, tulah sebab byk kena wat promotion (wah!!) n suh or paksa org masuk blog kter.


cam aku wat blog utk mempamerkan apa yg ada tentang diri kita: cam minat kita, luahan kita, diary and lebih2 lagi cam aku dak graphic design semestinya memarketkan aper yg kita ader. Di samping ader jgak wat tutorial dan cam2 serba-serbi tentang dunia aku. Terpulang utk korang nak follow-up aku or not. Ak just nak berkongsi cerita dunia kita. Bak tajuk aku sekarang “Hidup Sebuah Perkongsian”.


ok, nak citer jgak tentang penulisan (menulis ke dalam ) blog nie, kepada yg baru tentang dunia blog memanglah first2 just guna new post utk posting tp bg memudahkan kepada blogger yg x ader talian 24jam bleh lah carik software Windows Live Writer dimana software ni bleh didapati dgn just update windows live ataupun dgn download standalone. Dgn software nie all blogger bleh taip, tulis, edit blog tanpa gunakan talian mean online, so just tulis secara offline + masuk gambar edit lg best dr new post, n then post dgn just tekan publish. Tu just nak berkongsi ilmu utk menyenangkan all the bloggers out there. huhu…

blogger > panggilan utk si penulis blog
blog > tempat penulisan blog
blogging > menulis blog

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...