Followers

Magic plus illusion

Hm habis jer office ptg jumaat lepas, makan malam (murtabak jer) n then din pulak  pergi danau kota silat pulok, ak nak watper dkt umah sewa? hm so sambil2 editing2 gambar teringat plak tentang laptop apple mac yg back screen nyer lutsinar n pg td ader research sket , upernya benda tue bleh diwat dkt mana2 pc or laptop (laptop easy carrying around) so before penerangan secara lanjut tgk pic nie dulu k:

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 





“nampak secara jelas x btol oren tin biskut n botol mineral tue dgn background, bukan ker monitor my laptop tue membelakangi diorang? ,just dlm laptop nampak lebih gelap berbanding dkt luar'”    p/s pic nie aku just edit brightness/contrast jer… no edit k..

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 





“nah skang aku tambah lagi dgn kalkulator plak ader nampak (wlupon sket) bayang kalkulator tue x atas tin biskut tue” hehe

DSC_0008

DSC_0011

nie plak from others angle (sorry xclear sgt)

 



 

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 





“haha dari angle nie semua illusion td fail…hehe”

ok lah camner ak wat illusion nie ek?
1- Korang perlukan pic2 yg camnie:
 

DSC_0002

pic asal screen laptop korang sekali dgn background (belakang laptop) (a)

 

 

 



DSC_0004

turunkan laptop korang pastue, shoot bahagian yg sama guna semua setting yg sama (lighting jaga !) (b)



 

 


illusion   wallpaper ( c )

 








2-wat marque tool berdasarkan saiz screen laptop korang di (a) pastue inverse delete di (b) n then korang akan dapat pic betul2 belakang laptop ( c ) pastue edit sket ( +brightness/contrast sket) pastue just try wat vignette putih. n then wat sebagai wallpaper (ikut saiz resolution screen laptop) dan voila shoot ar (tp igt jgn sampai illussion fail) hehe…. tu jer c ya…

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...