Followers

Hijrah ke k.l

Cheh wah, cam best jer tajuk hehe, hm sorilah to all my blog reader (Ader ker?) aku sejak kebelakangan nie bz btul for persiapan nak ke k.l utk praktikal.

>The Result
-sebelum aku gerak ke k.l (malam sabtu) aku and effi tergerak hati nak  ke cc malam nie (sebenarnya nak tgk result sem3 akue sekali. Bila dah check, OMG my result was so bad only got 3.** and hpnm just upgrade +0.05 jer .I think it was so dissappointed result. Maybe only because i got C+ in BI4TECH.PUR. why? why? why?. So biarkan jerlah yg berlalu tu lalu dan FIGHTING for the better result in this l.i/practical sem. Insyallah.

>Go to k.l
-For what? utk praktikal lah. Actually nak g hari isnin and ke rumah sewa hari selasa but in short notice dah betukar plan awal sehari so kelam kabut lah malam sabtu tue packing barang(sebaik jer habis g cc).
3 Jan 2010---- bersiap awal, kemas baju2 yg balum pack pastu gerak ke rumah akak dkt seri muda and terus menuju ke k.l. At last sampai dkt Zoo Negara shoot2 sket tp x masuk pown (sebab tunggu abg dr s.alam arrive) , next meet dgn Jemi and Din dkt depan jusco n kitorang sama g sekejap dkt Rampai Bussiness Park (tempat praktikal) n then tengok dkt mana tempat akue akan l.i. Tu dia tingkat 2 atas kedai 7 Eleven. Next terus ke taman setapak jaya (rumah sewa), pergh tingkat 11 blok g!. Jauh kedalam. Kitorang lepak2 borak2 jap pastu cuci rumah sket2. X lama pastue bila sume dah selesai kitorang gerak ke s.alam plak ukt bermalam situe. Din n Jemi? Balik rumah masing2 ler. Hehe

4 Jan 2010----AVATAR 3D! Harini akue and my bro rancang nak ke k.l (MidValley utk jalan2 n objektif utama tgk wayang Avatar in 3D!) sambil2 belajar naik komuter n faham konsep perjalanan di k.l. Huhu mula dgn dr stesen ktm :

            s.alam >>> k.l central >>> mid valley

dah sampai dkt mid valley kitorang (akue, my bro no 7 & 6) terus ke pawagam to buy ticket. “AVATAR 3D 3 orang ye” , “ada, pkul 2 ke?”, “ok pkul 2”, pergh mahal gler tiket RM18 ringgit sorang darab 3 RM18 X 3 =RM54. Jam belum lg pkul 2ptg so kitorang jalan2 ler dulu; cari pc-dvd-game ,cari ps3 game, makan dkt McD, & bla,bla,bla. Dah pkul 2, sempat lagi bli pop corn large and f&n strawberry jap. Seblum masuk wayang, ader diberi 3D spek, so ader lah sket posing2 sblum starting, Hm sebelum avatar start tue,  ader jgak ditayang trailer secara 3D beberapa 2010 coming soon movie; 1. How to train a DRAGON ,2. Shrek 3D (sori lupa tajuk). So lets enjoy the movie.

Review:

avatar_02

>this movie is quite interesting for me with great actor .but with 3D that is an extra credit for this movie. This movie is rich with beautiful and outrages CGI. Segala yg dilakukan cam real lebih2 in 3D ,the picture are 5X ganda lagi cantik dr original (standard). Ape pon puas lah give it 5/5!. A Perfect movie.

Synopsis
"Avatar" is an emotional journey of redemption and revolution. The story tells of a wounded ex-marine, who thrust unwillingly into an effort to settle and exploit an exotic planet rich in bio-diversity, and eventually crosses over to lead an indigenous race in a battle for survival. Thus, combining the elements of massive spectacle and intimate character that made James Cameron's "Titanic" the highest grossing film of all time.

Habis jer tgk avatar kitorang round2 lagi one more time around2 the midvalley. Next naek komuter ke k.l central n terus balik ke s.alam. Tp belum habis lagi, kitorang ronda pasar malam dkt area seksyen 18 pulak sekejap, pastue jalan lagi (dah senja) ke plaza alam sentral n wonder around lagi dkt it fair dkt citu, aku bli dvd-r jer. Next balik ke rumah di s.alam n lepak2 jap makan n then pkul 12 malam ,jalan lagi ! ke uptown s.alam pulak. Kaki memang dah penat masa tue but jalan2 juga . Memang kedai byk n murah2 x puas nak tgk. Next, dlm pkul 130 pg kitorang ke kedai mamak pulak makan roti canai jap n sampai kerumah d s.alam pkul 2 dan gudnite.

5 Jan 2010 – Harinie bersiap awal dlm pkul 930pg n terus ke rumah sewa dkt taman setapak jaya. So harinie adalah hari pertama dkt rumah sewa nie. Letihlah jugak, malam jalan2 (akue, din & jemi) around the flat pastue just lepak2 jer dkt umah nie. Pastue for this 3 day kenalah angkat air from ground floor to our home sebab air xder, Esoknya dlm pkul 3, penyelia kami pun dtg dan belanja minum sket n kami dibrief tentang segala-galanya yg perlu dilakukan nanti. ok nanti aku update lg k. c ya.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...