Followers

Salam Perkenalan

Wing

Ok naper ak wat post nie lg sekali? ntah sajer2 jer nak update ak nyer progress (ader pengikut ker?) huhu.

Ok, now my name is Muhammad Hafiz, or you all can call me cuhax tp ak akan pengsan ble org panggil name hafiz tue or fizz. Aku asal from jerantut, pahang. ahakz… my birthday 21st June 1990. (so korang dah taw birthday ak jgn lupa bagi hadiah lorh hahah). I’m now study in Poltechnic JB in pasir gudang in course Diploma Graphic Design. Skang dah sem4 so in practical. Aku practical dkt satu firma di area wangsamaju dlm bidang berkenaan grafik nie (xkan masak2 kot) ahakz. So skang aku idup di area kl so semakin mencabar gler. Tp kekadang bler cuti or ada kesempatan ak akan balik tp xlah kepahang dkt umah family abg ak dkt shah alam sekyen 20. tp kekadang jer lah coz practical or actually kerja nie xdernye nak cuti2 cam cuti sem or mid-sem masa dkt poli sem1-3 dulu. So akan jarang lah aku balik ke pahang. (Miss my bro ps3) haha.

What is graphic design? cam2 ak suker dlm subjek yg ak pilih nie. antaranya web-design, photography, typography, animation, dan lain2. Byk lagi minat aku sebenarnya iaitu blogging, chatting dan paling aku suke iaitu sign language sebagai pelintas utk merentas sempadan komunikasi dan dpt berkenalan dgn lg ramai org (normal + xnormal)

Who am i? aku seorang yg sentiasa sederhana x kesah sgt dgn perkembangan, seorang yg cepat panik, pemalas (ahakz) dan seorang yg quantitatif mean berfikir dahulu sebelum bertindak.

Skang ak telah byk merantau dari jerantut ke jb ke kl ke shah alam. Aku juga suka lihat kerenah org2 di sekeliling aku. Dan aku x kesah utk berkwan dgn sesiapa sajer confirm akan menjadi kawan baik aku. Tp aku memang suka berkenalan dan meluaskan pandangan dgn pelbagai pendapat org len. hm itulah aku yg terkini…so layan ajer lah this my blog ya….

0 comments:

So busy

2560-1920-1583copy 
Fuh, 2,3 hari kebelakangan nie memang busy gler. Ha’ah sebab terlalu banyak kerja or album nak disiapkan dalam tempoh yg singkat. Khamis baru nie kitorang diperlukan utk stay 4 the rest of the day so work hour haritue dr pkul 12tghari sampai 1pg! .Semuanya sebab nak menyiapkan layout2 beberapa album sebelum deadline. Dan juga meeting for any errors pun byk kali di held kan sampai puas hati. So harinie dah siap 2 lagi album **** & ****. Memang letih gler tp dah nama praktikal/ alam perkerjaan, biasa ar camtue. Huhu. Tp yg best nyer pd this week 25-31 we all just kerja sampai hari rabu (maybe) so bolehlah cuti/ aku balik umah abg aku di s.alam for 4 hari ! (lagipun area blok rumah flat sewa aku nie akan ada ganguan bekalan air (lagi!) tp just for the week . Naik jer next monday will be a new month february and maybe will be in more shocking ! “ptptn?!, elaun dpt ?!, more works?, shooting?!” so ntahlerrrrr…..

Semalam, 24Jan2010 aku ikut si Din nie go to UKM bangi dgrnya ada nak tolong akak (Akak Nadh & Akak Hana) nie shooting utk assignment. So aku pun siap n smpai dkt sana dlm pkul 1130. Besar jgak ar UKM nie. huhu. Pas jer akak tu ikut, kitorang pun gerak ke Taman Cempaka Bangi berhampiran dgn Kompleks PKNS Bangi so. Ak byk shoot2 pic dgn akak hana jer . Akak lg sorang with din. So kebanyakan nya tutorial n shooting. Cam2 ader. Pics? Ada lah dlm pics 420lebih .huhu so manernyer pic? sorry coz lum edit lg.. isyallah dlm post akan datang akan sy masukkan pic2 tue sume…tunggu. Anyway petang tue memang puas n berbaloi shooting, sambil2 dpt more stock picture dpt kenalan baru n makan free!… tq to akak tue berdua.k… salam tq….

0 comments:

New Tagged

Hmm jom ramai2 dak2 drg4jan10 aku tagged (my myspace profile http://www.myspace.com/cuhax, facebook? no no no no) kan dlm my latest edit nie… masa 2jam utk editing nie.huhu…so jgn lupa ramai2 komen..

tagged

bukan sumer dak drg4 ada dlm pic nie haha. lagi satu semua pic2 nie aku tangkap sendiri guna D40 (kecuali pic Topex; penghargaan utk redha http://redha1989.blogspot.com, n my self pic with wing; edit:me ,shoot:ainuddin http://ainuddinpk.blogspot.com ) semasa sepanjang sem1-sem3 (sem4 for my pic) ;MY CLASSMATE IN THIS BUBBLE ARE:

  1. Topex
  2. Sida
  3. Amir
  4. Eira
  5. Emma
  6. Zue
  7. Min
  8. Mick
  9. Kyle
  10. P-qa
  11. Aima
  12. Ainuddin http://ainuddinpk.blogspot.com/
  13. Syaza
  14. Wan
  15. Qaiyah http://nieanine.blogspot.com/
  16. Redha http://redha1989.blogspot.com/
  17. Edmund
  18. Mira
  19. Fi-chan
  20. Zetty http://cikzety.blogspot.com/
  21. Hana
  22. Sara http://sarasudin.blogspot.com/
  23. Mieyza
  24. Nisya
  25. Fatil

p/s: sorry to izzati / http://wytepepelqwert.blogspot.com/ sebab x letak pic dier…huhu. My classmate yg lain? ntahler . Any mistakes just contact me through this blog (c-box/comment) /e-mel (nar90_x@yahoo.com)/ or  phone call (017 – 7441812) gud luck to you all in practical see you again in sem5. Insyallah.

“TRUST YOURSELF AND NEVER GIVE-UP YOU KNOW YOU’RE BETTER THAN ANYONE ELSE”

0 comments:

Teringat Sem1

Hmm baru2 nie aku ader kenal sorang geng baru ar dlm myspace, org tganu. Chat2 dgn dak ganu nie teringat plak dkt one of my best friend masa sem1; Baharudin. Skang maybe dah lost contact dah kot; nak carik guna per? facebook? aku ader plak facebook no no no.. huhu…

Kisahnyer, dak ganu nie or Bahar aku kenal start waktu msk sem1, pastue tetiba jer teringin nak g cc  (cybernet PJB) check permohononan rayuan ke IPTA, rupenyer kitorang dua2 dpt UDM,di terengganu. Aku pdt Diploma in multimedia n Bahar dpt Diploma Rekabentuk Industri. At last aku decide to stay, tgk2 dier plak decide to go…huhu….”percaya pada diri dgn penuh keazaman” (cheh lagu tersingkir AF plak ek) haha. So sampai skang sem4 aku dah x jumpa dier dah .huhu… ak still simpan pic of him because he actually one of my first bestfriend in PJB:

I071401901

image nie waktu first time sebelum masuk kelas..


I071401911imageada jugak pic masa aku sem1 (julai08;18tahun) p/s: siapa tersengih tue?


I071702041image waktu hari last sebelum dia blah…huhu


I071702061image

Why i’am still remember him? In my life friendship is everything, sekali aku berkawan aku akan berkawan  sampai bila2. Walaupun lost contact ker, dibenci or whatever…..tq

0 comments:

Funny Cat part1


image 
Hahah aper kaitan dgn aku n picture2 funny cats nie. Sebenarnya loving cat is also one of my favourite things/my kegilaan. So i think its ok as one of my episode in this blog so friends just enjoy it…:)

l_1345623075064321b44a9dc6924418ca

daily_24 daily_18
akibat kegeraman yg melampau (kucing nie sebijik cam kucing dkt my house)

daily_25

daily_5
daily_4 
1280-800-41202


p/s: enjoy all the pic of cats . see ya in part2 next time..

0 comments:

Paranormal Activity

Haa post nie bukan nak citer tentang aku n friends melakukan sebarang activity paranormal or haunting the activity but sebenarnya the title post is a movie that we watch together last night. Seram beb, so kepada sesiapa yg lemah semangat xyah tgk lah. Just keep in mind this is just a fictious movie k.

image

Paranormal Activity is a 2007 independent horror film written and directed by Oren Peli.
It premiered at the Screamfest Film Festival in the U.S. on October 14, 2007, and was shown at the Slamdance Film Festival on January 18, 2008.
The film received a limited release in several U.S. cities on October 9, 2009, and had a nationwide release on October 16, 2009.

” The movie centers on a young couple, Katie and Micah, who are haunted by a supernatural presence in their home. The movie is presented using "found footage" from the camera set up by the couple to capture what is haunting them.”

The film was released on DVD and Blu-ray disc on December 29, 2009.
The film has earned over $100 million at the U.S. box office alone, on a reported budget of $15,000.
However, such figures are difficult to verify independently and exclude marketing costs.

(for more information go to wikipedia n type keyword : “Paranormal Activity (film)” )

image image






image image








Just copy link dkt bawah utk direct-download the movie k (400MB) So enjoy:

http://rapidshare.com/files/325809901/PA.part1.rar
http://rapidshare.com/files/325814042/PA.part2.rar
http://rapidshare.com/files/325817778/PA.part3.rar
http://rapidshare.com/files/325822027/PA.part4.rar
http://rapidshare.com/files/325822052/PA.part5.rar

0 comments:

Magic plus illusion

Hm habis jer office ptg jumaat lepas, makan malam (murtabak jer) n then din pulak  pergi danau kota silat pulok, ak nak watper dkt umah sewa? hm so sambil2 editing2 gambar teringat plak tentang laptop apple mac yg back screen nyer lutsinar n pg td ader research sket , upernya benda tue bleh diwat dkt mana2 pc or laptop (laptop easy carrying around) so before penerangan secara lanjut tgk pic nie dulu k:

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 





“nampak secara jelas x btol oren tin biskut n botol mineral tue dgn background, bukan ker monitor my laptop tue membelakangi diorang? ,just dlm laptop nampak lebih gelap berbanding dkt luar'”    p/s pic nie aku just edit brightness/contrast jer… no edit k..

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 





“nah skang aku tambah lagi dgn kalkulator plak ader nampak (wlupon sket) bayang kalkulator tue x atas tin biskut tue” hehe

DSC_0008

DSC_0011

nie plak from others angle (sorry xclear sgt)

 



 

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 





“haha dari angle nie semua illusion td fail…hehe”

ok lah camner ak wat illusion nie ek?
1- Korang perlukan pic2 yg camnie:
 

DSC_0002

pic asal screen laptop korang sekali dgn background (belakang laptop) (a)

 

 

 



DSC_0004

turunkan laptop korang pastue, shoot bahagian yg sama guna semua setting yg sama (lighting jaga !) (b)



 

 


illusion   wallpaper ( c )

 








2-wat marque tool berdasarkan saiz screen laptop korang di (a) pastue inverse delete di (b) n then korang akan dapat pic betul2 belakang laptop ( c ) pastue edit sket ( +brightness/contrast sket) pastue just try wat vignette putih. n then wat sebagai wallpaper (ikut saiz resolution screen laptop) dan voila shoot ar (tp igt jgn sampai illussion fail) hehe…. tu jer c ya…

0 comments:

Edit2 lagi

Semenjak l.i nie lama dah x wat editing post so nielah time nyer so enjoy ar my latest editing (komen,komen,komen):

“The Panoramic

DSC_0524classic

 

 

 

 

 

 

 

 

 





gambar nie discan balik dari album lama …. x ,tipu jer ahakz…jgn mare hm nie pic editing style classic ; hdr + filter + vignette effect
DSC_0524







“Look ! Over there !”

DSC_0548_rft

 

 

 

 

 

 

 

 

 




pic ni cam x senonoh plak gambar **** jer… hehe diorang sebenarnya tgh tgk sungai kelang tue .. tp nak wat style classic jugak , jadik ? ntah ler…
DSC_0548 











“Section 20 Painted”

DSC_0558brsuh 

 

 

 

 

 

 

 





pic ni shoot arial from flast blok 15 section 20 shah alam so pastue akue edit ler sampai jadik cam agak lukisan nie…. hdr + filter X4 + main dgn layer..
DSC_0558

 







MidValley Roof”

DSC_0574classic 


















actually aku suker sgt dgn pic roof nie so aku nak bagi nampak classic aku edit sampai jadik camnier….. hdr + layer + dodge (hightlight tools)

DSC_0574 

1 comments:

I Kissed A Vampire

image

Salam & hye ! baru2 nie aku syok sgt layan satu tele-movie bertajuk I KISSED A VAMPIRE season 1 . Season 1 merangkumi 3 Act . Link ader dkt bawah. Yg bestnyer movie nie bukan nyer seram atau thriller seperti tajuknya it’s just a  first ever vampire rock musical web-series. Starring Lucas Grabeel, Drew Seeley, and introducing Adrian Slade:

image

image

 

 

 

 

1    "Act 1"


“Dylan is crazy about his neighbor Sara but when he starts developing fangs and a thirst for O positive he’s terrified that if he kisses her he won’t be able to stop himself from drinking her blood and draining her dry.”

image

image

 

 

 


2    "Act 2"


“Sexy vampire Trey wants a reluctant Dylan to take a bite out of his new life and “go for the throat”, but when Dylan refuses Trey mesmerizes Sara into going to a killer vampire party with him.”

image

image

 

 

 


3    "Act 3"


“Dylan starts to kiss a willing Sara but pulls away just in time; frustrated, Sara turns to Trey and falls under his seductive spell while his dancing vampire harem holds Dylan back”.

 

 

Lagu2 in this movie pown semuanya catchy dan berunsur vampire cam search ar sendirik dkt tenet. Hahah

Ok enough with guraaun nie aku ada sediakan link utk download the movie. Saiz bukan besar sgt pown minimum 50mb – 80mb je:

http://rapidshare.com/files/321271339/I_Kissed_A_Vampire__Act_1_.mp4

http://rapidshare.com/files/321367591/I_Kissed_A_Vampire__Act_2_.mp4

http://rapidshare.com/files/321288076/I_Kissed_A_Vampire__Act_3_.mp4

1 comments:

Hyo! blogku berwajah baru!

Earth-Close-Up-74392c “Hm salam .pekabo all my readers (ader ker ? ,insyallah ader lah yer) harap sihat selalu…  So lihatlah sekarang wajah baru my blog camner ok x? yg bestnyer skang sumer dah bleh post komen dkt bawah dah (klu sebelum nie x bleh kan) hehe….

Naper aku guna style/template nie ek? hm nie coz saje2 nak ubah angin ke hala lebih matured dan elegant. chewah! tajuk pown dah berubah “Hidup Sebuah Perkongsian 2nd Wave” rasional ? lu pikirlah sendiri ! hahha.

So this new look will add more simplicity, elegance and story between diary. Ntahler aper aku ngarut nie…haha ape-ape pown enjoy lah membaca rentetan blogging ku ini. Salam”

0 comments:

Kenapa kosong? !!

Sorry . bcuz now i will make a change for the layout to the blog k... tunggukan perubahan mendadak selepas x lama lagi k.

0 comments:

Aku = model ke ?


Hm ni post memang agak kelakar, semalam (jumaat, 8Jan2010) selepas jer habis sesi l.i aku terpikir utk nak buat satu shooting modelling . Saper modelnya? aku lah, haha. Sebelum tu aku ikut lah ainuddin nie ke Danau Kota, KL utk cari gelanggan silat, sekali lama daa. Sampai jer dkt rumah ,alhamdullillah air dah ada. Next terus wat the shooting. Lihatlah gambar ku ini!:

image

image

image

image image

  DSC_3656copy DSC_3657   image 

image

DSC_3676copy  

DSC_3666

image

Actually pics2 nie just for fun jer xde kaitan dgn kerja pown. Nak try jugak adakah aku mempunyai bakat jadi model. ahakz! korang komen2 lah ye. Oh yer equipment yg digunakan ialah:

  • Nikon DSLR D40
  • Tripod
  • Nissin Di622 dan  SB-600 speedlight

CamCham malam tue. Haha. tp enjoy. Tq to the photographer
“ aku bukan photograher cikai2 nye taw” and the supporter “nanti masuk blog” haha :

08012010_001 08012010

http://www.ainuddinpk.blogspot.com

&

image

http://jemiudin.blogspot.com <<—ade ke link  nie ? ntahler….

tu jer post utk kali nie. continue lg next time k. Mungkinkah akan ada satu pembaharuan? tunggu….

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...