Followers

Trauma !

Haa baru korang taw akue ader trauma .. nak taw ape yg akue trauma ? huhu … actually ada 2 :

 
1- trauma utk berkawan… kenapa gitu sedangkan akue ni ramai kenalan? ye akur takut utk berkawan kerana takut akan ter”attach” bila terlalu rapat dgn org lain. Lagipown akue ni memang seorang yang peramah mungkin (org kata) maka akue risau untuk berkawan kerana akue x mahu dilukai dalam persahabatan or bergaduh dalam persahabatan. Dan juga bencikan perpisahan.


2- trauma dgn perempuan.. bukan nak menyatakan akue ni gayboy or what. tp perempuan ni sukar nak dijangka kerana x pasal2 kang bf dia tepon and marah2 bila kita kol. so kesimpulan jgn attach dgn sape2 je dlm hidup ni, or hidup ni just be alone. tu yang jugak akue takut dlm hidup ni too be alone.. tp to be alone maybe dapat menutup perasaan daripada segala masalah dan trauma yg dua di atas td .. tq

image

0 comments:

Outdoor Shooting Dgn Dak2 Fesyen

Yes dak2 junior Diploma Fesyen SEM3 ok.. haha actually diorang suh ainuddin yg shoot utk diorang so akue pun joinlah utk shoot yg mane din x sempat.. kelam-kabut mula2 tp sume berjalan lancar je.. blaja2 experiment dgn cls dan mcm2 jenis fesyen dan baju..  malas nak tulis byk2 so yg di bawah ni je pic yg ak dpt upload.. blaja2 je shoot .. hehe btw tq Wani !
ainDSC_0465DSC_0468DSC_0472fazz

DSC_04912

asilah

2 comments:

KFC Cheezy Zinger Product Shoot

Heheh all of this just experimental je .. jgn sue sy plak ek.. testing2 n blaja2 je nie ..

6 - Copy1 - Copy2 - Copy3 - Copy4 - Copy5 - Copy

0 comments:

Corporate Attire DRG6 Design

Idea by Ainuddin Hata
Re-design by me & others

Web

0 comments:

Upgrade…

Hee xde pe bende pun yg nak diciterkan ttg upgrade heh.. just nak tiup habuk yg ada sipi2 dua.. dgn kemunculan kembali blog2 lama syok sendiri cam blog ak dan blog2 yg len..ahhaa.. dah sem enam dah pun dan berlalu 3 minggu dalam sem ke enam neyh.. minggu ke 12-15 dah nak berciap utk viscom. duit apetah lagi CONFIRM kena guna banyak kan.. huhu.. hadoi semalam gempak seluruh politeknik jb bila ptptn dah masuk.. huhu akue plak sempat g shopping pastu.. tp ehem ehem ak x guna ag taw duit pt tu.. hehe.. esok nak guna utk bayar muet.. hehe.. lepas tu utk yg tu utk yg ni.. adoyai.. manyak nak kena wat neyh.. huhuhu.. xpelah kan asalkan x guna utk yg lagi teruk dan bukan2 kan.. insyallah… tu je kot update ak utk kali ni.. thanks for reading

image

p/s: harap2 segala yg akue plan dari sem lepas akan berjalan dgn baiknya!

2 comments:

Words & sentence for today

“Stop bugging me non-stop or I will remove you from my friend too “

”lu mmg..
bebual lebih~~ “


”Bebual hanjing !!! “


so one word from me …

“sorry for being me”
________________________________________________

0 comments:

Semua dah x boleh dipercayai !

Lalalalala bukan nak cakap everyone dalam dunia hujung jari ni x boleh dipercayai, tp ada segelintir dar mereka memang sedikit pun x boleh dipercayai ! Sebabnya ada sy pernah jumpa org yg didalam dunia on9 adalah seorang yg sgt berbeza dalam dunia nyata. Sebagai contoh ade yg berdakwah dlm facebook tp diluar perangai cam setan. Lagisatu sebagai contoh dalam facebook chat. Anda x kan taw sape yg sedang berchatting dgn anda, lagipown lepas ni akue berjanji xkan percaya lagi pada org online, semuanya propa je. Jgnlah sesekali tertipu dgn memberi nombor telefon pada mereka yang anda x kenal tu. Kalau kenal punn juga mungkin boleh mendatangkan bahaya. Masing2 terdapat syaitan dalam diri masing2 tp semua tu bergantung pada diri sendiri. Wallahualam. so you guys out there please be careful what you post online so maybe boleh gunakan slogan:

“Think first before you post online” dan “Just add people you know”

image

0 comments:

Photo-shoot Superstar 01 . 11Disember2010

fb

Hahah superstar lah sgt, xde ape2 pun. Hahaha seminggu time utk rancang dlm facebook .. hehe .. crew2 yg terlibat memang gempaq dan best. Bolehlah kira puas jugak lah ptg dan malam td.. semua maen cls je .. tp xdelah sehebat anda2 diluar sane.. more pic will be upload after this. So pic ni as introduction ye.. hehe ..tq :)

p/s: masing2 dpt peluang utk jd model ..hehe tq all of you!

1 comments:

Wake up! Wake up!

imageIt early in the morning , I have to wake up from these dream, never late again, be yourself hafiz…
Wake from your dream and show them what really color you are, be yourself and let it in yourself…
Wake up faster to knowledge yourself and become who you are and what your life is for…
Show your truth color and be matured on what you're doing , focus it in, never let it slip…
Show them who you are, no need to hiding again… be yourself don’t give a chance for slipping…
Changes your life to shaping your life… please Hafiz… wake up and see who you are… trust yourself for showing your true color…
Wake up & stay away from those that will let you slip, open your eyes, become who you are ….

0 comments:

Edit2 macam masak2 plak!

Hmm harini x mo cakap byk .. neyh tgk dkt bawah nie ader satu editing manipulation 100% photoshop sy wat, camne sy wat.. panjang citernye tp sume cam masak2 je (top chef) campur2 je bahan sane sini dan voila.. hehe ni yg terlatest edit …

g1

yg bawah ni plak yg lama sket.. tp lebih kurang je dgn yg atas .. komen2 lah ye.. dlm fb pun boleh..hehe tq

certain

2 comments:

Top Chef Season 4 & Spongebob

Sem6 dah pun nak bermula, assignment yg diberi pun x start lagi tp ape2 pun meh check dulu aper akue suke time cuti baru nie … first ialah Top Chef season 4 , ni sume sebab abg akue punya pasal, tp tgk season 4 jelah (Skang dah season 8) dkt diva universal, not bad this rancangan realiti , suke tgk Dale, hehe makanan dier wat sume best. hehe. Hari2 ader citer katun ni (ngalahkan budak2 plak) iaitu Spongebob Squarepants .. hehe meh citer lebih ttg dua program ni ek.

image

Top Chef: Chicago is the fourth season of American reality television series Top Chef and was filmed first in Chicago, Illinois, and concluded in San Juan, Puerto Rico. The season premiered on Bravo on March 12, 2008 and ended on June 11, 2008

image

 

SpongeBob SquarePants (often referred to simply as SpongeBob) is an American animated television series, created by marine biologist and animator Stephen Hillenburg. Much of the series centers on the exploits and adventures of the title character and his various friends in the underwater city "Bikini Bottom". The series' popularity has prompted the release of a media franchise, contributing to its position as Nickelodeon's highest rated show, the most distributed property of MTV Networks, and among Nicktoons' most-watched shows.

1 comments:

Online Offline

Social networking, internet, world without borders , all these keyword are depend on how we use the internet itself. Bagi cam akue , gathering information, doing research memang penting tp nak best pula ditambah dgn social networking means sebagai sampingan je lah. Cam the most used social networking in the world and especially penyumbang utama iaitu malaysia dgn pengguna paling ramai iaitu FACEBOOK! . Ade org yg bijak gunakan facebook ni just as sebagai batu loncatan utk memajukan lg bisnes diorang, baguslah org2 camni pandai gunakan kesempatan yg ade, tp x cam sesetengah org lain menjadi kan facebook sebagai tempat utk mengambil kesempatan. huh x patut x patut, dan ader juga diantara nya yg guna FACEBOOK as tempat bertambah kenalan dan bertukar2 pendapat, yg x best berlumba2 add strangers utk mendapat friends yg berlambak, yg di layan beberapa je. Sume propa je .. nyampah! ..

Bila dah berFB ni mesti ader je yg nak berjumpa sane-sini (akue x terkecuali) tp bila di fikirkan balik memang lah ia bagus dapat merapatkan ukhwah dan juga merapatkan diri sambil mengenal diri masing. Tp antara x best nye ader jugak yg bile berjumpa ajak kepada ke arah negatif huh, yg ni patut dielakkan ek. Yg juga x best ialah first dlm facebook sebok mintak no phone segala, pastu msj2 sane sini, n then ajak jumpa, lepas tu bila dah jumpa , everything just ok je, x lama tu sms, msj2 segala sume dah xde ? hmmm. mesti ader yg x kena masa jumpa tu. Ni sume berlaku bila dah kenal diri masing2 , ader yg sebahagian tu still nak contact bile lepas jumpa tp yg x best ader yg terus tukar nombor la, balas msj “OK” saje dan lain2 lagi. Kalau x suke lebih bek cakap terus terang je kan lagi bagus. Manusia memang cepat bosan kan ? Hurmm..Pikir2 balik lebih bek kenal dlm dunia maya je , xyah nak mengada2 kenal dlm dunia realiti, think it just as a game or just for fun tp kesian plak pd yg ikhlas . hurm.. sume ader pro dan kontra disini. Lebih bek kembali kepada zaman nenek moyang kita kan? Dah jadi tunggang langgang dah dunia terhadap satu bende kecik camni.. huhu… Anyways ape2 pun do just your thing , n always happy enjoy life with friends and family ye ! smile always !

image

0 comments:

Seminggu Di KL

Salam semua, sorry posting nie lambat sket wat sebab line tenet xde sgt, huhu. Mesti kawan2 fb rindu dkt akue kan? Haha ader ker? FYall Information sem5 akue telah tamat dgn jayanya isnin 8 november lepas, akhirnya lepas jugak tajuk utk major ID akue iaitu Hutan Bandar, hehe. So ptg tu teruslah berangkat pulang, tp x terus pulang ke pahang, tp akue gerak ke KL utk berjumpa one of my FB friend dan sekaligus ader keje sket nak diberi. Huhu. Anyways enjoy setelah seminggu duk KL, dan jumaat tu terus balik ke phg. Antara yg akue wat sepanjang duk kl for this short time ialah:

8NOV ISNIN – Selamat tiba di KL. Terus ke rumah kawan fb tu.
9NOV SELASA – Ke office kawan fb tu, blaja sket2 ttg bisnes, jalan2 sekitar KL, jumpa ainuddin utk dptkan memory DSLR akue & my sweater. Tertinggal plak aritu… cuai benor.. huhu
10NOV RABU – Jalan2 sekita KL lagi, pergi Lowyat plaza utk hantar lens Sigma akue tue utk direpair, huh, awat x tukaq baru je?. huhu. N then jumpa dgn sorang lagi kawan FB n then g tgk wayang : Megamind dtk TS, jalan2 ke Bukit Bintang dan wat some photoshoot dkt sane, segan doe! haha tp ptg tu best!
11NOV KHAMIS – photoshoot Beatiful Moment my fb friend tu punya family shoot (pregnant taw) heheh.. bukan maen mencabar doe.. tp anyway shok jugak shoot tu.. ngeee…
12NOV JUMAAT – Gerak ke pahang
13-27NOV – Berada dkt padang piol dan wat assigment!!!!! lalalalala… c ya .. Owh ye .. lets have a look some of the pic akue shoot sepanjang minggu ni.. ngeee…












3 comments:

Outdoor night shooting

Yeah.. mlm td baru abes wat shooting profile shot bersama my sahabat Ainuddin Hata & my senior Abg Amin. So kebanyakannye menggunakan skill lighting dan kawalan kamera oleh Encik Ainuddin, Akue ? Jd model jerk utk malam tu.. hehe.. masing2 merasa jadi model actually, kata profile shot. hehe.. So pada mulanya memang agak hampa tp dgn kefahaman dari segi lighting dan cambahan idea masing2 hasilnya adalah agak memuaskan . Thanks again to ainuddin. link ke blog beliau klik yg ni ye : http://www.ainuddinpk.blogspot.com semua ni blaja2 je , sesambil menambah ilmu, rasanya yg ni last utk sem5 neyh. jumpa lagi di sem depan. bawah ni some of my pic .. thanks to Ainuddin Hata again… puas dan best sgt2! Owh ye klu tgk pic dier agak2 style arabesque dan modelling ..hahaha.. tempat lupa nak citer , iaitu di menara aqabah sebelah kompleks pasir gudang. wink.

DSC_3965 copyDSC_3888DSC_3991DSC_4010DSC_4035

DSC_4040DSC_4049

p/s: haha smart kah akue jadi model tu ? haha.. testing2 je ni bosan2 .. c ya!

2 comments:

DangaBay 51110

DSC_0120

Dalam kebosanan membuat research (dah lah x dpt balik kan) dan bende len yg membosankan ni sempat jgak akue dgn din serta kawan2 nye g jejalan danga bay semalam. Ader lah shoot pic sket2 .. nak release tension tp berakhir dgn kepenatan dan lenguh2 kaki wakakaka. BTW thanks din bawak jalan2 kesana .. hehe .. tu  je kot posting kali nie.

 

DSC_0005


DSC_0084 - Copy

DSC_0101

1 comments:

Makin mencabar ?!!

1:32 AM – Friday

Hidup makin mencabar, dan study akue pun semakin mencabar. Sem5 telah pun tamat baru2 nie (rujuk post sebelum ni). So dah nak hampir ke sem baru: SEM 6!! tp semuanya belum starting lagi baru2 ni sudah selesai INTERVIEW utk major module. Akue terpilih utk Identity Corporate Design. Mula2 memang lah happy tp bab proposal memang susah sket. Di tanya dak2 major len semuanya pun xkurang hebatnya, level yg akan dihadapi lepas ni adalah lebih hebat.

Ibarat kita bermain gamelah mula2 dgn level 1 yg senang dan kemudian tak lama lepas tu akan lagi susah dan susah, samelah juga dgn pembelajaran neyh. Huhu. Mesti ader sesiapa diluar sane yg sdg hadapi phd ke ape ke master ke , dan akan berkata baru level ni dah merungut, hah, akue pedulik aper org nak kata yg penting skang ni blog akue so akue citer jelah ttg my life, korang nak ikut atau x , ader akue kesah. Ops hot disitu , harap patik diampunkan. So akue dgn proposal nye sangkut dan tak sehebat org len, makan akue kena stay lagi utk wat research proposal. Segala plan yg akue rancang lama dah x menjadi. Tp thanks sgt2 dkt kawan2 yg byk beri dorongan pada akue . so hope so I got the best title (proposal) for the major utk isnin ni!! insyallah…


0 comments:

How to Look Tough ?

image

Have you ever watched a ‘tough’ man? I mean, have you ever observed him to determine why he strikes you as a tough man? If not, it’s high time you do it. Appearing tough is all about body language. Here are some helpful hints to make you appear tougher.


 
Hold your shoulders up.

image

Holding your shoulders up will not only make you appear tougher it will make you feel better. People who slouch their shoulders are looked upon as being meek or shy. Slouching shoulders is associated with a subservient posture. The king stands straight as a rod, all his minions walk with their shoulders and head low. Walk like royalty. Shoulders up, chest out. You don’t have to over do it, just make sure you use proper posture and hold your shoulders up.

 

Look people in the eyes

 

image

Timid people are afraid to make eye contact, everyone knows that.  Making eye contact can be viewed as confrontational.  Timid people are afraid of confrontations so they avoid looking people in the eyes.  Get used to looking at people in the eyes. Don’t stare at them like you’re a maniac, but hold their eyes for a few seconds then look away.  It tells them you are listening to them, that you are paying attention, that you’re not afraid, and if you hold your gaze a little too long, when talking with a woman, it tells her you find her attractive and are confident enough to let her know.

 

 
Don’t fidget

 

 

If you fidget and keep moving around without being able to sit still people will view you as being nervous.  Nervous people do not come across as being tough. Why do some men look so manly?  Why do some men look so tough even though they’re just sitting there?  Economy of movement.  Tough men don’t waste energy fidgeting around.

They sit calmly in a relaxed manner, as if they have every right to sit there for ever. Don’t fidget.  As soon as you notice a repetitive unconscious movement, stop it and prevent it from reappearing.  Not fidgeting will also prevent you from knocking things over or banging into things.

Control your eyes.

We spoke about eye contact before but this is a bit different.  Tough men have a certain look in their eyes.  In the Marines we used to call it ‘the thousand yard stare’  or simply ‘the stare’ and a Marine got it after being in combat for a while.  Moving your eyes constantly from side to side makes you appear nervous or worse, untrustworthy. ‘Shifty eyes’ is an expression we all know.  Keep your gaze steady.  Tough men blink less frequently than the average person, (economy of movement) that’s why their gaze is so unnerving.


Have an opinion.

Timid men are afraid to voice their opinion because others might disapprove of them.  You can’t please everybody.  Some people will like you, some people won’t.  Sometimes some people will like you for a while, and then not like you at all, and still some people will not like you, and then turn around an like you after they know you for a while.  If you try to please others to gain their approval you will be a very busy and very unhappy man.  Tough men are never yes men.

Make a decision.

Don’t spend an hour trying to decide the perfect thing to order. It is better to decide quickly than to make the perfect decision. Don’t waffle or waver. Don’t vacillate or qualify your decision. Making a decision is one of the most highly visible points of being tough. Patricide, Homicide, Suicide.  Decide.  These words all have the same latin root: cide, to kill. Once you’ve ‘decided’ you have killed all your other options, there is no going back. That’s why it takes a tough man to do it.

Value yourself

Having self respect and self esteem are qualities of being confident and being tough.  Perhaps this section should be call don’t be needy.  Keep your dignity and self respect.  Don’t whine, complain or beg for affection.  A tough guy is plenty comfortable with himself.  And if there is something he doesn’t like, he is man enough to change it.

 

image

 

http://hubpages.com/hub/How-to-Look-Tough

 

p/s: ader bahan utk diupdate sebenarnya utk minggu ni tp nanti2 lah nak release all the tension dulu k.. c ya..

0 comments:

My name muhammad hafiz

Assalamualaikum to all my blog reader(s) ader ke? humm actually ni post nak update sket ttg my latest progress sem 5 dlm mengejar diploma rekabentuk grafik yg sudah hampir melabuhkan tirainya, baru ptg td dgn kelam-kabutnya baru selesai menghantar assignment final advert.

Yang x bestnya baru2 ni juga akue ditimpa musibah iaitu my laptop acer 4530 kesayanganku wat hal. Ape salah akue ntah. Huhu Yg menyedihkan my hardisk yg terkandung file2 160gb yg akue lum backup tidak pasti lagi boleh diselamatkan atau tak. So penyelesaiannye skang iaitu beli hardisk baru dan dijadikan sbg hardisk real utk my lappy. huhu nak nanges!!! T_T Thanks to you'all yg sudi tolong & mendengar kisah ak ketika ini especially encik ainuddin hata . Tak lupa juga utk kawan2 fb yg rajin memberi kan komen2 yg membina semua tu amat dihargai. Hope everything's ok dan kembali kepada sediakala pasneyh.. amin..

Yeah, back to my title, perkenalan kembali dgn blogger neyh. My name Muhammad Hafiz or nick name Cuha X Hafiz, klu ader sesape xnak taw, ader akue kesah? haha.. Akue ank bongsu dr 8orang adik beradik. so memang manja sket lah.. haha. Akue berasal dr jerantut, pahang. Dan skang menetap dkt jb coz study dkt sini. POLITECHNIC JB je.. tinggal lagi satu sem je. Akue memang sorang yg suka berkawan dan x kesah lah sesape. Ramai yg tanya apa maksud cuha x tu kan. Cu bermaksud bong(su) dan ha come from (ha)fiz, Dan hidup sebuah perkongsian ni lah blog sulung ak yg menceritakan tentang suka duka akue. Terpulang dkt korang nak baca atau tak yg penting ini luahan dari akue.. hehe .. so happy always walaupun dalam merana. ^_~ . to know more about me add me fb nar90_x@yahoo.com

2 comments:

Chaosy & the VISCOM 11

Yeah td baru je tamat satu lagi modul. nanti akue update ag ttg tu bile semua dah habes… memang kelam-kabut jugak lah nak menyetelkan sume tu tp alhamdullillah selesai jugak owh ye sebelum terlepas pandang , semua sem5 jrkv diwajibkan utk handle event VISCOM SHOW 11 baru2 ni dan semuanya berjalan-lancar. Memang best dan inspired jugaklah event ni.. tahniah kepada penerima2 anugerah. Agaknya akue bleh dpt jgak x anugerah2 camtu? insyallah… ok malas nak borak byk so enjoy je lah candid dan scene shot from the event…salam


pg1 antara wajah2 ajk2 crew DRG5A


pg2 antara booth2 participant viscom11

pg3 antara wajah2 candid #01


pg4 antara wajah2 candid peserta dan penonton #02


pg5 tahniah kepada penerima2 anugerah


pg6

antara booth2 favourite akue .. booth stevia (CID) abg nazirul & booth fipper (ADVERT) abg farhan lee…

hah tu je kot yg akue dpt kongsi… to sesape yg nak pic original bleh contact akue di 0177441812 – hafiz… salam.. ^_^

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...