Followers

Just A Simple Tutorial

Here it is how to make a same as lighthing effect on picture; Sekarang nie klu tgk dlm myspace or other social networking ader yg pic cam guna omni or render-lighting effects kan, tp aku ader lagi satu cara cambest (wat n pikir sendirik nie) utk wat effect yg serupa. try this:

1> First open sebarang pics:

image

> haha pic nie yg aku pilih (ok   kan? Fattaah kan?)
  > next wat satu layer baru.

2> pilih gradient tool > radial gradient n then wat satu bulatan dari tgh keluar (utk tutorial nie guna black n white dulu):

image

3> dah jadi kan?. lum, layer 1 nie watkan diernyer blending option jadi color burn (boleh jugak guna yg lain ikut kesesuaian)huhu. dan voila akan jadi camnie:

image
p/s: yg bestnya warna akan auto jadi cantik (color burn) dan sebijik cam guna render >
lighthing effects tp yg nie bleh diubah2 dan just berada dilayer berlainan. So boleh korang main lagi lah dgn layer tu. haa .tu jer tq.

Pic2 nie guna effects2 yg sama:

DSC_0524 copy

image

p/s: boleh jugak guna overlay
image

image
p/s : so dgn simple effect camnie boleh dpt mengasingkan pandangan terhadap sesuatu objek dan juga menimbulkan sesuatu mood. so try ler….

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...