Followers

Jusco & 2012

Akhirnya ada juga masa utk aku mem-blogging, actually tgh wat research tambahan utk assessment advertsising esok…ah so buzy this week….
__________________________________________________

DSC_0498 Ok Jusco & 2012

Selasa; 1 st Noevember 2009

Dgn bertimbunnya kerja2 final utk CID n ADV , sempat lg aku n the gang (the Deafs) n Redha,huhu decide to kuar ke Jusco Tebrau. Lama jugak tunggu dkt Petronas Cahaya Masai “manalah van redha nie?, x sampai2…” akhirnya diorang sampai jugak dlm pkul 12tgh lebih, perut dah lapar nie….

Sesampai di Jusco terus g beli tiket wayang: 2012. Just aku, redha n Danny jer nak tgk movie tue, yg lain ader tgk Ninja Assassin, Twilight New Moon, & Astro Boy….Sebelum wayang bermula (pkul 3ptg), kitorang jalan2 dulu sekitar Jusco, sebenarnya aku ada objektif lain yg perlu dibuat di sini iaitu to buy PS3 Blu-ray disk for my brother so aku belilah games yg agak cambest ; Little Big Planet. Pastu kitorang pergi lah maka dkt food cornet, tp redha n his gang ader yg g PIZZA!. Tq hanif for belanja makan aku ek. Hehehe.

DSC_0508

DSC_0516

image

DSC_0521

Dah pkul 3, so kitorang pon masuklah wayang dan SHOWTIME 2012 bermula, di akhir wayang aku bleh wat conclusion:
___________________________________________________

image 

1.Citer nie wajib ditonton.
2.Grafik bencana yg superb.
3.Scene bencana yg lama dan mendebarkan. Takut siot!
4.Overall markah: 8.5/10 !

image image image

Synopsis:
 

“Over the decades, many have prophesised that the world will end when the ancient Mayan calendar ceases on 21 December 2012. But before that occurs, the human race is bound to face natural disasters such as massive volcano eruptions, typhoons and other natural calamities. An academic researcher opens a portal into a parallel universe and makes contact with his double in order to prevent an apocalypse predicted by the ancient Mayans.”


Classification: PG13
Genre: Action / Science Fiction
General Release Date: 12 Nov 2009
Running Time: 2 Hours 40 Minutes,
Distributor: Sony Pictures Releasing International
Cast: Amanda Peet, Chiwetel Ejiofor, Danny Glover, John Cusack
Director: Roland Emmerich

“are we ready to die and what would we do if we really are facing the end days?”
___________________________________________________


Habis je citer tue kitorang pun gather , rupa-rupanya ramai lagi party the deafs ader;Aizat  n the gang , kitorang jalan2 lg around the jusco n pastue lepak lg dkt food corner coz ader antara diorang yg belum makan, dalam pkul 830 kitorang berpecah lagi utk balik. Group akue, akue, redha, fattaah, shakir , ??, ??, danny muhaimin , aznan lama giler bas dlm pkul 9lebih baru datang sebuah, Diorang semua nak turun dkt cm sebab nak makan malam, malangnya aku x dpt nak join diorang sebab aku masih ada tugasan CID yg belum siap….. sampai dkt rumah dgn kelam-kabut siapkan segala assignment tue….. see the below pics k…TQ to all deafs….! c ya!

imageimage DSC_0537 image

image image DSC_0548 image DSC_0558 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...