Followers

Guns Of Patriots Part 2

926596_20070824_screen015 Nie sambungan utk post sebelum nie, okeyh nak citer one of the things yg aku paling minat dlm game Metal Gear Solid 4 neyh. Yg bestnye ader boss (yg dipanggil BB unit or Beauty and the beast unit) level fighting yg , lg bestnye rupa sebenar boss tue adalah gadis2 cute supermodel huhu, pergh rugi x main, ader 4 semua skali:

1. Laughing Octopus:

926596_20070824_screen013

-Serangan: boleh bentuk jadi bola!
-Skill : Juga ader OctoCamo (penyamaran sempurna) so ader main nyorok2 sket.
-Cara kalahkan : Guna SolidEye utk detect aura dlm radar pastue dah jumpa belasah guna senjata; aku roket jer.

2. Raging Raven:

926596_20070824_screen012

-Serangan : berbentuk udara; missile
-Cara kalahkan : Just aim guna rocket/missile launcher or sniper rifle tp kena carik mana satu raging raven yg betul.

3.Crying Wolf :

926596_20070824_screen014

Serangan : Rempuhan dan rail gun tp dalam ribut salji!
Cara kalahkan : Guna night vision pastue guna sniper rifle aim dkt the beauty.

4.Screaming Mantis :

926596_20070824_screen011

Serangan : Pukauan
Cara kalahkan : Jatuhkan the Dolls dkt kiri & kanan screaming mantis pastue gunakannya utk serang balik. YG NIE BEST! sebab bila orb dri patung utk manipulate screaming mantis dah kena, kita kena shakekan PS3 gamepad! haha.

___________________________________________________

>>>>p/s : senangjer nak kalahkan diorang tp kena ada cara sket. Lepas setiap beast dah kalah korang akan lawan dgn beauty (dlm bentuk perempuan cun )plak; diorang akan peluk solid snake so korang guna CQC (close-quarter-combat) jer ukt lawan balik and akan dpat topeng the beauty. huhu tp best memang best . tu je c ya!.

0 comments:

Metal Gear Solid 4 Part 1

926596_63080_front

Wargh PS3 games;Metal Gear Solid 4: Guns Of Patriots nie memang gempak! walaupun aku x paham sgt aper cer nye dan walaupon movie (cut-scene) 50%++ drpd gameplay tp tetap enjoy the game. Di bawah nie ader some screen-shots of the game:

metal-gear-solid-4-20050915072840184

926596_20070824_screen003

926596_20070824_screen009

926596_20080521_screen002

926596_20080613_screen015

926596_20080521_screen017

926596_20060823_screen004

926596_20060509_screen001

926596_20080411_screen002

926596_20080521_screen001

p/s: game nie sket lg aku dah nak habiskan. c ya. tq

0 comments:

Edit, edit, edit

Haha bohsan betul duk umah n xder kerja nak dibuat waktu cuti nie. PS3 juga bosan. Huhu. So malam sambil2 lepak aku ikutlah satu tutorial camner nak wat editing (special effect) cam “open face to discover another face”. Tutorial nie aku x tiru 100% cuma tiru konsep dier jer. Lihatlah hasil nye… (x cantik pown)

face

pics2

pix

This Side Up

p/s : just pics yg ketiga jer akue capture sendirik. Just nak try the tutorial menjadi ke x, so korang komenlah dkt cbox tue, pilih yg mane ok. Sorry to my ex-housemate Nazmi-kun n Adeq sebab guna muka diorang. hehe (tp x nampak pon).

0 comments:

Bacaan color balance

Nie post simple jer utk buat effect terbakar dlm photoshop,

guna bacaan nie:

image

bila dah guna color balance nie tambah lg dgn dodge n burnishing confirm burn effect (cam api/letupan or etc)  lg menyerlah. tu jer nak citer haha. c ya .TQ

0 comments:

Exploding Planet

100% photoshop. The power of photoshop is in you hand!

Haa, akhirnya seperti yg dijanji2kan akue akan ajar camner nak wat the exploding planet (dgn cara akue) yg simple jer:

1> open any texture > guna elliptical marque tool utk select area membentuk bulat > cut (ctrl-x) bulatan tue ke new document.

image

image

2> masih select the texture dlm bulatan > filter_distort_spherize 100%  2 kali

image

3> crop document jadi kecil sedikit (height)

image

4>merge kan 2 layer td menjadi satu > filter_distort_polar coordinates > polar to rectangular :

image

5>pusingkan canvas ke kiri > filter_stylize_wind – right to left  (klu xpuas hati wat 2 kali) dan pusing kan menghadap ke bawah semula ,semasa kekiri boleh ditambah dgn masking (just pilih wind) n then guna curves/dodge tool bg nampak cam bercahaya.

image

image

image

6> n then filter_distort_polar coodinates semula tukar kepada rectangular to polar..dan voila! :

image

7> cuba main lagi dgn hue/saturation & color balance sampai dpt cam planet meletup + lagi dgn motion blur/radial blur + creativity korang. haha .

image

p/s : try experimenting dgn other texture n then let me know it k!

image

0 comments:

Just A Simple Tutorial

Here it is how to make a same as lighthing effect on picture; Sekarang nie klu tgk dlm myspace or other social networking ader yg pic cam guna omni or render-lighting effects kan, tp aku ader lagi satu cara cambest (wat n pikir sendirik nie) utk wat effect yg serupa. try this:

1> First open sebarang pics:

image

> haha pic nie yg aku pilih (ok   kan? Fattaah kan?)
  > next wat satu layer baru.

2> pilih gradient tool > radial gradient n then wat satu bulatan dari tgh keluar (utk tutorial nie guna black n white dulu):

image

3> dah jadi kan?. lum, layer 1 nie watkan diernyer blending option jadi color burn (boleh jugak guna yg lain ikut kesesuaian)huhu. dan voila akan jadi camnie:

image
p/s: yg bestnya warna akan auto jadi cantik (color burn) dan sebijik cam guna render >
lighthing effects tp yg nie bleh diubah2 dan just berada dilayer berlainan. So boleh korang main lagi lah dgn layer tu. haa .tu jer tq.

Pic2 nie guna effects2 yg sama:

DSC_0524 copy

image

p/s: boleh jugak guna overlay
image

image
p/s : so dgn simple effect camnie boleh dpt mengasingkan pandangan terhadap sesuatu objek dan juga menimbulkan sesuatu mood. so try ler….

0 comments:

New Artworks lagi?

Haha nama pun blog utk bakal graphic designer cam aku kan. So nie nak preview some of my artwork (using the power of photoshop cs4) and some of this are learned from tutorial (apa korang dah tahu teknik2 nie? lantaklah ader aku kesah?hhaha ) gelak jahat. Jgn lupa komen2 apa tg patut (yg x patut jangan) hhahaha lg:

dissaster

DSC_0038

title : The Burning Town
technique used : cloud (difference cloud), burnishing, dodge .etc.
duration : 3 hours
p/s : pic nie just recycle from last years pic, learned the burning from the tutorial but not actually 100% from the tutorial, i just follow how to make the burn. and later i added the effect by MYSELF!

__________________________________________________________________ 

image

DSC_0503 title : Marble
techniques used : blending option, spherize, etc
duration : 2 hours
p/s: all above pics are copyrighted , mean akue tangkap sendirik lah tue pic2 nie.

________________________________________________________________ 

edito again

0510161016882_1280x1024 title : The Red Vine
techniques used : extreme make over, editing; masking 
duration : 2 hours
p/s: who’s this in the picture? .naah the picture just taken from usual hd gurl wallpaper.

image

stockvault_9828_20080130  title : The FarCry Effect (from tutorial)
techniques used : extreme overlaying layer, burning/dodging, surface blur etc.
duration : 2 hours
p/s: : if you all out there does not know FarCry is a game and this is taken from the 2nd game, and the in-game effect are just like the edited pic.

__________________________________________________

Selain tue, akue ader jugak some2 of the editing experimenting with polar coordinates n spherize to make a planet expoding! (tutorial? sabo2 yer):

boom >differences cloud,fire effect, wind, curves (brightness n contrast)
Untitled-2 >mixing color (abstract), liquify, wind, lighthing effects
Untitled-3 >color mixing, wind, motion blur, radial blur

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...