Followers

Inspiration: Event; Karnival Politeknik

me new my3 Sebenarnya event nie dah lama berlalu tp kenapa akue baru nak post?. Hm mungkin sebab aku x cukup masa dan tugasan berlambak masa aku nak citer tentang event nie... K lah ape pon aku citer jugak.
___________________________________________________

OK Event Karnival Politeknik nie berlangsung pada 23,24,25 Oktober lepas di Plaza Angsana. Tp akue just pergi pd 23  jer. huhu. Pagi tue akue bersiaplah dgn smartnyer (baju oren, long sleeve) dan berkad matrik standby dkt dpn Poli coz' Din citer nanti ada bas klu kosong naik jer. Tu dia ada satu bas sekolah menanti, akue pon ragu2 nak naik, tetiba ader dak fesyen nie keep up aku so aku ikut jerlah dier. TQ Fatin. Tujuan aku aper sebenarnya nak g event tue? >just wandering around,cheer up diri akibat ke-down-an, just lepak2 dkt plaza tue< assignment ? byk tp biar dulu. ahakz. Back to our story, dalam bas ader plak 2 mamat hensem KRG1; Fattaah & Fawwaz duk depan, lega aku ade geng. "Model2 tue naek bas sebelah ye!" ader akak sorang terpekik dlm bas tue. BINGIT TAW X?!. AKu ke model tue? Chis aku dlm bas tue hanyalah sbgai penumpang yg saje2 bukan AJK or model aku just malas menghabiskan duit utk ke angsana naik bas dan teksi. HAHA naik bas tue free ride jer. haha. Tp agak sempit pulak bila Erika n one kawan dier masuk sekali. Eh! Bas 2nd trip kan ader. Haha Nasrul dgn jaket cuha-x pun ader (PINJAM).

Di Plaza Angsana...

Sesampai jer dkt sana aku pon buat haluan sendiri, nak masuk plaza lum bukak (PKUL 10 DOWG BARU BUKAK). So dak2 yg sama trip dgn aku dlm bas td semua dah masuk dlm plaza coz' nak wat persiapan awal. Aku pon aper lagi sarapan (nasi lemak ayam & teh tarik) lah, berderet pensyarah2 JRKV lalu tepi, PN.K ader plak, "Haa, dtg naik apa?" dia tanya aku. AKu pun jawab lah naek bas poli (xkan naik jet peribadi kot). X lama tue datang plak double Fa; Fattaah & Fawwaz. Lapar katanya. Sian plak tgk diorang, so aku temanlah diorang makan dan jadi translator kejap utk diorang. Habis makan diorang ajak aku masuk plaza melalui laluan VIP, aku pun ikut tp x lama tue diorang tinggal aku.huhu. So aku just wondering around dekat aras 1.

image 

The Event....

Bila dah suasana dah semakin hangat, pengunjung pon makin ramai so aku pon jadiklah cam pengunjung jugak, pusing2 tapak karnival 1st time (byk booth yg x siap lagi) so aku pon lepak dkt booth grafik. Kecoh jgak dak AJK dkt situ. Aku? Hm wat2 x kenal. HAha jgn marah. X lama lepas tue terserempak lagi Fatin dgn kwn dier sorang Rin. Kitorang pun apa lagi pusing & tgk semua booth (dah siap) yg ada. Ada booth Politeknik Sultan Bahiyah, tentang elektro mekatronik menarik jugak coz' diorang bagi kitorang cuba robot diorang. YG x bestnya sampai giliran aku, x jd pulak. Tp ada aku kesah. haha

imageimage image image image image

DSC_0821

image

image DSC_0872 Next ader jugak booth2 JH, JKM & JKE dari PJB, tp hambar jer....

So next dah nak sampai tghari baru majlis perasmian start, aku just shot sket2 jer. Pastue ader fesyen show, cantik baju diorang muslimah temporari konsep katanya. ok lah tu. ader aku kesah .haha.

Pastue, edmund, shakir n the gang datang. just tgk2 jer kejap . pastue perut dah betul2 lapor kitorang (Akue, Shakir & Edmund) makan lah tghari dkt Merrybrown. Bnyk betul Shakir beli, anak orang kaya lah. Betul ke? aku & edmund makan ala kadar jer. pastue kitorang pusing2 satu plaza carik game. aku bli the lost crown.

Habis tue kitorang just wandering around n sometime lepak2 dkt booth JRKV menyebok jer sekejap. haha.

image

Petang….

Dah bosan sgt, edmund n shakir dah nak balik, so aku suh diorang just tinggalkan aku. Aku balik dgn Izah n nurul. Tp ader satu masa tue aku nyer handset kehabisan bateri adoi, terpaksa lah g charge dkt any kedai…. HUHU. DAH KENA RM3! Ptg tue dah bosan and penat betul2. So kitorang pon beransur balik. (*AKUE , IZAH n NURUL). Sampai umah pkul 730ptg. …..

p/s the pic are not susun coz’ malas…ahakz boleh ? just enjoy it k…c ya

 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...